NAJLEPŠIE NOVINKY NA BLU-RAY

NAJLEPŠIE NOVINKY NA BLU-RAY

článok



Dnes vám ponúkame rovný tucet noviniek na relatívne novom médiu, ktoré sa pomaly ale iste udomácňuje aj na našom trhu. Stáva sa cenovo dostupnejším a pozitívom je i prítomný český dabing. 

Najlepšie novinky na Blu-ray Najlepšie novinky na Blu-ray Najlepšie novinky na Blu-ray

GRAN TORINO
Automechanik na dôchodku Walt Kowalski (Clint Eastwood) trávi svoje dni opravami okolo domu, popíjaním piva a pravidelnými návštevami miestneho holiča. Posledným želaním jeho mŕtvej ženy bolo, aby sa vyspovedal. Ale Walt – zatrpknutý veterán z Kórejskej vojny, ktorý má svoju pušku stále vyčistenú a pripravenú na použitie – necíti potrebu z ničoho sa spovedať. A jediný, komu verí dostatočne na to, aby sa mu zveril, je jeho pes Daisy. Všetci susedia, ktorých poznal, pomreli alebo sa odsťahovali a ich miesto zaujali prisťahovalci z juhovýchodnej Ázie, ktorých nenávidí. Walt je naštvaný prakticky na všetko a všetkých – na popadané lístie a nepokosené trávniky; na cudzie tváre všade okolo; na pouličné gangy, ktoré si myslia, že mesto patrí len im; na tých naivných cudzincov, ktorými sa stali jeho vlastné deti – a už len v tichosti dožíva zvyšok svojho života.

NÚDZOVÝ VÝCHOD
Dráma Núdzový východ veľmi pripomína Mendesovu oscarovú Americkú krásu. Aj tu vidíme ako je nefunkčná tá najvšeobecnejšia predstava o naplnení amerického sna, teda pokojný rodinný život v domčeku na predmestí. Trpká skúsenosť, ktorú prežili Frank a April Wheelerovci, predchádzala príbehu Americkej krásy o pár desiatok rokov. Núdzový východ je adaptáciou rovnomenného slávneho románu amerického prozaika Richarda Yatesa, ktorý časopis Time zaradil medzi stovku najlepších anglických kníh 20. storočia. „Ľudská tragédia spočíva v tom, že nech sa akokoľvek snažíme, nakoniec zostávame vždy sami“, zhrnul základnú tému svojho príbehu autor predlohy.

PODIVUHODNÝ PRÍPAD BENJAMINA BUTTONA
„Narodil som sa za neobyčajných okolností“. Presne týmito slovami sa začína film Podivuhodný prípad Benjamina Buttona, ktorý je adaptáciou poviedky F.Scotta Fitzgeralda o mužovi, ktorý sa narodil ako 80 ročný a postupne mladol. Je to človek ako každý z nás, ktorý nie je schopný zastaviť čas. Vo filme prejdeme z New Orleans v roku 1918 – na konci 1. svetovej vojny do 21. storočia. Vypočujeme si veľkolepý príbeh muža, ktorý je iný ako ostatní. Podivuhodný prípad Benjamina Buttona je o tom, akých ľudí tento neobyčajný muž stretol, ktoré miesta po svojej ceste navštívil, o láskach, ktoré našiel a stratil, o radosti zo života a smútku zo smrti a o tom, čo trvá večne.

Najlepšie novinky na Blu-ray Najlepšie novinky na Blu-ray Najlepšie novinky na Blu-ray

NA DRUHEJ STRANE
Príbeh sa odohráva v Južnom Bostone, kde polícia vedie vojnu s organizovaným zločinom. Policajt Billy Costigan (Leonardo DiCaprio) dostane za úlohu v prestrojení sa infiltrovať do mafiánskeho syndikátu, ktorý vedie Costello (Jack Nicholson), zatiaľ čo ostrieľaný zločinec Colin Sullivan (Matt Damon) sa ako informátor infiltroval do oddelenia polície. Oscarový film Martina Scorseseho.

L.A. – UTAJENÉ SKUTOČNOSTI
Strastiplné pátranie po tajnostiach hollywoodskeho podsvetia. Los Angeles, začiatok 50.rokov. Chlapíci z oddelenia vrážd a z protidrogového to niekedy tiahnu spolu, inokedy zas proti sebe. Aj oni však majú svoje hranice, keď zistia, že s nimi niekto špinavo manipuluje. Zvlášť keď sa objaví zločin, ktorý je príliš podivný, než aby to nechali byť. Napríklad ako masaker v nočnom bare Nite Owl. Taký je aj prípad milionára Patchetta, ktorý má dobre zavedenú prax s luxusnými prostitútkami, vyzerajúcimi ako filmové hviezdy. A začína tu byť príliš mnoho mŕtvych, ktorí majú niečo spoločného. Kto väzí za všetkými špinavosťami?

VALKÝRA
Pyšný armádny muž, plukovník Claus von Stauffenberg je lojálny dôstojník, ktorý slúži svojej zemi a dúfa, že niekto nájde cestu k zastaveniu Hitlera. Čas beží a on sa rozhodne, že musí niečo podniknúť sám a pripojí sa k nemeckému odporu. Ozbrojený šikovnou stratégiou použiť Hitlerov vlastný krízový plán, známy ako Operácia Valkýra - sa rozbieha akcia s cieľom zavraždiť vodcu a zvrhnúť jeho nacistickú vládu. S dokonalým plánom a s niekoľkými odhodlanými dôstojníkmi sa z von Stauffenberga, ktorý bol dosiaľ jeden z mnohých, stane ten, ktorý musí Hitlera zlikvidovať sám

Najlepšie novinky na Blu-ray Najlepšie novinky na Blu-ray Najlepšie novinky na Blu-ray

OLOVENÁ VESTA
Majstrovská snímka Stanleyho Kubricka patrí k vlne filmov, ktorá sa v druhej polovici 80tych rokov vyjadrovala k téme vietnamskej vojny. Príbeh sa odohráva v dvoch rovnako dlhých kapitolách, ktorých hl. hrdinom je inteligentný vojak s prezývkou Vtipálek. Prvá časť sa odohráva vo výcvikovom tábore námornej pechoty v Južnej Karolíne, kde sadistický inštruktor Hartman psychicky i fyzicky týra svojich nováčikov. Nie každý je však schopný takýto dril prežiť a zachovať si zdravé myslenie. Druhá časť sa odohráva na vietnamskej fronte, kde sa aj Vtipálek musí uchýliť k tomu najhoršiemu činu. Stanley Kubrick sa vo svojich dielach stále zaujímal o krajné stavy ľudskej psychiky a nie je tomu ináč ani v prípade tohto filmu. Film sa dá vnímať ako kritika či odmietnutie vojnovej mašinérie. Autor však využil vojnovú tému skôr ako výpoveď o tom, do akého stavu sa môže dostať i humanisticky založený človek, keď sa ocitne v neľudských podmienkach a beznádejných situáciách.
 
ZÚRIACI BÝK
Autentický príbeh brutálneho a rozporuplného boxerského šampióna Jakea La Mottu, ktorého životom, náboženstvom, spásou i zatratením je ring, sa odohráva v rokoch 1941 - 1964. Predstaviteľ titulnej úlohy Robert De Niro pre potreby nakrúcania pribral a opäť schudol viac ako 20 kíl a za svoj životný výkon právom získal Oscara. Majstrovský kúsok režiséra Martina Scorseseho je považovaný za najlepšiu snímku z prostredia boxerského ringu.

BEZSTAROSTNÁ JAZDA
Dvaja motorkári (Peter Fonda a Dennis Hopper) sa vydávajú na cestu naprieč Amerikou, aby našli skutočný zmysel života. Na svojej nespútanej ceste za vnútornou slobodou prechádzajú viacerými mestami a stretávajú mnoho ľudí. Spoznajú sa s komunitou hippies, okúsia drogy a sex v New Orleans. Kultový film vyjadrujúci postoje a želania mladej generácie 60. rokov.

           

TIGER A DRAK
Li Mu Bai je najlepší majster bojového umenia svojej doby. Požiada priateľku, aby predala jeho meč, legendárny Zelený osud, pánovi Tche v Pekingu. Meč ukradne kriminálnička Nefritová Líška. Sám Li Mu Bai je ochotný položiť život za to, aby ho získal späť a pomstil všetkých mŕtvych. Film sleduje životy troch hrdých bojovníkov, z nich sa každý snaží vysporiadať so svojimi vnútornými pocitmi: statočného bojovníka, ktorý nie je schopný prejaviť naozajstnú lásku, ženy, ktorých pokojné chovanie je v rozpore s vnútorným zmätkom ich túžob a mladej aristokratky, ktorá sa búri proti uzavretiu manželstva bez lásky. Cesta, ktorou sa každý z nich vyberie, poznamená ich životy navždy... Štyrmi Oscarmi ocenený epos Anga Leeho.

TOBRUK
Druhá svetová vojna, jeseň roku 1941. Do Nemcami a Talianmi obliehaného mesta Tobruku v severoafrickej Líbyi sú odvelení vojaci 11. východného československého útvaru. Medzi nimi i mladý vojak Jiří Pospíchal. Jeho naivné a idealistické predstavy o hrdinstve a vojne sú surovo konfrontované s neznesiteľným peklom africkej púšte, dennodenným ohrozením života a všadeprítomnou smrťou. To všetko si u neho vyberá svoju krutú daň – postupnú stratu vlastnej sebaúcty a odvahy. Odvaha je sila vôle, ktorej žiadny muž nemá navyše. Keď sa používa, čoskoro sa vyčerpá. Odvaha je kapitál, ktorý postupne utrácame. Posledný rozkaz potom môže byť príkazom k výplate z konta, ktoré sa blíži nule.

POLNOČNÝ EXPRES
Dramatický príbeh nakrútený podľa skutočnej udalosti, rozpráva o mladom Američanovi  Billovi Hayesovi, ktorý je v Turecku odsúdený k 30 rokom stráveným vo väzení za to, že sa u neho našlo malé množstvo drog. Vo väzení musí znášať každodenné mučenie a ponižovanie. A preto si čoskoro uvedomí, že ak neutečie, zomrie...


autor Michal Šmajda 19.8.2009
Meno:
ODOSLAŤ
:)
REBRÍČEK SK
01 |
návšt. 6379
02 |
návšt. 3868
03 |
návšt. 3865
04 |
návšt. 3518
05 |
návšt. 2098
06 |
návšt. 1798
07 |
návšt. 2057
08 |
návšt. 1557
09 |
návšt. 764
10 |
návšt. 551
REBRÍČEK US
01 |
$80,0 mil.
02 |
$16,0 mil.
03 |
$11,0 mil.
04 |
$10,0 mil.
05 |
$3,3 mil.
06 |
$2,4 mil.
07 |
$2,2 mil.
08 |
$1,9 mil.
09 |
$1,5 mil.
10 |
$1,4 mil.
SOCIÁLNE SIETE
KOMENTÁRE
Kinema.sk - filmy, seriály

sector logo
network
ISSN 1336-4197. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / Kinema s.r.o.