DVD NOVINKY

DVD NOVINKY

článok



Dnešnému zoznamu horúcich DVD nosičov nevládne nik iný ako tohtoročný držiteľ 6 Oscarov, vojnový thriller od oscarovej režisérky Kathryn Bigelow – Smrť čaká všade.

NAJLEPŠÍ NÁKUP DVD U NÁŠHO PARTNERA MARTINUS.SK  

DVD novinky DVD novinky DVD novinky

SMRŤ ČAKÁ VŠADE
6 Oscarmi ovenčený vojnový thriller režisérky Kathryn Bigelow a scenáristu Marka Boala. Irak. Elitný oddiel pyrotechnikov prichádza do mesta, kde je potenciálnou bombou každý objekt a človek. V hlavných úlohách sa predstavia na Oscara nominovaný Jeremy Renner, Guy Pearce, Ralph Fiennes či David Morse.

HRANICE OVLÁDANIA
Osamelý muž v podaní Isaacha De Bankolé prichádza do Španielska vykonať prácu možno tak trochu mimo zákona. Jeho púť pripomína sen, ktorý možno nemá zmysel, ale zdanie klame a pod povrchom pokojnej hladiny sa odohráva viac, ako sa na prvý pohľad zdá. V poradí desiaty hraný film slávneho nezávislého tvorcu Jima Jarmuscha v sebe mieša nielen jeho klasické filmové postupy, ale tiež prímes kriminálnych príbehov Donalda Westlaka, ktoré vydáva pod pseudonymom Richard Stark. Podporovaný hercami ako Bill Murray, Tilda Swinton alebo John Hurt sa slávny režisér vracia po štyroch rokoch od svojho posledného samostatného filmu Zlomené kvety. Spolu so svojím tradičným hereckým spoločníkom Isaachom De Bankolé prináša vizuálne podmanivý príbeh muža, ktorý svojmu poslaniu podriaďuje doslova všetko.

2012
Pred mnohými storočiami nám po sebe Mayovia zanechali svoj kalendár s jasným/presným dátumom, kedy končí a s popisom toho, čo sa odohrá. Do dnešných dní rovnakú vec objavili astrológovia, numerológovia odhalili vzory, ktoré ju predpovedajú, geológovia mienia, že už k nej malo dávno dôjsť a dokonca ani vládni vedci nie sú schopní zamlčať katastrofu biblických rozmerov, ktorá na našu planétu čaká v roku 2012. Proroctvo, na počiatku ktorého stáli práve Mayovia, je teraz podrobne zaznamenané, prediskutované, rozobrané a preskúmané. V roku 2012 zistíme pravdu - varovaní sme boli. Najnovší katastrofický filmový počin Rolanda Emmericha. 

DVD novinky DVD novinky DVD novinky

OBLAČNO, MIESTAMI FAŠÍRKY
Keď najnovší vynález Flinta Lockwooda nešťastnou náhodou zničí námestie a vyletí do vzduchu, vyzerá to, že je jeho kariéra u konca. Neskôr sa však stane niečo úžasného. Z neba začnú padať vynikajúce cheesburgery a je jasné, že jeho vynález funguje! Keď však prístroj z ničoho nič prepadne šialenstvu, je na Flintovi, aby s pomocou televíznej rosničky Sam Sparksovej objavil spôsob, ako svoj stroj zastaviť a všetok vzniknutý chaos ukončiť.

SLOVENSKÝ ANIMOVANÝ FILM
Nosič obsahuje celkom 16 animovaných filmov z obdobia 60., 70. a 80. rokov. Vo výbere sú zastúpení všetci najvýznamnejší tvorcovia doterajšej histórie slovenského animovaného filmu a zároveň všetky dôležité tvorivé postupy, štýly a poetiky, aké jednotlivé animátorské osobnosti v rámci svojho diela reprezentujú.

TRAINSPOTTING
Bystrý, zábavný a občas hlúpy Mark Renton je hrdinom našej doby. Trainspotting je príbeh odohrávajúci sa v uliciach Edindurghu. Je to príbeh Marka a jeho „priateľov“, partie outsiderov, klamárov, psychopatov, narkomanov a zlodejov. Zábavný, no zároveň drsný film približuje rozpad ich priateľstva, keď sa nevyhnuteľne blížia k vlastnej sebadeštrukcii. Jediný Mark nakoniec nájde schopnosť nadhľadu a uvedomí si šancu utiecť svojmu osudu, ale koniec-koncov skutočne si chce „zvoliť život“?

DVD novinky DVD novinky DVD novinky

ULOVIŤ MILIARDÁRA
Po teenagerskom filme Gympl prichádza Tomáš Vorel s filmom, ktorý sa dotýka aktuálnych tém - médií, lobingu, manipulácii s informáciami, korupciou a s ňou spojených politických tlakov. PR manažér Lehký (Jiří Mádl) dostane vládnu zákazku, v ktorej má z konkurenčných dôvodov odstaviť dravého podnikateľa Grossmana (Tomáš Matonoha). Pre tento účel si najme bezcharakterného reportéra Skopového (Radomil Uhlíř) a rozbehne kampaň, v ktorej zinscenuje reportáž, ako Grossman mláti rómskeho chlapca...

CHCEŠ MA, CHCEM ŤA
Chytrá a sexy komédia o mužoch, ženách a obrovskej priepasti, ktorá delí to, ako o sebe navzájom zmýšľajú, snívajú a snažia sa opačné pohlavie zvádzať. Katherine Heigl a Gerard Butler v tu stvárňujú dvoch kolegov z donútenia, ktorí sa bytostne neznášajú. Ona sa snaží nájsť kvalitného ideálneho partnera. Jeho poslaním je vravieť ženám, aby sa prebrali a uvedomili si, že muži myslia len na jediné. Ale keď sa rozhodne jej pomôcť získať to, po čom túži, zistia navzájom navzdory všetkým očakávaniam, že sa môžu silno priťahovať aj tie najväčšie protiklady.

SALÓ ALEBO 120 DNÍ SODOMY
Kontroverzná a škandálna adaptácia zo sadových románov je zasadená do Talianska v období druhej svetovej vojny. Dielo zapadá do línie filmov, spájajúcich fašizmus so sexuálnymi aberáciami, dovádza však túto paralelu až na samú hranicu únosnosti. Pier Paolo Pasolini čerpal motívy od markýza de Sade.


autor Michal Šmajda 17.3.2010
Meno:
ODOSLAŤ
:)
REBRÍČEK SK
01 |
návšt. 50476
02 |
návšt. 11232
03 |
návšt. 6387
04 |
návšt. 5029
05 |
návšt. 4829
06 |
návšt. 3812
07 |
návšt. 4039
08 |
návšt. 2951
09 |
návšt. 1913
10 |
návšt. 1868
REBRÍČEK US
01 |
$82,0 mil.
02 |
$7,4 mil.
03 |
$3,9 mil.
04 |
$3,2 mil.
05 |
$3,2 mil.
06 |
$2,5 mil.
07 |
$2,1 mil.
08 |
$1,7 mil.
09 |
$1,4 mil.
10 |
$1,1 mil.
SOCIÁLNE SIETE
KOMENTÁRE
Kinema.sk - filmy, seriály

sector logo
network
ISSN 1336-4197. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / Kinema s.r.o.