TV TIPY 12.1. - 18.1. 2009

TV TIPY 12.1. - 18.1. 2009

VOD recenzia



12.1.
PONDELOK

21:00 Tajemství Ocelového města, Československo, 1978 (Filmbox)
Doktor Sarrasin vybudoval mesto Fortuna pre blaho obyvateľov. Profesor chémie Janus zase postavil zbrojársku továreň v meste, ktoré nazval oceľové. Sarrasinov zať Marcel, odchádza tajne do mesta, kde je svedkom havárie strely, po explózii ktorej zasiahnutí ľudia okamžite zamrznú. Fantastický dobrodružný príbeh na motívy románu Julesa Verna.

22:10 Edi (Edi), Poľsko, 2002 (Dvojka)
Edi a Jureczek sú bezdomovci. Žijú zo dňa na deň, na jedlo a trocha pijatiky si zarobia zberom kovového šrotu. Bývajú spolu v opustenej továrni. Spolu s iným odpadom zbiera Edi aj knihy, čo iní vyhodili. Sú jeho najväčšou vášňou a cennosťou. Vďaka láske ku knihám si v pochybnej štvrti získal povesť učenca. Jedného dňa ho navštívia dvaja miestni gangstri, pretože ich dospievajúcej sestre "Princeznej" hrozí, že v škole prepadne. Bratia chcú, aby sa Edi stal jej domácim učiteľom . To je ponuka, ktorú si nemôže dovoliť odmietnuť... (viac o filme)

23:30 Predátor (Predator), USA, 1987 (Joj)
Americká armáda vyšle oddiel pod vedením majora Dutcha Schaefera do džungle, kde má vyslobodiť niekoľko amerických vojakov, ktorých zajali vietnamskí partizáni. Po vykonanej akcii však americký vojaci musia bojovať s oveľa tajomnejším a nebezpečnejším nepriateľom.

00:45 Vírenie (La Ronde), Francúzsko, 1950 (Čt2)
Viedeň na prelomu devätnásteho a dvadsiateho storočia, v ktorej autor roztáča kolotoč stretnutí, lások, túžby, erotiky a samozrejme nekonečného sklamania. Vo filme sa objavujú  herci ako Gérard Philipe, Simone Signoret, Danielle Darrieux, Jean-Louis Barrault a Serge Reggiani. A režisér Max Ophüls vytvára kamerou, svetlom a tieňom, gestami a hereckým umením tie nezabudnuteľné chvíle, v ktorých každý človek na okamžik stratí hlavu. 

TV tipy 12.1. - 18.1. 2009 TV tipy 12.1. - 18.1. 2009 TV tipy 12.1. - 18.1. 2009

13.1.
UTOROK

20:30 Sartre, vek vášní 2/2 (Sartre, l'âge des passions), Fran/Švaj/Tal/Belg, 2006 (Čt2)
Dvojdielny film venovaný Jean-Paul Sartrovi zachytáva tohto svetoznámeho francúzskeho intelektuála v rokoch 1958-1964 na pozadí vzrušenej politickej atmosféry. Sledujeme Sartrove politické postoje a angažovanosť, filozofickú, divadelnú, literárnu a žurnalistickú tvorbu, súžitie so Simone de Beauvoirovou a samozrejme jeho vzťah k druhému pohlaviu.

21:15 Butch Cassidy a Sundance Kid (Butch Cassidy and the ...), USA, 1969 (Prima)
Rok 1900, Divoký západ. Banditi Butch a Sundance sa rozhodnú prepadnúť slávny Union Pacific Express - a to hneď dvakrát za sebou. Po prvý krát ide všetko podľa plánu, ale pri druhom pokuse ich prekvapia strážcovia zákona. Od tej doby sú na úteku a všemožne sa snažia zahladiť stopy. Legendárna dvojica gangstrov v interpretácii Paula Newmana a Roberta Redforda.

22:10 Moloch (Moloch), Nem/Rus/Jap/Tal, 1999 (Dvojka)
Film ruského režiséra a historika Alexandra Sokurova je prvým dielom voľnej tetralógie o mužoch, ktorí v 20. storočí vládli nad životom a smrťou mnohých ľudí. Moloch sa sústreďuje na Adolfa Hitlera, druhý diel s titulom Býk je portrétom V. I. Lenina, tretí diel Slnko zobrazuje život japonského cisára Hirohita. Posledný štvrtý diel má niesť titul Faust a zavŕšiť smutný príbeh dejín, v ktorých moderný človek podľahol volaniu Mefistofela, uveril vlastnej veľkosti a sám sa tak odsúdil na pád.

TV tipy 12.1. - 18.1. 2009 TV tipy 12.1. - 18.1. 2009 TV tipy 12.1. - 18.1. 2009

14.1.
STREDA

21:00 Sedmikrásky, Československo, 1966 (Filmbox)
Dej filmu Věry Chytilovej tvorí reťazenie činov a následkov dvoch Márií, ktoré stelesňujú mnohé neresti a prekračujú normy morálky i dobrého vkusu. Snímka je zaujímavá svojim vyjadrením života uzatvoreného v bludnom kruhu pseudovzťahov a pseudohodnôt, čo nevyhnutie vedie k prázdnote a sklamaniu.

00:15 Play (Play), Argentína/ Chile, 2005 (Čt2)
Cristina je mladučká ošetrovateľka z vidieka. Ak práve nepredčítava z National Geographic svojmu starému maďarskému pacientovi či neflirtuje so záhradníkom, sleduje architekta Tristána, ktorého veci našla na ulici po tom, čo ho prepadli. Ich životy sa nečakane pretnú.


15.1.
ŠTVRTOK

21:00 Tajomná vražda na Manhattane (Manhattan Murder Mystery), USA, 1993 (Arte)
Nakladateľ Larry Lipton (Woody Allen) žije v šťastnom manželstve s energickou a podnikavou Carol (Diane Keaton). Jedného dňa sa zoznámi so svojimi susedmi, postarším a zdanlivo vyrovnaným a spokojným manželským párom Houseových. Krátko nato pani Houseová umiera na srdcový záchvat, avšak Carol začne, viac menej bez dôvodu, podozrievať staršieho sympatického pána z rafinovanej vraždy vlastnej manželky. Síce nemá ani poňatie o tom, čo by mohlo byť motívom zločinu, ale vedená ženskou intuíciou sa napriek tomu na vlastnú päsť púšťa do vyšetrovania.

23:10 Červená pustatina (Il Deserto rosso), Taliansko/Fran., 1964 (Čt2)
Jediným farebným filmom cyklu, Červenou pustatinou, zakončil v roku 1964 taliansky režisér Michelangelo Antonioni "tetralógiu citov". Zopakoval v nej ústrednú tému z Dobrodružstva (1960), Noci (1961) a Zatmenia (1962). Okúzľujúca Monica Vitti, prechádzajúca všetkými dielmi tetralógie, tu znova dokonale stelesňuje ženu, ktorej vnútorný duševný a citový svet nenachádza najmenší kontakt so zdanlivo normálnym svetom okolo. Vo svete prudkého rozvoja priemyslu a technológií, talianskeho "hospodárskeho zázraku" jej Giuliana napriek všetku snahu akoby zaostávala za ostatnými a ich spôsobom myslenia. 

TV tipy 12.1. - 18.1. 2009 TV tipy 12.1. - 18.1. 2009 TV tipy 12.1. - 18.1. 2009

16.1.
PIATOK

22:25 Rocky (Rocky), USA, 1976 (Jednotka)
Slávny boxerský film ocenený Oscarom nám predstaví budúcu hviezdu ringov. Rocky Balboa (Sylvester Stallone) už podľa svojho trénera premrhal svoj talent. Ako výberca dlhov pre miestnych úžerníkov a amatérsky boxer v nelegálnych zápasoch dokáže uživiť samého seba, ale takáto kariéra nie je veľmi príťažlivá pre opačné pohlavie. Zdá sa, že pre Rockyho sa boxerská kariéra skončila. Lenže potom sa to stalo. Blížiaci sa zápas o titul majstra sveta ohrozuje zranenie vyzývateľa a tak obhajcovi titulu Apollovi Creedovi nezostáva nič iné, ako vyzvať kohokoľvek. Od špeciálnej šance pre boxera z ulice sa sľubuje veľká publicita a Rocky má to šťastie, že to bude práve on, kto sa postaví šampiónovi tvárou v tvár. Začína sa tvrdý tréning, ktorý povedie k skutočne poslednej a zároveň najväčšej príležitosti jeho života.

23:05 V sobotu večer, v nedeľu ráno (Saturday Night and Sunday Morning), Veľká Británia, 1960 (Dvojka)
Hrdinom adaptácie rovnomenného románu Alana Sillitoea je ďalší z radu mladých rozhnevaných mužov, ktorých v povojnovom Anglicku nečakalo nič lepšieho ako ťažká robota, alkohol a smrť. Arthur Seaton celý týždeň tvrdo pracuje v nottinghamskej továrni, aby si v sobotu večer užíval. Jeho heslom je: "Chcem sa zabávať, zbytok je len obyčajná propaganda". V mene svojej životnej filozofie každý týždeň zo soboty na nedeľu leje do seba jednu pintu piva za druhou a zabáva sa s dievčatami. Začne si milostnú aféru so staršou Brendou, hoci je vydatá za jeho kolegu z továrne. Ani to mu však nebráni, aby sa zaujímal o iné ženy. Keď stretne mladú naivnú Doreen, bez problémov ju zvedie. Brenda mu však oznámi, že čaká jeho dieťa.

             

17.1.
SOBOTA

21:00 Sběrné surovosti, Československo, 1965 (Čt2)
Stredometrážna "surová groteska o relativite hodnôt" režiséra Juraja Herza vznikla zároveň s manifestom vtedajšej nastupujúcej režisérskej generácie (Perličky na dně). Podobne ako Fádní odpoledne Ivana Passera však do celovečerného filmu nebola zaradená a stojí samostatne.

21:30 Sladké hry minulého léta, Československo, 1969 (Čt2)
Juraj Herz nakrútil farebný televízny film v dobe, kedy ešte prevažovalo čiernobiele vysielanie. S pomocou kameramana Jozefa Šimončiča vytvorili výtvarnú poctu impresionizmu, ktorý ovládol svetovú výtvarnú scénu v dobe, kedy sa príbeh odohráva.

23:10 RoboCop (RoboCop), USA, 1987 (Čt1)
Neúnavný policajt (Peter Weller) neľútostne zasahuje proti kriminalite a zločincom. Vedci a lekári ho "zostavili" ako neporaziteľného Kyborga ROBOCOPa, ktorý má bojovať proti zločinu. je odolný voči strelám, bombám, disponuje najmodernejšími zbraňami a v uliciach Detroitu si rýchlo získava rešpekt. Lenže vo vnútri sa stále trápi spomienkami na minulosť a pred očami má stále výjavy svojej vlastnej smrti. Chce sa pomstiť! Nového RoboCopa pripravuje na rok 2010 režisér Darren Aronofsky (Fontána, Rekviem za sen).

             

18.1.
NEDEĽA

20:00 Utrpení mladého Boháčka, Československo, 1969 (Joj Plus)
Komédia Utrpení mladého Boháčka rozpráva o dedinskom mládencovi, ktorého mama núti do ženenia. Už to skúsila aj s inzerátmi, ale žiadna známosť sa nakoniec nepodarila. Tonda je totiž presvedčený, že "ženské nie sú preňho a on nie je na ženské". Až stretnutie s náhodnou stopárkou zmení jeho život. Pre začiatok mu nezostáva nič iné, než ju vydávať za snúbenku, aby mal od všetečnej matky pokoj.

20.00 Pusinky, ČR, 2007 (ČT1)
Svojím celovečerným debutom, filmom Pusinky, pridala svoju trošku do mlyna českej filmovej produkcie aj Karin Babinská. Film podľa scenára Petry Ušelovej rozpráva príbeh troch mladých dievčat, ktoré si miesto vysokej školy (kam sa nedostali) zvolili cestu do Holandska, kde si užijú. Herecky sa prestavia Sandra Nováková, Marie Doležalová a Petra Nesvačilová. „Keď neprekročíš hranice, nedostaneš sa ďalej“.

20.00 Ještě žiju s věšákem, plácačkou a čepicí, ČR, 2006 (Dvojka)
Film popisuje dva týždne na stredne veľkej českej vlakovej stanici uprostred leta. Režiséri Pavel Göbl a Roman Švejda natočili svoj nový celovečerný film podľa úspešnej divadelnej hry Ještě žiju s věšákem, čepicí a plácačkou. Scenár napísali spoločne s jej autorom René Levínsým. "Ještě žiju s věšákem, plácačkou a čepicí je súčasná, primerane suchá, ľahko absurdná filmová tragikomédia o stredne veľkej českej vlakovej stanici v lete," vraví producent filmu Jiří Konečný. Postavami filmu sú zamestnanci, ktorí riešia, alebo sa skôr snažia, s veľmi humornou nadsádzkou, riešiť svoje malé "vzájomnosti". "Film sa snaží zobraziť skutočných ľudí, nie z prstu vycucané, papierom šuštiace dramatické postavy," povedal režisér.

22:25 Revízori (Kontroll), Maďarsko, 2003 (Čt2)
Film sa odohráva v tuneloch a na staniciach budapeštianskeho metra. Asi dvadsaťročný muž menom Bulscú je kontrolór a so skupinou svojich kontrolórov musí v metre vzdorovať nielen cestujúcim, ale tiež kontrolným akciám konkurenčnej skupiny kontrolórov. Je tu ešte ďalší mladý muž - zo Spoločnosti za oslobodenie cestujúcich, ktorý musí vyvinúť značné úsilie, aby unikol kontrolórom. Ďalší muž je bezdomovec a spí v metre. Do jeho dcéry sa zaľúbi kontrolór Bulcsú. Voľne tu pobieha maskovaný zabijak... Skrátka, deje sa toho veľa a žiadne limity tu neplatia. (viac o filme)

23:50 Krstný otec II (The Godfather: Part II), USA, 1974 (Markíza) 
Mladučký Vito Andolini ako jediný z rodiny ujde krutému osudu, ktorý jeho rodičom pripravil neľútostný sicílsky krstný otec Don Francesco Ciccio. Podarí sa mu utiecť do Ameriky, kde môže začať jeho cesta, na ktorej konci bude všemocný a obávaný Vito Corleone. O štyri desiatky rokov neskôr drží obrovské impérium pevne v svojich rukách Vitov syn Don Michael Corleone, ktorý  sa pokúša rozšíriť svoju moc aj mimo americké územie, bráni sa pokusu úradov o zamedzenie jeho vplyvu a podnikaniu a zároveň sa nemilosrdne vyrovnáva zo zradcami vo vlastných radách. Pre skutočne hitový zážitok si pozrite celý film, nie len orez 4:3, ktorý vysiela Markíza.


HIT TÝŽDŇA

13.1.
UTOROK

21:15 Butch Cassidy a Sundance Kid (Butch Cassidy and the ...), USA, 1969 (Prima)
Rok 1900, Divoký západ. Banditi Butch a Sundance sa rozhodnú prepadnúť slávny Union Pacific Express - a to hneď dvakrát za sebou. Po prvý krát ide všetko podľa plánu, ale pri druhom pokuse ich prekvapia strážcovia zákona. Od tej doby sú na úteku a všemožne sa snažia zahladiť stopy. Legendárna dvojica gangstrov v interpretácii Paula Newmana a Roberta Redforda.


autor Tomáš Daneček 12.1.2009
Meno:
ODOSLAŤ
:)
REBRÍČEK SK
01 |
návšt. 6379
02 |
návšt. 3868
03 |
návšt. 3865
04 |
návšt. 3518
05 |
návšt. 2098
06 |
návšt. 1798
07 |
návšt. 2057
08 |
návšt. 1557
09 |
návšt. 764
10 |
návšt. 551
REBRÍČEK US
01 |
$80,0 mil.
02 |
$16,0 mil.
03 |
$11,0 mil.
04 |
$10,0 mil.
05 |
$3,3 mil.
06 |
$2,4 mil.
07 |
$2,2 mil.
08 |
$1,9 mil.
09 |
$1,5 mil.
10 |
$1,4 mil.
SOCIÁLNE SIETE
KOMENTÁRE
Kinema.sk - filmy, seriály

sector logo
network
ISSN 1336-4197. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / Kinema s.r.o.