TV TIPY 8.2. - 14.2. 2010

TV TIPY 8.2. - 14.2. 2010

VOD recenzia



8.2.
PONDELOK

19:00 Bowling for Columbine (Bowling for Columbine), Kan./USA, 2002 (Filmbox)
V Columbine je škola. Do tejto školy prišli jedného dňa jej vlastní študenti a spáchali tam spektakulárnu samovraždu. Niekoľkým študentom ale nedovolili, aby tlieskali - poslali ich do pekla skôr, než sami seba. Michael Moore, slávny to americký dokumentarista, sa pokúša vo svojom filme Bowling for Columbine zistiť príčiny toho, že v Spojených Štátoch za rok dochádza k viac ako 10.000 vraždám spáchaných strelnou zbraňou, zatiaľ čo v Kanade iba ku stovke (pri 7 000 000 zbraniach v 10 miliónoch kanadských domácnostiach).

22:10 Čas umierať (Pora umierać), Poľsko, 2007 (Dvojka)
Aniela, vynikajúco stvárnená legendou poľského herectva Danutou Szaflarskou, je stará dáma, ktorá si po vysťahovaní posledného úradne prideleného nájomníka vychutnáva vytúžené chvíle samoty vo svojej rozľahlej, no chátrajúcej vile, s verným spoločníkom - psom. Rada by v dome v pokoji dožila spolu s rodinou svojho syna, čoskoro však vysvitne, že ten má s rodinným sídlom celkom iné plány. Aniela cíti, že svet niekdajších hodnôt odumiera, a preto sa rozhodne konať.


9.2.
UTOROK

18:50 Hrdinovia vojny (Ji jie hao), Hong Kong / Čína, 2007 (Film+)
Poďte s nami do roku 1948, keď celou krajinou lomcuje občianska vojna. Gu je veliteľom deviatej divízie a má za úlohu až do odvolania brániť určené územie. Rádio mlčí dlhé desiatky hodín, náboje dochádzajú, kamaráti odchádzajú, trpezlivosť mizne. V zápale bitky však veliteľ prepočuje rozkaz k ústupu a nechce veriť svojmu poručíkovi, že skutočne zaznel. Rádio stíchlo a Gu je rozhodnutý bojovať do posledného dychu. Všetci jeho kamaráti padnú a on je zajatý. Je hnaný túžbou zistiť, ako to vtedy bolo. A povedať konečne svetu, že jeho kamaráti boli do jedného veľkí hrdinovia.

22:00 Voda (Water), Kanada/ India, 2005 (Dvojka)
India, rok 1938. Malú Chuyiu vydajú za staršieho muža a čaká v dome svojich rodičov, kým nebude plnoletá. Manžel však zomiera a dievča sa tak stáva vo svojich ôsmich rokoch vdovou. Podľa indických tradícií by teda mala celý život stráviť v odriekaní spoločne s ostatnými vdovami, ktoré po smrti svojich mužov klesajú na to najnižšie miesto v indickom spoločenskom rebríčku. Prítomnosť dieťata sa odrazí na životoch ostatných obyvateliek domu vdov a vytrhne ich z letargie. Jednou z nich je i Kalyani, ktorá sa zamiluje do mladého prívrženca Mahátmu Gándhího. Žena, poverená dozorom nad vdovami, má však s Kalyani iné plány, keďže na druhom brehu rieky žije viacero zámožných mužov, ochotných platiť za príležitostnú spoločnosť mladej ženy. Čo sa stane, keď Kalyani jedného dňa odmietne nastúpiť do loďky?

23:35 Richard III (Richard III), Veľká Británia/ USA, 1995 (Čt2)
V Anglicku v 30. rokoch minulého storočia zúri občianska vojna, ktorá sa končí zavraždením panovníka. Nový kráľ Eduard má americkú manželku a tri deti. Je tu však ešte jeho brat Richard, bažiaci po moci. Príroda mu odoprela krásu, zato mu však nadelila odvahu, vtip a hlavne podlosť.

00:55 Votrelci (Aliens), USA/ Veľká Británia, 1986 (Joj)
Dôstojníčka Ripleyová, ktorá ako jediná prežila boj na život a na smrť v nákladnej lodi Nostromo s vesmírny votrelcom, je po niekoľkých rokoch nájdená záchrannou loďou a vracia sa späť na Zem. Keď už sa zdá, že je po všetkom, začína horor znova, tentoraz na vzdialenej nedávno kolonizovanej planéte.

TV tipy 8.2. - 14.2. 2010 TV tipy 8.2. - 14.2. 2010 TV tipy 8.2. - 14.2. 2010

10.2.
STREDA

20:15 Slávnosť osamelej palmy, Slovensko, 2005 (Dvojka)
Portrét režiséra Ela Havettu, autora filmov Slávnosť v botanickej záhrade a Ľalie poľné. Tvorcovia Marko Škop a Juraj Johanides sa inšpirovali Havettovou hravou estetikou. Okrem ukážok z jeho filmov sa v snímke objavia aj jeho kolegovia a priatelia - scenárista Lubor Dohnal, výtvarník Vladimír Popovič a príležitostný herec a rekvizitár Marián Filadelfi. Okrem nich vo filme vystupujú aj režisér Juraj Jakubisko, scenárista, dramaturg a spisovateľ Albert Marenčin, filmový historik Václav Macek či fotograf Vlado Vavrek.

20:30 Bozk pred smrťou (A Kiss Before Dying), USA, 1956 (MGM)
Scenár plný napätia vychádza z rovnomennej románovej prvotiny nedávno zosnulého amerického autora Ira Levina (Rosemary má dieťatko, Stepfordské paničky, aj.). Joanne Woodward podáva skvelý výkon v úlohe zraniteľnej a dôverčivej Dorothy, rovnako ako Mary Astor exceluje v úlohe Buddovej chamtivej matky. Divák naopak nemôže pociťovať žiadne sympatie k Wagnerovej postave Budda, čo je ale vzhľadom k jeho hroznému činu úplne pochopiteľné.   


11.2.
ŠTVRTOK

22:00 Malý obchod hrôz (Little Shop of Horrors), USA, 1960 (Čt2)
Americký film, ktorého známejší nasledovník bol nakrútený v roku 1986, zrežíroval na počiatku šesťdesiatych rokov Roger Corman. Čiernobiela žánrovo čierna komédia spracováva klasickú téme mäsožravej rastliny, ktorá sa nenápadne prepracuje až na potvoru úctyhodných rozmerov.

23:15 Melinda a Melinda (Melinda and Melinda), USA, 2004 (Prima)
Komédia režiséra a scenáristu Woodyho Allena. Zápletka vo filme „Melinda a Melinda“ sa objaví v úvodnej scéne, v ktorej jedného daždivého večera štyria sofistikovaní newyorčania večerajú v reštaurácii. Anekdota vyprovokuje diskusiu medzi spisovateľmi Maxom (Larry Pine) a Sy (Wallace Shawnová) o dvojakej povahe ľudskej drámy, symbolizovanej komédiou / tragédiou. Nakoniec sa rozvinú dva príbehy – komický a dramatický – obidva sústredené okolo trochu záhadnej ženy menom Melinda. Vo filme defilujú všetky obvyklé Allenove témy – krehkosť lásky, manželská nevera, sofistikovaná romanca, neschopnosť komunikácie. Ako vo filme hovorí jedna z postáv: „Je ľahkomyseľný, zúfalý, má samovražedné sklony. Všetky komické prvky sú prítomné.“

00:25 Vyhnaní z pekiel (The Devil's Rejects), USA/ Nemecko, 2005 (Markíza)
Za ich chytenie je šerif schopný obetovať úplne všetko.  Odvtedy, čo rodina masových vrahov Fireflyovcov zavraždila svoje posledné obete a medzi nimi aj brata súčasného šerifa, uplynulo niekoľko mesiacov. Šerif sa rozhodne pre osobnú vendetu. Pri obkľúčení ich domu miestnymi policajnými jednotkami sa však dvom členom rodiny podarí z domu utiecť.

00:45 Zabijak (Die xue shuang xiong), Hong Kong, 1989 (Joj)
Jeffrey je nájomný vrah. Prijme  svoju poslednú zákazku, aby získal peniaze a mohol zaplatiť operáciu žene, ktorú neúmyselne  takmer pripravil o zrak. Za svoju "prácu" však nedostane zaplatené. Naopak, je naňho najatý profesionálny zabijak. Jeffrey sa musí spojiť s policajným inšpektorom, aby prežil útoky svojich bývalých kolegov. 

TV tipy 8.2. - 14.2. 2010 TV tipy 8.2. - 14.2. 2010 TV tipy 8.2. - 14.2. 2010

12.2.
PIATOK

21:00 Nebo (Heaven), Veľká Británia/Nem./Tal./Fran., 2002 (Filmbox)
Príbeh sa začína v Turíne. Štyria nevinní ľudia sa stanú obeťou teroristického útoku. Phillipa - učiteľka angličtiny – nekladie pri zaistení žiaden odpor. Cieľom jej útoku bol niekto iný - drogový dealer, ktorý má na svedomí jej manžela i mnohých ďalších študentov. Polícia hľadá v zločine politický motív. Mladý policajt Fillipo je jediný, ktorý uverí Phillipinmu príbehu, pretože je presvedčený, že sú stvorení jeden pre druhého. Vymyslí plán, ktorý jej pomôže prinavrátiť slobodu – aj keď si je vedomý toho, že ho to môže stáť kariéru a dokonca i život. Vie, že ak chce dokázať, že ju miluje, nesmie sa obzrieť späť…

22:20 Smog, Slovensko, 2008 (Dvojka) 
Smog je okno do života hudobníka Jakuba, ktorý symbolizuje dnešnú dobu. Jakub je námezdný hudobník - skladá triviálne melódie pre reklamy a pomáha nahrať hit speváčke, ktorej hlavnou prednosťou nie je spev ani hlas. Pritom neustále bojuje s obmedzenosťou ľudí z hudobnej a reklamnej brandže a neskrývaným nepriateľstvom exmanželky, s ktorou ho spája dieťa. Viac o filme nájdete TU.

22:40 Klub bitkárov (Fight Club), USA/ Nem, 1999 (Prima) 1. pravidlo: O Klube bitkárov sa nerozpráva. 2. pravidlo: O Klube bitkárov sa nerozpráva. 3. pravidlo: Keď niekto zakričí "dosť" alebo omdlie, boj sa končí. 4. pravidlo: Bojuje iba jeden na jedného. 5. pravidlo: Nie viac, ako jeden zápas. 6. pravidlo: Žiadne košele, žiadne topánky. 7. pravidlo: Boj prebieha, pokiaľ je to potrebné. 8. pravidlo: Pokiaľ ste v Klube bitkárov prvý krát, musíte bojovať. 9. pravidlo: Nerobte si program na piatok večer.

00:55 Domino (Domino), USA/ Francúzsko, 2005 (Markíza)
Svet modelingu je veru pekne neľútostný a nie každá krehká slečna na móle vydrží so svojimi nervami až do konca kariéry, keď sa ešte chvíľu objavuje na stránkach bulvárov a potom poputuje do chomúta s nemenej známou celebritou, založí si rodinku a postupne sa objavuje už len brífne v stĺpčekoch noviniek. Pekná tvárička Domino Harvey možno vycítila, že týmto štýlom to ďaleko nedotiahne a tak rýchlo prešaltovala na iný odbor. Namiesto cvakania fotoaparátov tu cvakajú spúšte ťažkých kalibrov a kto zabíja spoľahlivo, dočká sa slušného života. Ťažko povedať, či to bolo práve to pravé orechové pre Domino, každopádne z tohto rozhodnutia sa už len tak ľahko vycúvať nedá, najmä keď je sprevádzané drogovým raušom a životnosť pracovníkov tejto brandže dosahuje miestami pekelne nízke skóre.


13.2.
SOBOTA

14:40 Stepfordské paničky (The Stepford Wives), USA, 1975 (Čt2)
Román amerického autora Iru Levina - Stepfordské paničky má podobne ako jeho predchádzajúce dielo Rosemary má dieťa, vo svojom strede ženskú postavu, ktorá pod vplyvom prostredia prestáva rozlišovať, čo je realita a čo jej fantázia. Tvorcom filmovej verzie bol anglický režisér Bryan Forbes, ktorý je u nás známy predovšetkým drámou z japonského zajateckého tábora Kráľ Krysa (1965) a príbehom ochrnutého chlapca Besnejúci mesiac (1970), obsadil do úloh ústredného manželského páru Eberhartových Katharine Ross a Petera Mastersona.

22:30 Dobrý Will Hunting (Good Will Hunting), USA, 1997 (Filmbox)
Will Hunting pochádza z chudobných pomerov a život strávil prevažne v sirotincoch. Ako dvadsaťročný sa najčastejšie fláka s partiou kamarátov a pracuje na univerzite ako upratovač. Jeho geniálne nadanie sa prejaví, keď vyrieši zložitý príklad z matematiky, ktorý žiakom na tabuľu napísal profesor. Šokuje tým nielen učiteľov, ale aj seba. Jeho geniality ho teraz môže presláviť a otvoriť mu brány do sveta. Musí sa vzdať nielen doterajšieho života, ale aj najlepšieho priateľa.

00:25 Hra o prežitie (Saw), USA, 2004 (Markíza)
Ak vás zobral film Davida Finchera Seven (Sedem), potom budete chcieť skladať aj túto SKLADAČKU. Ale pekne od začiatku: Prebudíte se v neznámej miestnosti. Nič si nepamätáte, nič nevidíte, pretože je všade tma. Cvak, rozsvietia sa svetlá. Ležíte na špinavej podlahe v starej vyslúžilej umyvárni. Proti vám stojí chlap, ktorý tiež nevyzerá najlepšie, a medzi vami leží mŕtvola v kaluži krvi. Chcete sa dostať k nej, ale nejde to. Ste za členky pripútaný k potrubiu pri stene. Ešte to neviete, ale čaká Vás najhoršia noc vo vašom živote. Najhoršia, alebo posledná - a najskôr oboje naraz. Dostali ste sa do rúk vraha, ktorý terorizuje vaše mesto, vraha, ktorého volajú Jigsaw, vraha, ktorý sa stal známy bizarnými spôsobmi likvidácie svojich obetí...

TV tipy 8.2. - 14.2. 2010 TV tipy 8.2. - 14.2. 2010 TV tipy 8.2. - 14.2. 2010

14.2.
NEDEĽA

14:50 Šepkajúci fantóm, SR, 1975 (Jednotka)
Bratislavou sa šíri strach. Neznámy fantóm prepadáva a vraždí ženy, a zdá sa, že polícia nie je schopná vraha chytiť. Medzi ženami narastá panika, mnohé podozrievajú vlastných manželov či priateľov. V hlavných úlohách slovenskej detektívky sa predstavia Ladislav Chudík a Štefan Kvietik.

19.00 Erasmus alebo ... (L auberge espagnole), Fr./Šp., 2002 (Filmbox)
Xavier (Romain Duris) je poslucháč ekonomickej fakulty v Paríži. Otcov známy mu po dokončení štúdii sľubuje lukratívne miesto na ministerstve financií. Podmienka, že musí ovládať španielčinu, nie je vďaka programu Erasmus nesplniteľná, a tak sa Xavier rozlúči s matkou a priateľkou a odletí do Barcelony. Nájsť tu však bývanie nie je žiaden med lízať, ale nakoniec Xavier uspeje: nasťahuje sa do bytu, kde už žije ďalších šesť študentov, každý z iného kúta Európy. Tu ho čakajú nové známosti, nové zážitky i lásky. Chaotické, i keď svojim spôsobom harmonické spolužitie mladých ľudí rôznych národností, rôznych zvykov a zamerania sú pre nášho hrdinu školou, vďaka ktorej síce nevie čo chce, ale rozhodne vie čo nechce! 

20:00 Keď Harry stretol Sally (When Harry Met Sally...), USA, 1989 (Doma)
Harry (Billy Crystal) a Sally (Meg Ryan) si pri prvom stretnutí nesadnú, Sally rozčuľujú  Harryho úvahy o sexe. Náhodou sa po rokoch stretávajú a postupne sa z nich stanú priatelia. Keď sa Sally rozíde s priateľom, Harry ju utešuje a ich vzťah sa upevní až sa z nich stanú milenci proti ich vôli.

20:15 Letisko (Airport), USA, 1970 (JOJ plus)
Nad Lincolnovým letiskom zúri snehová búrka, ktorá obmedzuje prevádzku. V okamihu, keď sa na štart chystá linka do Ríma, uviazne na dráhe mexické lietadlo. Problémy sa však nekončia ani po štarte – medzi cestujúcimi je šialenec s bombou, ktorý chce ukončiť svoj život.

00:40 Nenávisť (The Grudge), Japonsko, 2003 (JOJ)
Remake hororu JU-ON od toho istého režiséra. Film o smrtiacom dome, ktorý ukrýva kliatbu s názvom ju-on - každý, kto zomrie v návalu zlosti zostáva na mieste, kde býval. Ak sem príde niekto ďalší, zomiera a zrodí sa ďalšia kliatba. Oproti pôvodnému JU-ONu mal režisér Takashi Shimizu väčšie finančné prostriedky a tak sú efekty ešte strašidelnejšie. Tento snímok je jedným z hororov tzv. Novej vlny, ktorú odštartoval horor RING.


HIT TÝŽDŇA

12.2.
PIATOK

21:00 Nebo (Heaven), Veľká Británia/Nem./Tal./Fran., 2002 (Filmbox)
Príbeh sa začína v Turíne. Štyria nevinní ľudia sa stanú obeťou teroristického útoku. Phillipa - učiteľka angličtiny – nekladie pri zaistení žiaden odpor. Cieľom jej útoku bol niekto iný - drogový dealer, ktorý má na svedomí jej manžela i mnohých ďalších študentov. Polícia hľadá v zločine politický motív. Mladý policajt Fillipo je jediný, ktorý uverí Phillipinmu príbehu, pretože je presvedčený, že sú stvorení jeden pre druhého. Vymyslí plán, ktorý jej pomôže prinavrátiť slobodu – aj keď si je vedomý toho, že ho to môže stáť kariéru a dokonca i život. Vie, že ak chce dokázať, že ju miluje, nesmie sa obzrieť späť…


sHIT TÝŽDŇA

10.2.
STREDA

20:15 Kameňák (Kameňák), Česko, 2002 (Jednotka)
Bez komentára...


autor Tomáš Daneček 8.2.2010
Meno:
ODOSLAŤ
:)
REBRÍČEK SK
01 |
návšt. 6379
02 |
návšt. 3868
03 |
návšt. 3865
04 |
návšt. 3518
05 |
návšt. 2098
06 |
návšt. 1798
07 |
návšt. 2057
08 |
návšt. 1557
09 |
návšt. 764
10 |
návšt. 551
REBRÍČEK US
01 |
$80,0 mil.
02 |
$16,0 mil.
03 |
$11,0 mil.
04 |
$10,0 mil.
05 |
$3,3 mil.
06 |
$2,4 mil.
07 |
$2,2 mil.
08 |
$1,9 mil.
09 |
$1,5 mil.
10 |
$1,4 mil.
SOCIÁLNE SIETE
KOMENTÁRE
Kinema.sk - filmy, seriály

sector logo
network
ISSN 1336-4197. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / Kinema s.r.o.