BLU-RAY HLÁSI VIANOČNÝ ÚTOK

BLU-RAY HLÁSI VIANOČNÝ ÚTOK

článok



V spolupráci s DVD shopom Gorila.sk vám prinášame prehľad zaujímavých Blu-ray titulov, ktoré sú dostupné už dnes alebo sa čoskoro objavia na vianočnom trhu. V porovnaní s jarnou ponukou, šla cena zlomku titulov o poznanie nižšie. Niektoré tituly už teda nekúpite za približne tisíc korún, ale za relatívne oveľa príjemnejších osemsto korún. Najväčšiu českú a slovenskú filmovú udalosť za posledných minimálne desať rokov – Bathory - si dokonca zakúpite iba za necelých štyristo korún.  

Blu-ray hlási vianočný útok Blu-ray hlási vianočný útok Blu-ray hlási vianočný útok

BATHORY (UVAŽUJEM O KÚPE) cena: 397,– SKK / 13,18 EUR

Grófka Alžbeta Báthoryová zamestnáva historikov už niekoľko storočí. Ich názory na život a vinu sa vzájomne rozchádzajú. Krvavý príbeh grófky je všeobecne známy a predsa nejasný. Najčastejšie sa traduje, že Alžbeta bola najväčšou vrahyňou v dejinách ľudstva, ako to dokladuje aj zápis v Guinnessovej knihe rekordov. Ja sa prikláňam k názoru s diametrálne odlišnými predstavami o grófke ako nevinnej obeti intríg ľudí, ktorí túžili po jej majetku. Myslím, že išlo o renesančnú ženu, ktorú zahubila vymyslená legenda. Po prečítaní a preskúmaní historických materiálov som sa rozhodol pre príbeh, ktorý sa verne dotýka historických dátumov a faktov, avšak v bielych miestach histórie zapájam svoju fantáziu. Nejde o príbeh ani hororový, ani o nudnú historiografiu – skôr o thriller, v ktorom sú hlavnými protagonistami palatín Thurzo, Alžbeta Báthoryová a jej nenaplnená láska k slávnemu talianskemu maliarovi. (Juraj Jakubisko)  (recenzia filmu)


HANCOCK (UVAŽUJEM O KÚPE) cena: 997,– SKK/ 33,09 EUR

Superhrdina v podaní Willa Smitha dokáže lietať, je nepriestrelný, a keď si zmyslí, zažongluje si s balvanmi. Jednoducho, ide o prototyp komiksového hrdinu. Po pár nevydarených záchranárskych akciách ale jeho kredit rapídne klesá a stáva sa terčom kritiky. Na životnú krízu odpovedá pitím alkoholu a sarkazmom. Keď ho však dá osud dohromady s mediálnym konzultantom (Jason Bateman), začne mu svitať na lepšie časy. Jeho potencionálny návrat na trón hrdinu sprevádza nadviazanie blízkeho vzťahu s očarujúcou manželkou spomínaného konzultanta (Charlize Therone). (recenzia filmu)


JA, ROBOT (UVAŽUJEM O KÚPE)  cena: 997,– SKK/ 33,09 EUR

Will Smith, v hlavnej úlohe tohto akčného thrilleru, ktorý je inšpirovaný zbierkou krátkych poviedok Isaaca Asimova, natočil režisér Alex Proyas (Dark City, Vrana). V roku 2035, sú roboty súčasťou každej domácnosti a ľudia im dôverujú, okrem jedného trochu paranoidného detektíva Del Spoonera (Will Smith) , ktorý je presvedčený, že zločin, ktorý práve vyšetruje spáchal robot. Vyšetrovanie ho privedie, k objaveniu desivej hrozby pre ľudskú rasu... Spoločne s psychologičkou Susan Calven vyšetrujú smrť doktora Milesa Hogenmillera vedca, ktorý pracoval s robotmi pre U. S. Robotics. Dôvod smrti bola samovražda, no Spooner je presvedčený, že vedca zavraždil robot. Ale 3 zákony robotiky určujú, že takáto udalosť je nemožná. (recenzia filmu)

Blu-ray hlási vianočný útok Blu-ray hlási vianočný útok Blu-ray hlási vianočný útok

TEMNÝ RYTIER (UVAŽUJEM O KÚPE) cena: 797,– SKK / 26,46 EUR

V pokračovaní úspešného hitu Batman začína opäť spojili svoje sily výnimočný režisér Christopher Nolan a skvelý herec Christian Bale, ktorý si vracia ako Batman/Bruce Wayne. V Temnom rytierovi Batman zvyšuje stávku v boji so zločinom. S pomocou poručíka Jima Gordona a štátneho žalobcu Harveyho Denta, sa snaží zničiť posledné kriminálne živly v uliciach mesta. Toto spojenectvo spočiatku funguje efektívne, ale čoskoro všetci zistia, že to bola iba pasca a oni sa stali obeťami nevypočítateľného zločinca, ktorého všetci obyvatelia Gothamu poznajú ako Jokera. K hereckým esám z filmu Batman začína (Christian Bale, Gary Oldman, Michael Caine, Morgan Freeman) pribudli Aaron Eckhart, Maggie Gyllenhaal a vynikajúci Heath Ledger vo svojej poslednej roli - šialeného klauna Jokera. Najväčší kasový trhák tohto roka! (recenzia filmu)


300 (UVAŽUJEM O KÚPE) cena: 797,– SKK / 26,46 EUR

Epický veľkofilm o antickej Bitke pri Termopylách, v ktorej kráľ Leonidas (Gerard Butler) a 300 Sparťanov stáli proti Xerxovi (Rodrigo Santoro) a jeho obrovskej perzskej armáde. Obetavosť a udatnosť, akú ukázali stojac proti neporaziteľnej presile, viedla zvyšok Grécka k tomu, aby sa zjednotilo a spoločne čelilo Peržanom. Film 300 je inšpirovaný rovnomenným grafickým románom Franka Millera, autora Sin City. 300 je epickým dobrodružstvom o vášni, odvahe, slobode a obeti, ktorú podstúpili sparťanskí bojovníci bojujúci v jednej z najväčších bitiek v histórii ľudstva. Režisér Zack Snyder (Úsvit mŕtvych) prináša Millerov príbeh na plátna kín pomocou unikátneho spôsobu natáčania, ktorý v sebe kombinuje prvky živej hereckej akcie a virtuálneho pozadia. (recenzia filmu)


10 000 PRED KRISTOM (UVAŽUJEM O KÚPE) cena: 797,–  SKK / 26,46 EUR

Veľkolepá odysea do mýtickej éry plnej bohov a ich proroctiev. Éry, v ktorej vládli duchovia a po Zemi sa preháňali obrovské stáda mamutov... Mladý lovec D'Leh (Steven Strait) našiel svoju veľkú lásku – krásnu Evolet (Camilla Belle). Keď banda záhadných bojovníkov prepadne jeho dedinu a unesie Evolet, D'Leh sa so skupinou lovcov musí vydať po ich stopách až na druhý koniec sveta a zachrániť svoju vyvolenú. Cestou za osudom sa skupinka lovcov stretne v boji so šabľozubými tigrami a inými prehistorickými predátormi a spoločne objavia stratenú civilizáciu. Svoj osud nájdu v ríši ležiacej za hranicami predstavivosti. Tu sa budú musieť postaviť zoči-voči mocným bohom, ktorí brutálne zotročujú ich ľudí. (recenzia filmu)

Blu-ray hlási vianočný útok Blu-ray hlási vianočný útok Blu-ray hlási vianočný útok

MÚMIA: HROB DRAČIEHO CISÁRA (UVAŽUJEM O KÚPE) cena: 997,– SKK / 33,09 EUR

Rick O'Connell (Brendan Fraser) sa spolu so svojím synom Alexom (Luke Ford), manželkou Evelyn (Maria Bello) a jej bratom Jonathanom (John Hannah) vydáva v treťom filme zo série Múmia do Číny, kde musí v himalájskych horách bojovať so vzkrieseným Han Emperorom (Jet Li). Druhé pokračovanie slávnej dobrodružnej série.  (recenzia filmu)


JUMPER (UVAŽUJEM O KÚPE) cena: 997,– SKK / 33,09 EUR

Štrnásťročný David žije so svojím otcom na predmestí, kde naňho žiadna žiarivá budúcnosť nečaká. V škole sa s ním nikto nebaví, otec je na neho prísny a pochopenie nachádza iba u svojej spolužiačky Millie, za čo si ho spolužiaci začnú doberať. Pri jednej nevinnej šarvátke sa David prepadne ľadovcom do divokého prúdu rieky. Ale namiesto toho, aby skončil mokrý a zmrznutý na kosť, je úplne suchý a ešte k tomu v knižnici medzi regálmi. David zisťuje, že vďaka nejakej zvláštnej genetickej chybe alebo odchýlke sa môže teleportovať kdekoľvek po celom svete. Stačí pomyslieť na nejaké miesto, poriadne si ho predstaviť a... A David to hneď využíva. Prvá cesta vedie do bankových trezorov, kde si „požičia“ pár dolárov na luxusné bývanie, cesty po Londýne, Tokiu a Ríme... Zatiaľ čo si David nerušene užíva novo nadobudnutej slobody a luxusu, v pätách mu je agent Cox, ktorého jediným cieľom je Davida a ostatných Jumperov, ktorí bez stopy miznú z miest svojich činov, nájsť a zabiť. (recenzia filmu)


SPEED RACER (UVAŽUJEM O KÚPE) cena: 797,– SKK / 26,46 EUR

Z dielne tvorcov prevratnej trilógie Matrix, Larryho a Andyho Wachowskich a producenta Joela Silvera, prichádza strhujúce vysoko-oktánové dobrodružstvo Speed racer. Speed Racer (Emile Hirsch) je rodený automobilový pretekár, ktorý miluje vysoké obrátky, napätie a preteky. Zrodený pre rýchlu jazdu, Speed má tú správnu dávku agresivity, inštinktu a neuveriteľnej odvahy. Jeho hnacím motorom je pamiatka na brata – legendárneho Rex Racera., ktorý zahynul počas pretekov. Speed jazdí za rodinnú spoločnosť vedenú jeho otcom, Popsom Racerom (John Goodman). Neváha odmietnuť lukratívnu ponuku od Royalton Industries, čím nielen rozzúri ich šéfa (Roger Allam), ale navyše odhalí utajované skutočnosti o pozadí pretekov. Jedinou šancou je poraziť Royalton jeho vlastnými prostriedkami – a to na najťažšom okruhu nazvanom Skúška ohňom. Presne na tom, ktorý jeho brat nikdy nedokončil... Speed Racer je dokonalou akčnou lahôdkou, plnou jedinečných vizuálnych efektov, ktoré meno Wachowski preslávili. (recenzia filmu)

             

BLÍZKE STRETNUTIA TRETIEHO DRUHU (UVAŽUJEM O KÚPE) cena: 997,– SK / 33,09 EUR

Názov kultového sci-fi diela Stevena Spielberga z roku 1977 predstavuje ufologický termín na úrovni, pre ufológa najlepšej, pre obyčajného človeka najhoršej. Ide totiž o stretnutie tvárou v tvár. Film je udalosťou určenou zásadným nepochopením hraničiacim s násilným chovaním mimozemšťanov a absenciou akéhokoľvek citu alebo pochopenia. Dve existujúce verzie filmu sa líšia práve v tejto pasáži, pretože neskorší režisérsky zostrih obsahuje veľmi zaujímavé zábery z vnútra lode. Film je fantastickou kolekciou perfektného deja a trikových a umeleckých efektov. Možno práve tvrdá možnosť deja zodpovedajúceho veľmi pravdepodobnej realite akéhosi fiktívneho stretnutie je tým, čo z filmu tvorí niečo, čo ani po 20 rokoch nestráca na kúzle a chuť film znovu a znovu sledovať.


HELLBOY 2: ZLATÁ ARMÁDA (UVAŽUJEM O KÚPE) cena: 997,– SKK / 33,09 EUR

Hellboy (Ron Perlman), Liz Sherman (Selma Blair) a vodný muž (Doug Jones) musia spoločne bojovať proti monštrám, ktoré chcú rozpútať vojnu s ľudstvom... (recenzia filmu)


MAMMA MIA! (UVAŽUJEM O KÚPE) cena: 997,– SKK / 33,09 EUR

Idylický grécky ostrov, dievča na vydaj, jedna bláznivá matka, traja potenciálni otcovia a nesmrteľná ABBA. Ako sa to rýmuje? Náramne. Divadelnú muzikálovú show Mamma Mia! obsahujúcu všetky zmienené ingrediencie videlo v ôsmich jazykových verziách cez 30 miliónov ľudí. Ich rady teraz geometricky narastú, pretože tvorcovia pôvodného muzikálu sa „svoje dieťa“ rozhodli pojať ako celovečerný film. A aby Mamma Mia! na striebornom plátne dostala punc mimoriadnosti, obsadili do hlavných úloh Meryl Streepovú a Pierce Brosnana. (recenzia filmu)


autor Michal Šmajda 22.10.2008
Meno:
ODOSLAŤ
:)
REBRÍČEK SK
01 |
návšt. 50476
02 |
návšt. 11232
03 |
návšt. 6387
04 |
návšt. 5029
05 |
návšt. 4829
06 |
návšt. 3812
07 |
návšt. 4039
08 |
návšt. 2951
09 |
návšt. 1913
10 |
návšt. 1868
REBRÍČEK US
01 |
$82,0 mil.
02 |
$7,4 mil.
03 |
$3,9 mil.
04 |
$3,2 mil.
05 |
$3,2 mil.
06 |
$2,5 mil.
07 |
$2,1 mil.
08 |
$1,7 mil.
09 |
$1,4 mil.
10 |
$1,1 mil.
SOCIÁLNE SIETE
KOMENTÁRE
Kinema.sk - filmy, seriály

sector logo
network
ISSN 1336-4197. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / Kinema s.r.o.