TV TIPY 14.7. - 20.7. 2008

TV TIPY 14.7. - 20.7. 2008

VOD recenzia



14.7.
PONDELOK

16:55 Mestečko Pleasantville (Pleasantville), USA, 1998 (Čt2)
Dvojčatá David a Jennifer sa ocitnú v čiernobielom sitkome z 50. rokov, ktorý sledujú v televízii. David sa v prostredí seriálového mestečka orientuje, no jeho sestra sa nemieni zmieriť s tým, že akékoľvek vášnivé prejavy nie sú bežné a obyvatelia nepoznajú dážď ani oheň.

22:00 Rodinný kozub (Családi tüzfészek), Maďarsko, 1979 (Dvojka)
Debut maďarského režiséra Bélu Tarra, ktorý nakrútil už ako 22-ročný. Zaoberá sa v ňom bytovou krízou v Budapešti v 70-tych rokoch 20. storočia. Tarr dôsledným dokumentarizujúcim režijným štýlom aranžuje autentické životné situácie a rozhovory a zachytáva tak existenčné a existenciálne krízy mladých ľudí žijúcich v nepriaznivých pomeroch maďarského socializmu.

22:10 Traja muži na zabitie (Trois hommes a abattre), Francúzsko, 1980 (Čt2)
Michel Gerfaut prechádzal okolo miesta, kde došlo k autonehode. Vo vraku havarovaného auta našiel zraneného človeka a odviezol ho do  nemocnice. Od tej chvíle má v pätách nebezpečných zabijakov, pre ktorých je nepohodlným svedkom.


15.7.
UTOROK

20:00 Hodina tanca a lásky (Hodina tance a lásky), Česko, 2003 (Čt2)
Dospievajúca Kristína, dcéra veliteľa koncentračného tábora, v konfrontácii s mašinériou fašizmu prichádza o všetky ilúzie. Najhoršie je, že rodičia a príbuzní sa na nej podieľajú. Filmová adaptácia románu českého autora Pavla Kohouta.

22:00 Mŕtvy muž (Dead Man), USA/ Nem/ Jap, 1995 (Dvojka)
Mladý účtovník William Blake práve prišiel o rodičov a rozhodol sa hľadať si nové miesto kdesi na Divokom západe, tam kde sa končia aj železničné koľajnice. Po príchode do mestečka však zisťuje, že má mesačné meškanie a majiteľ oceliarní si už za neho dávno našiel náhradu. Zdá sa, že William Blake ozaj nie je správnym mužom na správnom mieste. Ako by toho nebolo dosť, neznalý miestnych pomerov dostane sa do konfliktu a v sebaobrane zabije muža. Následne musí s ťažkým zranením utekať do divočiny. Jeho útek sa mení na tajomnú duchovnú cestu, počas ktorej sa z nesmelého mladíka stáva vydedencom a vrahom. Na tejto ceste stretne Indiána, ktorý ho považuje za anglického básnika a výtvarníka rovnakého mena. Stáva sa Mŕtvym mužom, ktorý s ubúdajúcimi životnými silami stále viac rozumie životu a spoznáva ho z jeho tajomnej strany.

22:20 Dotyk smrti (Bringing Out the Dead), USA, 1999 (Jednotka)
Frank Pierce je na dne. Po piatich rokoch vyčerpávajúcich nočných služieb v sanitke záchranky sa z neho stal alkoholik trpiaci depresiou a ťažkými halucináciami. Vidí duchov desiatok pacientov ktorých sa mu nepodarilo zachrániť v uliciach Manhattanu. Záblesk nádeje do Frankovho sveta prinesie tajuplná Mary Burkeová.

TV tipy 14.7. - 20.7. 2008 TV tipy 14.7. - 20.7. 2008 TV tipy 14.7. - 20.7. 2008

16.7.
STREDA

20:00 Dr. House (House M.D.), USA, 2007 (Jednotka)
Počas židovskej ortodoxnej svadby nevesta skolabuje a skončí v nemocnici. Dr. House spočiatku predpokladá, že ide o psychický problém, nakoľko sa dozvie, že nevesta len nedávno prešla na ortodoxnú vieru, čím kompletne zmenila svoj predchádzajúci búrlivý život. Po opakovaných kolapsoch však začne tušiť, že problém bude niekde inde.

20:25 Káva a cigarety (Coffe and Cigarettes), USA, 2003 (Čt2)
Jim Jarmusch od roku 1986 nakrúcal krátke čiernobiele filmy s jednoduchým dejom: dve či viac postáv v nich popíjajú kávu, fajčia a debatujú na rôzne témy. Hrajú ich známi, zväčša americkí herci a hudobníci, ktorí sa pred kamerou evidentne zabávajú a improvizujú. Najznámejší z filmov s Iggy Popom a Tomom Waitsom dokonca získal Zlatú palmu na MFF Cannes 1993. V roku 2003 sa ich režisér rozhodol doplniť šiestimi novinkami do celovečerného filmu. Len u Jarmuscha môžete vidieť ako sa herec Bill Murray baví s hiphoppermi GZA a RZA, či ako Jack a Meg z kapely White Stripes debatujú o vynálezoch Nikolu Teslu. Hoci je tento film v režisérovej tvorbe skôr výnimkou, sú v ňom niektoré jeho typické témy a režijné postupy.

00:00 Rím otvorené mesto (Roma, cittŕ aperta), Taliansko, 1945 (Čt2)
Dej sa odohráva  na začiatku roku 1944, v posledných mesiacoch nemeckej okupácie. Príbeh statočnosti, utrpenia a smrti člena odboja, obyčajnej ženy a kňaza sú konfrontované s krutosťou a sadizmom okupantov aj tých, ktorí sa k ním pridali. Vo filmu Rím, otvorené mesto použil režisér aj vlastné autentické zábery z bojov v uliciach a s výnimkou Anny Magnani a Alda Fabriziho pracoval predovšetkým s nehercami.


17.7.
ŠTVRTOK

16:20 Mať a nemať (To Have and Have Not), USA, 1944 (Čt2)
Majiteľ rybárskeho člna Harry Morgan sa o politiku a vojnu nestará. So svojim partnerom Eddiem si zarobí práve toľko, aby sa mohol pretĺkať životom. Jedného dňa sa rozhodne pomôcť ľuďom z francúzskeho odboja, medzi  nimi je žena, ktorú miluje.

22:00 Hotel Šťastné chvíle (Xingfu shiguang), Čína, 2001 (Dvojka)
Žao je robotník a starý mládenec, ktorý nemal šťastie v láske. Márne sa pokúša nájsť si vyvolenú prostredníctvom inzerátov. Keď konečne stretne ženu, o ktorej si myslí, že je tá pravá, musí si poradiť s pár prekážkami. Jeho milá má totiž dve deti: rozmaznaného synáčika a odstrkovanú slepú nevlastnú dcéru. Zaľúbený Žao si ju chce získať rozprávaním o svojom hotelovom podnikaní a tak sľúbi, že sa o slepú Wu Jing postará a nájde jej prácu. A tak musí vymyslieť plán, v ktorom Wu Jing dostane prácu, ale jej nevlastná matka sa nedozvie o Žaovom podvode. V opustenej továrenskej hale vybuduje s pomocou kolegov pre Wu Jing jej masérske kráľovstvo zo starého haraburdia a kartónových škatúľ. Dievča je šťastné, že je konečne užitočné a prejavuje Žaovi svoju vďaku. Ten po čase dostane spolu s kolegom a priateľom lepší nápad: prebudovať opustený autobus odložený na sídliskovej periférii na hodinový hotel a urobiť z Wu Jing jeho správkyňu.

TV tipy 14.7. - 20.7. 2008 TV tipy 14.7. - 20.7. 2008 TV tipy 14.7. - 20.7. 2008

18.7.
PIATOK

21:35 Agent bez minulosti (The Bourne Identity), USA/ ČR/ Nem, 2002 (Markíza)
Jason Bourne je jeden z najlepších vo svojom obore. Vždy keď príde do nejakej miestnosti, presne vie, koľko ľudí v nej nachádza, kde sú východy, kto má kde zbraň a neujdú mu ani všetky poznávacie značky áut v okolí. Je tu však jeden problém - Jason Bourne nevie, kto je. Spred dvoch týždňov, kedy ho našli francúzski rybári v bezvedomí na mori, s dvoma guľkami v chrbte, si nič nepamätá. Teraz mu nezostáva nič iné, iba vypátrať, kto vlastne je.

22:00 Maratónci (Maratonci trce pocasni krug), Juhoslávia, 1982 (Dvojka)
Čierna komédia o piatich generáciách mužov rodiny Topalovcov, ktorá vlastní prosperujúcu pohrebnú službu a remeslo odovzdáva po dlhé roky z otca na syna, sa odohráva v medzivojnovom období v malom meste na Balkáne. Film je plný komických situácií, ktoré však nezastierajú jeho ironicko-tragické vyznenie o dedičnosti, historickej determinácii a zvodnej povahe zla.

22:50 Saw – Hra o prežitie (Saw), USA, 2004 (Čt1)
Predstavte si, že sa prebudíte v neznámej miestnosti. Nič si nepamätáte, nič nevidíte, pretože je všade tma. Cvak, rozsvietia sa svetlá. Ležíte na špinavej podlahe v starej vyslúžilej umyvárni. Oproti vám stojí chlap, ktorý tiež nevyzerá najlepšie, a medzi vami leží mŕtvola v kaluži krvi. Chcete sa dostať k nej, ale nejde to. Ste za členky pripútaný k potrubiu pri stene. Ešte to neviete, ale čaká Vás najhoršia noc vo vašom živote. Najhoršia, alebo posledná - a najskôr oboje naraz.


19.7.
SOBOTA

21:40 Tombstone (Tombstone), USA, 1993 (Čt1)
Do mesta Tombstone, útočiska najväčších zločincov, prichádza sudca Wyatt Earp, aby tu spolu so svojimi dvoma bratmi začal nový život. Nechce zasahovať do záležitostí mesta, ale vplyvom okolností sa stane súčasťou krvavej prestrelky so zločincami.

22:10 Hadie oči (Snake Eyes), USA, 1998 (Prima)
V Atlantic City sa schyľuje k boxerskému stretnutiu v ťažkej váhe. Miestny detektív Rick Santoro nemôže medzi rozvášnenými fanúšikmi chýbať. Rád stávkuje a rád použije svoju policajnú placku, aby bookmakera  obral o pár stoviek. Detektív Santoro totiž nie je žiadny svätec. Jeho priateľ z detstva Kevin Dunne vzorom všetkých cností. Dotiahol to až na pravú ruku ministra obrany, ktorý sa cestou z raketové strelnice zastavil na boxerskom zápase. Gong. Štrnásť tisíc fanúšikov šalie. Medzi nimi sa skrýva jeden  kľudný atentátnik s prstom na spúšti. Minister obrany je zavraždený. Detektív Rick Santoro inštinktívne tasí revolver, ale márne hľadá ciel. Aréna je  uzavrená. Všetci sú podozriví. Santoro a Dunne sa okamžite púšťajú do vyšetrovania plného dramatických zvratov a nečakaných prekvapení.  

23:50 Vlk (Wolf), USA, 19994 (Markíza)
Redaktora Willa Randalla raz v noci pohryzie vlk. Od tej chvíle sa mu zlepšuje čuch a sluch, je rozhodnejší, tvrdší a agresívnejší. Hrozí mu strata zamestnania a najlepší priateľ mu navyše zviedol manželku. Preto sa Will rozhodne postaviť na odpor

TV tipy 14.7. - 20.7. 2008 TV tipy 14.7. - 20.7. 2008 TV tipy 14.7. - 20.7. 2008

20.7.
NEDEĽA

15:35 Tisícročná včela, ČSSR/ SRN/ Rak, 1983 (Markíza)
Príbeh o rozvetvenej rodine Pichandovcov sa odohráva v malej slovenskej dedine a zachytáva ich putovanie za prácou, rodinné udalosti, lásky, ale aj strasti. Mapuje život Martina Pichandu v časoch rozvoja murárskeho remesla. V nasledujúcej časti  sa dej zameriava na život jeho syna Sama v období spoločensko – politickej krízy, ktorá vyústila do svetovej vojny. 

21:55 Terminátor (The Terminator), VB/ USA, 1984 (Jednotka)
V roku tmárstva, 2029 zosnujú vládcovia planéty rozhodujúci plán. Zmenia budúcnosť tak, že opravia minulosť. Plán si vyžaduje čosi , či kohosi, kto nepociťuje bolesť, ani strach, čosi, čo sa nedá zastaviť. A tak vytvoria Terminátora...

01:45 Radio (Radio), USA, 2003 (Joj)
Harold Jones je obľúbený tréner stredoškolského futbalového mužstva. Pod ochranné krídla si zoberie chlapca s psychickými poruchami, ktorého prezývajú Radio. Jones si získa jeho dôveru a pritiahne ho k športu.


HIT TÝŽDŇA 

15.7.
UTOROK

22:00 Mŕtvy muž (Dead Man), USA/ Nem/ Jap, 1995 (Dvojka)
Mladý účtovník William Blake práve prišiel o rodičov a rozhodol sa hľadať si nové miesto kdesi na Divokom západe, tam kde sa končia aj železničné koľajnice. Po príchode do mestečka však zisťuje, že má mesačné meškanie a majiteľ oceliarní si už za neho dávno našiel náhradu. Zdá sa, že William Blake ozaj nie je správnym mužom na správnom mieste. Ako by toho nebolo dosť, neznalý miestnych pomerov dostane sa do konfliktu a v sebaobrane zabije muža. Následne musí s ťažkým zranením utekať do divočiny. Jeho útek sa mení na tajomnú duchovnú cestu, počas ktorej sa z nesmelého mladíka stáva vydedencom a vrahom. Na tejto ceste stretne Indiána, ktorý ho považuje za anglického básnika a výtvarníka rovnakého mena. Stáva sa Mŕtvym mužom, ktorý s ubúdajúcimi životnými silami stále viac rozumie životu a spoznáva ho z jeho tajomnej strany.


autor Tomáš Daneček 14.7.2008
Meno:
ODOSLAŤ
:)
REBRÍČEK SK
01 |
návšt. 6379
02 |
návšt. 3868
03 |
návšt. 3865
04 |
návšt. 3518
05 |
návšt. 2098
06 |
návšt. 1798
07 |
návšt. 2057
08 |
návšt. 1557
09 |
návšt. 764
10 |
návšt. 551
REBRÍČEK US
01 |
$80,0 mil.
02 |
$16,0 mil.
03 |
$11,0 mil.
04 |
$10,0 mil.
05 |
$3,3 mil.
06 |
$2,4 mil.
07 |
$2,2 mil.
08 |
$1,9 mil.
09 |
$1,5 mil.
10 |
$1,4 mil.
SOCIÁLNE SIETE
KOMENTÁRE
Kinema.sk - filmy, seriály

sector logo
network
ISSN 1336-4197. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / Kinema s.r.o.