TV TIPY 3.6. - 7.6. 2009

TV TIPY 3.6. - 7.6. 2009

VOD recenzia



3.6.
STREDA

21:00 Šašek a královna, Československo, 1987 (Filmbox)
Jaryn Slach, kastelán chátrajúceho hradu, miestny filozof a blázon v očakávaní vzácnych zahraničných hostí zaspí nad knihou zo zámockej knižnice. Sníva sa mu o príchode bohatého Nemca Königa, ktorý má v pláne zúčastniť sa poľovačky na jeleňa. Sprevádza ho francúzska priateľka Regina, ktorú ich vzťah už omrzel, a preto tu hľadá zábavu. A keďže sme v stále v sne, König sa premení na nasprostastého kráľa, kastelán Slach na opovrhovaného a ponižovaného šaša, ktorého deptá Regina – rozmarná a panovačná kráľovná.

23:25 Sametoví vrazi, Česko, 2005 (Čt1)
Beštiálna päťnásobná vražda medzi rokmi 1991 až 1993 vyniesla piatim osobám tri milióny korún. Títo ľudia svoje obete nešetrili ani po smrti. Tri z obetí našli potápači na dne priehrady Orlík. Dve z obetí patrili k priamym príbuzným páchateľov. A to všetko pre peniaze, ktoré sa rovnajú priemernému zárobku skupiny v legálnom zamestnaní. Podľa polície najbrutálnejší kriminálny čin v dejinách českej kriminalistiky je nakrútený podľa pamätí hlavného vyšetrovateľa stredočeského kraja Aleša Přivodu „Akce přehrada“ a poskytuje jedinečný pohľad nielen do zákulisia najotrasnejšieho prípadu v dejinách, ale prináša aj neskreslené fakty o náročnej práci vyšetrovateľov.

TV tipy 3.6. - 7.6. 2009 TV tipy 3.6. - 7.6. 2009 TV tipy 3.6. - 7.6. 2009

4.6.
ŠTVRTOK

20:00 Na samotě u lesa, Československo, 1976 (Joj plus)
Lavičkovci sa vezú s deťmi na chalupu. Zatiaľ nevedia, že ich malí potomkovia si za svojho starého otca vyberú čudáckeho dedka.

20:30 Vlasy (Hair), USA/ Nemecko, 1979 (MGM)
Filmové spracovanie legendárneho broadwayského muzikálu vzniklo až desať rokov potom, čo slávila úspechy jeho javisková podoba. Vlasy sa stali pre režiséra Miloša Formana príležitosťou spracovať osobnú tému. Sloboda človeka, stojaceho proti spoločenským konvenciám i proti politickému systému, je leitmotívom takmer všetkých Formanových amerických filmov. Hudba z Vlasov dokáže neuveriteľné veci. Nechajte sa ňou uniesť...

00:10 Hostia (The Visitors), USA, 1972 (MGM)
Útulný dom na samote. Bill (James Woods) a Martha (Patricia Joyce) si užívajú pokojné nedeľné odpoludnie. A vtom sa objavujú hostia. Dvaja bývalí známi z Vietnamu, z rovnakej čaty, Mike a Tony. A začínajú sa správať divne. Nie je to priateľská návšteva. Tento krát sa niečo stalo a nastal čas vyjasňovania a krutej pomsty.


5.6.
PIATOK

22:10 Rozhodne sa v nedeľu (Any Given Sunday), USA, 1999 (Prima)
Kľúčový hráč tímu Miami Sharks, quaterback Jack Rooney (Dennis Quaid) sa zraní po likvidačnom zákroku a trénerovi Tonymu D´Amatovi (Al Pacino) nezostáva nič iné, ako poslať na ihrisko mladého a tak trocha namysleného quaterbacka Willieho Beamena (Jamie Foxx), ktorý si behom troch zápasov zarobí peniaze a získa slávu. Prinúti tak trénera k zamysleniu sa nad jeho častejším využívaním. S uzdravujúcim sa Ronneym sa však aj znižujú šance na pokračovanie úspešnej šnúry Beamana. Proti rozhodnutiu vynechať Beamana zo zostavy sa však postaví nekompromisná majiteľka klubu Christina Pagniacci.

22:55 Horký mesiac (Bitter Moon), Francúzsko/ Veľká Británia, 1992 (Čt1)
Mladý britský manželský pár Nigel a Fiona Dobsonovci sa na ceste zámorskou loďou zoznámia s čudnou dvojicou – tanečnicou Mimi a jej manželom Oscarom, ktorý je na invalidnom vozíku. Mimi Nigela priťahuje i keď on si to nechce priznať.

01:10 Osvietenie (The Shining), Veľká Británia, 1980 (Prima)
Jack Torrance je štyridsiatnik, ktorý ešte stále dúfa, že príde jeho prvý spisovateľský úspech. Aby manželke Wendy a synovi Dannymu zabezpečil živobytie a sebe pokoj na písanie, prijme miesto zimného správcu luxusného vysokohorského hotela v Colorade. Hotel Overlook je počas zimných mesiacov odrezaný od sveta, ale rodina by tu mala nájsť všetko, čo potrebuje. Jacka neodradia ani strašidelné historky o predošlom správcovi, ktorý údajne v izolovanom hoteli zošalel, rozsekal svoju rodinu na kúsky a napokon sa sám zastrelil...

TV tipy 3.6. - 7.6. 2009 TV tipy 3.6. - 7.6. 2009 TV tipy 3.6. - 7.6. 2009

6.6.
SOBOTA

10:30 Galaxy Quest (Galaxy Quest), USA, 1999 (Markíza)
Komédia Galaxy Quest rozvíja vtipný a zaujímavý nápad: ako by sa asi zachovali tí, ktorých tváre sú dôverne známe z televíznych obrazoviek a sú divákmi obdivovaní pre mimoriadne hrdinstvo a schopnosť rozhodovať sa v stresových situáciách. Pred kamerou dokázali svoje úlohy sugestívne interpretovať, ale keď príde na lámanie chleba, teda na skutočnú cestu do vesmíru, premenia sa v hŕstku egocentrických, žiarlivých jedincov, sotva schopných riskovať. 

14:20 Sedem statočných (The Magnificent Seven), USA, 1960 (Jednotka)
Skupina siedmych amerických pištoľníkov príde ochrániť dedinu chudobných mexických roľníkov pred podlými banditami. Skúsení pištoľníci vycvičia roľníkov tak, že aby z ich pomocou rozprášili vyše sto banditov. Nebude to však jednoduché... Film je nakrútený podľa príbehu nemenej známeho filmu Akira Kurosawu Sedem samurajov.

20:00 Powaqqatsi (Powaqqatsi), USA, 1988 (Dvojka)
Powaqatsi je druhou časťou qatsi-trilógie režiséra Goddfreyho Reggia. Názov, ktorý si opäť vypožičal z jazyka kmeňa Hopiov, sa skladá z dvoch slov: "powaqa", čo v preklade znamená zlý čarodejník, žijúci na úkor druhých; a "qatsi", čo prekladáme ako život. Zatiaľ čo prvá časť trilógie - Koyaanisqatsi - si všímala nerovnováhu medzi prírodou a modernou spoločnosťou, Powaqqatsi si všíma život pôvodných obyvateľov tzv. Tretieho sveta. Okrem sledovania kontrastov modernej civilizácie má film spoločné s prvou časťou trilógie aj to, že veľkolepé obrazy sprevádza sugestívna hudba Philipa Glassa a dohromady tak vytvárajú jednu z najpôsobivejších symfónií v dejinách umeleckého dokumentu.

23:10 Sabata (Ehi amico... c'è Sabata, hai chiuso!), Taliansko, 1969 (Jednotka)
Vážení občania mesta vykradnú vojenský trezor, z ktorého ulúpia 100 tisíc dolárov, aby si za ne kúpili pozemky, cez ktoré má viesť železnica. Ibaže nerátali s tým, že narazia na super pištoľníka – Sabatu (Leen Van Cleef). Ten najprv získa odmenu za zabitie troch zločincov, ktorí ulúpili zásielku zlata - ale potom zistí, že išlo o podvod a sám sa stane terčom troch zabijakov. Režisér a spoluautor filmu Gianfranco Parolini , alias Frank Kramer, dal filmu odľahčený tón a v akčných scénach zdôraznil humor a pestrosť. Výsledkom tohto akčného, takmer "bondovského" westernu je príjemný zábavný film, ktorý nie je určený iba pre fanúšikov tohto žánru, ale aj pre tých, ktorí privítajú na obrazovke každú žánrovú zmenu.

23:25 Dobrú noc a veľa šťastia (Good Night, and Good Luck.), USA, 2005 (Dvojka)
Pútavá dokudráma z temného obdobia "mccarthyzmu", obdobia pomenovaného podľa republikánskeho senátora za štát Wisconsin, Josepha McCarthyho, je príbehom o obhajobe demokracie proti presile politickej moci. McCarthy v rokoch 1953-54 viedol výbor pre vyšetrovanie neamerickej činnosti. Bola to éra poznačená studenou vojnou, jadrovou hrozbou a strachom z komunizmu. 

TV tipy 3.6. - 7.6. 2009 TV tipy 3.6. - 7.6. 2009 TV tipy 3.6. - 7.6. 2009

7.6.
NEDEĽA

16:30 Ťažký deň (A Hard Day's Night), Veľká Británia, 1964 (Čt2)
Píše sa rok 1964 a rock and roll je kurze. Štyria mladíci z anglického Liverpoolu - John Lennon, Paul McCartney, George Harrison a Ringo Starr sú ako skupina Beatles celosvetovou senzáciou. Beatles majú zahrať na vypredanom koncerte v Londýne, na ktorý idú vlakom. Film ťaží z ohromnej popularity Beatles a zároveň ukazuje dobu, v ktorej sa táto legenda zrodila. Richard Lester nakrútil film dokumentárnym spôsobom, ponechal hercom priestor pre improvizáciu a zachytil atmosféru koncertov aj zákulisia. Zaujímavé postavy, vtipné dialógy a predovšetkým nestarnúce pesničky v podaní jedinečných Beatles pôsobia stále sviežim dojmom a dokážu aj po rokoch okúzliť.

17:30 Báječní muži s klikou, Československo, 1978 (Joj plus)
Česká filmová féria o priekopníkoch kinematografie. Pán Paspart a jeho dcéra Pepička cestujú s maringotkou po rôznych českých mestách a popri kúzlach predvádzajú i "oživené" obrázky. V jednom zájazdnom hostinci sa Paspart stretáva so svojím umierajúcim kolegom, ktorý mu okrem filmových pások odkazuje aj krásnu dcéru Aloisiu... Komédia Jiřího Menzla.

20:00 Tri dcéry, Československo, 1967 (Dvojka)
Aktualizácia starej ľudovej balady o otcovi a jeho troch dcérach. Starý Majda po vyvlastnení jeho majetku hľadá útočište u svojich troch dcér, ktoré kedysi sám poslal do kláštora, aby nemusel deliť statok. Jedine najmladšia dcéra je aj napriek vyhosteniu z kolektívu svojich radových sestier ochotná sa oňho postarať. Nenechajte si ujsť jeden z najlepších filmov slovenskej kinematografie režiséra Štefana Uhra (Slnko v sieti).


HIT TÝŽDŇA

5.6.
PIATOK

01:10 Osvietenie (The Shining), Veľká Británia, 1980 (Prima)
Jack Torrance je štyridsiatnik, ktorý ešte stále dúfa, že príde jeho prvý spisovateľský úspech. Aby manželke Wendy a synovi Dannymu zabezpečil živobytie a sebe pokoj na písanie, prijme miesto zimného správcu luxusného vysokohorského hotela v Colorade. Hotel Overlook je počas zimných mesiacov odrezaný od sveta, ale rodina by tu mala nájsť všetko, čo potrebuje. Jacka neodradia ani strašidelné historky o predošlom správcovi, ktorý údajne v izolovanom hoteli zošalel, rozsekal svoju rodinu na kúsky a napokon sa sám zastrelil. Jack však verí, že v odľahlej samote konečne nájde silu dopísať svoj veľký projekt. Jeho syn Danny má zvláštny dar osvietenia a vidí veci, ktoré si Jack spočiatku odmieta pripustiť. Danny na opustených hotelových chodbách stretáva duchov bývalých hostí hotela. Pocity klaustrofóbie, spojené s tvorivým blokom postupne Jacka dovedú do stavu, kedy sám s duchmi komunikuje a napokon poslúchne ich volanie. Zdá sa, že už nič nezabráni tomu, aby zopakoval osud svojho predchodcu. Jediné, čo môže Wendy a Dannyho zachrániť, je osvietenie.


sHIT TÝŽDŇA

2.6.
UTOROK

23:50 Arachnid (Arachnid), Španielsko, 2001 (Joj)
Tajuplný ostrov obohnaný jemnou pavučinou. Štyri páry tenkých nôh čakajú na jej záchvev, signalizujúci korisť. Hmyzie oči, pozorujúce márne snaženie budúcej potravy, vyslobodiť sa. Pevné kúsadlá  pripravené vniknúť do  útrob obete. Agónia bolesti zmiešaná s hrôzou. A potom ... nič. Smrť. Pavúky vraj prinášajú šťastie. Obrovský pavúk by mal priniesť veľké šťastie. Nie vždy je tomu tak. Tento prináša smrť. Bu, bu, bu...


autor Tomáš Daneček 3.6.2009
Meno:
ODOSLAŤ
:)
REBRÍČEK SK
01 |
návšt. 6379
02 |
návšt. 3868
03 |
návšt. 3865
04 |
návšt. 3518
05 |
návšt. 2098
06 |
návšt. 1798
07 |
návšt. 2057
08 |
návšt. 1557
09 |
návšt. 764
10 |
návšt. 551
REBRÍČEK US
01 |
$80,0 mil.
02 |
$16,0 mil.
03 |
$11,0 mil.
04 |
$10,0 mil.
05 |
$3,3 mil.
06 |
$2,4 mil.
07 |
$2,2 mil.
08 |
$1,9 mil.
09 |
$1,5 mil.
10 |
$1,4 mil.
SOCIÁLNE SIETE
KOMENTÁRE
Kinema.sk - filmy, seriály

sector logo
network
ISSN 1336-4197. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / Kinema s.r.o.