DVD NOVINKY

DVD NOVINKY

článok



Prvý tohtoročný DVD prehľad prináša inteligentnú komédiu Po prečítaní spáľte, letný hit G.I.Joe, zaujímavý český počin Normal a tiež Hanekeho Funny Games U.S.

POHODOVÝ NÁKUP DVD U NÁŠHO PARTNERA MARTINUS.SK

DVD novinky DVD novinky DVD novinky

PO PREČÍTANÍ SPÁĽTE
CIA veterána Osbournea Coxa vyhodia z práce kvôli alkoholu. Nenapadne mu nič lepšie, než rozpustiť svoj splín v spomienkovej knihe, plnej zaujímavých detailov zo svojej nedávnej činnosti. Rukopis sa úplnou náhodou dostane do rúk chamtivých zamestnancov miestnej telocvične Lindy Litzke a Chada Feldheimera, ktorí neoplývajú mimoriadnou inteligenciou. Netušia, k akému materiálu sa vlastne dostali. V domnení, že ide o tajné vládne dokumenty, sa pokúsia Coxa vydierať. Do prípadu sa okrem iných zamieša aj vyšetrovateľ a notorický záletník Harry Pfarrer. Ako býva u bratov Coenovcov zvykom, čo sa má stať sa aj stane, ale na prekvapenie samotných postáv i divákov trošku inak, než by sa očakávalo. Čierna krimi komédia sa odvíja v rovine plnej prehmatov a zábavných nedorozumení.


G.I. JOE
keď inšpiráciu k námetu výpravného akčného filmu G. I .Joe jeho tvorcovia čerpali v bytostne americkej hračke, budú sa naši diváci pri jeho sledovaní cítiť doslova ako doma. V kulisách pražského Starého mesta sa totiž odohráva jedna z kľúčových scén filmu, úžasná automobilová naháňačka. Vlastne režisér Stephen Sommers (tvorca prvých dvoch dielov Múmie) ani inak ako veľkoryso svoje filmy nakrúcať nevie. Za "svetového policajta" sú síce považované Spojené štáty, ale v skutočnosti je ním organizácia zvaná G. I . Joe, ktorá používa najvyspelejšie technológie a najpreverenejšie ľudské zdroje na to, aby bojovala so zlom, doslova od pólu k pólu. V hľadáčiku jej členov sa aktuálne nachádza zbrojárska firma Destro, ktorá to bezostyšne hrá na viac strán, a hlavne záhadná organizácia zvaná Kobra, ktorej aktivity kormidlujú svet smerom k čím ďalej väčšiemu chaosu. Situácia je o to vážnejšia, že členovia Kobry nie sú o nič horšie vybavení než príslušníci G. I. Joe.


NORMAL
Jeden z najočakávanejších českých titulov roka 2009 vznikol na základe skutočných udalostí, ktoré v 30-tych rokoch minulého storočia otriasli celou Európou. Výpravný dobový film zachytáva stret sériového vraha Petra Kurtena (prvý krát vraždil už ako osemročný) a jeho obhajcu. V úlohe "českého Hannibala" sa do filmového povedomia vracia Milan Kňažko. V ďalších úlohách uvidíte Pavla Gajdoša a Dagmar Havlovú.

DVD novinky DVD novinky DVD novinky

ÚNOS METRA 123
V snímke Únos metra 123 hrá Denzel Washington dispečera newyorského metra Waltera Garbera, ktorého rutinný pracovný deň je neočakávane narušený odvážnym zločinom – únosom jedného z vlakov. To má na svedomí John Travolta ako Ryder, zločinec, ktorý hrozí popravovaním cestujúcich vlaku, pokiaľ mu do hodiny nezaplatia vysoké výkupné. Garber sa pomocou svojich dokonalých znalostí systémov podzemnej dopravy pokúsi o nemožné – dobehnúť Rydera a zachrániť rukojemníkov. Hlavou mu však stále vŕta jedna nevyriešiteľná otázka: ako sa zločinci hodlajú s výkupným z metra dostať?


BÚRLIVÉ DVADSIATE ROKY
Traja kamaráti z prvej svetovej vojny sa opäť stretnú vďaka pašeráckemu kšeftu... V hlavných úlohách účinkujú najväčšie mužské herecké hviezdy vtedajšej doby: James Cagney a Humphrey Bogart. Gangsterská snímka Raoula Walsha, mapujúca spoločenskú situáciu pred, počas a po Prohibícii, je bodkou za ranou gangsterkou tridsiatych rokov.


FUNNY GAMES U.S. (FILMX)
Funny Games USA je prieskumom dnešnej brutálnej spoločnosti a toho, ako násilie ovplyvňuje našu kultúru. Anna (Naomi Watts) rozpráva príbeh svojej rodiny, ktorá bola fyziky i psychicky týraná dvoma neočakávanými návštevníkmi. Peter a Paul sa s milým úsmevom a v bielych rukavičkách objavia pred dverami ich chaty. Anna s rodinou nemá ani najmenšie tušenie, aká drsná hra na nich čaká! Udalosti začnú naberať na otáčkach, keď sa Paul staví, že rodina neprežije do zajtrajšieho rána... Film je remakom rovnomenného rakúskeho filmu z roku 1997, ktorý svojim jedinečným spracovaním zaujal aj na festivale v Cannes. 

DVD novinky DVD novinky DVD novinky

PIANISTA (FILMX)
Pianista je filmová adaptácia knihy klaviristu a skladateľa Wladyslawa Szpilmana, ktorá získala troch Oscarov, Zlatú palmu v Cannes 2002 a mnoho ďalších významných ocenení. Szpilmana – dodnes považovaného za jedného z popredných poľských klaviristov – po okupácii Poľska Nemcami stihol rovnaký osud ako ďalších takmer štyristotisíc Židov z Varšavy a jej okolia. On i jeho rodina sa ocitli v gete. Prežiť mu pomáhala len hudba...


RESET
Po tom, čo prišiel o ženu pri zle vyzerajúcej autonehode, sa Luke Gibbon (Cuba Gooding Jr) prebudí v nemocnici a zistí, že jeho idylický život sa ocitol na pokraji skazy. S implantovaným smrtiacim mikročipom a pod starostlivým dohľadom riaditeľa spoločnosti Hope Industries (Val Kilmer). Gibsona neustále sužujú špeciálne vízie a prenasledujú výjavy z minulosti, na ktoré si nepamätá. Jedinou jeho nádejou na prežitie je skupina hackerov, ktorá by mohla vedieť, ako zastaviť nebezpečnú korporácii skôr, než bude neskoro.


HARRY POTTER KOLEKCIA (12 DVD)
Sada obsahuje dvojdiskové edície všetkých doterajších dielov potterovskej filmovej série.


autor Michal Šmajda 13.1.2010
Meno:
ODOSLAŤ
:)
REBRÍČEK SK
01 |
návšt. 50476
02 |
návšt. 11232
03 |
návšt. 6387
04 |
návšt. 5029
05 |
návšt. 4829
06 |
návšt. 3812
07 |
návšt. 4039
08 |
návšt. 2951
09 |
návšt. 1913
10 |
návšt. 1868
REBRÍČEK US
01 |
$82,0 mil.
02 |
$7,4 mil.
03 |
$3,9 mil.
04 |
$3,2 mil.
05 |
$3,2 mil.
06 |
$2,5 mil.
07 |
$2,1 mil.
08 |
$1,7 mil.
09 |
$1,4 mil.
10 |
$1,1 mil.
SOCIÁLNE SIETE
KOMENTÁRE
Kinema.sk - filmy, seriály

sector logo
network
ISSN 1336-4197. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / Kinema s.r.o.