TV TIPY 24.6. - 29.6. 2008

TV TIPY 24.6. - 29.6. 2008

VOD recenzia



24.6.
UTOROK

20:00 Trója (Troy), USA/ Malta/ VB, 2004 (Prima)
Legendárny príbeh zaznamenaný gréckym básnikom Homérom nám je známy zo starých gréckych bájí a povestí. Príčinou konfliktu, ktorý prerástol do legendárnej trójskej vojny bola žena. Paris, syn trójskeho kráľa Priama, mal rozhodnúť, ktorá z troch bohýň – Athény, Afrodity a Héry je najkrajšia. Afrodita mu v silnej túžbe po víťazstve prisľúbila najlákavejšiu odmenu – najkrajšiu pozemskú ženu. Paris jej úplatku podľahol a zvolil ju. Afrodita preto potom v roku 1193 p.n.l. pomohla Parisovi s únosom krásnej Heleny, manželky Menelausa – kráľa Sparty. Okrem nej však Paris ukradol aj kráľovskú pokladnicu. To bolo príčinou desať rokov trvajúcej vojny medzi Trójanmi a gréckymi vojskami známej vďaka zradnému Trójskemu koňovi, ktorého navrhol postaviť slávny Odyseus.

22:00 Mimo zákon (Down by Law), USA/ SRN, 1986 (Dvojka)
Film režiséra Jima Jarmuscha je poctou väzenským filmom a predovšetkým žánru film noir. Poučene i s úctou paroduje konvencie klasických kriminálnych príbehov a predstavuje hrdinov, ktorí sú odsúdení na život mimo zákona už len zo samej podstaty svojej existencie.

23:10 My zdes, Slovensko, 2005 (Čt2)
Rodina Krnáčovcov sa po druhej svetovej vojne presťahovala zo stredného Slovenska na Podkarpatskú Rus. Po spornom pričlenení tohto územia k ZSSR sa ocitli v pasci z ktorej nemohli uniknúť. V rámci Chruščovovho dekrétu boli násilne presídlení do dediny Balgarka v kazašskej stepi, kde prežili vyše štyridsať rokov. Po rozpade Sovietskeho Zväzu sa rozhodli vrátiť späť do Európy. Na Slovensko, ktoré poznali len z rozprávania svojich rodičov sa ako prvé vybrali sestry Táňa a Anna s manželom Dimitrijom a deťmi.

23:40 Hotel Rwanda (Hotel Rwanda), JAR/ VB/ Tal, 2004 (Markíza)
Píše sa rok 1993. V Rwande vypukla vojna medzi kmeňmi Hutu a Tutsi. Celý svet na čele s OSN zlyhal a teraz len bezmocne prihliada prostredníctvom médií na jeden z najmasovejších a najkrutejších pogromov od konca II. svetovej vojny. Paul Rusesabagin je managerom hotelu, ktorý za normálnych okolností slúži diplomatickej smotánke a bohatým cudzincom. Počas vojnového konfliktu otvorí bez zábran brány luxusného objektu bezbranným utečencom. Jeden človek tak dokázal tisíc krát viac ako tisíce vojakov mierových vojsk.

TV tipy 24.6. - 29.6. 2008 TV tipy 24.6. - 29.6. 2008 TV tipy 24.6. - 29.6. 2008

25.6.
STREDA

20:00 Dr. House IV (House M.D.), USA, 2007 (Jednotka)
Rockový spevák má záchvat zúrivosti a vzápätí začne vykašliavať krv. Výsledky naznačujú, že ide o alkoholika a narkomana a záhadou je, že sa vôbec dožil 28 rokov. Závratné množstvo symptómov Housea zaujme a pochybuje, že ide len o následky nezriadeného života. Na jeho prípade si chce odskúšať aj schopnosti svojich zverencov, spomedzi ktorých si má vybrať dvoch spolupracovníkov.

20:30 Vtáčkovia, siroty a blázni, Československo/ Francúzsko, 1969 (Čt2)
Film je fantasmagorickým príbehom troch priateľov, „sirôt dvadsiateho storočia“. Pre Jorika, Andreja a ich spoločnú lásku, židovku Martu, nie je v tomto krásnom, ale škaredom svete iná cesta prežitia ako čisté bláznovstvo. Iba tento blažený stav im dovoľuje hľadať stratený raj, šťastie a zmysel života. Ich jedinou starosťou je udržať si absolútnu spontánnosť, s ktorou môžu vymýšľať najbizarnejšie situácie a prežívať rôzne dobrodružstvá. Bláznivá hra sa však musí skončiť. Žiadny človek nemôže klamať sám seba a plameň, ktorý pokúša, ho jedného dňa spáli. Nevinná hra sa zvrhne na skutočné šialenstvo a záverečná tragédia je otrasnou, ale logickou daňou za ich vzburu proti svetu.

20:30 Prvá veľká vlaková lúpež (The First Great Train Robbery), VB, 1979 (MGM)
Odvážnu vlakovou lúpež, ktorá vstúpila do dejín kriminalistiky, uskutočnil v roku 1855 lupič - gentleman Edward Pierce. Jeho cieľom sa stal vlak dopravujúci veľké množstvo zlata na platy vojakov. V románovej, značne zromantizovanej podobe zachytil celú udalosť známy spisovateľ Michael Crichton a následne po tom, ako sa jeho kniha stala bestsellerom, ju ako režisér sám previedol na filmové plátno.


26.6.
ŠTVRTOK

22:00 Jericho (Jericho), USA, 2006 (Joj)
V blízkej budúcnosti sa na Zemi odohrá nukleárny konflikt. Rádioaktívne žiarenie a atómový spád zasiahnu takmer celý svet. Jedným z mála "ostrovčekov" civilizácie, ktoré zostanú nepoškodené, je pokojné mestečko Jericho uprostred Kansasu. Atómový hríb, ktorý sa objaví na horizonte, však spôsobí totálny chaos a paniku. Obyvatelia Jericha sú totiž jedinými žijúcimi Američanmi!

23:25 Občianska výchova (Die Fetten Jahre sind vorbei), Nem/ Rak, 2004 (Čt2)
Provokačná „trpká komédia“ o troch aktivistoch, ktorí chceli zmeniť svet. Teda aspoň ten, do ktorého sa im podarilo vlámať. Jan, Peter a Jule vnikajú do domov a bytov miestnej smotánky, nič neukradnú, ale všetko zdemolujú a nakoniec popíšu steny rôznymi „výchovnými“ heslami ako : „Už máte toho dosť!“. Komplikácie však nastanú, keď sa Jule zamiluje do Petra i Jana, jedna akcia sa nepodarí, majiteľ domu ich prekvapí a tak im neostáva nič iné, ako ho uniesť. Traja mladí idealisti sa zrazu dostanú do konfrontácie s odlišným svetom hodnôt silnej bohatej generácie a z obete únosu sa o chvíľu stáva nebezpečný manipulátor.

TV tipy 24.6. - 29.6. 2008 TV tipy 24.6. - 29.6. 2008 TV tipy 24.6. - 29.6. 2008

27.6.
PIATOK

20:00 Posledný samuraj (The Last Samurai), USA, 2003 (Prima)
Japonsko - rok 1870. Občianska vojna mohutnie každým dňom. Jej epicentrum tvorí úsilie cisára pomocou svojej novozriadenej armády zlikvidovať kastu samurajov, ktorí odmietajú dobrovoľne vydať svoje územie. Na pomoc cisárovi prichádza veterán americkej občianskej vojny, kapitán Nathan Algren, ktorý so sebou prináša nielen najnovšie zbrane, ale aj ochotu a vôľu naučiť cisárovu armádu s nimi zaobchádzať. Po úspešnom tréningu nastáva prvý ostrý stret so samurajskými bojovníkmi, ktorí ale Algrenom vycvičenú armádu dokonale rozprášia. Zranený Algren sa ocitne v ich zajatí. Namiesto istej smrti však dostane možnosť spoznať samurajský spôsob života, ich kódex a motiváciu. Postupne je svetom samurajov stále viac fascinovaný. Na obzore sa však schyľuje ku konečnej bitke a Algren sa ocitne pred najdôležitejším rozhodnutím v živote.

20:45 Spider-Man 2 (Spider-Man 2), USA, 2004 (Joj)
Od chvíle, ako sa Peter Parker rozhodol opustiť svoju dlhoročnú lásku Mary Jane Watsonovú, aby sa mohol v kostýme Spider-Mana aj naďalej zodpovedne venovať svojmu povolaniu superhrdinu, uplynuli dva roky. Jeho túžba po milovanej M.J. však postupom času len vzrastá a preto sa teraz pohráva s myšlienkou, že by sa tajného života superhrdinu na dôkaz svojej lásky zriekol. No M.J. sa medzitým rozhodla ísť svojou cestou – vydala sa na dráhu filmovej herečky a v jej živote figuruje nový muž. Peter má problémy aj so svojím najlepším priateľom Harrym Osbornom. Ich kamarátsky vzťah čoraz väčšmi zatieňuje Harryho nenávisť voči Spider-Manovi, ktorého obviňuje zo smrti svojho otca. Keď sa už zdá, že to už horšie ani nemôže byť, ocitne sa Peter tvárou v tvár mocnému Dr. Octopusovi.

22:20 Antares (Antares), Rakúsko, 2004 (Dvojka)
Zdravotná sestra žijúca pokojným životom s manželom a dcérou prežíva závan dobrodružstva v pravidelnom anonymnom sexe s neznámym mužom v hotelovej izbe. Paranoidná pokladníčka zo supermarketu sa snaží za každú cenu otehotnieť, aby si udržala svojho balkánskeho milenca, ktorý ju neustále podvádza. Rozvedený realitný maklér zasa žije v neustálej pretvárke, aby napĺňal očakávania klientov a frustráciu si ventiluje dobrodružstvami s prostitútkami. Nemilosrdným odhaľovaním vyprahlosti ľudských životov v odosobnenom prostredí veľkomesta sa film hlási k novému rakúskemu civilizmu, poviedkovou konštrukciou príbehu zas úspešne preberá inšpirácie populárnych filmov svetovej kinematografie.


28.6.
SOBOTA

21:40 Big Lebowski (Big Lebowski), USA/ VB, 1998 (Dvojka)
Jeff „Dude“ Lebowski je asi najlenivejší chlap v Los Angeles. K aktivite ho prinúti len partia bowlingu s priateľmi a popíjanie. Jedného dňa ale zavítajú do jeho skromného bytu dvaja gangstri a naložia mu tak, ako ešte nikto pred tým.

22:10 Kill Bill 2 (Kill Bill: Vol. 2), USA, 2004 (Prima)
Bývalá členka zabijáckeho gangu chcela skoncovať s minulosťou a vydať sa, svadobný deň sa však zmenil na krvavé jatky. O päť rokov neskôr nevesta pokračuje v plánovanej pomste. Na rade sú Billov brat, jednooká Elle Driver a posledný a hlavný- Bill.
 
22:20 Červený drak (Red Dragon), USA/ Nem, 2002 (Markíza)
Will Graham, agent FBI, je síce muž stredného veku, ale predsa už tretí rok v penzii. Do dôchodku odišiel po vyšetrovaní série mimoriadne brutálnych vrážd, pri ktorých sa zoznámil aj s doktorom Lecterom. Charizmatický psychiater mu vtedy pomáhal a Will ani netušil, že mu pomáha práve ten, po ktorom pátra. Jeho niekdajší kolega Jack Crawford má teraz na krku nie menej hrozivý prípad. Brutálny masaker dvoch rodín, uskutočnený vždy za splnu. Do plného mesiaca chýbajú tri týždne, keď Jack požiada Willa o pomoc pri pátraní po mužovi, ktorý je s najväčšou pravdepodobnosťou geniálnym šialencom, alebo stelesnením zla. Hon na Červeného draka, ktorý pravdepodobne bez pomoci doktora Lectera nedopadne najlepšie, môže začať.

23:20 Million Dollar Baby (Million Dollar Baby), USA, 2004 (Čt1)
Starnúci Frankie Dunn trénuje mladých a nádejných boxerov. Nedarí sa mu však doviesť ich až k majstrovskému zápasu, jeden po druhom totiž prestupujú k iným manažérom. Okrem toho sa pokúša uzmieriť so svojou dcérou, aj keď sa mu to stále nedarí. Okolo ringu Frankiemu pomáha Eddie, bývalý boxer, jeho kamarát a často aj ochranca. Keď zahlási odchod aj ich posledný zverenec, objaví sa v telocvični Maggie. Odstrkovaná a naštvaná prahne po tom, aby jej niekto konečne veril. Frankie ju trénovať odmietne, Maggie sa však dohodne na cvičení s Eddiem a svojou húževnatosťou si postupne získa aj Frankieho. Popri tréningu odhalí každý kus svojej smutnej minulosti a jeden druhému sa stanú chápajúcou oporou – otcom alebo dcérou. Keď sa však Maggiin sen začne napĺňať, čaká ich všetkých ešte ťažká skúška.

TV tipy 24.6. - 29.6. 2008 TV tipy 24.6. - 29.6. 2008 TV tipy 24.6. - 29.6. 2008

29.6.
NEDEĽA

13:25 50x a stále po prvý raz (50 First Dates), USA, 2004 (Joj)
Henry pracuje ako ošetrovateľ v zoo a vo voľnom čase si ako skúsený lovec žien užíva s krásnymi turistkami. Jeho snom je vyraziť na Aljašku, preto všetky peniaze investuje do rekonštrukcie plachetnice. Na prvej skúšobnej plavbe sa loď pokazí a Henry musí ísť na breh. Kým mu plavidlo odtiahnu do prístavu, zastaví sa v malom bistre, kde spozná sympatickú Lucy. Obom je stretnutie príjemné a tak si dohodnú ďalšie rande. Lenže Lucy si na druhý deň nič nepamätá.

22:30 Pán Múch (Lord of the Flies), USA, 1990 (MGM)
Skupina chlapcov z vojenskej školy stroskotá na opustenom ostrove. Namiesto klasických „ostrovných dobrodružstiev“ ich ale čaká niečo iného. Jack sa domov neteší a vidí v ostrove šancu na svet podľa vlastných pravidiel, zvolený vodca Ralph sa snaží udržať tie staré než príde záchrana. Po hádke s Ralphom sa Jack so skupinou chlapcov separuje a stane sa vodcom vlastného kmene lovcov, kde vládne diktatúra a právo silnejšieho. Ďalší chlapci opúšťajú Ralpha a pridávajú sa k nemu. Konflikt sa čoskoro vyostruje a prekračuje medze, keď ešte bolo možné vrátiť sa späť.

01:35 Vanilkové nebo (Vanilla Sky), USA, 2001 (Joj)
David Aames je zbohatlík - jeho otec mu po tragickej smrti zanechal vydavateľské impérium. Mladý magnát sa riadeniu podniku venuje s rovnakou bezstarostnosťou ako svojmu milostnému životu. Ten sa mu radikálne zmení po stretnutí s drobnou, chutnučkou Sophiou, no jeho kamarátka Julie má na veci iný názor. Pokúsi sa seba, Davida a auto, v ktorom sedia, natrieť na tehlový múr. David so šťastím prežije a hoci jeho tvár pripomína Picassove neskoré portréty, snaží sa pozliepať si naspäť svoj život, firmu aj ledva načatý vzťah. Lenže také niečo sa vám dosť skomplikuje, keď sa v realite začnú objavovať logické trhliny.


HIT TÝŽDŇA
24.6.
UTOROK

22:00 Mimo zákon (Down by Law), USA/ SRN, 1986 (Dvojka)
Trpko-smiešny príbeh o mužoch mimo zákona sa odohráva v Louisiane, kdesi v okolí New Orleansu. V jednej cele zavšiveného väzenia sa stretnú nezamestnaný dídžej Zack, príležitostný pasák Jack a popletený taliansky turista Roberto. Zack a Jack nemajú žiadne ilúzie a noc vo väzení je pre nich len ďalším dôkazom toho, že život za veľa nestojí. Obaja sú poriadne otrávení, ale najviac im vadí ich čudácky spoluväzeň. Roberto rozpráva len lámanou angličtinou a tak mu jeho druhovia neveľmi rozumejú. Ešte menej však chápu jeho nekonečný optimizmus, živený vierou v americký sen. Robertovo rojčenie jeho spoluväzňov ešte viac dráždi. Ale len do chvíle, kedy pochopia, že Roberto má plán ako z väzenia ujsť. Traja vetroplachovia na úteku sa potom nadránom túlajú mestom a snažia sa nájsť podnik, kde by si dali poriadne raňajky.


sHIT TÝŽDŇA
28.6.
SOBOTA

15:10 Crossroads (Crossroads), USA, 2002 (Joj)
Táto prostoduchosť začína zakopaním krabice do ktorej si nerozlučná trojka desaťročných kamarátok ukryje svoje sny v podobe bábiky Barbie, prívesku s obrázkom stratenej mamičky, či malého glóbusu. Aká prirodzene dojemná symbolika - ale to je jedno, nasleduje strih, naše hrdinky majú čerstvých osemnásť a po vyhodení maturitných čapičiek nevedia čo od dobroty.


autor Tomáš Daneček 23.6.2008
Meno:
ODOSLAŤ
:)
REBRÍČEK SK
01 |
návšt. 6379
02 |
návšt. 3868
03 |
návšt. 3865
04 |
návšt. 3518
05 |
návšt. 2098
06 |
návšt. 1798
07 |
návšt. 2057
08 |
návšt. 1557
09 |
návšt. 764
10 |
návšt. 551
REBRÍČEK US
01 |
$80,0 mil.
02 |
$16,0 mil.
03 |
$11,0 mil.
04 |
$10,0 mil.
05 |
$3,3 mil.
06 |
$2,4 mil.
07 |
$2,2 mil.
08 |
$1,9 mil.
09 |
$1,5 mil.
10 |
$1,4 mil.
SOCIÁLNE SIETE
KOMENTÁRE
Kinema.sk - filmy, seriály

sector logo
network
ISSN 1336-4197. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / Kinema s.r.o.