DVD NOVINKY

DVD NOVINKY

článok



Leto je za dverami a s ním prichádza aj celkom slušná a aktuálna DVD ponuka, ktorú sme pre vás v dnešnom prehľade pripravili. Nech sa páči...

DVD novinky DVD novinky DVD novinky

3:10 VLAK DO YUMY  (KÚPIŤ DVD)

Rančer Dan Evans (Christian Bale) je svedkom lúpežného prepadnutia, na čele ktorého stojí zločinec Ben Wade (Russell Crowe). Wade je čoskoro zatknutý a keďže Evans zúfalo potrebuje peniaze, podujme sa za odmenu odviesť Wadea na vlakovú stanicu. Odtiaľ by mal byť Wade prevezený vlakom o 3:10 do väzenia na popravu. Evans to nerobí len pre záchranu svojho ranču, ale aj kvôli svojmu synovi, pretože túži byť v jeho očiach niečo viac ako len opatrný a naivný rančer. Cesta k cieľu je nebezpečná, sú im v pätách nielen Indiáni, ale aj Wadeova banda, túžiaca po pomste. Vzťah medzi Wadeom a Evansom sa pomaly mení - Wade začína Evansa rešpektovať, Evans v hĺbke duše Wadea obdivuje. Obom ide o veľa - Wadeovi o život a slobodu, Evansovi o syna. A vyhrať môže iba jeden. (recenzia filmu)


P.S. MILUJEM ŤA  (KÚPIŤ DVD)

Holly (Hilary Swank) Gerry (Gerard Butler) patria k tým šťastným manželským párom, ktorým by každý mohol závidieť. Zaľúbení od detstva, vedia si čítať myšlienky a smejú sa aj keď sa hádajú... nikto by si ich nevedel predstaviť inak ako spolu. Kým sa jedného dňa nestane nepredstaviteľné - Gerryho smrť je pre Holly šokom. Pár dní po jeho smrti však od Gerryho dostane list, v ktorom jej dáva rôzne úlohy, aby jej pomohol vrátiť sa späť do života. Po čase dostáva ďalšie a pomocou nich postupne objavuje nový život, ktorý je dokonca zaujímavejší ako ten, ktorý bola nútená nechať za sebou. Niekedy stačí povedať iba MILUJEM ŤA... (recenzia filmu)


KURZ NEGATÍVNEHO MYSLENIA  (KÚPIŤ DVD)

Partia niekoľkých hendikepovaných ľudí pod vedením ráznej psychologičky vyráža za svojím ďalším cieľom: presvedčiť tridsaťpäťročného zatrpknutého Geira, ktorý po autonehode skončil na vozíku (naviac ako impotentný), že by sa mal pridať k ich skupine, naučiť sa spoločne s nimi pozitívne myslieť a zachrániť tak svoje rozpadajúce sa manželstvo. Psychologička ale netuší s kým má tú česť. Namiesto toho, aby Geir prijal ich „učenie pozitívneho myslenia“ vzbúri sa tento seba deštruktívny milovník Johnnyho Casha a vojnových filmov proti nevítanej invázii „pozitívnej “ energie a s pomocou miestami až brutálnej úprimnosti, alkoholu a marihuany, ovládne celú situáciu. Vitajte v „kurze negatívneho myslenia“! Debutujúci režisér Bard Breiner zmiešal škandinávsku psychologickú drámu o medziľudských vzťahoch so sarkasticky čiernou komédiou. Originálnemu tvaru pridáva na atraktivite použitá hudba (Steppenwolf, Nina Simone či spomínaný Johnny Cash). (recenzia filmu)

DVD novinky DVD novinky DVD novinky

SWEENEY TODD: ČERTOVSKÝ HOLIČ Z FLEET STREEET (2 DVD)  (KÚPIŤ DVD)  

Johnny Depp a Tim Burton (Mŕtva nevesta Tima Burtona) opäť spojili svoje sily a prinášajú na veľké plátna adaptáciu slávneho a mnohými cenami oceneného muzikálu legendárneho skladateľa Stephena Sondheima Sweeney Todd. Johnny Depp sa predstaví ako Benjamin Barker – muž, ktorý bol neprávom odsúdený a uväznený. Po rokoch sa vracia do Londýna a prisahá pomstu nielen za roky strávené za mrežami, ale aj za osud, ktorý stretol jeho ženu a dcéru. Znovu otvorí svoje holičstvo a stáva sa Sweeneym Toddom – čertovským holičom z Fleet Street - ktorý „holil gentlemanov, o ktorých už nikto nikdy nepočul“. K Johnnymu Deppovi sa pridáva aj Helena Bonham Carter ako Mrs. Lovett, Sweeneyho oddaná pomocníčka, známa svojimi diabolskými mäsovými koláčmi. (recenzia filmu)


HONBA ZA POKLADOM: KNIHA TAJOMSTIEV  (KÚPIŤ DVD)

Nicolas Cage v pokračovaní úspešného akčného thrilleru z produkcie Jerry Bruckheimera. Ďalšie dobrodružstvá archeológa Bena Gatesa. Lovec pokladov Ben Gates (Nicolas Cage) sa opäť vydáva na vzrušujúcu, dobrodružstvom nabitú cestu, aby vyniesol na svetlo sveta doposiaľ nepoznanú časť minulosti a tiež skryté poklady. Keď sa objaví chýbajúca strana z denníka Johna Wilkesa Bootha, vraha Abrahama Lincolna, Ben zrazu zistí, že aj jeho pra-pra-starý otec je zapletený do tejto vraždy. Aby dokázal nevinu svojho predka, vydá sa Ben po stopách, ktoré ho zavedú z Paríža cez Londýn späť do Ameriky. A táto cesta dovedie Bena a jeho spoločníkov k prekvapujúcim zisteniam a tiež k indícii, ktorá vedie priamo k najdôležitejším tajomstvám nášho sveta. (recenzia filmu)


MONŠTRUM  (KÚPIŤ DVD)

V útulnom newyorskom klube prebieha párty na rozlúčku. Jej aktérom je Rob, ktorý sa rozhodol dať zbohom mestu prezývanému Big Apple a odísť pracovať do Japonska. Zábava je v plnom prúde, digitálna kamera sníma rozjarené tváre Robových priateľov, lenže potom všetko preruší blesk, výpadok prúdu a neidentifikovateľný zvuk, ktorý sa rozlieha nad mestom. Dodávka elektriny sa síce po chvíli obnoví, ale úľava je len dočasná. Zatiaľ čo televízni reportéri špekulujú o zemetrasení alebo inej prírodnej katastrofe, neďaleký horizont ožaruje mohutná explózia, znovu sprevádzaná tým podivným zvukom pripomínajúcim kvílenie nejakého pravekého monštra. Párty razantne končí, nastáva panika. Zle sa však uteká, keď netušíte pred čím vlastne utekáte. (recenzia filmu)

DVD novinky DVD novinky DVD novinky

ZÁNIK SAMOTY BERHOF  (KÚPIŤ DVD)

Dej psychologicko-historického filmu je situovaný do hôr na česko-poľsko-nemeckej hranici v prvom povojnovom lete. Vtedy sa obyvatelia horskej samoty Berhof stanú zajatcami dvoch mladých werwolfov, vedených fanatickou mníškou Salome, ktorej kríž ukrytý pod rehoľným rúchom, má podobu záslužného vojenského kríža. Film je analýzou nacistickou ideológiou pokrivených charakterov mladých ľudí v hraničnej situácii porážky, s ktorou sa nechcú zmieriť. Proti ich bezhraničnej vôli a násiliu stojí mladý poručík československej armády, ktorej úlohou je zaistiť v pohraničí kľud a poriadok, a mladučká dedinčanka Ulrika, ktorá sa s nasadením vlastného života pokúša zo súcitu zachrániť ťažko chorého nemeckého chlapca Ericha. Film získal radu ocenení doma aj v zahraničí.  


MIŠO  (KÚPIŤ DVD)

Televízny film podľa poviedky Martina Kukučína. Hlavného hrdinu humorne ladeného príbehu, Miša, autor obdaril ľudskou slabosťou - láskou k poháriku. Bojuje medzi čestným slovom, ktoré dal pánovi farárovi Drozdíkovi, že piť nebude a medzi zvodmi okolitého sveta a príležitosťami vo viniciach i na jarmoku, kde každý pustí slzu dolu hrdlom. Hrajú: Jozef Kroner, Ivan Krajíček a Martin Huba.


POSLEDNÁ LÉGIA  (KÚPIŤ DVD)

Rímska ríša sa zmieta na pokraji zániku, ale nová legenda, určená pretrvať, čaká na svoj zrod. Výpravný film z obdobia pádu Rímskej ríše, ktorý sa natáčal aj na Slovensku (Spišský hrad, Červený kameň). Keď sa Rímska ríša rozpadá, mladý Romulus Augustus opúšťa mesto a začína nebezpečnú cestu, aby vytvoril légiu verných – POSLEDNÚ LÉGIU. V hl. úlohách uvidíte Colina Firtha, Bena Kingsleyho či Johna Hannaha. (recenzia filmu)


autor Michal Šmajda 18.6.2008
Meno:
ODOSLAŤ
:)
REBRÍČEK SK
01 |
návšt. 6379
02 |
návšt. 3868
03 |
návšt. 3865
04 |
návšt. 3518
05 |
návšt. 2098
06 |
návšt. 1798
07 |
návšt. 2057
08 |
návšt. 1557
09 |
návšt. 764
10 |
návšt. 551
REBRÍČEK US
01 |
$80,0 mil.
02 |
$16,0 mil.
03 |
$11,0 mil.
04 |
$10,0 mil.
05 |
$3,3 mil.
06 |
$2,4 mil.
07 |
$2,2 mil.
08 |
$1,9 mil.
09 |
$1,5 mil.
10 |
$1,4 mil.
SOCIÁLNE SIETE
KOMENTÁRE
Kinema.sk - filmy, seriály

sector logo
network
ISSN 1336-4197. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / Kinema s.r.o.