TV TIPY 4.8. - 10.8. 2008

TV TIPY 4.8. - 10.8. 2008

VOD recenzia



4.8.
PONDELOK

22:00 Hanba (Skammen), Švédsko, 1968 (Dvojka)
Film režiséra Ingmara Bergmana predstavuje temnú víziu sveta, za ktorý sa jeho stvoriteľ musí hanbiť. Príbeh sa odohráva v dobe, ktorá žije neustálymi vojnami a konfliktmi. V takomto svete sa manželský pár hudobníkov utiahne na ostrov. Eva a Jan Rosenbergovci sú apolitickí a dúfajú, že na ostrove sa vyhnú zúriacej občianskej vojne. Pred vojnou však niet úniku, nájde si ich aj na samote.

22:05 Borsalino a spol. (Borsalino & Co.), Franc/ Tal/ Nem, 1974 (Čt1)
Roch Sigffredi má v roku 1934 francúzsky Marseile pevne vo svojich rukách. Ale len do chvíle kedy sa do prístavného mesta nechce dostať nebezpečná mafia. Jeho priateľa Francoisa zabijú a Rocha unesú. Podarí sa mu utiecť a chystá krutú pomstu.


5.8.
UTOROK

20:00 Legenda o pianistovi (La Leggenda del pianista sull'oceano), Tal., 1998 (Čt2)
Pomocník z kotolne, Danny Boodman, našiel na palube zámorskej lode Virginian novonarodeného chlapca. Rozhodol sa ukryť ho v tajných priestoroch podpalubia. Chlapec rástol a čoskoro v sebe objavil veľký talent pri hre na klavír.

22:00 Šepoty a výkriky (Viskningar och rop), Švédsko, 1972 (Dvojka)
Táto komorná dráma o rozpade základných ľudských hodnôt čerpá zo severskej dramatickej tradície a je vrcholným súhrnom autorských tém a režijných postupov Ingmara Bergmana. Vizuálne riešenie filmu, za ktorý Bergmanov dvorný kameraman Sven Nykvist získal Oscara, vychádza z citácií klasických diel výtvarného umenia a zo sugestívnosti pôsobenia farieb, ktoré evokujú základné pocity a vzťahy príbehu.

TV tipy 4.8. - 10.8. 2008 TV tipy 4.8. - 10.8. 2008

6.8.
STREDA

20:00 Dr. House (House M.D.), USA, 2007 (Jednotka)
Dr. House sa ocitne v bare, kde sa okolo neho krúti barová tanečnica. Vôbec netuší ako sa tam dostal, iba si všimne, že má na tvári krv. Nič si nepamätá, len má zrazu zlú predtuchu, že umrie človek. Nervózny vyjde z baru a na ulici sa stane svedkom veľkej havárie autobusu.

20:30 Transamerika (Transamerica), USA, 2005 (Čt2)
Transsexuál Bree šetrí každý dolár, aby mohol zaplatiť vytúženú operáciu, ktorá z neho konečne urobí ženu. Jedného dňa sa dozvie, že jeho syn Toby sedí vo väzení v New Yorku. Bree dostane syna z väzenia a chce ho odniesť späť k pestúnom. Americká dráma rozpráva o nasledovaní cesty svojho vnútorného ja, nech je akokoľvek výlučná a pre spoločnosť nepochopiteľná. Film zozbieral rad ocenení na festivaloch predovšetkým vďaky skvelému výkonu Felicity Huffman, ktorá bola za svoju postavu nominovaná na Oscara.


7.8.
ŠTVRTOK

22:00 Africká kráľovná (The African Queen), VB/ USA, 1951 (Dvojka)
Začiatkom 1. svetovej vojny dováža Charlie Allnut na svojej starej parnej lodi menom Africká kráľovná zásoby do dedín vo východnej Afrike. Keď misionár reverend Samual Sayer zomrie, Charlie súhlasí, že jeho sestru Rose odvezie späť k civilizácii. Uprostred turbulentných zápasov o moc v kolóniách sa tak ocitnú dvaja úplne odlišní ľudia doslova na jednej lodi. Film je skvelou charakterovou štúdiou o ľudskej vzájomnosti v hraničných situáciách a nesie humanistické posolstvo o tom, že hoci národy a vlády môžu byť kruté, jednotlivci predsa len dokážu byť hrdinami. Humphrey Bogart získal za úlohu svojského kanadského kapitána lode Oscara pre najlepšieho herca.

23:25 Kam ťa deň zavedie (Where the Day Takes You), USA, 1992 (Čt2)
Snímka scenáristu, režiséra a producenta Marka Rocca presvedčivo zachytáva komunitu dospievajúcich ľudí na okraji zákona. Tvorcom sa podarilo zhromaždiť pred kamerou rad hercov, z ktorých sa neskôr niekoľký presadili v Hollywoode. Sedemnásťročného feťáka Grega stvárnil Sean Astin (Pán prsteňov), úlohou beznohého žobráka Mannyho debutoval na plátne Will Smith (Deň nezávislosti). Vo vedľajšej úlohe sociálneho pracovníka sa objavuje v titulkoch neuvedený Christian Slater.

TV tipy 4.8. - 10.8. 2008 TV tipy 4.8. - 10.8. 2008

8.8.
PIATOK

21:30 Mesto šialencov (Mad City), USA, 1997 (Jednotka) 
Max Brackett  ešte prednedávnom pracoval pre prestížnu televíziu. Teraz sa však z rôznych dôvodov borí so staromódnym šéfeditorom lokálnej televízie, pre ktorú pripravuje správy. Skutočne veľká reportáž však na Maxa ešte len čaká. V podobnej situácii ako on je aj jej hlavný predstaviteľ. Sam Bailey je nahnevaný na celý svet. Pred krátkym časom prišiel o prácu strážnika v miestnom múzeu. Pri vybavovaní si účtov náhodne postrelí svojho kolegu a tak je nútený zadržiavať aj rukojemníkov. Toto všetko už Max zachytil. Priamy prenos z rukojemníckej drámy sa začne už o malú chvíľu.

22:00 Mission: Impossible (Mission: Impossible), USA, 1996 (Markíza)
Ethan Hunt dostane príkaz odletieť do Prahy, aby tam zabránil krádeži zoznamu tajných agentov z americkej ambasády. Akcia sa skončí tragicky, z tímu prežije jedine Ethan, práve preto ho podozrievajú zo zrady a vraždy. Ethan musí nájsť skutočného vinníka.

23:55 Tik Tac (Tic Tac), Švédsko, 1997 (Dvojka)
Počas jedinej noci sa skrížia životné osudy rôznych ľudí. Je to noc, na ktorú nikto zo zúčastnených nezabudne, pretože náhoda navždy zmení ich život. Film sa zaoberá problémami mladých ľudí a ich rodičov, ktorí žijú vzťahy závislé na peniazoch. Čas sa všetkým kráti a hodiny osudu nemožno zastaviť. Film bol označený za švédsku verziu slávneho Pulp Fiction, ale na rozdiel od Tarantinovho filmu nie je iba dômyselnou, no ľahkovážnou hrou, kde krv tečie ako kečup a všetky city sú predstierané. Tic Tac je nepatetickou sociálnou výpoveďou o eskalácii násilia a rasovej nenávisti.


9.8.
SOBOTA

13:25 Súboj v El Diablo (Duel at Diablo), USA, 1966 (Jednotka)
Poručík McAlister dostane rozkaz previezť niekoľko vagónov munície do inej pevnosti cez teritórium Apačov s malým počtom vojakov. Spolu s ním ide aj bývalý skaut Jess Remsberg, ktorý stopuje Ellen Grangeovú: napriek tomu, že ju pred nedávnom oslobodili z indiánskeho zajatia, opäť sa k nim údajne pridala...Remsberg opätovne oslobodí Ellen a nechá ju s vojakmi, ktorí musia bojovať s Apačmi. On sám cvála po pomoc do pevnosti - zároveň chce nájsť muža, ktorý zabil a oskalpoval jeho indiánsku manželku.

21:45 Shane (Shane), USA, 1953 (Čt1)
Na pláne a pastviny vo Wyomingu prichádza jazdec Shane a necháva sa najať na prácu farmárom Joom Starrettom. Pritom vidí, že celý kraj tyranizuje bohatý, samoľúby rancher Rufus Ryker - s jediným cieľom: chce vyhnať osadníkov z pôdy, ktorú potrebuje pre svoje stáda. Práve on spoločne s najatými mužmi využíva toho, že najbližší šerif je vzdialení niekoľko dní cesty, a tak "zákon" má vo svojich rukách ten, kto je bezohľadný a nezastaví sa pred ničím. Starrett sa proti Rykerovi pokúsi spojiť s ostatnými farmármi, ale nenachádzajú dostatok síl k odporu. Jediný, kto sa bezpráviu a vzrastajúcemu násiliu môže postaviť, je práve Shane.

22:15 Mníchov (Munich), USA, 2005 (Markíza)
Najtragickejší deň v olympijských dejinách, masaker izraelských športovcov v roku 1972 v Mníchove, ktorý mala na svedomí teroristická organizácia, sa nezmazateľne zapísal do histórie dvadsiateho storočia. O udalostiach, ktoré nasledovali, toho v učebniciach dejepisu alebo dobovej tlači mnoho nenájdete. Sérii nájomných vrážd proti strojcom atentátu, ktoré naplánovala a uskutočnila izraelská tajná služba, v majstrovsky napínavom thrillery zmapovala režisérska legenda Steven Spielberg.

23:40 Miluj ma! Prosím... (Wicker Park), USA, 2004 (Čt1)
Mladý, talentovaný bankár je posadnutý predstavou, že krásne dievča, ktoré pravidelne stretáva v kaviarni, je jeho bývalou životnou láskou. Zahorí túžbou získať ju späť. Začne ju pravidelne sledovať pri jej návratoch domov a postupne sa stále viac a viac približuje... Jedného dňa získa potrebnú odvahu a vkradne sa až do jej apartmánu. Jeho túžba ho privedie k nebezpečnému odhaleniu, ktoré môže zmeniť celý jeho život... a nielen jeho... 

TV tipy 4.8. - 10.8. 2008 TV tipy 4.8. - 10.8. 2008

10.8.
NEDEĽA

13:20 James Bond:Thunderball (Thunderball), VB/ USA, 1965  (Jednotka)
Tak takto odvážne sa ešte nikto nezmocnil tak vzácneho úlovku, ako sú dve jadrové hlavice. Agent zločinnej organizácie SPECTRE sa celkom nenápadne votrel do bombardéra NATO, ktorý sa mu následne podarilo uniesť a získať pre Spectre dôležitý nástroj na vydieranie. Suma na výkupné znie na sto miliónov libier. Británia vysiela svojich všetkých 00 agentov vrátane Bonda, aby hrozby šialených zločincov prekazili.

20:30 Niekto to rád horúce (Some Like It Hot), USA, 1959 (MGM)
Vynikajúca komédia Billyho Wildera z roku 1959 sa už dávno a právom zaradila do zlatého fondu filmové klasiky. Vedľa neodolateľných výkonov hlavných predstaviteľov Jacka Lemmona, Tonyho Curtisa a Marilyn Monroe vás v nej poteší aj jazzová hudba Mattyho Malnecka.


HIT TÝŽDŇA
9.8.
SOBOTA

22:15 Mníchov (Munich), USA, 2005 (Markíza)
Najtragickejší deň v olympijských dejinách, masaker izraelských športovcov v roku 1972 v Mníchove, ktorý mala na svedomí teroristická organizácia, sa nezmazateľne zapísal do histórie dvadsiateho storočia. O udalostiach, ktoré nasledovali, toho v učebniciach dejepisu alebo dobovej tlači mnoho nenájdete. Sérii nájomných vrážd proti strojcom atentátu, ktoré naplánovala a uskutočnila izraelská tajná služba, v majstrovsky napínavom thrillery zmapovala režisérska legenda Steven Spielberg. (viac o filme)


autor Tomáš Daneček 4.8.2008
Meno:
ODOSLAŤ
:)
REBRÍČEK SK
01 |
návšt. 6379
02 |
návšt. 3868
03 |
návšt. 3865
04 |
návšt. 3518
05 |
návšt. 2098
06 |
návšt. 1798
07 |
návšt. 2057
08 |
návšt. 1557
09 |
návšt. 764
10 |
návšt. 551
REBRÍČEK US
01 |
$80,0 mil.
02 |
$16,0 mil.
03 |
$11,0 mil.
04 |
$10,0 mil.
05 |
$3,3 mil.
06 |
$2,4 mil.
07 |
$2,2 mil.
08 |
$1,9 mil.
09 |
$1,5 mil.
10 |
$1,4 mil.
SOCIÁLNE SIETE
KOMENTÁRE
Kinema.sk - filmy, seriály

sector logo
network
ISSN 1336-4197. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / Kinema s.r.o.