TV TIPY 13.10. - 19.10. 2008

TV TIPY 13.10. - 19.10. 2008

VOD recenzia



13.10.
PONDELOK

16:15 Veľký útek (The Great Escape), USA, 1963 (Čt2)
Do zvláštneho tábora priváža eskorta nových väzňov. Miestny veliteľ, plukovník von Luger, je presvedčený, že sa nikomu nepodarí uniknúť. Hneď prvý deň sa o útek pokúsi niekoľko nováčikov. V tábore sa rozbehnú utajované prípravy na útek.

20:00 Nevera po slovensky 2/3, Československo, 1979 (Jednotka)
Kultová slovenská komédia o horúcich udalostiach jedného leta. Aj teraz prichádzajú do lesa brigádničky a aj teraz sa chlapi o ničom inom nerozprávajú. Už len sa dostať do jednej z chát, kde bývajú. Chlapi, ktorí pília drevo, už o svoje ženy nestoja tak, ako v časoch, keď s nimi stáli pred oltárom. No a každé oživenie je viac ako vítané. Veci sa však nečakane skomplikujú.

22:05 Nazajtra (Másnap), Maďarsko, 2004 (Dvojka)
Mysteriózny thriller experimentujúci s konvenciami tradičného filmového rozprávania sa odohráva kdesi na maďarskom vidieku v bližšie neurčenej dobe, možno krátko po 2. svetovej vojne. Do spustnutej dediny prichádza na bicykli cudzinec. Snaží sa nájsť opustený dom, ktorý je údajne jeho rodinným dedičstvom. Miestni obyvatelia sú podozrievaví voči každému prišelcovi, ale aj voči sebe navzájom. Nemilosrdne spomedzi seba vylúčia každého, kto prekročí nepísané pravidlá ich society. A práve to sa stane pätnásťročnému dievčaťu, ktoré jedného dňa ktosi brutálne zavraždí. Neznámy prišelec narazí za zvláštnych okolností na stopu tohto zločinu.

00:35 Noc vo Varennes (La Nuit de Varennes), Francúzsko/Tal., 1982 (Čt2)
Jún 1791. v dome spisovateľa a tlačiara Restifa de la Bretonneho úradník zabavuje knihu amerického mysliteľa Thomasa Paina. Ten práve opúšťa Paríž. De la Bretonne sa ho snaží dostihnúť, aby ho informoval.

TV tipy 13.10. - 19.10. 2008 TV tipy 13.10. - 19.10. 2008 TV tipy 13.10. - 19.10. 2008

14.10.
UTOROK

22:05 Slepá ulička (Cul-de-sac), Veľká Británia, 1966 (Dvojka)
Roman Polanski v tomto bláznivom príbehu s nápaditým humorom paroduje žánrové klišé strašidelných filmov a cituje zo slávnych diel filmu a divadla. Odľahlý stredoveký hrad nad búrlivým morom, bezbranný manželský pár, nebezpečný zločinec, pár nič netušiacich hostí a... množstvo nečakanej zábavy.

22:55 Škrabanec tigrice (Graffio di tigre), Taliansko, 2007 (Jednotka)
Nakrútené podľa novely Gina Pugnettiho, fiktívny príbeh z obdobia II.sv.vojny, odohrávajúci sa počas existencie tzv. republiky Salo. Dvom priateľom, Ginovi a Fabiovi, sa podarí dostať z britského zajatia. Ukryli sa u Gina, akceptovaní jeho otcom Augustom a mladšou sestrou Rosou. Medzi dievčaťom a Fabiom to zaiskrí. Priateľstvo medzi Ginom a Fabiom sa však začne za dramatických okolností meniť. Gino, odsúdený spolu s otcom, sa pridáva na stranu partizánov, Fabio sa nechce pridať a zblíži sa s Ginevrou, vznešenou dámou, ktorá čaká na svojho muža, strateného vo vojne. Fabio s ňou napokon splodí syna. Medzičasom sa aj Rosa pridá do bojov na strane partizánov. Stretne sa s tehotnou Ginevre, ktorá už nemôže rátať s Fabiom, lebo ten sa musí skrývať po tom, čo zabil nemeckého vojaka

23:00 Koniec detstva (The Mudge Boy), USA, 2003 (Čt1)
Filmová dráma režiséra Michaela Burkeho rozpráva o štrnásťročnom farmárskom chlapcovi, ktorý sa nedokáže vyrovnať so smrťou matky. Duncan začne napodobňovať mamu, hlas aj správanie, nosí jej kožuch a šaty a otec, nechápajúci synovo počínanie, ho núti, aby sa prestal chovať ako dieťa a prevzal časť starostí o farmu.
 

15.10.
STREDA

20:25 Siréna od Mississipi (La Sirène du Mississipi), Francúzsko/Tal., 1969 (Čt2)
Mladý pestovateľ tabaku Louis očakáva na tichomorskom ostrove svoju neznámu nevestu Juliu. Tú však počas plavby na zaoceánskej lodi zavraždila podvodníčka Marion. Louis okamžite podľahne jej šarmu a bezhlavo sa do nej zamiluje. Marion si počína veľmi obozretne a čoskoro získa prístup k Louisovým peniazom, s ktorými utečie  do Francie. Louis je odhodlaný ju nájsť a pomstiť sa.

22:30 Posledné dni (Last Days), USA, 2005 (Arte)
Film Las Days je zamyslením Gus Van Santa (Dobrý Will Hunting, Elephant) nad vnútornou posadnutosťou jedného talentovaného muzikanta, ktorá ho ničila v posledných hodinách jeho života. Blake, mladý umelec, sa zrútil pod ťažbou slávy, úspechu a absolútnej izolácie. V dome uprostred lesov sa snaží uniknúť pred svojim životom, svojim okolím a svojimi povinnosťami. Michael Pitt v dráme o hudobníkovi, ktorého život a kariéra pripomínajú život a kariéru frontmana skupiny Nirvana, Kurta Cobaina. 

TV tipy 13.10. - 19.10. 2008 TV tipy 13.10. - 19.10. 2008 TV tipy 13.10. - 19.10. 2008

16.10.
ŠTVRTOK

21:25 Tak dobre ako sa len dá (As Good as It Gets), USA, 1997 (Markíza)
Spisovateľ Melvin Udall (Jack Nicholson) žije osamelo v luxusnom byte. Napísal vyše 60 úspešných kníh s príbehmi o romantickej láske, no on sám je čudák, nenávidiaci všetko a všetkých...

22:00 Babí léto, Česko, 2001 (Čt1)
Pán Hána je operetný herec na dôchodku, ktorý spolu s manželkou obýva menší byt na neosobnom pražskom sídlisku. V jeho stareckom tele sa skrýva malý chlapec - rád sa smeje, často sa túla a dôsledne a razantne odmieta "brať život vážne," ako od neho žiada jeho manželka. Spolu s kamarátom Edom sa zabávajú drobnými hereckými etudami na verejnosti a neškodnými podvodmi. Pri jednom z nich však Fanda pokazí drobný detail a zrazu má na krku tridsaťtisícový dlh. Zároveň pani Hánovej rapídne dochádza trpezlivosť.

23:25 Skvelí Ambersonovci (The Magnificent Ambersons), USA, 1942 (Čt2)
Osudy vysoko postavenej rodiny z amerického stredozápadu, ktorá začiatkom 20. storočia zažije strmý pád, príde o majetok a všetky privilégiá. Jediný dedič George sa snaží zničiť vzťah svojej ovdovenej matke a jej nápadníka. Významná dráma režiséra Orsona Wellesa (Občan Kane)


17.10.
PIATOK

22:05 Bez zľutovania (Rolling Thunder), USA, 1977 (MGM)
Zajatec z Vietnamu Charles (William Devane) sa musí po svojom prepustení pasovať s mnohými problémami. S manželkou sa úplne odcudzili a sadistický gang chce od neho peniaze. Zavraždí Charlesovu rodinu a jeho samotného kruto a surovo mučí. Krimi thriller režiséra Johna Flynna (Lock Up)

23:05 Studené leto roku 1953 (Kholodnoe leto pjatdesjat tretego), ZSSR, 1988 (Dvojka)
Eastern zasadený do tragického obdobia politických prehmatov a dogmatických hesiel. Roku 1953 sa po Stalinovej smrti následkom Berijovej amnestie dostali na slobodu kriminálne živly. V odľahlej severskej osade sa dvaja politickí vyhnanci postavia proti šesťčlennej bande hrdlorezov, ktorá ohrozuje obyvateľstvo. Hlavný hrdina, bývalý rozviedčik, ktorého vyhnanstvo priviedlo do stavu hlbokej melanchólie a rezignácie, sa v konfrontácii so zločinnou bandou zbavuje ťaživého bremena poníženia a krivdy, nachádza stratenú ľudskú dôstojnosť, zmysel pre solidaritu a ochotu obetovať sa pre iných.“o

23:20 Sedem (Se7en), USA, 1995 (Prima)
Detektív William Somerset (Morgan Freeman) z newyorského oddelenia vrážd má sedem dní do odchodu do vytúženého dôchodku. V pondelok mu pridelia prípad veľmi zvláštnej vraždy. Okrem toho sa musí vysporiadať ešte aj s mladým kolegom, detektívom Davidom Millsom (Brad Pitt), ktorého preložili na Sommersetovo oddelenie a k prípadu mu bol pridelený ako partner. Akoby to nestačilo, vrážd začne pribúdať a vysvitne, že sú medzi nimi určité súvislosti. Pred Somersetom sa tak vynára najťažší prípad jeho kariéry, vinou ktorého má od pokojného posledného týždňa v práci veľmi ďaleko. (viac o filme)

TV tipy 13.10. - 19.10. 2008 TV tipy 13.10. - 19.10. 2008 TV tipy 13.10. - 19.10. 2008

18.10.
SOBOTA

20:00 Dannyho parťáci (Ocean’s Eleven), USA, 2001 (Prima)
150 miliónov dolárov, 11 zlodejov, 3 kasína a 1 noc. O tom je film Ocean's Eleven. Danny Ocean nie je ani deň na slobode a už plánuje svoj ďalší prepad. Cieľom nie je tento krát nič iné ako kasíno, vlastne 3 kasína, a to tie najväčšie v Las Vegas - Bellagio, Mirage a MGM Grand. Prečo? Najskôr pretože kasína sú v dnešnom modernom, zelektronizovanom svete, jediné inštitúcie, ktoré majú peniaze v hotovosti (podľa zákona musí byť kasíno každú noc schopné vyplatiť každého hráča pri stole). A ešte preto, ale to Danny nikdy nepripustí, že majiteľ týchto troch kasín, Terry Benedict, chodí s jeho ex-manželkou. (viac o filme)

21:55 Dámy v rokoch (Ladies in Lavender), Veľká Británia, 2004 (Dvojka)
Nachádzame sa v tridsiatych rokoch a vo vzduchu pomaly začína byť cítiť čosi znepokojivé. Z Nemecka sa občas ozývajú hlasy, že čoskoro vypukne vojna. Dve starnúce sestry žijúce na pobreží Cornwallu si však nad tým veľmi nelámu hlavu. Ursula a Janet mali jednoducho na výber miesta pre život šťastie. Pokojne plynúce dni však preruší ich objav. Toho muža ležiaceho na pobreží sa im podarilo zachrániť. A rovnako tak sa im podarilo zistiť, že Andrea pochádzajúci z Poľska je pravdepodobne veľmi nadaný huslista. Pred nacistickým prízrakom v Európe sa snaží utiecť a jeho šťastie je lístok na zaoceánsku linku do Ameriky.

00:10 Tiger a drak (Wo hu cang long), Čína/ Hong Kong/Taiwan/USA, 2000 (Markíza)
Epický milostný príbeh zasadený do staré Číny. Krásny a silný Li Mu Bai je jedným z najlepších majstrov najvyššieho bojového umenia svojej doby. V tajnom výcvikovom tábore stretáva dávnu priateľku Shu Lien. Kedysi v boji zabil jej snúbenca, ale náklonnosť medzi nimi je vzájomná. Li požiada Shu Lien, ktorá pokračuje v ceste do Pekingu, aby odovzdala jeho meč, legendárny Green Destiny, do rúk pána Tche, rešpektovaného vodca a priateľa Shu Lienina otca. Li chce týmto gestom začať po rokoch bojov novú životnú etapu. Odchádza do hôr pokloniť sa pamiatke dávneho majstra, ktorého pred rokmi otrávila kriminálnica Jade Fox. Medzi tým sa Shu Lien stretáva v Pekingu s dcérou guvernéra krásnou Jen, ktorá je obdivovateľkou spôsobu života, akým žije Shu Lien. Krátko na to je posvätný meč z domu pána Tche ukradnutý a spôsob ukazuje na štýl Jade Fox. Po stopách krádeže sa ako prvý vydáva Shu Lien. Zelený osud je v rukách Jade Fox a je na Li Mu Baiovi, aby ho získal späť a zároveň pomstil všetkých mŕtvych.

             

19.10.
NEDEĽA

13:55 Nikdy nehovor nikdy (Never Say Never Again), VB/USA/SRN, 1983 (Jednotka)
Ernst Blofeld to mal dobre premyslené. Jeho ľudia prenikli do vzdušných síl a zmocnili sa dvoch lietadiel typu Tomahawk. To je však už začiatok misie agenta 007 Jamesa Bonda, ktorého úloha znie: získať späť unesené lietadlá a raz a navždy zlikvidovať Blofelda. Ďalší Blofeldov krok sa dal očakávať. Jeho organizácii SPECTRE sa podarilo uniesť dve jadrové hlavice a odrazu mu v rukách skvelý nástroj na nátlak. James Bond sa musí vydať po stopách únoscov a zabrániť ich použitiu. Stopy vedú s k excelentnému nepriateľskému agentovi Largovi  a vraždiacej asistentke Fatime. Bond však nachádza oporu pre svoj plán v Largovej milenke Domino.

14:15 Čokoláda (Chocolat), VB/ USA, 2000 (Markíza)
Pokojné malé mestečko Lansquenet na juhu Francúzska by možno dodnes zostalo utiahnuté a nevýrazné, keby sa jedného dňa nezdvihol severák a neprivial by hostí. S vetrom v chrbte a s červenou kapucňou na hlave prichádza do malebného mestečka neznáma cudzinka Vianne so svojou malou dcérou Anouk. Jej prvé kroky vedú do domu starej pani Voizinovej majiteľky rozbitého obchodu. Má jasný cieľ, prenajať si starý obchod a začať predávať čokoládu.

17:10 Heroín (La Horse), Franc/ Tal/ SRN, 1970 (Čt2)
Francúzsko-taliansky film režiséra a scenáristu Pierre Granier-Deferrea z roku 1970 pripomenie Jeana Gabina (vl. menom Jean-Alexis Moncorge 1904-1976) v období jeho najvyzretejšieho herectva, keď mal za sebou desiatky slávnych úloh vrátane Jeana Valjeana či slávneho komisára Maigreta. Po dobu svojej 20 ročnej hereckej kariéry natočil Jean Gabin takmer pol stovky filmov. Postava starého patriarchálneho farmára Augusta Maroilleuera, ktorú stvárňuje v tomto kriminálne ladenom thrilleri, je Gabinovi doslova "ušitá" na telo.

20:05 Ľalie poľné, Československo, 1972 (Dvojka)
Film, nakrútený v roku 1972, je považovaný spolu s Hanákovým dokumentom Obrazy starého veku za epilóg československej novej vlny 60-tych rokov. ĽALIE POĽNÉ, po debute Slávnosť v botanickej záhrade (1969), potvrdili príchod mimoriadneho talentu, ktorému však nástup normalizácie zabránil realizovať na Kolibe ďalšie hrané filmy. Známy spisovateľ Vincent Šikula ponúkol Havettovi adaptáciu svojej vlastnej novely z roku 1966 Nebýva na každom vŕšku hostinec, čím mu umožnil nakrútiť druhý a zároveň posledný film. Hrdinami poetizovaného, mozaikovitého rozprávania sú vyslúžilci po 1. svetovej vojne, ktorí sa po návrate z frontu túlajú krajinou od jarmoku k jarmoku, od jednej púte k druhej a hľadajú si svoje miesto na svete, aby dali vlastnému životu zmysel, našli lásku a šťastie. (viac o filme)

21:55 Obchodník so smrťou (Lord of War), USA, 2005 (Film+)
Akčný dobrodružný príbeh nakrútený podľa skutočnej udalosti, odohrávajúci sa vo svete medzinárodného obchodu so zbraňami. Príbeh filmu hovorí o pozoruhodných výkonoch obchodníka so zbraňami Yuriho Orlova. Yuri, ktorý sa pohybuje v najnebezpečnejších vojnových zónach sveta, hravo strčí do vrecka agenta Interpolu, obchodných konkurentov a dokonca aj zákazníkov, medzi ktorých patrí väčšina najznámejších svetových diktátorov. Jeho najväčším súperom sa však nakoniec stane vlastné svedomie. (viac o filme)

22:55 Dieťa (L'Enfant), Belgicko/Francúzsko, 2005 (Čt2)
Myšlienka na nakrútenie filmu Dieťa vznikla už pri práci na Le fils (slov. preklad Syn). Témou filmu je vzťah medzi otcom a synom, v snímke Dieťa transponovaná do úplne novej roviny. Osemnásťročnej Soni sa narodí dieťa. Otcom je Bruno, mladý muž (skôr chlapec), pre ktorého život znamená prežívanie práve prebiehajúcej prítomnosti. V podstate celá existencia oboch je založená na bezprostrednej prítomnosti, bez akejkoľvek starosti o budúcnosť. Peniaze zarobené na krádežiach Brunovými malými spolupracovníkmi, investujú najčastejšie na nepotrebné veci. Keďže hlavný protagonista nemá prácu, prostriedkov na prežitie je stále nedostatok. S narodeným dieťaťom na krku ešte menej. Bruno zvyknutý predávať priekupníkom úplne všetko, neváha a predá aj svojho vlastného syna. Neučiní to však len kvôli nedostatku peňazí. Jednoducho dieťa berie iba ako „ďalšiu vec“, nadobúdajúcu istú konkrétnu hodnotu. (viac o filme)


HIT TÝŽDŇA

19.10.
NEDEĽA

20:05 Ľalie poľné, Československo, 1972 (Dvojka)
Film, nakrútený v roku 1972, je považovaný spolu s Hanákovým dokumentom Obrazy starého veku za epilóg československej novej vlny 60-tych rokov. Ľalie poľné, po debute Slávnosť v botanickej záhrade (1969), potvrdili príchod mimoriadneho talentu, ktorému však nástup normalizácie zabránil realizovať na Kolibe ďalšie hrané filmy. Známy spisovateľ Vincent Šikula ponúkol Havettovi adaptáciu svojej vlastnej novely z roku 1966 Nebýva na každom vŕšku hostinec, čím mu umožnil nakrútiť druhý a zároveň posledný film. Hrdinami poetizovaného, mozaikovitého rozprávania sú vyslúžilci po 1. svetovej vojne, ktorí sa po návrate z frontu túlajú krajinou od jarmoku k jarmoku, od jednej púte k druhej a hľadajú si svoje miesto na svete, aby dali vlastnému životu zmysel, našli lásku a šťastie. Vykorenení vojnou, zbavení domovov, poznajú títo tuláci a žobráci, žijúci zo dňa na deň, cenu slobody a kamarátstva, ale zároveň túžia aj po istote sporiadanej existencie. Pozoruhodný je hravo-poetizovaný, ironicko-bizarný pohľad na osobitosti slovenského vidieka prvej tretiny 20. storočia, pričom starostlivo komponované obrázky kameramana Doda Šimončiča pôsobia aj rôznym farebným tónovaním, s akým vyjadrujú odlišné nálady. Neopakovateľnú atmosféru snímky dotvára i hudba Zdeňka Lišku, v ktorej sa miešajú jarmočné odrhovačky, s cirkevnými spevmi a vojenskými pochodmi. (viac o filme)


sHIT TÝŽDŇA

16.10.
ŠTVRTOK

01:05 Čeľuste III (Jaws 3-D), USA, 1983 (Markíza)
Michael a Sean, synovia policajného šéfa z Amity, Martina Brodyho - pracujú na Floride v neobyčajne rozsiahlom vodnom parku Morský svet, pod vedením ambiciózneho Calvina Boucharda. Jedného dňa sa v pobrežnej nádrži nečakane objaví malý žralok. Zamestnanci chcú mláďa vychovávať pod dohľadom, ich pokus sa ale nezdarí. Takmer súčasne je nájdené telo muža, ktoré prezrádza, že pod morskou hladinou aquaparku je ukrytý ďalší, omnoho väčší žralok.


autor Tomáš Daneček 13.10.2008
Meno:
ODOSLAŤ
:)
REBRÍČEK SK
01 |
návšt. 6379
02 |
návšt. 3868
03 |
návšt. 3865
04 |
návšt. 3518
05 |
návšt. 2098
06 |
návšt. 1798
07 |
návšt. 2057
08 |
návšt. 1557
09 |
návšt. 764
10 |
návšt. 551
REBRÍČEK US
01 |
$80,0 mil.
02 |
$16,0 mil.
03 |
$11,0 mil.
04 |
$10,0 mil.
05 |
$3,3 mil.
06 |
$2,4 mil.
07 |
$2,2 mil.
08 |
$1,9 mil.
09 |
$1,5 mil.
10 |
$1,4 mil.
SOCIÁLNE SIETE
KOMENTÁRE
Kinema.sk - filmy, seriály

sector logo
network
ISSN 1336-4197. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / Kinema s.r.o.