DVD NOVINKY (AJ) SO SLOVENSKÝMI TITULMI

DVD NOVINKY (AJ) SO SLOVENSKÝMI TITULMI

článok



Ťahúňmi dnešného prehľadu sú divácky veľmi úspešné, tuzemské snímky: Muzika a Pokoj v duši. Potešia tiež tituly, ktoré sa do našich kín nedostali: Julie & Julia a REC.

PODOHOVÝ NÁKUP DVD U NÁŠHO PARTNERA MARTINUS.SK

DVD novinky (aj) so slovenskými titulmi DVD novinky (aj) so slovenskými titulmi DVD novinky (aj) so slovenskými titulmi

MUZIKA 
Neďaleko veľkého mesta, niekoľko krokov od hraníc s nepriateľskou kapitalistickou krajinou v zapadákove, z ktorého cesty nevedú nikam len späť, sa začína veselý a trochu čierny príbeh o chlapíkovi, ktorý dúfal, že hudba mu pomôže z kaluže, ale namiesto toho vyváľa hudbu v blate. Bude to aj príbeh o jeho rovesníkoch, priateľoch, túžbach a snoch o slobode, ktorá bola v Československu na rozhraní sedemdesiatych a osemdesiatych rokov jednou z najvzácnejších, najlepšie strážených a najmenej dostupných hodnôt. Je to aj príbeh mladých ľudí, ktorí sa trápia s vlastnými životmi, s láskou, žiarlivosťou, pokušením. Narážajú na obmedzenia doby, v ktorej boli banány úzkym profilom a cesta za Západ nesplniteľný sen. Doby, v ktorej o všetkom rozhodovali členovia jedinej strany a v ktorej donášači informovali aj o tom, že kotolník hráva na saxofóne americkú muziku.

POKOJ V DUŠI
Tóno sa vracia z väzenia, kde si odsedel päť rokov za krádeže dreva. Vracia sa domov, do rodnej dediny Čierny Hron a zisťuje, že všetko je inak: s manželkou sa odcudzil, päťročného syna vlastne vôbec nepozná, nemôže si nájsť prácu, pretože zlodeja nikto nezamestná. Tóno sa však odmieta živiť krádežami, tak ako pred tým, a tak stráca aj svojho dlhoročného „parťáka“ Štefana, miestneho podnikateľa, ktorý získava čoraz väčší vplyv v celom regióne. Silný príbeh odohrávajúci sa na pozadí drsnej scenérie hôr, so znakmi, ktoré sú pre stredné Slovensko typické – patriarchátom, pytliactvom, rasovou neznášanlivosťou, krádežami dreva, ale aj silnou tradíciou súdržnosti rodiny, viery, priateľstva a lásky nesie všetky znaky klasickej drámy.

JULIE & JULIA
Film je založený na knihe spisovateľky Julie Powell, frustrovanej newyorskej byrokratky, ktorá chce byť spisovateľkou za každú cenu, "ale spisovateľom sa nestane, kým Vás niekto nevydá", vraví stále dookola. Prijala tak vo svojom živote výzvu: upiecť si svoju cestu spisovateľky cez kuchárku Julie Child (Meryl Streep), majsterku francúzskej kuchyne a písať o tom blog. Pustí sa tak do svojho šialeného plánu uvariť všetkých 524 receptov z knihy Julie Child. Čím viac si Powell (Amy Adams) obľubuje varenie a pečenie, tým viac upútava na seba pozornosť médií, literárnych kritikov a vydavateľov. Publikovanie jej prvej knihy je tak stále bližšie a bližšie.

DVD novinky (aj) so slovenskými titulmi DVD novinky (aj) so slovenskými titulmi DVD novinky (aj) so slovenskými titulmi

NEZVRATNÝ OSUD 4
Mal to byť len obyčajný deň plný zábavy na automobilových pretekoch. Zmení sa však na nočnú moru, keď má Nick O’Bannon hroznú predtuchu, v ktorej bizarný reťazec udalostí spôsobí hromadnú zrážku závodných áut, horiace úlomky sa rozletia medzi divákov, brutálne zabijú jeho kamarátov a na neho samého padne tribúna. Keď sa Nick z tejto príšernej vízie preberie, spanikári, presvedčí svoju priateľku Lori a kamarátov Janet a Hunta, aby odišli... stihnú to len pár sekúnd predtým, ako sa Nickova vízia stane strašnou skutočnosťou.

RICKY
Stretnutie dvoch obyčajných ľudí spôsobí, že sa zrodí magický cit – láska. Z tej sa narodí neobyčajné dieťa Ricky. Žánrový mix výnimočného tvorcu Françoise Ozona v sene nesie prvky sociálnej drámy, tajomna, flirtuje so sci-fi, aby potom cez komediálny odtieň dospel až k rozprávkovému finále. Napokon, príbeh dieťaťa, ktorému rastú krídla, by sa bez týchto ingrediencií neobišiel. Ukážka toho, ako s k udalosti priečiacej sa logike a zabehnutým schémam reality postaví jeho rodina, je štúdiou podivného zásahu zhora do všedných životov hrdinov filmu. Novinka slávneho francúzskeho režiséra a scenáristu Françoisa Ozona mala svetovú premiéru na filmovom festivalu v Berlíne, kde tiež získala nomináciu na Zlatého medveďa.

HODINU NEVÍŠ
Nie tak úplne fiktívny príbeh človeka, ktorý v skutočnosti dostal označenie „heparínový vrah“. Čo bolo príčinou a čo sa odohráva v mysli mladíka, ktorý sa rozhodne vykonať tie najťažšie zločiny a mať pritom pocit, že vlastne robí správnu vec? Čo núti nádejného a inteligentného adepta štúdia medicíny zmeniť sa a rozhodovať o živote iných? Je hrozná predstava, že vraždí človek, ktorého dobre poznáte, ktorého denne vídate, rozprávate sa s ním, zverujete mu svoje myšlienky. Máte ho vlastne celkom radi, pretože vidíte jeho snahu byť všetkým nápomocný, sledujete jeho ochotu a obetavosť, ktorá ide na úkor jeho vlastného pohodlia a osobného voľna.

DVD novinky (aj) so slovenskými titulmi DVD novinky (aj) so slovenskými titulmi DVD novinky (aj) so slovenskými titulmi

TANEC S VLKMI
Poručík John Dunbar sa stáva hrdinom, keď sa vydá do frontovej línie priamo k nepriateľovi. Po vyliečení zranenej nohy sa Dunbar hlási do posádky na hraniciach a veliteľ ho pošle do najvzdialenejšej oblasti Fort Sedgewick na západnej hranici. On je však jej jediným obyvateľom, takže niet divu, že sa spriatelí s osamelým vlkom a pokúša sa nadviazať kontakt s neďaleko žijúcim kmeňom Siuxov. Po počiatočnej obojstrannej nedôvere si medzi indiánmi postupne nachádza nielen nových priateľov, ale aj novú lásku. Zapáči sa mu spôsob ich života, k ich harmonickému prírodnému životu prechováva úctu a obdiv a sám v tomto spôsobe života nachádza zmysel ďalšej existencie. Svoju uniformu postupne vymení za indiánsky oblek. Siedmimi Oscarmi ovenčený western Kevina Costnera. 

REC
Reportéri malej televíznej stanice dokumentujú príbeh nočnej zmeny na hasičskej stanici. V priamom prenose vysielajú reportáž o profesionáloch, ktorí pracujú, zatiaľ čo ostatní ľudia spia. Pri prvom nočnom výjazde musia hasiči vyprostiť starú pani, ktorá sa nemôže dostať von z bytu. Spočiatku rutinná akcia sa ale vyvíja nečakane. V dome je čosi diabolského, čo sa vymyká kontrole. Hasiči sú spolu s televíznym štábom uväznení vo vnútri a ich konfrontácia s „neznámym“, ktoré zabíja, je nevyhnuteľná. Hlavné je nájsť si úkryt, prežiť a dostať sa von z domu. Nech sa deje, čo sa deje, kamera stále beží. Až do poslednej chvíle...
 
DEKAMERON
Filmová verzia Boccacciovho Dekameronu z roku 1970 tvorí súčasť tzv. Trilógie života, do ktorej sa ďalej radia Canterburské poviedky (1971) a Kytice z tisíc jednej noci (1974). Pier Paolo Pasolini sa zameral na slávne súbory poviedok, prepojených rámcovou situáciou (v ktorej sa rozpráva a počúva) a doprevádzajúcich značný priestor pre prejavenie národného ducha a ľudového živlu.


autor Michal Šmajda 17.2.2010
Meno:
ODOSLAŤ
:)
REBRÍČEK SK
01 |
návšt. 50476
02 |
návšt. 11232
03 |
návšt. 6387
04 |
návšt. 5029
05 |
návšt. 4829
06 |
návšt. 3812
07 |
návšt. 4039
08 |
návšt. 2951
09 |
návšt. 1913
10 |
návšt. 1868
REBRÍČEK US
01 |
$82,0 mil.
02 |
$7,4 mil.
03 |
$3,9 mil.
04 |
$3,2 mil.
05 |
$3,2 mil.
06 |
$2,5 mil.
07 |
$2,1 mil.
08 |
$1,7 mil.
09 |
$1,4 mil.
10 |
$1,1 mil.
SOCIÁLNE SIETE
KOMENTÁRE
Kinema.sk - filmy, seriály

sector logo
network
ISSN 1336-4197. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / Kinema s.r.o.