TV TIPY 8.9. - 14.9. 2008

TV TIPY 8.9. - 14.9. 2008

článok



8.9.
PONDELOK

22:05 Cena za mesačný svit (Mondscheintarif), Nemecko, 2001 (Dvojka)
Mladá fotografka Cora Pekná prežíva peklo. Už tri dni márne čaká na telefonát od svojho princa na bielom koni. Vlastne, je to skôr princ v bielom plášti - doktor Daniel Hoffman. V stredu s ním prežila najlepšiu noc svojho života a teraz je už sobota. Navyše sobota večer. Najlepšia kamarátka Jo jej radí, aby naňho zabudla. Ak muž nezavolá do troch dní, neznamenala pre neho viac ako náhodné dobrodružstvo. Core zostáva posledných šesť a pol hodiny nádeje, ktoré musí nejako prežiť v dosahu telefónu.

00:35 Bol som lynčovaný (Fury), USA, 1936 (Čt2)
Joea Wilsona na ceste k milovanej Katherine zastaví šerifov pomocník a odvedie ho na policajnú stanicu. Šerif ho na základe nepriamych dôkazov obviní z účasti na únose dievčiny. Keď sa o tom dozvedia miestni obyvatelia, zmenia sa na krvilačné beštie.


9.9.
UTOROK

20:30 Róza (Rose), Nemecko, 2005 (Čt2)
Róza je osamelá matka troch takmer dospelých synov. S ich otcom sa rozišla pred mnohými rokmi a žiaden z chlapcov vlastne nevie prečo. Podozrievajú matku, že príčinou rozchodu bol jej milostný románik. Najstarší syn zarába aby podporil rodinu, prostredný sa zaúča v banke a najmladší prežíva búrlivé obdobie na škole. Aj Róza kedysi žila divoko, teraz sa sem tam stretáva s priateľom a píše romány pre ženy. Na scéne sa ocitne otec chlapcov a veci dostanú nečakaný spád.

22:05 Sedem samurajov (Shichinin no samurai), Japonsko, 1954 (Dvojka)
Majstrovské dielo japonského režiséra Akiru Kurosawu inšpirovalo mnohé generácie filmových tvorcov i divákov. Príbeh najkultovejšieho samurajského filmu všetkých čias sa odohráva v 17. storočí na japonskom vidieku. Chudobných roľníkov rok čo rok sužujú nájazdy lúpežnej bandy, ktorá ich pod hrozbou smrti zakaždým oberie o všetku úrodu. Zúfalí dedinčania sa nedokážu brániť proti obrovskej presile banditov, ale podarí sa im najať si skúseného samuraja. Ten prisľúbi, že za odmenu troch jedál denne pre dedinu najme skupinu samurajov a spoločne ju ubránia pred ďalším lúpežným nájazdom.

TV tipy 8.9. - 14.9. 2008 TV tipy 8.9. - 14.9. 2008 TV tipy 8.9. - 14.9. 2008

10.9.
STREDA

23:25 Drsný Harry (Dirty Harry), USA, 1971 (Prima)
Obyvateľov San Francisca ohrozuje neznámy strelec. Najnovšou obeťou je mladá žena, ktorú zastrelil v bazéne na streche mrakodrapu. Starosta dostane list,, v ktorom ho strelec žiada o sto tisíc dolárov, inak bude v strieľaní ľudí pokračovať.

23:50 Pestuj si pravačku (Soigne ta droite), Franc/ Švajč, 1987 (Čt2)
V tomto filme si Jean-Luc Godard zahral postavu, ktorá je plná sebairónie a snaží sa v priebehu 24 hodín doručiť filmový kotúč akémusi producentovi. V úlohe režiséra Godard vyrozpráva tri od seba nezávislé príbehy plné chaosu a emócií.

00:25 Frajer Luke (Cool Hand Luke), USA, 1967 (Joj)
Luka Jacksona pošlú do trestaneckého tábora. Obdiv spoluväzňov si získa nie len  svojím postojom k životu, ale aj víťazstvom v stávke. Všetko sa zmení keď sa Luke dozvie, že jeho matka zomrela.


11.9.
ŠTVRTOK

09:55 Hlboký spánok (The Big Sleep), USA, 1946 (Čt1)  POVINNÉ POZERANIE
Súkromného detektíva Philipa Marlowa najme starý generál Sternwood, pretože jeho rodinu niekto vydiera. Na prvý pohľad jednoduchý prípad sa nečakane skomplikuje. Sledovaná stopa Marlowa privedie medzi vrahov, autorov pornografie a pokazených zbohatlíkov. Zásadný film Noir od slávneho Howarda Hawksa (Scarface) v hlavnej úlohe s Humphrey Bogartom a Lauren Bacall. Nahrávanie povinné a asi aj jediné možné.

23:25 Slepá ulička (Cul-de-sac), Veľká Británia, 1966 (Čt2)
Angličan George žije na starom hrade s krásnou francúzskou manželkou. Zo strachu, že ho mladá žena opustí, sa zbavil prosperujúceho podniku a rozhodol sa pre život v ústraní. Neuvedomil si, že osudu neunikne a ten sa blíži v podobe dvoch gangstrov.

02:20 Fahrenheit 9/11 (Fahrenheit 9/11), USA, 2004 (Markíza)
Scenárista, producent a režisér Michael Moore, predstavuje svoj najnovší veľmi kontroverzný a provokatívny film Fahrenheit 9/11. Film je charakteristický svojským humorom tvorcu, ktorý kritizuje prezidenta USA George W. Busha a jeho prívržencov, od tragických udalostí z 11. septembra. Nájdete tu výpovede amerických vojakov a ich rodín o priebehu bojov v Iraku.

TV tipy 8.9. - 14.9. 2008 TV tipy 8.9. - 14.9. 2008 TV tipy 8.9. - 14.9. 2008

12.9.
PIATOK

23:00 Erasmus 2 - Priatelia sú späť (Les Poupées russes), Franc/ VB, 2005 (Čt1)
Päť rokov po lete strávenom v Barcelone sa Xavier, William, Wendy, Martine a Isabelle opäť stretávajú. Xavier je tridsiatnik. Splnil sa mu sen a stal sa spisovateľom, ale stále je tak trochu stratený. Pracuje ako žurnalista, píše poviedky, televízne seriály a telenovely – skrátka robí, čo príde. Živiť sa písaním ale nie je jednoduché a občas má problémy s peniazmi. V súkromí to tiež nie je veľká sláva – strieda jeden bezvýznamný vzťah za druhým, pričom lieta medzi svojou ex-manželkou, expriateľkou, lesbickou spolubývajúcou, malým synom a matkou. Pracovné povinnosti ho zavedú do Londýna, kde stretne Wendy a jej brata Williama. A všetci traja sa pre zmenu ocitnú v Moskve, kde sa William žení... Xavier postupne prehodnocuje svoj život, svoju prácu a zdá sa, že konečne nájde aj pravú lásku….

23:05 Kes (Kes), Veľká Británia, 1970 (Dvojka)
Adaptácia románu Barryho Hinesa patrí medzi najpôsobivejšie rané diela britského režiséra Kena Loacha. Je to nielen hlboko ľudský príbeh o priateľstve chlapca a jastraba, ale aj trpký portrét britskej spoločenskej hierarchie, ktorá nedáva veľa priestoru pre slobodu symbolizovanú dravým vtákom.


13.9.
SOBOTA

20:00 Mission: Impossible III (Mission: Impossible III), USA/ Nem, 2006 (Markíza)
Mission: Impossible a Tom Cruise. Dva filmové pojmy, ktoré sa stali do určitej miery synonymom. Tajný agent Ethan Hunt, pre ktorého nie je splnenie žiadnej misie nemožné sa vracia už tretí krát a prináša ho jeden z najvyhľadávanejších režisérov súčasnosti J. J. Abrams. V jeho poňatí sa Mission: Impossible stala moderným akčným filmom, ktorý divákom ponúka okrem zvýšenej hladiny adrenalínu aj dobrú zápletku s množstvom zvratov. Vo chvíli, kedy agent Ethan Hunt počuje okřídlenu formulku, že sa práve vypočuté zadanie jeho ďalšej misie samo automaticky zničí za päť sekúnd, určite nepředpokládá, že ho čaká asi najťažšia úloha v jeho kariére, ktorú naviac komplikuje fakt, že teraz je to aj osobné. „Misia začína veľmi priamočiaro, ako záchranná akcia, ktorú sprevádza množstvo explózií a kaskadérskych výkonov. Čoskoro ale zistíte, že nič nie je také, ako sa zdá a prosté potešenie z akčných scén doplnia hlbšie emócie.

21:55 A teraz o niečom úplne inom (And Now for Something Completely Different), Veľká Británia, 1971 (Dvojka)
Výber najlepších skečov kultovej komediálnej skupiny Monty Python, ktorá sa preslávila nielen seriálom BBC Monty Python´s Flying Circus (Monty Pythonov Lietajúci cirkus), ale aj nezabudnuteľnými celovečernými fraškami ako Život Briana či Monty Python a Svätý Grál. Nekompromisný humor, absurdné situácie a absolútna strata politickej korektnosti Vás určite zdvihnú zo sedadiel.

23:00 Zberateľ kostí (The Bone Collector), USA, 1999 (Joj)
Čo znamenajú komplikované a záhadné symboly, ktoré necháva masový vrah vedľa zohavených tiel svojich obetí? Obyčajná newyorská policajtka Amelia Donaghyová si na ďalšom mieste činu počína tak šikovne, že je pridelená k ruke prvotriedneho detektíva Lincolna Rhymea. Autor slávnej knihy o prehľadávaní miesta činu bol špičkovým vyšetrovateľom, ale následkom tragickej nehody ochrnul na celé telo. Bývalí kolegovia používajú jeho prvotriedne analytické schopnosti len v najnutnejších prípadoch. A presne taký práve nastal, pretože na rafinovanú hru zvráteného psychopata sú obyčajní newyorský detektívi krátki.

TV tipy 8.9. - 14.9. 2008 TV tipy 8.9. - 14.9. 2008 TV tipy 8.9. - 14.9. 2008

14.9.
NEDEĽA

14:15 Muž so zlatou zbraňou (The Man with the Golden Gun), VB/ USA, 1974 (Jednotka)
Nazývajú ho „Mužom so zlatou zbraňou“. Svoje obete zo zásady usmrcuje guľkami zo zlata zo svojej zlatej zbrane. James Bond už vie, že tento sadistický vrah sa volá Francisco Scaramanga a jeho najnovšie plány sa sústreďujú na získanie najničivejšej zbrane sveta, ktorú chce ohroziť život. Na jeho privátnom ostrove, v labyrinte ovládanom neľútostným trpaslíkom, sa odohrá kľúčový boj. V hre je naviac aj život Bondovho spojenca, agentky Mary Goodnightovej

21:15 Smrť jej pristane (Death Becomes Her), USA, 1992 (Prima)
Čierna triková komédia rozpráva o filmovej predstaviteľke naiviek Madeline, jej slabošskom manželovi a intelektuálke Helen, bývalej najlepšej kamarátke Madeline a niekdajšej snúbenke Ernesta. Títo traja majú niečo spoločného - všetci prekročili päťdesiatku a miesto aby ich životy a kariéry naberali na obrátkach, klesajú strmo ku dnu. Ale všetko sa dá zmeniť. Zvlášť keď do hry vstúpi záhadná čarodejnica Lisa Van Ruhmann, disponujúca elixírom večnej mladosti.  

21:55 Kód Navajo (Windtalkers), USA, 2002 (Jednotka)
Aj za cenu straty života nesmie byť vyzradený jazyk, ktorý mal pre americké námorné sily neoceniteľnú hodnotu. Americkej vláde trvalo krátko, kým po útoku na prístav Pearl Harbor vyhlásila Japonsku totálnu vojnu. Do námorných síl sú najatí príslušníci kmeňa Navajo, ktorých staroveký jazyk sa stal rozhodujúcou a nerozlúštiteľnou komunikačnou šifrou. Ani japonskí experti na lúštenie kódu si nevedia dať rady s neznámym jazykom, ktorý v bitke o Tichomorie znamená rozhodujúcu výhodu. Aj hrdinský seržant Joe Enders vie veľmi dobre, že tento kód sa v žiadnom prípade nesmie dostať do nepriateľských rúk. V krutom boji však nebude jednoduché toto exkluzívne vojenské tajomstvo udržať nechránené.

22:25 Lianna (Lianna), USA, 1983 (Čt2)
Mohlo by to byť šťastné manželstvo: obaja sú mladí, zdraví, majú dve krásne deti, rozhodne netrpia nedostatkom peňazí, majú veľa priateľov. Mohlo, ale nie je. Aspoň Lianna v ňom nie je šťastná. Možná je to tým, že neustále cíti tú istú nadradenosť, s ktorou sa k nej Dick, kedysi na škole jej profesor, neprestal chovať. Možno jej k šťastiu nestačí starať sa o domácnosť byť matkou a poslušnou ženou úspešného muža. Možno potrebuje svoj život naplniť niečim zmysluplnejším. Aby sa mohla realizovať, aby mohla zase byť sama za seba. Možno jej k tomu pomôže večerní kurz, ktorý si konečne vyvzdorovala. A Lianna dychtivo nasáva všetko nové, čo jej táto skúsenosť prináša: nové témy, nové tváre, nové priateľstvá. A nové lásky. Tak nové, že by tomu sama ešte pred pár týždňami odmietla uveriť.


HIT TÝŽDŇA

13.9.
SOBOTA

21:55 A teraz o niečom úplne inom (And Now for Something Completely Different), Veľká Británia, 1971 (Dvojka)
Výber najlepších skečov kultovej komediálnej skupiny Monty Python, ktorá sa preslávila nielen seriálom BBC Monty Python´s Flying Circus (Monty Pythonov Lietajúci cirkus), ale aj nezabudnuteľnými celovečernými fraškami ako Život Briana či Monty Python a Svätý Grál. Nekompromisný humor, absurdné situácie a absolútna strata politickej korektnosti vás určite zdvihnú zo sedadiel.


sHIT TÝŽDŇA

12.9.
PIATOK

23:20 Akčné komando (Strategic Command), USA, 1997 (Markíza)
Z výskumného laboratória bola ukradnutá nebezpečná chemická látka - kyselinový tekutý gel Bromex 365, ktorý sa po zmiešaní s niektorými trhavinami mení na bojový plyn. Ten sa zrazu objaví v rukách teroristov na palube lietadla s viceprezidentom USA. Záchranná akcia na čele s Michaelom Dudikoffom (Americký Ninja) začína...


autor Tomáš Daneček 8.9.2008
Meno:
ODOSLAŤ
:)
REBRÍČEK SK
01 |
návšt. 50476
02 |
návšt. 11232
03 |
návšt. 6387
04 |
návšt. 5029
05 |
návšt. 4829
06 |
návšt. 3812
07 |
návšt. 4039
08 |
návšt. 2951
09 |
návšt. 1913
10 |
návšt. 1868
REBRÍČEK US
01 |
$82,0 mil.
02 |
$7,4 mil.
03 |
$3,9 mil.
04 |
$3,2 mil.
05 |
$3,2 mil.
06 |
$2,5 mil.
07 |
$2,1 mil.
08 |
$1,7 mil.
09 |
$1,4 mil.
10 |
$1,1 mil.
SOCIÁLNE SIETE
KOMENTÁRE
Kinema.sk - filmy, seriály

sector logo
network
ISSN 1336-4197. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / Kinema s.r.o.