AKTUÁLNE DVD NOVINKY

AKTUÁLNE DVD NOVINKY

článok



David Fincher. To je človek, ktorý je režijne podpísaný pod dvoma skvelými titulmi, ktoré nájdete v našom dnešnom prehľade: Sedem a Podivuhodný prípad Benjamina Buttona.

DVD NAKUPUJTE U NÁŠHO REKLAMNÉHO PARTNERA - MARTINUS.SK

Aktuálne DVD novinky Aktuálne DVD novinky Aktuálne DVD novinky

PODIVUHODNÝ PRÍPAD BENJAMINA BUTTONA
„Narodil som sa za neobyčajných okolností“. Presne týmito slovami sa začína film Podivuhodný prípad Benjamina Buttona, ktorý je adaptáciou poviedky F.Scotta Fitzgeralda o mužovi, ktorý sa narodil ako 80 ročný a postupne mladol. Je to človek ako každý z nás, ktorý nie je schopný zastaviť čas. Vo filme prejdeme z New Orleans v roku 1918 – na konci 1. svetovej vojny do 21. storočia. Vypočujeme si veľkolepý príbeh muža, ktorý je iný ako ostatní. Podivuhodný prípad Benjamina Buttona je o tom, akých ľudí tento neobyčajný muž stretol, ktoré miesta po svojej ceste navštívil, o láskach, ktoré našiel a stratil, o radosti zo života a smútku zo smrti a o tom, čo trvá večne.


SEDEM
Sedem smrteľných hriechov. Obžerstvo, Lakomstvo, Lenivosť, Závisť, Hnev, Pýcha a Smilstvo. A sedem dokonalých vrážd. Sedem ľudských osudov. Vraždy geniálne premyslené a prevedené počas jedného celého roku... Kultový, neo-noirový thriller v hlavných úlohách s Bradom Pittom a Morganom Freemanom.


DOMOV
Tento jedinečný dokument bude celosvetovo uvedený do kín, televízií a na DVD 5. júna 2009, kedy si na podnet OSN od roku 1972 pripomíname Svetový deň životného prostredia. Je výsledkom nezvyčajnej spolupráce medzi producentom Lucom Bessonom a režisérom a fotografom Yann Arthus-Bertrandom, autorom medzinárodne uznávanej výstavy Earth from Above, ktorá bola predstavená v r. 2004 aj vo Viedni a v r. 2007 v Prahe. Ide o medzinárodný fotografický projekt založený organizáciou UNESCO. V 55 krajinách sveta ju na 120 výstavách videlo 130 miliónov ľudí.

Aktuálne DVD novinky Aktuálne DVD novinky Aktuálne DVD novinky

ZANECHAŤ LAS VEGAS
Americká sugestívna psychologická dráma o láske, alkohole a jednom zmarenom živote, natočené podľa autobiografickej predlohy Johna O´Briena. Je to hlboký a citlivý príbeh osamelého scenáristu Bena (Oscarom ocenený Nicolas Cage), ktorého opustila žena a jeho postavenie v Hollywoode je tiež na vážkach. Ben sa snaží zabudnúť. Uteká do blýskavého sveta Las Vegas a do alkoholu. Séra, atraktívna žena, s ním prežije fantastickú noc a snaží sa ho dostať z alkoholickej závislosti.


5 x 2
Jeden z najvýznamnejších európskych režisérov Francois Ozon sa v tomto filme zameral na vyrozprávanie 5 najsilnejších okamihov v živote mladého páru Marion a Gillese. Nakrútil ho veľmi originálnym spôsobom. Rozprávanie začína rozchodom, pokračuje cez neveru, narodenie dieťaťa, svadbu až po zoznámenie.


TRETÍ MUŽ
Na pozvanie Harryho Limea prichádza do povojnovej Viedne spisovateľ Holly Martins, ktorý má napísať o novo vybudovanom opatrovateľskom zariadení svojho priateľa. Po príchode sa Holly dozvedá, že Harry sa stal obeťou autonehody a na pohrebe mu je od policajného dôstojníka Callowaya povedané, že Harry je považovaný za zločinca. Tu začína Hollyho cesta hľadania pravdy. Postupne zisťuje, že sa Harry podieľal na čiernom obchode s falošným penicilínom. Po tomto zistení sa rozhodne odísť z Viedne. Avšak po ceste zahliadne muža, ktorý vyzerá ako jeho mŕtvy priateľ Harry. Po exhumácii sa zistí, že miesto Harryho bol pochovaný niekto iný. Po stretnutí s Callowayom a zistení, aké majú falošné lieky pre pacientov následky, sa Holly rozhodne, že poslúži ako návnada na chytení a odsúdení Harryho. Jeden z vrcholov filmu noir i britskej kinematografie získal Veľkú cenu v Cannes a Oscara za čiernobielu kameru.

Aktuálne DVD novinky Aktuálne DVD novinky Aktuálne DVD novinky

TOKIO!
Tri krátke fantastické filmy voľne inšpirované Tokiom. Tokio! Je symfóniou troch rozdielnych rytmov reflektujúcich obraz tejto jedinečnej metropoly. INTERIOR DESIGN – Surrealistická bájka mladého páru, ktorý sa prisťahoval do Tokia, aby našiel svoju budúcnosť. Chlapcove ambície sú jasné – chce točiť filmy. Dievča sa pretĺka bez kontroly nad svojím životom. Obaja sa pomaly potápajú do obrovského veľkomesta. Všetko sa zmení, keď sa osamelé dievča začne meniť na... MERDE – Záhadný muž šíri svojimi iracionálnymi a provokatívnymi činmi paniku v uliciach Tokia. „Netvor kanálov“, ako ho označujú médiá, zdvihol vlnu odporu. Nakoniec ho chytia a postavia pred súd, ktorý je rovnako podivný ako on sám. SHAKING TOKYO – Hrdinom tretieho príbehu je Hikikomori – ako mnoho iných Japoncov, aj on sa rozhodol zrušiť kontakt s vonkajším svetom. Keď však v jeho byte omdlie dievča, ktoré mu prinieslo pizzu, stane sa niečo neuveriteľné – zamiluje sa. Dokáže prekročiť hranicu, ktorá ho delí od okolitého sveta?


SMRŤ PRICHÁDZA V DAŽDI
Dvojica vyšetrovateľov, kapitán Jakubec (Ladislav Chudík) a poručík Michalko (Viliam Polónyi), vyšetrujú záhadnú vraždu ženy. Ani jeden zo štyroch podozrivých páchateľov však nemá pre vraždu pravdepodobný motív... Režisérovi Andrejovi Lettrichovi a scenáristovi Jozefovi A. Tallovi sa v 60. rokoch podarilo presadiť v Štúdiu hraných filmov koncepciu tzv. diváckych filmov. Najmä Tallo razantne presadzoval tento trend, čo sa mu podarilo najprv vo vlastnom filme Muž, ktorý sa nevrátil a neskôr ako scenárista priviedol na svet dvojicu vyšetrovateľov, ktorá vystupovala v trilógii kriminálnych filmov. Najprv sa objavili v snímke Smrť prichádza v daždi, roku 1966 pokračovali v snímke Vrah zo záhrobia a posledný raz sa vrátili vo Volaní démonov z roku 1967. Jakubec na plátne využíva svoje sivé mozgové bunky, poručík Michalko je komicky nechápavým typom. Slovenská variácia osvedčeného holmesovsko-watsonovského modelu púta najmä svojskou Polónyiho komikou. Tvorcovia väčšmi ako na akčnosť a jasný konflikt sa sústredili na žánrovú psychologizujúcu drobnokresbu, ktorá dala ich filmom charakter konverzačných drám.

INÉ SVETY
Región Šariš na východnom Slovensku leží na hranici medzi západnou a východnou Európou, medzi racionálnym individualizmom západu a expresívnou emocionalitou východu. Teritórium pod Východnými Karpatmi sa historicky vyvinul do rôznorodého národnostného a náboženského mixu, ktorý z neho vytvoril jeden z "malých Babylonov" tohto sveta. Európa sa transformuje a aj život ľudí na Šariši sa mení. Dokumentárny film sleduje takzvané globalizačné procesy a ich efekt na individuálne príbehy a životy obyvateľov Šariša. Film zobrazuje šesť rozličných postáv, ktoré reprezentujú svoje komunity, sú to Šarišania, Rusíni, Rómovia, Židia ale aj mladí ľudia s odlišnými identitami. Film skúma rôzne podoby konca jedinečnosti spoločenstiev v ich tradičnej rozmanitosti, no zároveň hľadá krásu autentického, zaujímavého a originálneho jednotlivca. Hovorí sa im "šaleni vychodňari". Film Iné svety skúma šiestich hrdinov na jednom z koncov sveta, na konci globálneho sveta. Sú produktom "made in Šariš". 


autor Michal Šmajda 24.6.2009
Meno:
ODOSLAŤ
:)
REBRÍČEK SK
01 |
návšt. 6379
02 |
návšt. 3868
03 |
návšt. 3865
04 |
návšt. 3518
05 |
návšt. 2098
06 |
návšt. 1798
07 |
návšt. 2057
08 |
návšt. 1557
09 |
návšt. 764
10 |
návšt. 551
REBRÍČEK US
01 |
$80,0 mil.
02 |
$16,0 mil.
03 |
$11,0 mil.
04 |
$10,0 mil.
05 |
$3,3 mil.
06 |
$2,4 mil.
07 |
$2,2 mil.
08 |
$1,9 mil.
09 |
$1,5 mil.
10 |
$1,4 mil.
SOCIÁLNE SIETE
KOMENTÁRE
Kinema.sk - filmy, seriály

sector logo
network
ISSN 1336-4197. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / Kinema s.r.o.