TV TIPY 29.3. - 4.4. 2010

TV TIPY 29.3. - 4.4. 2010

VOD recenzia



29.3.
PONDELOK

23:15 Súmrak mŕtvych (Shaun of the Dead), Veľká Británia, 2004 (Joj)
Shaunov život sa už dlhšiu dobu uberá odnikadiaľ nikam. Celé dni trávi v bare Winchester s najlepším priateľom Edom, háda sa s matkou a svoju priateľku Liz prehliada. Keď ho Liz pošle k vode, otrasie to ním tak, že sa rozhodne získať si srdce svojej priateľky nazad, napraviť vo vzťahu s matkou čo sa dá a vôbec ku svojmu životu pristupovať zodpovednejšie. Ale to ešte nie je koniec… Mŕtvi sa v hroboch nudia a majú neriadenú chuť na čerstvé mäso. Shaun zrovna prechádza obdobím veľkých zmien a táto novo vzniknutá situácia pre neho nie je žiadnou prekážkou. Tvárou v tvár epidémií po zuby ozbrojených zombie sa Shaun spriahne s Edom, aby mu bol po ruke pri záchrane matky a Liz. A keď už to musí byť, tak aj nevlastného otca a Liziných kamarátov Davida a Dianne. Cieľom je prebiť sa do najbezpečnejšieho miesta na svete – baru Winchester.


30.3.
UTOROK

22:00 Šťastné míle (Lucky Miles), Austrália 2007 (Dvojka)
Je rok 1990 a kdesi na pobreží Austrálie pristáva indonézska rybárska loď s pasažiermi z Kambodže a Iraku, ktorí sa chcú ilegálne dostať do krajiny. Oklamaní falošnými sľubmi sa potenciálni prisťahovalci ocitnú sami na okraji púšte, vzdialení 300 kilometrov od najbližšieho mesta. Skupina sa postupne rozpadá a náhoda spojí dohromady nesúrodú trojicu - mrzutého irackého inžiniera Youssifa, mierneho, ale rozhodného Kambodžana Aruna, hľadajúceho svojho austrálskeho otca, a jávskeho rybára Ramelana, ktorého prekliatím je priťahovať katastrofy všetkých druhov. Podivná trojica sa vydáva na absurdným humorom lemovanú cestu za šťastím, ktoré pre nich predstavuje západná civilizácia.

22:05 Intermission (Intermission), Írsko/ Veľká Británia, 2003 (Film+)
11 originálnych ľudských osudov sa vzájomne preplieta v jednej mestskej štvrti írskeho Dublinu. Drsný kriminálnik Lehiff (Farrell) sa pripravuje na svoj ďalší záťah. V jeho stopách sa pohybuje neúnavný čudácky detektív Jerry, ktorého spôsob práce však nieje bohvieako normálny. Niet divu. Obdivuje hrdinov amerických akčných seriálov a keltskú mytológiu. Ďalej je tu John, ktorý sa vykašle na otročinu v supermarkete a pridá sa k Lehiffovmu týmu. Chce tak získať peniaze a tým aj Deirdru. Tá ho opustila kvôli staršiemu zamestnancovi banky Samovi, ktorého sa John a Lehiff chystajú okradnúť. Do cesty sa im môže postaviť už len Samova ohrdnutá a hysterická manželka. Nesmieme však zabudnúť na osemročného, “všadeprítomného” chlapca, ktorý si kráti čas hádzaním kameňov na okoloidúce autá a lebo jednu nepozornú ovcu.

23:50 Nenávisť (The Grudge), Japonsko, 2003 (Joj Plus)
Remake hororu JU-ON od toho istého režiséra. Film o smrtiacom dome, ktorý ukrýva kliatbu s názvom ju-on - každý, kto zomrie v návalu zlosti zostáva na mieste, kde býval. Ak sem príde niekto ďalší, zomiera a zrodí sa ďalšia kliatba. Oproti pôvodnému JU-ONu mal režisér Takashi Shimizu väčšie finančné prostriedky a tak sú efekty ešte strašidelnejšie. Tento snímok je jedným z hororov tzv. Novej vlny, ktorú odštartoval horor RING.

TV tipy 29.3. - 4.4. 2010 TV tipy 29.3. - 4.4. 2010 TV tipy 29.3. - 4.4. 2010

31.3.
STREDA

21:00 Križovatka smrti (The Crossing Guard), USA, 1995 (Filmbox)
Starnúci klenotník Freddy Gale (Jack Nicholson) zabíja svoj voľný čas s kamarátmi v baroch a náhodnými známosťami so striptérkami. Čaká na deň, keď bude z väzenia prepustený John Booth (David Morse), ktorý v opitosti zrazil pred školou jeho dcérku. Freddyho existencia sa scvrkla na túžbu po pomste. Všetko ostatné preňho dávno stratilo cenu, jeho manželstvo sa rozpadlo a jeho obchod pomaly ale iste chátra. Keď však prepusteného Bootha chce zabiť, veci naberajú nečakaný smer a medzi oboma mužmi sa vytvorí zvláštne puto.

21:50 Zoznámte sa, Joe Black (Meet Joe Black), USA, 1998 (Jednotka)
Nikto nemôže zomrieť, pokiaľ niekoho miluje. Inými slovami, aj smrť sa môže prepočítať, pokiaľ vstúpi do jej života prostá láska. Mediálny supermagnát William Parrish (Anthony Hopkins) vie, že mu už nezostáva veľa času. Ale že sa tak má stať už dnes, William ešte netuší. Lenže tak úspešný muž dokonale pozná úskalia akéhokoľvek vyjednávania. I keď nečakaná ponuka vychádza z úst Smrti osobne. Za odklad svojho úmrtia William súhlasí s tým, aby sa Smrť osobne mohla dozvedieť čosi viac o živote ľudí. A tak do Williamovho života vstupuje Joe Black (Brad Pitt), sympatický mladík, ktorého by ste zrejme za takého nepokladali, akoby ste vedeli, že je to “pán Smrť” osobne. Lenže vo chvíli, keď sa Joe Black stretne s okúzľujúcou Williamovou dcérou Susan (Claire Forlani), všetko sa mení.


1.4.
ŠTVRTOK

22:00 Tereza Raquinová (Thérèse Raquin), Francúzsko/ Taliansko, 1953 (Čt2)
Tereza hľadá únik z neuspokojivého všedného života, ktorý vedie po boku svojho manžela Camilla. Laurent, mladý šofér nákladného auta je tým, kto by ju mohol z jej klietky vyslobodiť. Avšak manžel odhalí Terezinu neveru a chce si s Laurentom prehovoriť. Osud však rozhodne inak, než by si aktér príbehu priali.

23:55 Apocalypto (Apocalypto), USA, 2006 (Film+)
Veľkolepý projekt Mela Gibsona rozpráva o starobylej ríši Mayov a jej zániku. Mayovia boli na svoju dobu neobyčajne inteligentní, zaoberali sa poľnohospodárstvom, architektúrou, matematikou či astronómiou. Pôvod tejto kultúry, ktorej odkaz siaha až do dnešných dní, a jej náhla deštrukcia sú dodnes opradené mnohými tajomstvami. Apocalypto predstavuje jednu z teórií o mayskej civilizácii, zobrazenú prostredníctvom príbehu z rozsiahlej ríše. Ide o vôbec prvé filmové spracovanie neobjasnenej záhady.

TV tipy 29.3. - 4.4. 2010 TV tipy 29.3. - 4.4. 2010 TV tipy 29.3. - 4.4. 2010

2.4.
PIATOK

17:25 Jánošík I, ČSSR, 1962 (Joj)
Nesmrteľná legenda o zbojníckom hrdinovi Jánošíkovi, je stále vďačným námetom rôznych umeleckých spracovaní. Tretia filmová verzia, ktorá bola nakrútená na Kolibe v rokoch 1962-63, vznikla pri príležitosti 250. výročia Jánošíkovej smrti. Námet, scenár aj réžia tejto veľkolepej historickej fresky sú dielom Paľa Bielika - pôvodného hereckého predstaviteľa Jánošíka z Fričovej filmovej verzie z roku 1935. Veľkorysý projekt, nakrúcaný v exteriéroch slovenských hôr, s veľkou účasťou komparzu, náročnými scénickými stavbami a s účasťou plejády vynikajúcich slovenských hercov, patrí k pokladom slovenskej kinematografie   

22:50 Dogville (Dogville), Dánsko/Švédsko/Nórsko/Francúzsko, 2003 (Filmbox)
Obyvatelia mestečka Dogville žijú úplne izolovaní od civilizácie, končí tu cesta, je tu baňa, v ktorej sa už dávno neťaží. Tí dobrí ľudia však odtiaľto neodišli – žijú v uzavretej hierarchizovanej komunite a dodržujú zabehnuté rituály. Jedného dňa sa v mestečku objaví Grace, ktorá uteká pred gangstermi. Ujme sa jej mladík, miestny intelektuál, samozvaný dogvillský „hovorca“. Vďaka tomu, že sa za ňu prihovorí, ju obyvatelia príjmu medzi seba a ona im za to ponúkne pomoc - akúkoľvek. Zo začiatku nie je o jej „služby“ záujem, postupne sa však bez nej nedokáže nikto zaobísť. Keď však gangsteri prídu znovu do mestečka a ponúknu za ňu odmenu, správanie obyvateľov sa zmení.

23:45 Gróf Monte Christo (Le Comte de M. Cristo), Fr./Nem./Tal., 1998 (Jednotka)
Ďalšia filmová adaptácia slávneho románu Alexandra Dumasa. Tentokrát sa Francúzi rozhodli uchopiť svoje kultúrne bohatstvo skutočne razantným spôsobom. Vážnosť úmyslov potvrdzuje obsadenie (Depardieu, Mutti) Pre dynamickejšie vyrozprávanie príbehu si tvorcovia zvolili cestu sledovania naplňovania pomsty Edmoda Dantesa. Od jeho oslobodenia, cez prípravu plánu, až po finále.


3.4.
SOBOTA

11:15 Stratené v preklade (Lost in Translation), USA/Jap., 2003 (Filmbox)
Dvaja Američania sa náhodne stretávajú pri svojom pobyte v Tokiu. Postarší herec Bob (Bill Murray) tu nakrúca reklamu na whisky, mladé dievča Charlotta (Scarlett Johansson) je na výlete za svojim workoholickým manželom, fotografom. Stretnutie v hoteli prerastie behom putovania po celom meste v silné priateľstvo. Jemnú komornú drámu režírovala dcéra slávneho režiséra - Sofia Coppola.

22:15 Zostúpiť z hory (Coming Down the Mountain), UK, 2007 (Dvojka)
Dráma z pera románopisca Marka Haddona o dvoch dospievajúcich bratoch - úzkostlivom Davidovi a Benovi, ktorý trpí Downovým syndrómom. David je deprimovaným tým, že nemôže žiť bezstarostným životom ako jeho rovesníci - rodičia na neho prenášajú časť zodpovednosti za starostlivosť o postihnutého brata. Keď je rodina kvôli Benovym špeciálnym potrebám nútená odsťahovať sa z Londýna a David stráca svoje zázemie i priateľku, nastáva v jeho vzťahu k bratovi dramatický zlom. Pod zámienkou táborenia v prírode svojho brata unesie.

TV tipy 29.3. - 4.4. 2010 TV tipy 29.3. - 4.4. 2010 TV tipy 29.3. - 4.4. 2010

4.4.
NEDEĽA

08:15 Doba ľadová 2 (Ice Age: The Meltdown), USA, 2006 (Joj)
Znovu sa stretávame so štvoricou obľúbených hrdinov animovaného príbehu Doba ľadová - mamutom Mannym, leňochodom Sidom, šablozubým tigrom Diegom a prehistorickou veveričkou Scrat, ktorému sa neustále lepí na päty obrovská smola. V tomto pokračovaní sa doba ľadová chýli ku koncu a zvieratá si užívajú roztápajúci sa raj, ktorý je ich novým domovom. Trojica hrdinov stále drží spolu a užíva si všetkých radosti, ktoré im premena okolia prináša. Manny je pripravený založiť si rodinu, ale žiadneho iného mamuta nikto už celú večnosť nezazrel, takže má obavy, že môže byť posledným žijúcim mamutom. Potom, akoby zázrakom stretne Ellie, jedinú mamutiu slečnu na celom svete. Majú iba dva malé problémy: jednak sa nemôžu vystáť a Ellie je presvedčená, že nie je mamutom, ale vačicou!

12:15 Pásla kone na betóne, ČSSR, 1982 (Markíza)
Tragikomický príbeh, ktorý zachytáva mentalitu, spôsob života a osobitosti prostredia východoslovenského regiónu. Osudy Johany Ovšeny (Emília Zimková) a jej nemanželskej dcéry Pavlíny (Veronika Jeníková) sa vzájomne prelínajú, striedajú sa radosti a sklamania a Johana, ktorá žila na dedine ako slobodná matka prežíva svoj životný omyl opakovane v životnom príbehu svojej dcéry. Réžia Štefan Uher (Slnko v sieti).

20:00 Chyť ma, ak to dokážeš (Catch Me If You Can), USA, 2002 (Doma)
Píše sa rok 1963. Franklin William Abagnale jr. vyrastá v navonok šťastnej rodine. Jeho otec, vojnový  veterán a majiteľ malého obchodíku, však žije v ustavičnom strese, aby uspokojil nároky svojej  manželky Pauly, starnúcej dedinskej krásky, ktorú si po vojne priviedol z Francúzska. Frank starší je ale vynaliezavý človek, a tak si žijú v relatívnom prepychu, až kým Frankova "vynaliezavosť" nezačne vadiť daňovému úradu. S rodinkou to potom ide dolu vodou a keď sa 16-ročného Franka mladšieho spýtajú, u koho by chcel bývať po rozvode, situáciu nezvládne a uteká z domu len so šekovou knižkou a zdedeným talentom na presviedčanie ľudí.

20:15 Bathory (Bathory), Slovensko/Česko/Maďarsko/UK, 2008 (Jednotka)
Výpravná freska znázorňujúca pomery Uhorska 16.- 17. storočia, ktorá rozpráva o legendami opradenom osude čachtickej pani Alžbety Báthory. Dej filmu sa odohráva na prelome 16. a 17. storočia v bývalom Uhorsku, v čase plnom náboženských vojen, rozporov a konfliktov, vrátane vojny s agresívnymi tureckými dobyvateľmi. V tej dobe žila Alžbeta Báthory, ktorá patrila k jednému z najvýznamnejších uhorských šľachtických rodov.

22:40 Stratený v L.A. (L.A. Without a Map),  Fínsko/Fran./UK, 1998 (Čt2)
Mladý Richard zdedil obchod po svojom otcovi na severe Anglicka. Zanedlho by sa mal oženiť s Joy, dcérou bohatého miestneho obchodníka, tajne však túži po niečom inom. Spoznáva krásnu herečku Barbaru z Los Angeles, opúšťa istotu a vyberie sa do L.A.


HIT TÝŽDŇA
2.4.
PIATOK

22:50 Dogville (Dogville), Dánsko/Švédsko/Nórsko/Francúzsko, 2003 (Filmbox)
Obyvatelia mestečka Dogville žijú úplne izolovaní od civilizácie, končí tu cesta, je tu baňa, v ktorej sa už dávno neťaží. Tí dobrí ľudia však odtiaľto neodišli – žijú v uzavretej hierarchizovanej komunite a dodržujú zabehnuté rituály. Jedného dňa sa v mestečku objaví Grace, ktorá uteká pred gangstermi. Ujme sa jej mladík, miestny intelektuál, samozvaný dogvillský „hovorca“. Vďaka tomu, že sa za ňu prihovorí, ju obyvatelia príjmu medzi seba a ona im za to ponúkne pomoc - akúkoľvek. Zo začiatku nie je o jej „služby“ záujem, postupne sa však bez nej nedokáže nikto zaobísť. Keď však gangsteri prídu znovu do mestečka a ponúknu za ňu odmenu, správanie obyvateľov sa zmení. (viac o filme)


sHIT TÝŽDŇA
4.4.
NEDEĽA

17:10 Cinka Panna, Slovensko/ Maďarsko/ Česko, 2008 (Jednotka)
Už plagáty k filmu Cinka Panna pôsobia, akoby ich vyrobili žiaci základnej školy, ktorí sa práve učia spájať text a písmo do jedného celku. Hlavná hrdinka v popredí hrajúca na husliach, hnedosivé pozadie, blesk z jasného neba a k tomu písmo ako z titulkov osemdesiatych rokov vytvárajú dojem, že orientácia v modernom umení tvorcom nič nehovorí. Plagát ale nie je to najhoršie, čo tento film postretlo. (viac o filme)


autor Tomáš Daneček 29.3.2010
Meno:
ODOSLAŤ
:)
REBRÍČEK SK
01 |
návšt. 6379
02 |
návšt. 3868
03 |
návšt. 3865
04 |
návšt. 3518
05 |
návšt. 2098
06 |
návšt. 1798
07 |
návšt. 2057
08 |
návšt. 1557
09 |
návšt. 764
10 |
návšt. 551
REBRÍČEK US
01 |
$80,0 mil.
02 |
$16,0 mil.
03 |
$11,0 mil.
04 |
$10,0 mil.
05 |
$3,3 mil.
06 |
$2,4 mil.
07 |
$2,2 mil.
08 |
$1,9 mil.
09 |
$1,5 mil.
10 |
$1,4 mil.
SOCIÁLNE SIETE
KOMENTÁRE
Kinema.sk - filmy, seriály

sector logo
network
ISSN 1336-4197. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / Kinema s.r.o.