VIANOČNÉ TV TIPY 22.12. - 28.12. 2008

VIANOČNÉ TV TIPY 22.12. - 28.12. 2008

článok



22.12.
PONDELOK

21:25 Intermission (Intermission), Írsko/ VB, 2003 (Film+)
11 originálnych ľudských osudov sa vzájomne preplieta v jednej mestskej štvrti írskeho Dublinu. Drsný kriminálnik Lehiff (Colin Farrell) sa pripravuje na svoj ďalší záťah. V jeho stopách sa pohybuje neúnavný čudácky detektív Jerry (Colm Meaney), ktorého spôsob práce však nieje bohvieako normálny. Niet divu. Obdivuje hrdinov amerických akčných seriálov a keltskú mytológiu. Ďalej je tu John, ktorý sa vykašle na otročinu v supermarkete a pridá sa k Lehiffovmu týmu. Chce tak získať peniaze a tým aj Deirdru. Tá ho opustila kvôli staršiemu zamestnancovi banky Samovi, ktorého sa John a Lehiff chystajú okradnúť... (recenzia filmu)

21:50 Voľný pád (Falling Down), Franc/ USA, 1993 (Jednotka)
Nezamestnaný a rozvedený bývalý pracovník zbrojovky William Foster (Michael Douglas) sa nahnevá na celý svet. Miera jeho trpezlivosti pretiekla. Foster sa ocitne v zápche - opustí svoje auto. Po ceste zdemoluje obchod, kde predtým narazil na neochotného predavača. Čoskoro sa ocitne medzi príslušníkmi pouličného gangu, s ktorými sa pustí do bitky. Keď sa mu gangstri chcú pomstiť, havarujú s autom a William sa zmocní ich tašky so zbraňami...od tej chvíle s ním ide všetko dolu kopcom. Istý policajt vo výslužbe začne po ňom pátrať - a dostane sa až na svadobnú hostinu jeho dcéry. Dráma Joel Schumacher (Telefónna búdka)

21:50 Sen zimnej noci (San zimske noci), Juhoslávia, 2004 (Dvojka)
Srbsko, zima 2004. Po desiatich rokoch sa vracia Lazar z väzenia domov ako nový muž. Rozhodol sa zbaviť ťažkého bremena svojej minulosti a začať nový život v krajine, ktorá po skončení vojny tiež túži po lepšom živote. Má sa nasťahovať do domu, ktorý zdedil po matke. Tu však nachádza dve bosnianske utečenkine: Jasnu a jej 12-ročnú autistickú dcéru Jovanu. Manžel opustil Jasnu pretože sa nedokázal zmieriť s handicapom ich dcéry a tak sa Jasna nasťahovala do opusteného domu. Pretože matka s dcérou nemajú kam ísť, Lazar ich nechá u seba žiť a tieto tri poznačené duše sa spoločne pokúsia začať nový život. Film Gorana Paskaljeviča.

22:05 Znamenia (Signs), USA, 2002 (Prima)
Hlavným hrdinom príbehu je Graham Hess (Mel Gibson) bývalý reverend, ktorý po nečakanej tragickej smrti svojej ženy stratil svoju vieru. Teraz žije so svojimi dvomi deťmi Morgan, Bo a s mladším bratom Merrillom v ústraní na hospodárskej farme. Grahamove depresiou poháňané bežné dni, ale čaká zmena. Pohľadom na 150 metrové piktogramové znamenie v blízkom kukuričnom poli to všetko len začína. Čudné správanie psov, zvláštne nočné návštevy nadpozemsky rýchlych bytostí, Grahamov beznádejný pocit ešte viac prehlbujú. Thriller M. Night Shyamalan (Šiesty zmysel). (recenzia filmu)

Vianočné TV tipy 22.12. - 28.12. 2008 Vianočné TV tipy 22.12. - 28.12. 2008 Vianočné TV tipy 22.12. - 28.12. 2008

23.12.
UTOROK

21:05 Láska nebeská (Love Actually), VB/ USA, 2003 (Prima)
Láska nebeská, romantická komédia v štýle Štyri svadby a jeden pohreb, Notting Hill a Denník Bridget Jonesovej, nás zavedie do súčasného predvianočného Londýna, kde sa odohráva príbeh, skladajúci sa z mnohých nádherných milostných historiek – niekedy romantických, niekedy smutných. Žiadnej však nechýba osobitý humor. Jeden z najlepších romantických filmov posledných rokov. (recenzia filmu)

22:00 Zrkadlo (Zerkalo), ZSSR, 1975 (Dvojka)
Autobiografická filmová spoveď režiséra Andreja Tarkovského nastavuje zrkadlo jeho pamäti a svedomiu. Vo filme sa s poetickou ľahkosťou minulosť prelína s prítomnosťou, detstvo s dospelosťou, skutočnosť so spomienkou a predstavami. Počas pobytu v nemocnici štyridsiatnik Alexej vo vnútornom dialógu so svojou matkou bilancuje vlastný život. Spomína na detstvo, strávené na vidieku počas vojny, na bolestný rozchod rodičov, na budovanie nového povojnového života, na vlastné životné zlyhania a sklamania. Poeticko-filozofický komentár filmu tvoria verše básnika Arsenija Tarkovského, režisérovho otca.

00:55 Chrám Matky Božej v Paríži (Notre Dame de Paris), Fran/Tal, 1956 (Markíza)
Francúzsko-taliansky film z roku 1956 je jedným z mnohých spracovaní svetoznámeho románu Victora Huga Chrám Matky Božej v Paríži, ktorý sa odohráva v roku 1482. Kňaz Claude Frollo sa zamiluje do krásnej cigánky Esmeraldy, ktorej láskou je však veliteľ kráľovskej stráže Phoebus. Žiarlivý Frollo by chcel Esmeraldu iba pre seba a preto sa pokúsi Phoebua zabiť. Obvinenie však padne na Esmeraldu a tá má byť popravená na námestí pred Chrámom Matky Božej, no v poslednej chvíli ju zachráni hrbáč Quasimodo, ktorému predtým Esmeralda pomohla a prichýli ju do bezpečia chrámu. V hlavných úlohách s Anthonym Quinnom a Ginou Lollobrigidou.

Vianočné TV tipy 22.12. - 28.12. 2008 Vianočné TV tipy 22.12. - 28.12. 2008 Vianočné TV tipy 22.12. - 28.12. 2008


24.12.
STREDA

12:05 Hľadá sa Nemo (Finding Nemo), USA, 2003 (Markíza)
Dobrodružná animovaná komédia štúdia Pixar určená pre najširšie publikum. Dobrodružstvá tropických rybičiek - ostýchavý rybí otec sa snaží nájsť a zachrániť svojho syna Nema, ktorý bol vylovený z rodného korálového útesu a umiestnený v akváriu. (recenzia filmu)

17:20 Vesničko má středisková, Československo, 1985 (Joj)
Mozaika zložená z kúskov ľudských príbehov je o dedinskom spolužití a tolerancii. Svojrázne postavičky – šoféra družstevného nákladiaka, jeho mentálne zaostalého závozníka, doktora, zootechnika, maliara a predsedu čaká veľa zážitkov a vzrušenia.

19:00 Jánošík I, Československo, 1962 (Joj)
Film o legendárnom zlodejovi a o spoločenských vzťahoch na feudálnom Slovensku koncom 17 a začiatkom 18 storočia patrí k divácky najúspešnejším dielam v histórii slovenskej kinematografie. Prvá epocha jeho príbehu rozpráva o Jánošíkovom detstve, štúdiách a návrate do rodného kraja. Druhá epocha zachytáva Jánošíkov odchod do hôr, formovanie zbojníckej družiny, protifeudálny boj a končí sa popravou. Réžia, námet, scenár – Paľo Bielik.

21:30 Hľadanie Krajiny-Nekrajiny (Finding Neverland), VB/ USA, 2004 (Čt1)
Johnny Depp a Kate Winslet v čarovnom príbehu o zrode jednej z najznámejších postáv sveta rozprávok – Petrovi Panovi. James Barrie žije v Londýne na začiatku 20.storočia. Ako spisovateľovi a dramatikovi sa mu veľmi nedarí. Jedného dňa stretáva očarujúcu ženu, ktorá má štyroch synov. Život s ňou a s jej deťmi sa stáva pre Barrieho silnou inšpiráciou. Nová rodina mu pomáha na tvorivej ceste do ríše fantázie, v ktorej sa zrodí Peter Pan a jeho magický svet. Film Marca Forstera (Ples príšer). (recenzia filmu)

22:10 Nový svet (The New World), USA, 2005 (Prima)
V roku 1607, celých trinásť rokov pred osídlením Massachusetts sa k brehom Ameriky vydala skupina 104 anglických občanov, sponzorovaná londýnskou spoločnosťou Virginia, aby tu založila prvú anglickú kolóniu. Réžia Terrence Malick (Tenká červená čiara).

Vianočné TV tipy 22.12. - 28.12. 2008 Vianočné TV tipy 22.12. - 28.12. 2008 Vianočné TV tipy 22.12. - 28.12. 2008

25.12.
ŠTVRTOK

17:20 Jánošík II, Československo, 1962 (Joj)
Film o legendárnom zlodejovi a o spoločenských vzťahoch na feudálnom Slovensku koncom 17 a začiatkom 18 storočia patrí k divácky najúspešnejším dielam v histórii slovenskej kinematografie. Prvá epocha jeho príbehu rozpráva o Jánošíkovom detstve, štúdiách a návrate do rodného kraja. Druhá epocha zachytáva Jánošíkov odchod do hôr, formovanie zbojníckej družiny, protifeudálny boj a končí sa popravou.

20:00 Perinbaba, Československo, 1985 (Markíza)
Na začiatku zachráni Pani Zima malého Jakuba z rúk smrti, lebo sa jej páči, že sa nezľakol ani samotnej zubatej. Vezme ho k sebe, aby jej pomáhal natriasať veľkú perinu, ktorou sa robí na Zemi sneh. Vianočná klasika od Juraja Jakubiska.

21:40 Kliatba bratov Grimmovcov (The Brothers Grimm), USA/ČR, 2005 (Markíza)
Akčná a výpravná dobrodružná komédia s prvkami fantasy a hororu pre všetkých tých, ktorí majú radi efekty, zábavu i napätie. Film kultového režiséra Terryho Gilliama, nakrúcaný v teritóriu Čiech, nielen s Mattom Damonom, Heathom Ledgerom, Monicou Bellucci, ale aj českými hviezdami na čele s Tomášom Hanákom. Zberatelia príbehov a rozprávkári Jake a Will Grimmovci putujú od dediny k dedine, a predstierajú, že pomáhajú ich obyvateľom uchrániť sa pred rôznymi bytosťami a ich kúzlami. Raz sa však stretnú s naozajstnou kliatbou a musia v sebe pozbierať všetku svoju odvahu, aby zvíťazili nad silami zla. (recenzia filmu)

             

26.12.
PIATOK

20:00 Doba ľadová (Ice Age), USA, 2002 (Prima)
Všetkému je na vine veverička. Malá vychudnutá šabľozubá veverička, ktorá sa chcela len v pokoji najesť a pritom nechtiac odštartovala dobu ľadovú. Chaos všeobecného sťahovania do teplých krajín, spojí osudy ukecaného lenochoda Sida a zatrpknutého mamuta Manfreda. Pri ich púti, sa im náhodou podarí zachrániť malé ľudské dieťa, ktorého matka zahynula na úteku pred šabľozubými tigrami. Jeden z nich menom Diego sa k Sidovi a Manfredovi pripojí pod zámienkou, že ich ako skúsený stopár dovedie k pozostatkom kmeňa, ku ktorému dieťa patrí. V skutočnosti však chce dieťa doniesť vodcovi svojej svorky. (recenzia filmu)

22:45 Cesta do zatratenia (Road to Perdition), USA, 2002 (Jednotka)
V roku 1931 toho nebolo veľa čo riešiť. Alebo vlastne bolo. Hospodárska kríza bola ako evolučné sito a ľudia mali čo robiť, aby nejakým spôsobom prežili. Michael Sullivan (Tom Hanks) pracuje ako nájomný vrah pre írsky gang. A pán John Rooney (Paul Newman) vstúpi do jeho života nečakaným spôsobom: zachráni mu život. A to Michael vôbec netušil, že by mu išlo o život. To je ale závažná informácia, po ktorej sa zvyčajne svojmu záchrancovi chcete zavďačiť. A tou najlepšou cestou je bezhraničný obdiv... Krimi dráma oscarového Sama Mendesa (Americká krása). (recenzia filmu)

00:45 Obeste ich vysoko (Hang 'Em High), USA, 1968 (MGM)
Dej amerického westernu sa odohráva v 80. rokoch 19. storočia v Oklahome. Hlavnou postavou je mladík Jed Cooper, ktorého skupina deviatich mužov obviní z krádeže dobytka a vraždy farmára. Bez súdu ho povesia na najbližšom strome. Skôr než stačí zomrieť ho zachráni šerif, ktorý mu vystaví deväť zatykačov. Jed potom, ako federálny agent, začína prenasledovať mužov, ktorí sa ho pokúsili zabiť.   

1:00 Equilibrium (Equilibrium), USA, 2002 (Markíza)
Futuristický svet zavádza prísny režim - aby sa zabránilo vojne, robí sa všetko pre potláčanie emócií - sú zakázané knihy, umenie i hudba a city sú zločinom trestaným smrťou. John Preston (Christian Bale) je špičkovým vládnym agentom zodpovedným sa likvidáciu tých, ktorí porušujú pravidlá. Stratí však krabičku s Proziom – drogou, ktorá potláča emócie, a tak sa z toho, kto má strážiť zákon, stáva ten, kto začne bojovať za jeho zrušenie. Akčné sci-fi režiséra Kurta Wimmera (Ultraviolet). (recenzia filmu)

             

27.12.
SOBOTA

21:05 Zoznámte sa, Joe Black (Meet Joe Black), USA, 1998 (Prima)
William Parrish (Anthony Hopkins) je mediálny magnát, ktorý si neváži takmer nikoho. Jedného dňa ho navštívi sama Smrť, ktorá sa predstaví ako Joe Black (Brad Pitt). Poprosí Williama aby ho  naučil niečo o ľuďoch. Williamova dcéra sa do Joea zamiluje a aj on k nej pocíti náklonnosť. Dnes už slávny film režiséra Martina Bresta (Vôňa ženy).

23:10 Predvianočná nočná mora (The Nightmare Before Christmas), USA, 1993 (Čt1)
Tim Burton je režisér neustále čerpajúci z prepojenia  svojho štylizovaného sveta s našim reálnym. Autorov najznámejší animovaný film (paradoxne zrežírovaný Henrim Selickom) pevne stojí medzi jeho poslednými hranými snímkami a rannou tvorbou. Príbeh filmu je burtonovsky bizarný a hravý. Ocitáme sa v mestečku Halloween plnom groteskných postáv. Život v meste sa zdá byť spokojný – každoročne sa konajú halloweenske oslavy, nik netuší, že okrem sveta plného pijavíc, amputovaných končatín a Rulíka Zlomocného existuje čosi úplne iné. Jack Skellington – vychrtlý kostlivec, nesúci zodpovednosť za  dobrú organizáciu halloweenskych osláv, jedného dňa nadobudne dojem, že oslavovať sa dá aj kompletne odlišným spôsobom. (recenzia filmu)

23:40 Don Quijote 2/2 (El Quijote), Špan, 1988 (Dvojka)
Adaptácia slávneho románu Miguela de Cervantesa "Dômyselný rytier Don Quijote de la Mancha." Schudobnelý šľachtic z La Mancha, Alonso Quijano, prepadol vášnivému čítaniu rytierskych románov. Televízna miniséria v hlavnej úlohe s legendárnym hercom Fernandom Reyom bola nakrútená roku 1988 v štyroch častiach. Roku 2005 sa realizoval nový zostrih, ktorý skrátil pôvodnú metráž a film prispôsobil dnešnému divákovi.

             

28.12.
NEDEĽA

20:00 Charlie a továreň na čokoládu (Charlie and the Chocolate Factory), USA, 2005 (Prima)
Charlie Bucket je malý chlapec, pochádzajúci z celkom zbedačenej rodiny, ktorá býva na pustom okraji mesta, hneď vedľa obrovskej továrne na čokoládu. Charlie miluje čokoládu. Každý rok dostane na narodeniny jeden čokoládový bonbón, ktorý si potom veľmi, ale naozaj veľmi dlho opatruje a chodí sa na neho pozerať. Jedného dňa sa mu splní to najúžasnejšie, čo si len mohol predstaviť. Vyhrá aj s ďalšími štyrmi deťmi cestu po fantastickej čokoládovej továrni v susedstve, ktorú vlastní excentrický Willy Wonka (Johnny Depp) a jeho nemenej zaujímaví zamestnanci. Fantastická cesta po neuveriteľnom svete, v ktorom je úplne všetko z čokolády sa začína. Réžia: kto iný, ako Tim Burton. (recenzia filmu)

20:30 Dieťa snov (Dreamchild), VB, 1985 (MGM)
80 ročná Alice Liddell je čestným hosťom na oslave stých narodenín Lewisa Carrolla. Uprostred dotieravých fanúšikov sa stará dáma snaží zostať pokojná. Nikto z prítomných netuší, že ukrýva dlho potláčané tajomstvo jej nevšedného vzťahu s autorom. Biografická dráma Gavina Millara.

22:30 Život je čudo (Život je čudo), Juhoslávia/ Franc, 2004 (Čt2)
Ďalší Kusturicov mix namiešaný zo známych prísad: vojna a láska, slzy a smiech, tragika i fraška – NA ZDRAVIE! Čo môže byť lepšie pre zastrčenú obec ako malebná železnička, ktorá prinesie turistov? Čo môže byť horšie pre turizmus ako vojna? Luka postavil železnicu a snaží sa vojnu ignorovať. Lukova žena – bývalá operná speváčka - ujde s cudzím muzikantom, Lukovho syna povolajú na vojnu. Lukov život sa zmení na vojnovú zónu, až do chvíle kým nestretne krásnu a mladučkú Sabahu. (recenzia filmu)

23:15 Rozhodne sa v nedeľu (Any Given Sunday), USA, 1999 (Jednotka)
Kľúčový hráč tímu Miami Sharks, quaterback Jack Rooney (Dennis Quaid) sa zraní po likvidačnom zákroku a trénerovi Tonymu D´Amatovi (Al Pacino) nezostáva nič iné, ako poslať na ihrisko mladého a tak trocha namysleného quaterbacka Willieho Beamena (Jamie Foxx), ktorý si behom troch zápasov zarobí peniaze a získa slávu. Prinúti tak trénera k zamysleniu sa nad jeho častejším využívaním. S uzdravujúcim sa Ronneym sa však aj znižujú šance na pokračovanie úspešnej šnúry Beamana. Proti rozhodnutiu vynechať Beamana zo zostavy sa však postaví nekompromisná majiteľka klubu Christina Pagniacci.

00:20 Cesta (La Vie promise), Francúzsko, 2002 (Dvojka)
Sylvia (Isabelle Huppert) je prostitútka, ktorá sa jedného dňa dostane do problémov s dvoma gangstrami. Jej dospievajúca dcéra Laurence (Maud Forget) všetko sleduje a jedného z útočníkov zabije. Aby unikli pred nebezpečnými vrahmi, musia sa matka s dcérou vydať na ďalekú cestu do miest, kde Sylvia stretla otca Laurence, svoju jedinú lásku. Cestou stretnú Joshuu (Pascal Greggory), zrelého a tajomného muža, ktorý tiež pred niečím uniká. Dráma Oliviera Dahana (Edith Piaf).


HIT TÝŽDŇA
24.12
STREDA

22:10 Nový svet (The New World), USA, 2005 (Prima)
V roku 1607, celých trinásť rokov pred osídlením Massachusetts sa k brehom Ameriky vydala skupina 104 anglických občanov, sponzorovaná londýnskou spoločnosťou Virginia, aby tu založila prvú anglickú kolóniu. Oceňovaný režisér Terrence Malick (Tenká červená čiara) vás pozýva na objavnú, dobrodružnú a romantickú výpravu vo svojom kritikmi vysoko cenenom na Oscara nominovanom rozprávaní o prvých dňoch novej Ameriky. Príbeh nakrútený podľa skutočných udalostí zachycuje vzťah impulzívnej indiánky Pocahontas (Q’orianka Kilcher) a anglického kapitána Johna Smitha (Colin Farrell), ktorý rozpúta vojnu dvoch svetov o nový národ.

 


autor Tomáš Daneček 22.12.2008
Meno:
ODOSLAŤ
:)
REBRÍČEK SK
01 |
návšt. 50476
02 |
návšt. 11232
03 |
návšt. 6387
04 |
návšt. 5029
05 |
návšt. 4829
06 |
návšt. 3812
07 |
návšt. 4039
08 |
návšt. 2951
09 |
návšt. 1913
10 |
návšt. 1868
REBRÍČEK US
01 |
$82,0 mil.
02 |
$7,4 mil.
03 |
$3,9 mil.
04 |
$3,2 mil.
05 |
$3,2 mil.
06 |
$2,5 mil.
07 |
$2,1 mil.
08 |
$1,7 mil.
09 |
$1,4 mil.
10 |
$1,1 mil.
SOCIÁLNE SIETE
KOMENTÁRE
Kinema.sk - filmy, seriály

sector logo
network
ISSN 1336-4197. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / Kinema s.r.o.