FILMOVÉ DARČEKY NA POSLEDNÚ CHVÍĽU

FILMOVÉ DARČEKY NA POSLEDNÚ CHVÍĽU

článok



Sviatky pokoja a radosti sa nezadržateľne blížia a my vám ponúkame prehľad 4 DVD nosičov a 6 kníh, ktoré dozaista potešia každého filmového fanúšika.

KNIHY A DVD POHODLNE NAKUPUJTE U NÁŠHO PARTNERSKÉHO SHOPU – MARTINUS.SK

Filmové darčeky na poslednú chvíľu Filmové darčeky na poslednú chvíľu

NEHANEBNÍ BASTARDI (2 DVD) KINEMA FILM ROKA 2009
Počas prvého roka nemeckej okupácie Francúzska sa Shosanna Dreyfus (Mélanie Laurent) stane svedkom popravy vlastnej rodiny rukou nacistického plukovníka Hansa Landa (Christoph Waltz). Bez váhania sa vydá na útek a uchýli sa v Paríži, kde získa novú identitu ako majiteľka a zároveň aj prevádzkovateľka kina. V rovnakom čase ale na inom mieste v Európe poručík Aldo Raine (Brad Pitt) zostavuje skupinu amerických židovských vojakov za cieľom okamžitej a prekvapivej odplaty, neskôr v nepriateľských líniách známej ako "the basterds". K tejto skupine sa pridá aj nemecká herečka a tajný agent v jednej osobe Bredget Von Hammersmark (Diane Kruger), ktorej úlohou je eliminovať vedúcich predstaviteľov tretej ríše. Osudy sa pretnú a celé dianie je sústredené okolo Shosanny pripravenej vziať odplatu do svojich vlastných rúk....


BATHORY (DVD + 2 CD) – limitovaná darčeková edícia
Okrem štandardného DVD vychádza tiež táto limitovaná darčeková edícia, ktorá obsahuje DVD, knihu a dve hudobné CD (doteraz nevydaný soundtrack k filmu a CD Hudba, ktorú ste vo filme nepočuli). Súčasťou knihy sú fotografie, texty Juraja Jakubiska a Deany Jakubiskovej, množstvo zaujímavostí, text piesne Môj Bože a herecké obsadenie.  

Filmové darčeky na poslednú chvíľu Filmové darčeky na poslednú chvíľu

GANGSTERSKÁ KOLEKCIA (3 DVD)
Set obsahuje tituly: Zjazvená tvár (1983) Briana de Palmu, Americký gangster (2008) od Ridleyho Scotta a Verejní nepriatelia (2009) pod taktovkou Michaela Manna.


HORE
Nová animovaná komédia od tvorcov Hľadá sa Nemo, Ratatouille a Wall-E.
Tvorcovia filmov Ratatouille a Wall-E vám prinášajú ďalší originálny príbeh. 78-ročný predavač balónov Carl Fredricksen žije v malom, starom, útulnom domčeku uprostred veľkomestskej zástavby. Jedného dňa ho omrzí večné otravovanie staviteľov a rozhodne sa splniť si dobrodružný cestovateľský sen – navštíviť Južnú Ameriku. Nafúkne tisíce balónov a aj s chalúpkou vzlietne k oblakom. Netuší, že omylom sa s ním vzniesol aj prehnane aktívny skautík kórejského pôvodu Russell. Najnepravdepodobnejšia dvojica hrdinov tak putuje oblohou, zachraňuje svet a nikdy nezmešká svoj pravidelný popoludňajší čaj…

Filmové darčeky na poslednú chvíľu Filmové darčeky na poslednú chvíľu Filmové darčeky na poslednú chvíľu

AKO NAPÍSAŤ DOBRÝ SCENÁR
Ak je dobrý scenár základom dobrého filmu, tým najpovolanejším znalcom scenáristického umenia je Syd Field. Fieldova kniha, nazývaná tiež bibliou scenáristov, je považovaná za základnú knihu o písaní scenárov: klasické dielo, ktoré sa dočkalo 40 vydaní a bolo preložené do 23 jazykov, formuluje základné pravidlá pre výstavbu scenára, či už sa týkajú dramatickej stavby, vytvárania postavy, filmového obrazu či dynamicky filmovej sekvencie. Publikácia je určená všetkým záujemcom, či už amatérom alebo profesionálom, ktorí sa rozhodli pustiť do písania scenára a nechcú „objavovať objavené“. České vydanie je doplnené o úvod Alice Nellis.


NOV - Kompletný ilustrovaný sprievodca filmom
Nahliadnite spolu s autorom do zákulisia filmu, ktorý videli milióny divákov. Sprievodca filmom prináša fotografie, exkluzívne rozhovory s hercami a členmi filmového štábu a mnohé zaujímavosti týkajúce sa kostýmov a scén. Dozviete sa, odkiaľ režisér čerpal inšpiráciu, tajomstvá náročných kaskadérskych kúskov alebo to, ako sa človek môže premeniť na vlkolaka.


NEHANEBNÍ BASTARDI – KNIHA
Scenár k filmu Quentina Tarantina, oceneného na MFF v Cannes. Čitateľ si môže vychutnať šťavnaté dialógy a nahliadnuť do zákulisia tvorby geniálneho scenáristu. Niektoré popisy a vtipné dialógy iste obohatia slovník nielen fanúšikom legendárneho režiséra.

             

QUENTIN TARANTINO A FILOZOFIA
Filmy Quentina Tarantina sú priamo ideálnymi námetmi pre filozofické diskusie, prinášajú totiž závažné otázky týkajúce sa spravodlivosti a etiky, násilia a agresie, riešia povahu príčinnej súvislosti a toku času. V tejto vtipnej kolekcii článkov nie je žiadna téma tabu. Prechádzajú od estetickej meditácie o potokoch krvi vo filme Kill Bill k polemike o tom, či je nevesta hrdinkou, keď je vedená iba túžbou po pomste, alebo k otázke, či sa môžeme úplne zhodnúť na tom, čo sa stalo, a nezhodnúť sa, či to, čo sa stalo, bol zázrak. Ak milujete Tarantinove filmy, potom by ste mali otvoriť túto knihu a spoločne s 17 filozofmi hľadať na tieto otázky odpovede. Ich pohľad na osobu a dielo veľkého filmového režiséra vám umožní nahliadnuť na jeho tvorbu úplne inými očami.
 

JÁNOŠÍK - KNIHA
Literárny scenár k filmu Jánošík. Pravdivá história. Podľa scenára Evy Borušovičovej film nakrútila poľská režisérka Agnieszka Holland, herecké obsadenie je medzinárodné. Diváci uvidia inú stránku hlavného hrdinu, ako boli dodnes zvyknutí. Okrem iného nás môžu prekvapiť aj ďalšie odlišnosti v príbehu. Scenáristka Eva Borušovičová sa snažila pri písaní pridŕžať toho, čo pravdepodobne naozaj bolo, a od filmu môžeme čakať najmä jeho univerzálny a súčasný charakter.


LEGENDÁRNE FILMY
140 filmov vybraných z najkrajších, obrazovo najzaujímavejších a tiež z najúspešnejších v dejinách kinematografie. 140 kapitol ilustrovaných obrázkov z originálnych políčok filmu. 140 zastavení na ceste do ríše fantázie a mágie filmového priemyslu. Autori sa snažili zostaviť čo najreprezentatívnejší výber pomerne stále krátkej histórie filmu, od nemého cez čiernobiely až po súčasné snímky. Táto kniha nie je ani encyklopédiou ani katalógom, viac-menej poskytuje panoramatický pohľad na dejiny filmu a zaoberá sa všetkými komponentmi siedmeho umenia: od čisto umeleckých diel až po kasové trháky, ktoré ovplyvnili celú epochu, vytvorili trendy a módu.

 


autor Michal Šmajda 21.12.2009
Meno:
ODOSLAŤ
:)
REBRÍČEK SK
01 |
návšt. 50476
02 |
návšt. 11232
03 |
návšt. 6387
04 |
návšt. 5029
05 |
návšt. 4829
06 |
návšt. 3812
07 |
návšt. 4039
08 |
návšt. 2951
09 |
návšt. 1913
10 |
návšt. 1868
REBRÍČEK US
01 |
$82,0 mil.
02 |
$7,4 mil.
03 |
$3,9 mil.
04 |
$3,2 mil.
05 |
$3,2 mil.
06 |
$2,5 mil.
07 |
$2,1 mil.
08 |
$1,7 mil.
09 |
$1,4 mil.
10 |
$1,1 mil.
SOCIÁLNE SIETE
KOMENTÁRE
Kinema.sk - filmy, seriály

sector logo
network
ISSN 1336-4197. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / Kinema s.r.o.