TV TIPY 11.1. - 17.1. 2010

TV TIPY 11.1. - 17.1. 2010

VOD recenzia



11.1.
PONDELOK

20:15 Hra (The Game), USA, 1997 (Joj)
Investičný bankár a multimilionár Nicholas Van Orten žije vo veľkom luxusnom dome, osamelým životom. Môže si dovoliť čokoľvek, o nič však nemá záujem. Ani o svojho brata Conrada, ktorý sa objaví, aby mu poprial k 48 narodeninám. A dal mu darček, poukážku na Hru spoločnosti CRS. O zmysle hry mu však odmietne čokoľvek prezradiť. Temný thriller režiséra Davida Finchera.

23:30 Na východe diabol, na západe jed (Dung che sai duk redux), Hong K./Čína, 2008 (Film+)
Po tom, čo bol odmietnutý ženou, ktorú vrúcne miloval, odchádza hlavný hrdina Feng (Leslie Cheung) so zlomeným srdcom na západ do púšte. Je zatrpknutý, bezcitný a cynický a jeho život sa scvrkol na obyčajnú túžbu po krvi. Najíma si obratných bojovníkov, ktorí zabíjajú na objednávku. Jeho pomsta osudu však nemôže nič zmeniť na jeho hlbokom pocite osamelosti.

TV tipy 11.1. - 17.1. 2010 TV tipy 11.1. - 17.1. 2010 TV tipy 11.1. - 17.1. 2010

12.1.
UTOROK

20:00 Raňajky u Tiffanyho (Breakfast at Tiffany's), USA, 1961 (Čt2)
Medzi nestarnúce filmy určite patrí romantická komédia, ktorá vznikla podľa úspešnej knihy Trumana Capoteho. Rozpráva o mladej, pôvabnej a emancipovanej Holly Golightly, ktorá v New Yorku ľahkomyseľne sníva svoj sen o skvelej budúcnosti. Zatiaľ však musí žiť iba z "príspevkov na taxík a oblečenie" od svojich stálych pánskych obdivovateľov. Jej plány naruší zoznámenie so začínajúcim spisovateľom Paulom, ktorý sa prisťahuje do domu, kde býva.

21:55 Alica v mestách (Alice in den Städten), SRN, 1974 (Dvojka)
Nemecký novinár Philip sa na letisku v Spojených štátoch zoznámi s mladou ženou a jej deväťročnou dcérou Alicou. Matka ho poprosí, aby dcérku na chvíľku postrážil, čoskoro však vysvitne, že Philip sa bude musieť o Alicu starať oveľa dlhšie, ako pôvodne predpokladal. Obaja sa tak vydávajú na cestu, na ktorej hľadajú starých rodičov dievčatka. Prvý veľký film Wima Wendersa je zároveň úvodným dielom jeho voľnej trilógie cesty, kam patrí spolu so snímkami Falošný pohyb a V behu času.


13.1.
STREDA

23:15 Firma (The Firm), USA, 1993 (Markíza)
Ambiciózny absolvent práv elitnej vysokej školy Mitch McDeere (Tom Cruise) príjem lukratívne miesto v dobre zabehnutej právnickej firme. Postupne však zisťuje, že sa ocitol nad „otvorenou priepasťou, pretože firma pretože za honosným „firemným štítom“ sa skrýva organizovaný zločin. Pokiaľ sa niektorý zo zamestnancov vzoprie nemilosrdným pravidlám hry, je rovnako nemilosrdne zabitý. Mitch sa rozhodne ujsť a zachrániť si nielen právnickú licenciu, ale aj holý život.

23:00 Ďakujeme, že fajčíte (Thank You for Smoking), USA, 2005 (Čt2)
Nick Taylor pracuje v tabakovej firme ako odborník na komunikáciu s verejnosťou. Jeho úlohou je vyzdvihovať kladné stránky fajčenia (alebo ich vymýšľať). Je vtipný, zhovorčivý a odzbrojujúci, takže ho mnohí prirovnávajú k samotnému Diablovi. Je schopný otočiť každú námietku na adresu svojho zamestnávateľa v jeho prospech. Ale časy sa menia a je jasné, že PR mašinérie tabakových firiem skoro narazia na zjavnú, ale stále jasnejšiu preukázateľnú súvislosť medzi fajčením a smrťou.

23:00 Hračky na povale (Toys in the Attic), USA, 1963 (MGM)
Príbeh o nevinnosti, zrade a rodinných tajomstvách, odohrávajúci sa v vznešenom prostredí New Orleans. Toto spracovanie hry Lillian Hellmanovej ukazuje, že Tennessee Williams nebol jediným dramatikom, ktorý sa zaoberal pokrivenými charaktermi obyvateľov amerického Juhu.

TV tipy 11.1. - 17.1. 2010 TV tipy 11.1. - 17.1. 2010 TV tipy 11.1. - 17.1. 2010

14.1.
ŠTVRTOK

21:55 Transylvánia (Transylvania), Francúzsko, 2006 (Čt2)
Do Transylvánie, srdca Rumunska, prichádza Zingarina, aby hľadala svojho milovaného muža. Zoznámila sa s ním vo Francúzsku, jedného dňa však zmizol bez vysvetlenia. Mladá žena, sprevádzaná priateľkou Marie, sa vydáva telom i dušou na romantickú cestu po fascinujúcej krajine. Avšak keď svojho bývalého milenca nájde, ten ju brutálne odmietne. Nešťastná Zingarina, zmietaná úzkosťou, utečie aj od Marie a vydá sa napospas novým neznámym krajom. Tu sa zoznámi s osamelým Čangalom, človekom ako ona – bez hraníc a bez záväzkov.

22:20 Mníchov (Munich), USA, 2005 (Markíza)
Najtragickejší deň v olympijských dejinách, masaker izraelských športovcov v roku 1972 v Mníchove, ktorý mala na svedomí teroristická organizácia, sa nezmazateľne zapísal do histórie dvadsiateho storočia. O udalostiach, ktoré nasledovali, toho v učebniciach dejepisu alebo dobovej tlači mnoho nenájdete. Sérii nájomných vrážd proti strojcom atentátu, ktoré naplánovala a uskutočnila izraelská tajná služba, v majstrovsky napínavom thrillery zmapovala režisérska legenda Steven Spielberg.


15.1.
PIATOK

20:15 Rain Man (Rain Man), USA, 1988 (Jednotka)
Charlie Babbitt práve zistil, že má autistického brata Raymonda. A zistil to za pomerne dramatických okolností. Jeho otec odišiel na druhý svet pred niekoľkými dňami a podstatnú časť dedičstva zanechal niekomu, koho Charlie vôbec nepozná. O to väčšie je jeho zdesenie, že tomu zvláštnemu mužovi v žilách koluje tá istá krv. A aj keď sa na prvý pohľad zdá, že týchto dvoch môžu spájať iba spoloční predkovia, nie je to celkom tak. O chvíľu sa začne veľké dobrodružstvo, na ktorého konci ich čaká vzájomné porozumenie. Pocit blízkosti, ktorý nikoho nenechá chladným.

21:55 Môj život (American Splendor), USA, 2003 (Dvojka)
Komiksový film o komiksoch avšak úplne inak ako všetky doterajšie komiksové adaptácie. Zároveň jeden z najzaujímavejších a najoriginálnejších príbehov. Spôsob, akým tento film prevracia naruby nielen pravidlá a poetiku komiksových políčok, ale zároveň aj médiami a hollywoodskou mainstreamovou produkciou masírovanú predstavu o americkom sne a ideálnom spôsobe života, je miestami tak presvedčivý, až desí. Výsledok vás nemôže sklamať.

23:10 Kašlem na lásku (Down with Love), USA/ Nemecko, 2003 (Doma)
New York. Šesťdesiate roky. Vlastne ich dokonalá ilúzia. Spisovateľka Barbara Novak chce za pomoci redaktorky Vikki získať popularitu svojou knihou „Kašlem na lásku“. Dokazuje v nej, že moderná žena má také isté práva a možnosti ako muži. Chce skvelú kariéru a nezáväzný sex, pri ktorom nemusí práve zomierať láskou. Tento rýdzo mužský pohľad ale inšpiruje casanovu a brilantného novinára „Catcha“, aby Barbaru zbalil a predviedol jej, čo vlastne muži chcú. Samozrejme, že sa obaja mýlia.

TV tipy 11.1. - 17.1. 2010 TV tipy 11.1. - 17.1. 2010 TV tipy 11.1. - 17.1. 2010

16.1.
SOBOTA

21:00 Padlé ženy (The Magdalene Sisters), UK/ Írsko, 2002 (Filmbox)
Druhý autorský film Petera Mullana, je pôsobivým pohľadom do "nápravných" zariadení, ktorých ešte v druhej polovici minulého storočia fungovalo v Británii, konkrétne v Írsku, zrejme niekoľko desiatok. Prešlo nimi na 30 tisíc mladých žien a posledné z nich bolo zrušené až v roku 1996! Film bol inšpirovaný skutočnými ľudskými osudmi, ako ich zaznamenal dokumentárny film z r. 1998 Sex v chladnom podnebí. Mullanov film vyvolal silnú negatívnu reakciu v náboženských kruhoch Vatikánu, režisér sám však o svojom diele hovorí: "Nepovažujem svoj film za protikatolícky. Považujem ho za pokus napraviť krivdu, ktorá sa stala tisícom mladých dievčat."

22:45 Nepodplatiteľní (The Untouchables), USA, 1987 (Čt1)
Je rok 1930. Prohibícia spravila z Chicaga mesto vo vojnovom stave. Súperiace gangy sa usilujú o kontrolu nad miliardami dolárov, ktoré plynú z nezákonného predaja alkoholu. Nezaobídu sa pritom bez samopalov a ručných granátov. Je to obdobie veľkých gangstrov. Je to čas Al Caponeho… V legendárnom modernom westerne sa predstavia v úlohe policajtov Sean Connery, (ocenený Oscarom), Kevin Costner a v úlohe Al Caponeho vo svojej životnej úlohe Robert de Niro.

23:10 Nepriateľ pred bránami (Enemy at the Gates), USA/ Nemecko/UK/ Írsko, 2001 (Joj)
Na začiatku bola kniha amerického historika Williama Craiga, podrobne mapujúca situáciu vojenského konfliktu v Stalingrade, ktorý zmenil celý priebeh druhej svetovej vojny. Písal sa rok 1942 a Hitlerove vojnové ťaženie prechádzalo celým Ruskom, až sa dostalo k hlavnému strategickému cieľu - Stalingradu. Nemci mesto na rieke Volge doslova zovreli a všetko nasvedčovalo tomu, že sa im ho za krátku dobu podarí dobyť. Rusi sa ale len tak nevzdali a pri boji do posledného muža odvrátili nemeckú ofenzívu. Z útočiacich Nemcov sa zrazu stali zajatci bez šance na útek.

01:30 Hard Boiled (Lashou shentan), Hong Kong, 1992 (Joj)
Obyvateľov Hongkongu terorizujú nebezpeční gangstri z brutálnych triád na čele s odporným Mad Dogom. Policajný inšpektor Yuen sa zaprisahá, že prehnité podsvetie zničí. Na pomoc mu prichádza tajný agent Tony. Obaja muži sú síce oddaní rovnakému poslaniu, ale sú zvyknutí postupovať každý inak, Yuen je razantný a nekompromisný, jeho praktiky sú mimoriadne razantné, v porovnaní s ním je Tony pokojnejší a chladnokrvnejší. Napokon však spoja svoje sily, aby sa pokúsili vyhrať boj proti nenávidenému nepriateľovi.


17.1.
NEDEĽA

16:55 Krotká, ČSSR, 1969 (Dvojka)
Režisér Stanislav Barabáš, jeden z prvých študentov pražskej FAMU, zaujíma osobité miesto v slovenskej kinematografii. Jeho význam spočíva najmä v hľadaní možností autorskej výpovede a v snahe konfrontovať domácu tvorbu s trendmi európskej kinematografie. Pre televíziu nakrútil svoje formálne prelomové dielo – adaptáciu Dostojevského novely Krotká (1968) - psychologickú drámu nerovného manželstva starého majiteľa záložne a mladej dievčiny. Nepokojnú kameru Stanislava Szomolányiho, hudbu Zdeňka Lišku, vynikajúce herecké výkony Ctibora Filčíka a Magdy Vášáryovej spojil do „kinematografickej štúdie” vzťahu vopred odsúdeného na rozpad. Film získal hlavnú cenu na vtedajšom MTF MonteCarlo a započal tak trojročné úspechy slovenských televíznych filmov na tomto festivale.

22:45 Piate cez deviate (Topsy-Turvy), Veľká Británia, 1999 (Čt2)
Režisér Mike Leigh dokazuje, že nie je iba majstrom súčasných psychologických a sociálno-kritických sond, ale že vie nakrútiť aj výpravný, veľkolepý film zasvätený tentokrát oboru ľahkej múzy. Hrdinami tejto snímky sú dvaja klasici anglického divadla - William Gilbert a Arthur Sullivan - ktorí si získali obdiv a lásku celého národa svojimi muzikálmi. Leigh sa venuje tomu obdobiu ich života, v ktorom prechádza ich spolupráca krízou, hroziacou dokonca rozpadom tvorivej dvojice.

01:35 Rocky IV (Rocky IV), USA, 1985 (Markíza)
Rocky Balboa (Sylvester Stallone) už boxuje iba pre kondíciu a užíva si pokojný rodinný život. Keď do mesta prichádza amatérsky majster sveta Ivan Drago (Dolph Lundgren) z Ruska aj s manželkou a trénerom, Apollo neváha vyzvať ho na súboj. Bitka poznačená ideológiou ruského trénera v hĺbke studenej vojny mala fatálne následky. Drago Apollovi nasadzuje K.O., na ktoré Apollo zomiera v náručí Rockyho. Ten svojho priateľa mieni pomstiť a to okamžite. Vyzýva Draga na súboj.


autor Tomáš Daneček 11.1.2010
Meno:
ODOSLAŤ
:)
REBRÍČEK SK
01 |
návšt. 6379
02 |
návšt. 3868
03 |
návšt. 3865
04 |
návšt. 3518
05 |
návšt. 2098
06 |
návšt. 1798
07 |
návšt. 2057
08 |
návšt. 1557
09 |
návšt. 764
10 |
návšt. 551
REBRÍČEK US
01 |
$80,0 mil.
02 |
$16,0 mil.
03 |
$11,0 mil.
04 |
$10,0 mil.
05 |
$3,3 mil.
06 |
$2,4 mil.
07 |
$2,2 mil.
08 |
$1,9 mil.
09 |
$1,5 mil.
10 |
$1,4 mil.
SOCIÁLNE SIETE
KOMENTÁRE
Kinema.sk - filmy, seriály

sector logo
network
ISSN 1336-4197. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / Kinema s.r.o.