FILMOVÉ PREMIÉRY 17.7. 2008

FILMOVÉ PREMIÉRY 17.7. 2008

článok



Tento týždeň tu máme naozaj všetko. Ak sa vám nepodarí dostať lístky na Bathory a už budete v kine, máte na výber z ďalších troch komerčných noviniek + na vás čaká jedno artové potešenie ocenené aj na bratislavskom filmovom festivale v decembri minulého roka. Tak ako? Skúsite komiks, alebo radšej romantickú komédiu, či bláznivý francúzsky animák?

Filmové premiéry 17.7. 2008 Filmové premiéry 17.7. 2008 Filmové premiéry 17.7. 2008

NEUVERITEĽNÝ HULK

Keď sa naštve, nebudete ho mať radi. V občianskom živote je Bruce Banner sympatický vedec s krehkou dušou, v stave zúrivosti šialené monštrum, ktoré bezmyšlienkovite ničí všetko okolo seba. Komiksový svet ho pozná pod prezývkou Hulk. Po piatich rokoch sa vracia na filmové plátno a fakt, že pôjde o mimoriadny zážitok, potvrdzuje jeho prívlastok NEUVERITEĽNÝ.

Zničiť diabla v sebe samom je hlavným vedeckým cieľom Brucea Bannera, ktorého impozantné zmeny nálad spôsobilo mimoriadne silné ožiarenie. Bruce sa vo svojich mimoriadnych schopnostiach nevyžíva, naopak nimi trpí, pretože prežíva mimo civilizácie, dobrovoľne izolovaný od svojej životnej lásky Betty Rossovej a jej otca, armádneho generála ThaddeusRossea, ktorý by rád využil Bruceove schopnosti v prospech amerických ozbrojených síl. Zatiaľ čo sa Bruce snaží čo najviac zostať pokojný, na obzore sa objaví nepriateľ s podobnými schopnosťami, ktorý naopak nevynechá jedinú príležitosť na to, aby sa z chlapa z mäsa a kostí premenil na deštruktívnu kreatúru nazývanú Abomination. Proti jej besneniu nepomáhajú žiadne konvenčné zbrane, a tak musí Bruce čeliť zásadnej výzve – dobrovoľne sa zriecť vlastného slušného ja, ozelenieť zlosťou a rozdať si to s Abomination ako chlap s chlapom, resp. ako monštrum s monštrom.

Pokým v predchádzajúcom Hulkovi Anga Leeho išlo skôr o psychologický súboj vo vnútri samotného Brucea, voľba Louisa Letteriera by mala byť dobrou správou pre všetkých, ktorí od Hulka žiadajú poriadnu akciu. Naopak, obsadenie Edwarda Nortona do úlohy Brucea Bannera nasvedčuje tomu, že diváci sa nebudú nudiť ani v scénach „Brucea s ľudskou tvárou“. Pre samotného Nortona bola rola trpiaceho vedca veľkou výzvou, pretože Hulk patrí medzi jeho najobľúbenejších komiksových hrdinov. „Asi každý chlapec by chcel byť aspoň chvíľu v jeho koži. Dobrovoľným vyvrheľom, ktorý skrýva v sebe obrovskú silu a tá vypláva na povrch, keď ho niekto naštve“, hovorí Edward Norton.

Producentka filmu Gale Anne Hurd tvrdí, že za svoju popularitu vďačí Hulk predovšetkým tomu, že na rozdiel od ostatných komiksových hrdinov, je ním vlastne proti svojej vôli. „Svoj potenciál síce využíva naplno, ale na druhej strane ho každá premena v Hulka neskutočne trápi. Nie je to hrdina, ktorý by si obliekol kostým a vyrazil zachraňovať svet. On vlastne nemá veľmi na výber, či bude alebo nebude Neuveriteľným Hulkom“, uzatvára producentka.

The Incredible Hulk (USA, 2008, 112 min.)
Réžia: Louis Leterrier. Scenár: Zak Penn. Kamera: Peter Menzies Jr.. Strih: Rick Shaine, John Wright. Hudba: Craig Armstrong. Hrajú: Edward Norton, Liv Tyler, Tim Roth, Tim Blake Nelson, Ty Burrell, William Hurt, Christina Cabot

Filmové premiéry 17.7. 2008 Filmové premiéry 17.7. 2008 Filmové premiéry 17.7. 2008

PENELOPE

Dcéra bohatých a vplyvných rodičov trpí utajovanou rodinnou kliatbou, ktorá jej pričarovala prasací rypáčik. Stále však žije v nádeji, že kliatba bude zrušená, ak si ju vezme nápadník s modrou krvou. Ukrytá v rodinnom sídle čaká, kým jej rodičia nájdu vhodného ženícha. Každý je svadbou s bohatou nevestou nadšený, ale iba do momentu, kým neuvidí Penelopinu tvár. Bulvárny novinár Lemon sa už roky snaží získať fotografiu ukrývaného dievčaťa, preto si najme hazardného hráča Maxa, aby sa v prestrojení uchádzal o jej ruku, a pritom ju odfotografoval. Penelope, sklamaná zradou, uteká do sveta hľadať svoje šťastie.

Penelope (USA, 2006, 102 min.)
Réžia: Mark Palansky. Scenár: Leslie Caveny. Kamera: Michel Amathieu. Strih: Jon Gregory. Hudba: Joby Talbot. Hrajú: Christina Ricci, Reese Witherspoon, James McAvoy, Catherine O’Hara, Peter Dinklage, Richard E. Grant

Filmové premiéry 17.7. 2008 Filmové premiéry 17.7. 2008 Filmové premiéry 17.7. 2008

LOVCI DRAKOV

Stratení pútnici a novopečení cestovatelia, vitajte na palube! Pripravte sa na prieskum ostrovov, kde nebezpečenstvo číha za každým rohom, na zoznámenie sa s najstatočnejšími hrdinami sveta a na najrýchlejší beh svojho života - ten budete nevyhnutne potrebovať, keď sa na vás pohrnú draci z oboch strán Veľkej západnej steny! Títo draci môžu byť väčší než ostrov alebo úplne maličký - chŕlia alebo prskajú oheň, lietajú alebo sa plazia, sú skrátka všade a každý je iný.  Pýtate sa, čo majú spoločné? Neskutočnú chuť na vás! Takže ak si chcete zachrániť krk, držte sa Zoe a jej spoločníkov - Gwizda, Lian-Chua a Hectora...

Chasseurs de Dragons (Francúzsko/SRN/Luxembursko, 82, 2007 min.)
Réžia: Guillaume Ivernel, Arthur Qwak. Scenár: Frédéric Engel-Lenoir, Arthur Qwak. Strih: Soline Guyonneau. Hudba: Klaus Badelt. Hrajú v českom znení: Bohdan Tůma, Josef Carda, Lucie Kušnírová, Tomáš Juřička, Jiří Schwartz, Miloš Hlavica

             

UMENIE PLAKAŤ

Excentrická štúdia jutlandskej rodiny zo začiatku 70. rokov, videnej nemilosrdnými a súčasne nevinnými očami jedenásťročného Allana. Jeho život nie je ľahký – otec má „choré nervy“ a každú chvíľu hrozí, že sa zabije. Matka už rezignovala, starší brat sa odsťahoval a sestra skrýva svoje tajomstvo, súvisiace s otcom. A rodinný mliečny obchodík upadá. Otec si privyrába expresívnymi pohrebnými rečami, ktoré pozostalých vždy rozplačú. Allan sa rozhodne otcovi pomôcť všetkými možnými spôsobmi, len aby bol šťastný.

Neľahké témy vzťahov, ventilujúce medziľudské a rodinné tabu, sú prezentované s empatiou, humorom a sympatiou k hrdinom rodinnej komornej tragikomédie a film vyniká typicky severským humorným nadhľadom.

Kunsten at grĺde i kor (Dánsko, 2006, 105 min.)
Réžia: Peter SchNnau Fog. Námet: Erling Jepsen – rovnomenný román. Scenár: Bo hr. Hansen. Kamera: Harald Gunnar Paalgard. Strih: Anne Isterud. Hudba: Karsten Fundal. Hrajú: Jannik Lorenzen, Jesper Asholt, Hanne Hedelund, Julie Kolbeck, Thomas Knuth-Winterfeldt, Gitte Siem Christensen


autor Peter Konečný 17.7.2008
Meno:
ODOSLAŤ
:)
REBRÍČEK SK
01 |
návšt. 50476
02 |
návšt. 11232
03 |
návšt. 6387
04 |
návšt. 5029
05 |
návšt. 4829
06 |
návšt. 3812
07 |
návšt. 4039
08 |
návšt. 2951
09 |
návšt. 1913
10 |
návšt. 1868
REBRÍČEK US
01 |
$82,0 mil.
02 |
$7,4 mil.
03 |
$3,9 mil.
04 |
$3,2 mil.
05 |
$3,2 mil.
06 |
$2,5 mil.
07 |
$2,1 mil.
08 |
$1,7 mil.
09 |
$1,4 mil.
10 |
$1,1 mil.
SOCIÁLNE SIETE
KOMENTÁRE
Kinema.sk - filmy, seriály

sector logo
network
ISSN 1336-4197. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / Kinema s.r.o.