TV TIPY 8.12. - 13.12. 2009

TV TIPY 8.12. - 13.12. 2009

článok



8.12.
UTOROK

20:00 Včera, dnes a zajtra (Ieri, oggi, domani), Tal./ Francúzsko, 1963 (Čt2)
Hlavnou postavou prvej poviedky je Adelina Sbarattiová (Sophia Loren) žije so svojím manželom Carmineom (Marcello Mastroianni) v Neapole. Živí nielen seba a dieťa, ale aj nezamestnaného manžela pouličným predajom pašovaných cigariet. Jedného dňa však dostane za nelegálny predaj pokutu, ktorú nezaplatí. Lenže úrady sa tak ľahko nevzdávajú a nakoniec rozhodnú, že jej súdne zabavia nábytok. Keď jej dom však navštívia exekútori, nájdu ho prázdny. Adelina sa zbytočne teší, pretože podľa právnika sa  dopustila trestného činu a mohla by ísť do väzenia. Vzápätí ju advokát upokojí, že keďže je tehotná, vzťahuje sa na ňu výnimka... Dieťa sa síce narodí v určenom termíne, ale úradom stále zostáva dostatok času na to, aby ju zatkli. A tak Adeline otehotnie opäť. Ale keď porodí siedme dieťa,  aj Carminovi dôjdu sily... Hrozba väzenia sa znovu nebezpečne priblíži...

21:00 Good Bye, Lenin! (Good Bye, Lenin!), Nemecko, 2003 (Fimbox)
Berlín - NDR – august 1978 – Štart rakety SOJUZ s prvým nemeckým kozmonautom má potvrdiť veľký triumf Honeckera. Alex Kerner (Daniel Bruhl) so sestrou Ariannou (Maria Simon) a s matkou Christianou (Katrin Sass) sledujú v priamom prenose štart rakety. Keďže ich matka je veľká prívrženkyňa socialistického režimu, všetky udalosti veľmi prežíva. Po nejakom čase je hospitalizovaná na nervovej klinike a po návrate domov dostáva srdcový infarkt. Po infarkte upadne do kómy, počas ktorej sa Honecker a jeho režim zrúti a dôjde k zjednoteniu Nemecka. Alex sa bojí, že keď príde k vedomiu a dozvie sa o páde režimu, dostane ďalší infarkt a umrie. Preto sa rozhodne hrať, že NDR a bývalý režim ešte existujú. Do bytu prinesie staré nábytky z pivnice a podonáša zo smetiska všetko, čo by mohlo pripomínať pôvodný štát. Z TV kanálu nahrá správy o starom režime a tieto prehráva matke ako aktuálne správy......
 
22:00 Vyhliadka na vraždu (A View to a Kill), UK/ USA, 1985 (Joj Plus)
James Bond (Roger Moore) nemá po návrate z Ruska dobré správy. Podarilo sa mu tam totiž získať špeciálny mikročip, ktorý pomocou elektromagnetickej sily zničí všetky mikročipy v okolí a dokáže vyvolať jadrový výbuch. Na prvé počutie veľmi účinná zbraň. Čo je však ešte znepokojujúcejšie, táto zbraň je presnou kópiou už existujúcej britskej zbrane. A podľa všetkého za touto krádežou stojí psychopatický šialený vedec Max Zorin, ktorý má v pláne ovládnuť ním svet. Dopomôcť by mu k tomu malo vyvolať zemetrasenie v San Andreas, ktoré by zničilo Silicon Valley, jedinú reálnu konkurenciu v svete mikročipov. Jedinou záchranou je agent 007.

22:10 Dodes´ka – den (Dodesukaden), Japonsko, 1970 (Dvojka)
Tragikomické epizódy zo života obyvateľov žobráckej štvrte v povojnovom Tokiu sú smutnokrásnym vyjadrením lásky a obdivu k ľuďom, ktorým sny pomáhajú v každodennom boji o prežitie v nehostinnom svete. Príbeh posplietaný z osudov viacerých obyvateľov slumu zachytáva retardovaného chlapca, ktorý celé dni riadi imaginárnu električku, deti, ktoré kradnú, aby priniesli rodičom peniaze, či drobných podvodníkov, nikdy neprestávajúcich snívať o lepšom živote.

00:20 Yojimbo (Yojimbo), Japonsko, 1961 (Čt2)
Dej Kurosawovho easternu sa odohráva v 19. storočí. Bezmenný samuraj (ronin), ktorý sa ocitol bez pána, prichádza do dediny rozdelenej na dva vzájomne bojujúce tábory. Samuraj – predstaví sa ako Sanjuro – rýchlo pochopí, že toto miesto ho môže potrebovať. Po tom ako predvedie ukážku svojich bojových schopností, začnú sa o jeho ochranu uchádzať obe znepriatelené strany. Sanjuro sa rozhodne poštvať ich proti sebe.

TV tipy 8.12. - 13.12. 2009 TV tipy 8.12. - 13.12. 2009 TV tipy 8.12. - 13.12. 2009

9.12.
STREDA

22:45 Misery nechce zomrieť (Misery), USA, 1990 (Markíza)
Aj túto zimu sneh prikryl takmer celé Colorado. A aj túto zimu sa známy spisovateľ Paul Sheldon vybral do zasnežených hôr napísať ďalší román zo svojej úspešnej série, ktorej dominuje postava Misery. Všetko však má svoj koniec a tak Paul dokončí román s fatálnym koncom pre hlavnú postavu. Keď Paul nasadal do svojho auta, ešte netušil, že od tej chvíle sa všetko zmení. Zasnežené cesty sú príliš zradné a iba náhodou Paul nedoplatil na nepozornosť životom. Nebyť Annie Wilsonovej, Paul už mohol byť na onom svete, pretože to bola práve ona, ktorá Paula po nehode zachránila. To však zďaleka nie je všetko. Ako sa ukáže, Annie je nadšenou obdivovateľkou Paulovej postavy Misery. A keď sa dozvie, že Misery zomrie, jej starosť o Paula naberie šialené rozmery.

00:50 Desať kánoí (Ten Canoes), Austrália, 2006 (Čt2)
Prvý austrálsky film, nakrútený z veľkej časti v jazyku domorodcov, má svojim spôsobom zvláštny tvar, príbeh v príbehu, rozvíjaný a doplňovaný radou ďalších menších motívov a dejových odbočiek. Scenár vznikol za úzkej spolupráce Rolfa de Heera, jedného zo spolurežisérov, s domorodým hercom Davidom Gulpililom, významným zdrojom inšpirácie pre nich boli aj pôsobivé čiernobiele fotografie antropológa Donalda Thompsona, ktorý v tridsiatych rokoch minulého storočia strávil dlhý čas u kmeňa Yolngu.


10.12.
ŠTVRTOK

19:30 Malena (Malèna), Taliansko/ USA, 2000 (Filmbox)
Malena je najkrajšia a najneodolateľnejšia kráska v Castelcute – ospalej dedinke na pobreží Sicílie. Je v meste nová a jej muž je na vojne, takže každá jej prechádzka cez mesto sa obracia na predstavenie, sprevádzané žiadostivými pohľadmi mužov a rozčúlenými klebetami ich žiarlivých žien. Skupina chlapcov na bicykloch ju sleduje úplne všade, len aby mohla pozerať na jej výnimočnú, archetypálnu krásu. Medzi nimi je aj Renato Amoroso, vynaliezavý trinásťročný chlapec, ktorý sa oddáva nečakane silným fantáziám. Plný romantických predstáv, sa Renato stane Maleninym tajným špehom lásky, ktorý sleduje každý jej zmyselný pohyb. Aj tie najbanálnejšie momenty jej života vníma s chlapčenským, silne exponovaným erotizmom. Pozoruje aj Malenino nešťastie, keď sa stáva mladou vdovou a tým aj objektom potlačených žiadostí, žiarlivosti a hnevu.

23:10 Apocalypto (Apocalypto), USA, 2006 (Čt2)
Veľkolepý projekt Mela Gibsona rozpráva o starobylej ríši Mayov a jej zániku. Mayovia boli na svoju dobu neobyčajne inteligentní, zaoberali sa poľnohospodárstvom, architektúrou, matematikou či astronómiou. Pôvod tejto kultúry, ktorej odkaz siaha až do dnešných dní, a jej náhla deštrukcia sú dodnes opradené mnohými tajomstvami. Apocalypto predstavuje jednu z teórií o mayskej civilizácii, zobrazenú prostredníctvom príbehu z rozsiahlej ríše. Ide o vôbec prvé filmové spracovanie neobjasnenej záhady.

TV tipy 8.12. - 13.12. 2009 TV tipy 8.12. - 13.12. 2009 TV tipy 8.12. - 13.12. 2009

11.12.
PIATOK

20:00 Horúce strely 2 (Hot Shots! Part Deux), USA, 1993 (Prima)
Macher Harley opäť v akcii, a to v pokračovaní mimoriadne úspešnej paródie. Topper Harley žije v kláštore, jeho ex-veliteľ je v Bielom dome a na Strednom východe je treba vyslobodiť skupinu amerických zajatcov. Topper je jediný muž, ktorý to môže dokázať, ale príliš sa viaže na svoj ex-priateľku, než aby išiel druhý krát do akcie.

22:20 Úplné zatmenie (Total Eclipse), UK/ Fran./Tal./Bel., 1995 (Dvojka)
Po tom, ako sa parížsky básnik Paul Verlaine stretol s mladým Arthurom Rimbaudom, ich intenzívny vzťah sa čoskoro zmenil na deštruktívny milostný pomer, sužovaný žiarlivosťou a výbuchmi násilia. Mladší, sebavedomý a manipulatívny Rimbaud si bol veľmi dobre vedomý svojej moci nad Verlainom, rozpolteným medzi ambivalentným vzťahom k nemu a k svojej mladej manželke Mathilde. Film režisérky Agnieszky Holland sleduje búrlivý vzťah umelcov od ich stretnutia, cez divoké extrémy, ktoré vyvrcholili Verlainovou streľbou na Rimbauda, až po ich odcudzenie a rozchod.

00:25 O 28 dní... (28 Days Later...), UK/ USA/ Holandsko, 2002 (Prima)
Skupinka aktivistov, ktorá bojuje za práva zvierat, vtrhne do laboratórií, kde vedci skúmajú opice infikované besnotou. Ochrancovia v ošiali vypustia pokusné opice von z klietok a tie ich okamžite dohryzú a nakazia. O 28 dní neskôr... Pracovník kuriérnej služby Jim sa prebudí v nemocnici z kómy a zistí, že budova je úplne prázdna. Nikde nikoho. Vystrašený tak opúšťa nemocnicu, aby objavil celú hrôzu. Londýn je mŕtve mesto. Vírus zlikvidoval skoro všetkých obyvateľov. Prežila len skupinka ľudí a tá bojuje o svoju záchranu.


12.12.
SOBOTA

21:35 Návrat do Cold Mountain (Cold Mountain), USA, 2003 (Čt1)
Príbeh o túžbe po domove uprostred divočiny, o túžbe po pokoji uprostred vojny, o túžbe po láske uprostred chaosu. Obávajúc sa o bezpečnosť svojej milovanej Ady, zranený vojak Konfederácie Inman sa vracia cez vojnou spustošený Juh na svoju farmu na Studenej hore. Čelí skúškam a ťažkostiam, na každom kroku stretáva otrokov a lovcov ľudí, nečakaných priateľov a nebezpečných nepriateľov. Adina cesta nie je o nič ľahšia, keď sa s pomocou mladej tuláčky snaží ochrániť farmu pred útokmi.

22:20 V ako Vendeta (V for Vendetta), USA/ Nemecko, 2005 (Prima)
Príbeh sa odohráva v postkatastrofickej Británii drvenej totalitným režimom. Tajomný pomstiteľ vedie tvrdý odhodlaný boj proti totalitnej spoločnosti. Keď zachráni mladú ženu zo spárov tajnej polície, nachádza v nej nového spojenca... Scenár podľa románu Alana Moora (Z pekla) k tomuto napínavému thrilleru napísali bratia Andy a Larry Wachowski, ktorí majú na svedomí trilógiu Matrix a v hlavných úlohách sa predstavia hviezda Hviezdnych vojen – Natalie Portman a Hugo Weaving, známy ako agent Smith z Matrixu, či elf Elrond z Pána prsteňov.

TV tipy 8.12. - 13.12. 2009 TV tipy 8.12. - 13.12. 2009 TV tipy 8.12. - 13.12. 2009

13.12.
NEDEĽA

14:10 Norimberský proces (Judgment at Nuremberg), USA, 1961 (MGM)
Film režiséra Stanleyho Kramera je klasickým dielom, ktoré sa pokúša vyrovnať s neľahkou otázkou: aký podiel nesú jednotliví "obyčajní" ľudia na zverstvách druhej svetovej vojny, a  na každom totalitnom politickom systéme? Ako ideálny sa v tomto smere ukázal žáner súdnej drámy. Napriek faktu že sa väčšina deja odohráva v uzatvorenom priestore súdnej siene, nestráca film ani na chvíľu strhujúce tempo.

15:50 Le Mans (Le Mans), USA, 1971 (Čt2)
Slávny americký automobilový pretekár Michael Delaney ( Steve McQueen ) túži pretekať, preto silou vôle prichádza do Le Mans na miesto činu svojej minuloročnej havárie pri ktorej zahynul ďalší pretekár. Do Le Mans ročníku 1970 sa prihlási ako pretekár favorizovanej stajne Porsche. Medzi favoritov a jeho najväčších súperov patrí Nemec Erich Stahler ( Siegfried Rauch ) jazdiaci za stajňu Ferrari. Behom chvíľ odpočinku, ktoré preňho prichádzajú pri striedaní v pretekoch zistí že ho priťahuje vdova Lisa Belgetti ( Elga Andersen ) zosnulého pretekára z minuloročnej havárie... Ako to už býva, k pretekom akosi patria havárie, ktoré sú pre diváka magnetom.

20:00 Tajnosti, Česko, 2007 (Čt1)
Julie má všetko. Úspešného a dobre vyzerajúceho manžela, zdravú a múdru dospievajúcu dcéru, prácu prekladateľky, oddaného milenca a teraz dokonca aj nový, veľký dom, kam sa celá rodina práve presťahovala. Ale pod týmto zdanlivo spokojným povrchom sa skrýva mnoho tajomstiev, ktoré sa nebudú dať ukrývať donekonečna. Julii sa však nechce robiť zásadné rozhodnutia. Namiesto toho sa vrhne na úplne nezmyselnú misiu. Keď ráno v správach začuje, že zomrela jazzová speváčka a klaviristka Nina Simone, ktorú v mladosti obdivovala, spomenie si na časy, keď bolo všetko akési jednoduchšie a keď neexistovali žiadne hory tajností. Úplne iracionálne a napriek protestom celej svojej rodiny sa rozhodne kúpiť si piano, na ktoré ako malá hrávala. Aj keď tým na prvý pohľad uteká od všetkých problémov, ukáže sa, že tento jediný deň, keď opustí bezpečnú rutinu svojho života a vydá sa hľadať vytúžený nástroj, prevráti naruby celý jej doterajší život.

20:05 Konkurs, ČSSR, 1963 (Dvojka)
Snímka sa skladá z dvoch filmových fejtónov - Konkurs a Kdyby ty muziky nebyli. Podstatnú časť tvorí prvý z nich, tvorený z väčšej časti autentickým záznamom fiktívneho konkurzu, od ktorého si účastníčky sľubovali angažmán u Jiřího Suchého a Jiřího Šlitra v divadle Semafor. Aj druhá časť snímky je venovaná hudbe a ľuďom okolo nej, tentoraz je však hlavným protagonistom dychovka a hlavným lákadlom jej prehliadka Kmochov Kolín.

22:15 Znamenia (Signs), USA, 2002 (Prima)
Hlavným hrdinom príbehu je Graham Hess (Mel Gibson) bývalý reverend, ktorý po nečakanej tragickej smrti svojej ženy stratil svoju vieru. Teraz žije so svojimi dvomi deťmi Morgan, Bo a s mladším bratom Merrillom v ústraní na hospodárskej farme. Grahamove depresiou poháňané bežné dni, ale čaká zmena. Pohľadom na 150 metrové piktogramové znamenie v blízkom kukuričnom poli to všetko len začína. Čudné správanie psov, zvláštne nočné návštevy nadpozemsky rýchlych bytostí, Grahamov beznádejný pocit ešte viac prehlbujú. Thriller M. Night Shyamalan (Šiesty zmysel).


sHIT TÝŽDŇA

12.12.
SOBOTA

23:55 Dom mŕtvych (House of the Dead), Kanada/ Nem./ USA, 2003 (Markíza)
Skupina teeanagerov je privedená kapitánom Kirkom (Jürgen Prochnow) na opustený ostrov. Tu sa má konať veľká  party. Bohužiaľ tu akurát čakajú vyhladnutí zombie. Našťastie sa ale ukáže, že kapitán Kirk je blázon do zbraní a ani druhá strana tak nebude úplne bezbranná. Boj proti nemŕtvym môže začať... Filmová verzia obľúbenej videohry pod réžiou nikoho iného než samotného majstra Uwe Bolla.


autor Tomáš Daneček 8.12.2009
Meno:
ODOSLAŤ
:)
REBRÍČEK SK
01 |
návšt. 50476
02 |
návšt. 11232
03 |
návšt. 6387
04 |
návšt. 5029
05 |
návšt. 4829
06 |
návšt. 3812
07 |
návšt. 4039
08 |
návšt. 2951
09 |
návšt. 1913
10 |
návšt. 1868
REBRÍČEK US
01 |
$82,0 mil.
02 |
$7,4 mil.
03 |
$3,9 mil.
04 |
$3,2 mil.
05 |
$3,2 mil.
06 |
$2,5 mil.
07 |
$2,1 mil.
08 |
$1,7 mil.
09 |
$1,4 mil.
10 |
$1,1 mil.
SOCIÁLNE SIETE
KOMENTÁRE
Kinema.sk - filmy, seriály

sector logo
network
ISSN 1336-4197. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / Kinema s.r.o.