TV TIPY 23.2. - 1.3. 2009

TV TIPY 23.2. - 1.3. 2009

VOD recenzia



23.2.
PONDELOK

22:10 Niceland (Niceland), Dánsko/Island/Nem./UK 2004 (Dvojka)
Intímna alegória o láske, šťastí a zmysle života. Jed a Chloe sú mladí, zamilovaní a duševne postihnutí. Napriek mentálnemu handicapu si vychutnávajú život aj svoju lásku. Až do chvíle, kedy Jed nechtiac spôsobí smrť Chloinej milovanej mačky. Po strate zvieracieho miláčika sa Chloe utiahne a prestane rozprávať. Jed je však presvedčený, že je ešte veľa dôvodov, pre ktoré sa oplatí žiť a vydáva sa hľadať zmysel života, aby Chloe prinavrátil šťastie. Stretáva zamestnanca šrotovne Maxa a zhodou okolností nadobudne presvedčenie, že práve on pozná odpoveď na jeho otázky...

22:30 Miluj blížneho svojho (Arlington Road), USA, 1999 (Čt1)
Univerzitný profesor histórie Michael Faraday sa špecializuje na problematiku terorizmu. So svojim deväťročným synom žije v dome na predmestí Washingtonu na Arlingtonskej ulici a len ťažko sa vyrovnáva so smrťou manželky. Tá bola agentkou FBI a pred dvoma rokmi zahynula pri zle pripravenej akcii. Michael raz zachráni ťažko zraneného syna svojich nových susedov, manželov Langových. Chlapec si vážne poranil ruku. Oliver Lang a jeho žena sa prisťahovali len nedávno a až vďaka nešťastnej udalosti ich Michael spozná bližšie. Dokonca sa s nimi spriatelí. Lenže čoskoro si začne všímať rôzne nezrovnalosti.

00:35 Dotyk smrti (Bringing Out the Dead), USA, 1999 (Joj)
Frank Pierce (Nicolas Cage) je na dně. Po piatich rokoch vyčerpávajúcich nočných služieb v sanitke záchranky sa z neho stal alkoholik trpiaci ťažkou depresiou a halucináciami - duchovia desiatok pacientov, ktorých sa mu nepodarilo zachrániť, sa túlajú ulicami Manhattanu s nemou výčitkou nevysloviteľného utrpenia. Záblesk nádeje vnesie do Frankovho vyprahnutého sveta tajomné dievča Mary Burke (Patricia Arquette), ktorej otca Frank vyrval z náručia smrti. 

Povinné pozeranie
00:45 Metropolis (Metropolis), Nemecko, 1927 (Čt2)
Metropolis je gigantické mesto budúcnosti, rozdelené na dve časti. Vo vysokých budovách bohatých obchodných spoločností žijú na horných poschodiach predstavitelia spoločenskej smotánky a finanční magnáti. Užívajú si na úkor tisícok robotníkov, ktorí v podzemí bojujú s nadvládou stroja o svoj každodenný chlieb. Syn bohatého továrnika sa rozhodne svet v podzemí navštíviť, aby sa na vlastné oči presvedčil o neľudských podmienkach práce otcových zamestnancov... (viac o filme)

TV tipy 23.2. - 1.3. 2009 TV tipy 23.2. - 1.3. 2009 TV tipy 23.2. - 1.3. 2009

24.2.
UTOROK

21:55 Firma (The Firm), USA, 1993 (Markíza)
Ambiciózny absolvent práv elitnej vysokej školy Mitch McDeere (Tom Cruise) príjem lukratívne miesto v dobre zabehnutej právnickej firme. Postupne však zisťuje, že sa ocitol nad „otvorenou priepasťou, pretože firma pretože za honosným „firemným štítom“ sa skrýva organizovaný zločin. Pokiaľ sa niektorý zo zamestnancov vzoprie nemilosrdným pravidlám hry, je rovnako nemilosrdne zabitý. Mitch sa rozhodne ujsť a zachrániť si nielen právnickú licenciu, ale aj holý život.

22:10 Voda (Water), India/ Kanada, 2005 (Dvojka)
India, rok 1938. Malú Chuyiu vydajú za staršieho muža a čaká v dome svojich rodičov, kým nebude plnoletá. Manžel však zomiera a dievča sa tak stáva vo svojich ôsmich rokoch vdovou. Podľa indických tradícií by teda mala celý život stráviť v odriekaní spoločne s ostatnými vdovami, ktoré po smrti svojich mužov klesajú na to najnižšie miesto v indickom spoločenskom rebríčku. Prítomnosť dieťaťa sa odrazí na životoch ostatných obyvateliek domu vdov a vytrhne ich z letargie. Jednou z nich je i Kalyani, ktorá sa zamiluje do mladého prívrženca Mahátmu Gándhího. Žena, poverená dozorom nad vdovami, má však s Kalyani iné plány, keďže na druhom brehu rieky žije viacero zámožných mužov, ochotných platiť za príležitostnú spoločnosť mladej ženy. Čo sa stane, keď Kalyani jedného dňa odmietne nastúpiť do loďky?

23:25 Konkurz (Ôdishon), Japonsko/ Južná Kórea, 1999 (Film+)
Konkurz predstavoval pre dnes už ikonu japonskej hororovej a thrillerovej tvorby Takashi Miikeho nie len prvý film, ktorým oslovil celosvetovú divácku obec, ale aj film, ktorý mu na Západe vyslúžil status kultového tvorcu a za ktorý získal ocenenia na festivaloch Fantasporto a Medzinárodnom filmovom festivale v Rotterdame. 

TV tipy 23.2. - 1.3. 2009 TV tipy 23.2. - 1.3. 2009 TV tipy 23.2. - 1.3. 2009

25.2.
STREDA

21:00 Údolí včel, Československo, 1967 (Filmbox)
Historický príbeh Františka Vláčila sa odohráva v drsných reáliách druhej polovice 13. storočia. Zobrazuje svár medzi vnútenou príslušnosťou k asketickému križiackemu rádu a túžbou po slobodnom živote. Fanatický rytier Armin von Heide (Jan Kačer) prenasleduje svojho priateľa Ondřeja (Petr Čepek), potomka českého zemanského rodu, ktorý utiekol a vracia sa späť na rodnú tvrdzu. Rytier je rozhodnutý ho potrestať za previnenie proti regulám rádu a počas Ondřejovej svadobnej noci vnikne do spálne jeho nevesty.

22:35 Takmer dokonalý zločin (The Gift), USA, 2000 (Markíza)
Nedávno ovdovená Annie Wilson (Cate Blanchet) žije so svojimi troma synmi v Georgii, kde využíva svoje telepatické schopnosti na predpovedanie budúcnosti, ktorú dokáže čítať aj z kariet. Vdova nesie na svojich pleciach neľahké bremeno problémov ľudí v meste, pričom má sama so sebou čo robiť. Nemôže sa zbaviť pocitu viny za tragickú smrť svojho milovaného manžela. Pomaly plynúci čas v meste jedného dňa pretrhne vražda Jessiky King (Katie Holmes), mladej bohatej nymfomanky, ktorú nájdu zaškrtenú pri rybníku. Prvým podozrivým je násilnícky rasista Donnie (Keanu Reeves), ktorý tyranizuje svoju ženu a ktorej Annie už dávno radila, aby od neho odišla. Podozrivých však pribúda. (viac o filme)

23:00 Udělení milosti se zamítá, Česko, 2002 (Čt1)
Psychologicko-kriminálna dráma podľa skutočného príbehu rozpráva o nejednoznačnosti čiernobieleho videnia dobra a zla. Príbeh je zasadený do doby od päťdesiatych do začiatku sedemdesiatych rokov. Mladík z asociálnej rodiny, ktorej situáciu navyše skomplikuje otcova emigrácia s použitím násilia, sa dostáva na samotný okraj spoločnosti a vedie dlhú, nevyhlásenú a pravidlami zrovna neoplývajúcu vojnu s dôstojníkom VB. Konflikt vrcholí zinscenovaným honom na mladého muža, ktorý nešťastne zastrelí svojho úhlavného nepriateľa a je za to odsúdený k trestu smrti...

01:25 Kto vie (Va savoir), Francúzsko/ Taliansko/ Nemecko, 2001 (Čt2)
Talianska divadelná spoločnosť prichádza do Paríža s inscenáciou Pirandellovej hry. Predstaviteľkou hlavnej postavy a súčasne priateľkou režiséra a riaditeľa súboru Uga je Camille, jediná herečka francúzskeho pôvodu. K Parížu ju viažu staré spomienky: pred tromi rokmi opustila Pierra, lebo sa jej zdalo, že jeho láska ohrozuje jej herecké ambície. Tiež Ugo má svoje tajomstvo: do Paríža vedú stopy jeho pátrania po rukopise nevydanej Goldoniho hry, ktorú by chcel uviesť. Camille sa stretne s Pierrom, ktorý žije s inou ženou, Ugo sa zoznámi s dcérou dedičky impozantnej zbierky rukopisov Dominique. Staré aj nové vášne vedú nakoniec k súboju na život a na smrť, v ktorom si každý musí ujasniť, čo vlastne chce, a pri ktorom sú mnohé životné pravdy odhalené pomocou magického fenoménu, akým je divadlo.

TV tipy 23.2. - 1.3. 2009 TV tipy 23.2. - 1.3. 2009 TV tipy 23.2. - 1.3. 2009

26.2.
ŠTVRTOK

23:10 História jedeného úteku (Crónica de una fuga), Argentína, 2006 (Čt2)
Drsný filmový príbeh, nakrútený podľa svedeckej výpovede dvoch mužov, ktorí sa stali jednými z mnohých nevinných obetí vojenskej junty, vládnucej v Argentíne v sedemdesiatych rokoch minulého storočia. Najčiernejšieho obdobia argentínskych dejín, v ktorom tisíce rodín stratili svojich blízkych, odvlečených neznámo kam a neznámo z akých dôvodov, s ktorými sa už nikdy nestretli.

02:20 Dovidenia v pekle, priatelia, Československo, 1970 (Markíza)
Bizarný príbeh odohrávajúci sa na dedinskom sídle, kde sa skupina čudákov oddáva neobvyklým radovánkam. Prekrásna Rita a jej snúbenec Petras stretávajú starého plukovníka a nasťahujú sa k nemu do domu. Rita sa neskôr vydá za plukovníka  a porodí dcéru Christine. Zjaví sa tu však domnelý plukovníkov otec a robí Rite návrhy. Všetci si žijú šťastne pokope dovtedy, kým sa nevrátia dve ženy so sekerami. Ženy začnú sekať stromy, aby postavili archu. Rita začne mať nočné mory. Príbeh sa prelína s úvahami o smrti, surrealistickými motívmi a narážkami na národnú tému. Ale svet je nenávratne postihnutý katastrofou.

             

27.2.
PIATOK

21:00 Rozmarné léto, Československo, 1967 (Filmbox)
Uprostred jedného nepodareného leta, v jednom pokojnom meste, zíde sa na plavárni   spoločnosť trojice ctihodných pánov, aby nad pohárom s utopencami viedla hlbokomyseľné rozhovory o všetkom možnom. Harmonický deň okrem občasných a rozmarov počasia naruší aj voz s kúzelníkom Arnoštkom a jeho krásnou asistentkou Annou. A pokojné mesto náhle nie je tak pokojné a ctihodní páni strácajú pred tvárou anjelskej Anny svoju ctihodnosť. Poetická komédia Jiřího Menzela rešpektuje knižný jazyk rovnomennej predlohy Vladislava Vančuru

22:55 5x2 (5x2), Francúzsko, 2004 (Čt1)
Film, ktorý kladie otázky a neponúka "definitívne" a "správne" odpovede. Naopak, ponúka priestor pre diváka, aby si do ponúknutých "vzorcov" dosadil svoje vlastné premenné. Je to film, v ktorom obsah a forma fungujú v dokonalom súlade a robia tak z neho mimoriadne pôsobivé a zaujímavé dielo. (viac o filme)

23:15 O 28 dní... (28 Days Later...), VB/ USA/ Holandsko, 2002 (Joj)
Skupinka aktivistov, ktorá bojuje za práva zvierat, vtrhne do laboratórií, kde vedci skúmajú opice infikované besnotou. Ochrancovia v ošiali vypustia pokusné opice von z klietok a tie ich okamžite dohryzú a nakazia. O 28 dní neskôr... Pracovník kuriérnej služby Jim sa prebudí v nemocnici z kómy a zistí, že budova je úplne prázdna. Nikde nikoho. Vystrašený tak opúšťa nemocnicu, aby objavil celú hrôzu. Londýn je mŕtve mesto. Vírus zlikvidoval skoro všetkých obyvateľov. Prežila len skupinka ľudí a tá bojuje o svoju záchranu. (viac o filme)

           

28.2.
SOBOTA

14:00 Boh odpúšťa... ja nie! (Dio perdona... Io no!), Tal./Špan., 1968 (Joj)
Lupič Bill San Antonio so svojou bandou prepadnú vlak prevážajúci značné bohatstvo určené na výplaty miezd, všetkých postrieľa a svoju korisť dobre ukryje. Hlavnou postavou klasického westernového príbehu je pištoľník na strane zákona prezívaný Doc, ktorý chce dostať Billa aj jeho lup. Vláka ho do partie pokru, a keď sa objaví falošná karta, je z toho súboj, pri ktorom bleskurýchlo tasiaci Doc urobí s lupičom krátky proces. Potom sa spojí s vyšetrovateľom poisťovne, aby našiel ukrytý lup. Ani jeden z nich netuší, že Billy nezomrel a akonáhle je to možné, vydá sa so svojimi mužmi po stopách Doca, aby sa pomstil.

20:00 Superman sa vracia (Superman Returns), USA/ Austrália, 2006 (Prima)
Po rokoch záhadnej absencie sa "muž z ocele" vracia späť na Zem v epickom akčno-dobrodružnom filme Superman sa vracia – úplne novom príbehu zo ságy o jednom z najobľúbenejších superhrdinov všetkých čias. Nielenže si s ním chce jeho dávny nepriateľ raz a navždy vyrovnať účty, ale superman navyše zistí, že žena, ktorú miluje, Lois Lane, si už zariadila život po svojom. Alebo nie? Superman sa tak ocitne pred dvojitou výzvou: chce prekonať emocionálnu priepasť, ktorá sa vytvorila medzi ním a Lois, a zároveň sa zaradiť do spoločnosti, ktorá sa už naučila žiť bez jeho zásahov. V snahe zachrániť svet pred hroziacou katastrofou sa Superman vydáva na dlhú dobrodružnú cestu, ktorá ho zavedie do morských hlbín aj do najodľahlejších kútov vesmíru. (viac o filme)

21:00 Ostře sledované vlaky, Československo, 1966 (Čt2)
Film nakrútil Jiří Menzel podľa rovnomennej novely Bohumila Hrabala. Dej sa odohráva za druhej svetovej vojny, v dobe, keď sa ľudské vlastnosti prejavujú rovnako ako v dobe hlbokého mieru, len sú v konfrontácii s vojnovým dianím lepšie vidieť. Rozpráva príbeh mladučkého eléva Miloša Hrmu, ktorý na malej železničnej stanici skrz svoje milostné problémy dospieva na prah mužstva.

00:00 Horizont udalosti (Event Horizon), Veľká Británia/ USA, 1997 (Markíza)
Najmodernejšie kozmické plavidlo doby sa v roku 2040 vydala na prieskumnú misiu. Za Neptúnom však záhadne zmizne. V roku 2047 na Zemi zachytili jej signál, z ktorého je možné rozlúštiť len latinské slova "librate me" (zachráňte ma). Na záchrannú misiu je pod velením kapitána Millera (Laurence Fishburne) poslaná loď Lewis and Clark, na ktorej palube sa nachádza aj dr. William Weir (Sam Niel), konštruktér Horizontu udalostí. Prvým prekvapením je skenovanie lode, ktorá sa zdá byť biologicky aktívna, napriek tomu, že na palube nikto neprežil. Po vstupe do lodi posádka objaví, že sa tu odohralo niečo strašného.

             

1.3.
NEDEĽA

19:40 Jednoducho spolu (Ensemble, c'est tout), Francúzsko, 2007 (Film+)
Príbeh štyroch ľudí, ktorí sa súhrou náhod spoznajú a začnú sa mať radi. Camille, ktorá v noci upratuje kancelárie, vo voľnom čase maľuje krásne obrazy. Plachý, citlivý a samotársky Philibert je mladý aristokrat zbláznený do histórie. Mužný a nežný Franck, ktorý sa živí ako kuchár, má rád svoju babičku Paulette. Títo štyria sa spoločne naučia mierniť svoje pochybnosti a trápenia, ale tiež dívať sa dopredu a plniť si svoje sny. Objavia jeden druhého a pochopia, že najsilnejší sú "proste spolu".  

22:25 Harry a Tonto (Harry and Tonto), USA, 1974 (Čt2)
Harry a Tonto (1974) rozpráva príbeh penzionovaného učiteľa Harryho Coombsa (Art Carney), ktorý sa po demolácii svojho newyorského bytu vydáva s kocúrom Tontom na cestu naprieč Amerikou, počas ktorej navštívi svoje deti (predstavujúce rôzne druhy životného sklamania) a zažije rad pozoruhodných stretnutí, ktoré poopravia jeho náhľad na život. Na konci cesty v Kalifornii nachádza nových priateľov aj stratený životný pokoj. Film stojí a padá s precíteným výkonom Arta Carneyho, ktorý tu po desiatkach prevažne podporných postáv dostal konečne svoju veľkú hlavnú úlohu.

00:30 Truman Show (The Truman Show), USA, 1998 (Markíza)
Truman Burbank (Jim Carey) takmer do svoji tridsiatich rokov netuší, že od narodenia žije v obrovských filmových ateliéroch a že je hviezdou televízneho seriálu s celosvetovou popularitou a vysokou sledovanosťou. Nad Trumanovým životom má naviac absolútnu kontrolu tvorca obľúbeného seriálu, režisér a producent Christof (Ed Harris). Najväčším problémom pre Trumana nakoniec nie je uvedomiť si pravý stav vecí, ale odhodlať sa opustiť falošný, avšak zároveň tak bezpečný a dokonalý svet... Toto zaujímavé dielo je inšpirované americkými televíznymi seriálmi, založenými na snímaní reality a vo svojom závere nečakane prerastá až do modernej alegórie biblického motívu – vyhnania z raja. Žánrovo ide o fantastickú a bizarnú drámu so satirickým podtextom.

02:20 Proti múru (Gegen die Wand), Nemecko/ Turecko, 2004 (Markíza)
Cahil žije v Hamburgu už roky. Keď jednej noci vrazí autom priamo do múru, ocitne sa na psychiatrickej klinike. Tu sa zoznámi s tureckým dievčaťom Sibel, výnimočnou a nonkonformnou postavou. Sibel chce žiť normálnym životom mladej ženy bez obmedzení, chce voľnosť, ktorú ostatné Európanky považujú za samozrejmosť. Preto presvedčí Cahila, aby sa s ňou – formálne – oženil a tým ju oslobodil od fanatickej rodiny. Cahil po dlhšom prehováraní návrh prijíma. Ani jednej z dvojice však netuší, do akých problémov sa tým dostanú. Začína šialený a krutý pád do hĺbky násilia, vypätých emócií a vzájomných nedorozumení... (viac o filme)


HIT TÝŽDŇA
25.2.
STREDA

21:00 Údolí včel, Československo, 1967 (Filmbox)
Historický príbeh Františka Vláčila sa odohráva v drsných reáliách druhej polovice 13. storočia. Zobrazuje svár medzi vnútenou príslušnosťou k asketickému križiackemu rádu a túžbou po slobodnom živote. Fanatický rytier Armin von Heide (Jan Kačer) prenasleduje svojho priateľa Ondřeja (Petr Čepek), potomka českého zemanského rodu, ktorý utiekol a vracia sa späť na rodnú tvrdzu. Rytier je rozhodnutý ho potrestať za previnenie proti regulám rádu a počas Ondřejovej svadobnej noci vnikne do spálne jeho nevesty.


sHIT TÝŽDŇA
23.2
PONDELOK

23:40 Delta Force2: Kolumbijská spojka (Delta Force 2: The Colombian Connection), USA, 1990 (Markíza)
Opovrhnutia hodný Ramon Cota zavraždí nevinnú matku a dieťa a ilegálne preváža drogy do USA. Plukovník Scott McCoy (Chuck Norris) a jeho oddaný partner sa vraha pokúšajú predviesť pred súd, no zbytočne, Cota je prepustený... Delta Force je proste béčko z videopožičovne, ktoré si zamilujete :)

 


autor Tomáš Daneček 23.2.2009
Meno:
ODOSLAŤ
:)
REBRÍČEK SK
01 |
návšt. 6379
02 |
návšt. 3868
03 |
návšt. 3865
04 |
návšt. 3518
05 |
návšt. 2098
06 |
návšt. 1798
07 |
návšt. 2057
08 |
návšt. 1557
09 |
návšt. 764
10 |
návšt. 551
REBRÍČEK US
01 |
$80,0 mil.
02 |
$16,0 mil.
03 |
$11,0 mil.
04 |
$10,0 mil.
05 |
$3,3 mil.
06 |
$2,4 mil.
07 |
$2,2 mil.
08 |
$1,9 mil.
09 |
$1,5 mil.
10 |
$1,4 mil.
SOCIÁLNE SIETE
KOMENTÁRE
Kinema.sk - filmy, seriály

sector logo
network
ISSN 1336-4197. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / Kinema s.r.o.