DVD NOVINKY

DVD NOVINKY

článok



Aj v rozbehnutom školskom roku a počas prebiehajúceho filmového festivalu Cinematik v Piešťanoch vám prinášame prehľad nových titulov na DVD.

POHODOVÝ NÁKUP DVD U NÁŠHO PARTNERA MARTINUS.SK 

DVD novinky DVD novinky DVD novinky

MILIONÁR Z CHATRČE
Hlavný hrdina Jamal Malik (Dev Patel) je chlapec, ktorý sa narodil do sveta bez budúcnosti, do chudobného prostredia bombajských slumov. Teraz ale sedí v televíznom štúdiu oproti moderátorovi indickej verzie súťaže Chcete byť milionárom a čaká na poslednú otázku, ktorá ho delí od rozprávkovej výhry 20 miliónov indických rupií. Pripravte sa na to, že Milionár z chatrče z vás vydoluje emócie, o ktorých ste možno ani nevedeli, že ich ešte máte. Držiteľ 6 Oscarov, vrátane sošky za Najlepší film roka.

GRAN TORINO
Automechanik na dôchodku Walt Kowalski (Clint Eastwood) trávi svoje dni opravami okolo domu, popíjaním piva a pravidelnými návštevami miestneho holiča. Posledným želaním jeho mŕtvej ženy bolo, aby sa vyspovedal. Ale Walt – zatrpknutý veterán z Kórejskej vojny, ktorý má svoju pušku stále vyčistenú a pripravenú na použitie – necíti potrebu z ničoho sa spovedať. A jediný, komu verí dostatočne na to, aby sa mu zveril, je jeho pes Daisy. Všetci susedia, ktorých poznal, pomreli alebo sa odsťahovali a ich miesto zaujali prisťahovalci z juhovýchodnej Ázie, ktorých nenávidí. Walt je naštvaný prakticky na všetko a všetkých – na popadané lístie a nepokosené trávniky; na cudzie tváre všade okolo; na pouličné gangy, ktoré si myslia, že mesto patrí len im; na tých naivných cudzincov, ktorými sa stali jeho vlastné deti – a už len v tichosti dožíva zvyšok svojho života.

SIMPSONOVCI II. SEZÓNA
Vitajte pri druhej sérii na DVD, ktorá prináša 22 epizód prepchatých nerestne bláznivými kreslenými vtipmi, ktoré mohli priniesť rokom 1990 a 1991 trochu zábavy a provokácie. Práve vtedy vypuklo v Amerike okolo seriálu šialenstvo v plnej sile a milióny chytrých mladých ľudí po celej zemi začali nosiť alebo predávať nelegálne tričká s motívom Barta. Ak sa prvá sezóna stala sériou divokých experimentov a jej úspech úplne predčil všetky naše najdivokejšie sny, druhá série nám priniesla nekonečný pracovný maratón, ktorý bol kompenzovaný vedomím, že bavíme a zároveň provokujeme hromadu ľudí. Veľa z týchto dielov sa radí medzi moje najobľúbenejšie: Bart pyšný na známku 4, Homerov takmer úspešný pokus preskočiť springfieldsku roklinu na Bartovom skateboarde, pán Burns zdráhavo ochutnávajúci trojokú rybu Blinky, Bart na ceste do pekla... (Matt Groening)

DVD novinky DVD novinky DVD novinky

NAŠ VODCA
Nemecko. Súčasnosť. Učiteľ gymnázia Rainer Wenger sa rozhodne behom jednotýždňového projektu na tému „Štátne formy“ vyskúšať jeden pokus, aby zhmotnil študentom počiatok diktatúry. Pedagogický experiment s ničivými následkami. Najskôr to začalo neškodne s pojmami ako disciplína a pospolitosť, ale behom niekoľkých dní sa teória zmenila v prax. Názov projektu: Vlna. Už tretí deň začínajú študenti tých, ktorí zmýšľajú inak, odstraňovať a odstrkovať. Keď sa situácia na turnaji vo vodnom póle nakoniec vyhrotí, rozhodne sa učiteľ experiment zrušiť. Príliš neskoro! Vlna sa už dávno dostala mimo kontrolu… Titul vychádza v rámci edície časopisu Reflex – Filmx.

SNĚŽENKY A MACHŘI PO 25 ROKOCH
Po 26 rokoch sa v pokračovaní mega úspešnej komédie pred kamerou znova stretáva stará známa partia. Dnes už dospelí hrdinovia si aj so svojimi deťmi vyrážajú na staré známe miesto na výlet, na ktorý len tak nezabudnú.

DVOJITÁ HRA
Tony Gilroy nakrútil chytrý film, v ktorom má každý rafinovaný plán, nikto nehrá fér a ktorého divák nesmie uveriť ani záverečným titulkom. A celé sa to halí do atraktívneho obalu romantickej komédie, ktorej dominuje herecká dvojica snov – britský elegán Clive Owen a oscarová Julia Roberts. Oboch hlavných hrdinov najprv živili tajné služby. Claire pracovala pre CIA a Ray pre britskú M16. Po rokoch ich ale omrzelo ťahať za neschopných politikov horúce gaštany z ohňa a vrhli sa do omnoho výnosnejšieho sveta priemyselnej špionáže.

DVD novinky DVD novinky DVD novinky

NOSFERATU
Klasický horor nemej éry vychádza zo slávneho Stokerovho románu Dracula, ale kvôli problémom s autorskými právami musel Friedrich Wilhelm Murnau zmeniť názov i mená postáv. A tak vo filme mladý úradník realitnej kancelárie Hutter prichádza do Transylvánie na hrad bohatého kupca, grófa Orloka (nakrúcalo sa na Oravskom hrade). Po jeho návrate už nič nie je tak ako predtým.

ZBLOUDILCI
Celovečerný debut Vina Diesela  si svojimi kvalitami zaistil zaradenie do súťažnej sekcie filmového festivalu Sundance v roku 1997. Film, ku ktorému si Diesel napísal aj scenár, prináša neľúbostný pohľad na autorove vlastné dospievanie v New Yorku. Drogový díler Rick (Vin Diesel) zažíva neustálu frustráciu zo vzťahu na jednu noc a bezcieľneho pretĺkania životom. Podobne ako jeho testosterónom nabití kamaráti je Rick typickým „zblúdilcom“, ktorý odmieta tradičné rodinné zázemie a podvedome bojuje s absenciou otca. Keď Rick jedného dňa stretne dievča menom Heather, zrazu si uvedomí, že život môže mať zmysel a tuší, že nastala príležitosť k skutočnému vážnemu vzťahu.

ZAMILOVANÉ ZVIERATÁ
Tento dokumentárny film zachytáva zvieratá v rôznych štádiách hľadania si partnera. Buďte svedkami zvádzania, ktoré v prírode len tak ľahko neuvidíte: tancovanie, spievanie, stavanie príbytkov, ponúkanie darov, vytváranie vlastných vôní, ale i tvrdých súbojov s konkurenciou.


autor Michal Šmajda 15.9.2009
Meno:
ODOSLAŤ
:)
REBRÍČEK SK
01 |
návšt. 6379
02 |
návšt. 3868
03 |
návšt. 3865
04 |
návšt. 3518
05 |
návšt. 2098
06 |
návšt. 1798
07 |
návšt. 2057
08 |
návšt. 1557
09 |
návšt. 764
10 |
návšt. 551
REBRÍČEK US
01 |
$80,0 mil.
02 |
$16,0 mil.
03 |
$11,0 mil.
04 |
$10,0 mil.
05 |
$3,3 mil.
06 |
$2,4 mil.
07 |
$2,2 mil.
08 |
$1,9 mil.
09 |
$1,5 mil.
10 |
$1,4 mil.
SOCIÁLNE SIETE
KOMENTÁRE
Kinema.sk - filmy, seriály

sector logo
network
ISSN 1336-4197. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / Kinema s.r.o.