DVD NOVINKY

DVD NOVINKY

článok



Dnešnému prehľadu titulov kraľuje trojica diel: fantasy pre dospelých Faunov labyrint a kritikmi vysoko hodnotené české snímky ako dráma Karamazovi či vojnový Tobruk.

FILMY NAKUPUJTE NA PORTÁLI MARTINUS.SK

DVD novinky DVD novinky DVD novinky

FAUNOV LABYRINT (papierový obal)
Vojnou rozvrátené Španielsko, pár týždňov po nástupe generála Franca. Manželka fašistického kapitána prichádza so svojou dcérou Oféliou do vojenského tábora porodiť kapitánovo dieťa. Napäté vzťahy a vojnou zničená krajina nie sú veľmi vľúdnym prostredím pre zasnenú Oféliu a preto uniká do sveta fantázie, ktorý sa pred ňou odkrýva v starom labyrinte, kde sa stane princeznou v temnej, rozprávkovej ríši.

KARAMAZOVI
Príbeh sa odohráva v súčasnom Poľsku. Do Krakova prichádza skupina pražských hercov v čele s režisérom hry, aby na alternatívnom festivale v netradičnom priestoru oceliareň uviedla javiskovú adaptáciu Dostojevského románu Bratia Karamazovci, ktorej základom je vyšetrovanie otcovraždy. V divadelnej dráme, nabitom emóciami – láskou, žiarlivosťou, nenávisťou, sa riešia otázky viery, nesmrteľnosti a spásy ľudskej duše. Na pozadí divadelnej skúšky sledujeme osudy hereckého súboru, komické príbehy hercov a režiséra. Do deja zasahuje aj osobná tragédia jedného z divákov, ktorý prejaví nezvyčajné prianie: poprosí hercov, aby zahrali iba pre neho. Skúška sa premieňa na strhujúce predstavenie, keď herci vystupujú pre jediného diváka. Náhla najväčšia dráma neprebieha na javisku, ale v hľadisku... Karamazovi sú drámou o morálke, povahe človeka, ľudskom svedomí, vine, treste a odpustení. Film nie je iba psychologickou sondou do spustošenej ruskej duše, ale reflektuje aktuálnu tému zodpovednosti človeka za svoje činy. Tohtoročný víťaz Zlatých levov.

TOBRUK (3 DVD)
Druhá svetová vojna, jeseň roku 1941. Do Nemcami a Talianmi obliehaného mesta Tobruku v severoafrickej Líbyi sú odvelení vojaci 11. východného československého útvaru. Medzi nimi i mladý vojak Jiří Pospíchal. Jeho naivné a idealistické predstavy o hrdinstve a vojne sú surovo konfrontované s neznesiteľným peklom africkej púšte, dennodenným ohrozením života a všadeprítomnou smrťou. To všetko si u neho vyberá svoju krutú daň – postupnú stratu vlastnej sebaúcty a odvahy. Odvaha je sila vôle, ktorej žiadny muž nemá navyše. Keď sa používa, čoskoro sa vyčerpá. Odvaha je kapitál, ktorý postupne utrácame. Posledný rozkaz potom môže byť príkazom k výplate z konta, ktoré sa blíži nule.

DVD novinky DVD novinky DVD novinky

TAJOMSTVO SLOV
Vrtná stanica, miesto izolované od civilizácie, vzdoruje vlnám ďaleko na otvorenom mori. Na tomto odľahlom mieste, obývanom len mužmi sa jedného dňa objaví žena (Sarah Polley). Má sa starať o pracovníka (Tim Robbins), ktorý pri nehode prišiel o zrak. Časom medzi nimi vzniká puto. Ako na pustom ostrove sa stávajú závislí jeden na druhom. Za pomoci slov sa na povrch dostávajú ich tajomstvá, bolesť, nádej, láska, smútok... Nesporne najväčšia filmová udalosť v Španielsku za rok 2005. Na vzniku filmu režisérky Isabel Coixet sa výrazne podieľal Pedro Almodóvar a jeho produkčná spoločnosť El Deseo. Film Tajomstvo slov získal štyroch "španielskych Oscarov" (ceny Goya) v hlavných kategóriách a získal obrovský úspech ako u divákov i u kritiky.

ZATMENIE
Vittoria sa rozišla so svojím priateľom a našla si novú známosť, mladého a dravého burzového makléra. Prežíva s ním napätie pri obchodovaní aj pokojné chvíle. V priebehu ich vzťahu si však stále viac uvedomuje citovú prázdnotu a neschopnosť lásku dávať i prijímať. Konfrontácia odcudzeného moderného sveta s vnútrom mladej ženy v brilantnej réžii Michelangela Antonioniho!

LETEC
Howard Hughes je mužom, pre ktorého nie je žiadny sen neuskutočniteľný. Na sklonku 20.rokov 20. storočia nakrúca filmovú drámu z 1. svetovej vojny Pekelní anjeli (Hell’s Angels), ktorá sa stane legendou. Výstredný miliardár nie je iba režisérom a producentom filmov spútavajúcich fantáziu davov. Počas svojho života sa stáva vlastníkom legendárnej filmovej spoločnosti RKO Pictures, ale najmä priekopníkom letectva. Často s kamennou tvárou balansuje na krehkej hranici medzi životom a smrťou. Naviac je Howard Hughes zároveň mužom, ktorý dokáže okúzliť najkrásnejšie ženy sveta – hollywoodske hviezdy Katharine Hepburn a Avu Gardner. Film režiséra Martina Scorseseho v hl. úlohe s Leonardom DiCapriom bol ocenený 5 Oscarmi.

DVD novinky DVD novinky DVD novinky

NEBEZPEČNÝ CIEĽ
Život nájomného zabijaka Joea (Nicolas Cage) sa obracia hore nohami vo chvíli, keď je vyslaný na kšeft do Thajska, kde má za úlohu zlikvidovať nepriateľského bossa miestneho podsvetia Surata. Ako pomocníka si najme známu firmu, pouličného zlodeja a výtržníka Konga, ktorého sa hodlá na záver zbaviť. Spočiatku ide všetko bez problémov. Ale len do chvíle, keď sa samotársky Joe nečakane zblíži s mladou dievčinou.
 
RALLYE SMRTI (predĺžená verzia)
Ostrov Terminal: Veľmi blízka budúcnosť. Túžba po extrémnych športoch dospela do krvilačného stavu. Teraz sa objavila extrémna závodná súťaž, kde sú súťažiaci samotní väzni, vraždiaci sa navzájom. Pravidlá Rallye smrti sú jednoduché: Vyhrajte päť závodov a ste voľný. Jensen Ames, bývalý šampión NASCAR je trojnásobný víťaz súťaže má teraz proti sebe najväčšiu výzvu - Joea, ktorého obrovský Mustang V8 Fastback je vybavený dvomi namontovanými zbraňami a plameňometmi s napalmom. Joe sa nebojí ničiť všetko, čo mu stojí v ceste. Ale ak chce Jensen ešte niekedy vidieť svoju dcéru, musí vyhrať.

POLNOČNÝ VLAK
Newyorský fotograf sa snaží dolapiť sériového vraha, ktorý je stále na slobode a darí sa mu úspešne utekať pred spravodlivosťou. Tvorcom pre túto snímku poslúžil krátky príbeh, ktorého autorom je Clive Barker a nesie názov "Midnight Meat Train".


autor Michal Šmajda 21.4.2009
Meno:
ODOSLAŤ
:)
REBRÍČEK SK
01 |
návšt. 6379
02 |
návšt. 3868
03 |
návšt. 3865
04 |
návšt. 3518
05 |
návšt. 2098
06 |
návšt. 1798
07 |
návšt. 2057
08 |
návšt. 1557
09 |
návšt. 764
10 |
návšt. 551
REBRÍČEK US
01 |
$80,0 mil.
02 |
$16,0 mil.
03 |
$11,0 mil.
04 |
$10,0 mil.
05 |
$3,3 mil.
06 |
$2,4 mil.
07 |
$2,2 mil.
08 |
$1,9 mil.
09 |
$1,5 mil.
10 |
$1,4 mil.
SOCIÁLNE SIETE
KOMENTÁRE
Kinema.sk - filmy, seriály

sector logo
network
ISSN 1336-4197. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / Kinema s.r.o.