TV TIPY 27.4. - 2.5. 2010

TV TIPY 27.4. - 2.5. 2010

VOD recenzia



27.4.
UTOROK

20:00 Slnko v sieti , Slovensko, 2010 (JOJ)
Priamy prenos zo slávnostného odovzdávania národných filmových cien Slnko v sieti. Prvú cenu pre najlepší slovenský celovečerný film 2008/2009 podľa hlasovania divákov, predstavil šéfredaktor portálu Kinema.sk Peter Konečný na tlačovej konferencii minulý týždeň. Ocenenie Kinema Award získal film Petra Kerekesa - Ako sa varia dejiny. Uvidíme, ako sa mu bude dnes večer dariť v priestoroch historickej budovy Slovenského národného divadla. Moderátorom slávnostného večera bude Jan Kraus.

20:00 Zdochlinári (Les Morfalous), Francúzsko, 1984 (Čt2)
Píše sa rok 1943 a v Afrike zúri vojna. Zvláštna jednotka cudzineckej légie dostala za úlohu zachrániť pred postupujúcimi Nemcami zásoby zlata z malej tuniskej banky. A tak sa pre tejto banke, kde je deponovaných šesť miliárd v zlate, zídu dvaja francúzski vojaci, niekoľko legionárov a riaditeľ banky s manželkou. Po príjazde do mestečka bol oddiel prepadnutý a prestrelku prežilo iba päť mužov. Veliaci rotmajster sa stále snaží získať poklad pre vládu, ostatní však vycítili príležitosť k zbohatnutiu a pod vedením seržanta idú tvrdo za svojim cieľom.

22:00 Zlaté teľa (Zolotoj telyonok), ZSSR, 1968 (Dvojka)
Hlavný hrdina Dvanástich stoličiek, "Veľký kombinátor" Ostap Bender, sa opäť vracia na scénu v plnej kráse a sile svojho neobyčajného dôvtipu. Tentoraz je objektom jeho záujmu Alexander Ivanovič Korejko - zdanlivo nenápadný obyčajný človek s platom 46 rubľov mesačne, v skutočnosti však milionár, na ktorého imanie si Ostap samozrejme robí zálusk. Presnejšie, na rovný milión rubľov, ktorý mu má konečne umožniť splnenie životného sna - nový život v Riu de Janeiro.

23:40 Súmrak (Tasogare seibei), Japonsko, 2002 (Čt2)
Jódži Jamada, jeden z najplodnejších a najváženejších japonských režisérov XX. storočia, sa narodil v Osake v roku 1931. Vďaka profesii svojho otca ako chlapec vyrastal v Mandžusku. Po 2. svetovej vojne sa však vrátil späť do Japonska a vyštudoval Tokijskú univerzitu. Po absolutóriu nastúpil u jednej z najväčších japonských filmových spoločností ako asistent réžie a zostal jej verný celý život. Najväčšej slávy a dosiahol svojim donedávna "najdlhším celovečerným seriálom na svete" - Tora-san, ktorého 48 častí tvoril medzi rokmi 1969-1995 takmer výhradne ako scenárista a režisér. Na svojom konte má vyše než 100 scenárov a k 75 filmových réžií. Vo svojich 78 rokoch je stále aktívnym scenáristom aj režisérom. Snímka Súmrak patrí k jeho najväčším medzinárodným úspechom.

TV tipy 27.4. - 2.5. 2010 TV tipy 27.4. - 2.5. 2010 TV tipy 27.4. - 2.5. 2010

28.4.
STREDA

22:30 Oblečený na zabíjanie (Dressed to Kill), USA, 1980 (MGM)
V hitchcockovskom štýle rozohráva režisér Brian De Palma nervy drásajúci thriller o tajomnom zabijakovi pohľadných žien. Kate Miller, ktorá trpí v manželstve s bezohľadným Mikom, dá na radu svojho psychiatra Dr. Elliota a začne flirtovať s neznámym mužom. Následne je brutálne zavraždená vo výťahu. Jediným svedkom zločinu je mladá prostitútka Liz, polícia jej však nevenuje pozornosť. Bezcitný zabijak už o nej ale vie.

23:30 Pád Tretej ríše (Der Untergang),  Nem./Tal./Rak., 2004 (Markíza)
„Pád tretej ríše“ sa venuje ťažkej kapitole nemeckých dejín a získal si tak nesmierny záujem divákov. Týmto filmom vytvorili režisér Oliver Hirschbiegel a producent Bernd Eichinger najlepší nemecký film roku 2004. Nemecká kritika si stále znova kladie otázku: je vôbec možné zobrazovať Hitlera ako človeka? Je to únosné? Skoro žiadna iná nemecká produkcia v minulosti nedosiahla pri akejkoľvek premiére takýto ohlas, ako sa podarilo snímke Olivera Hirschbiegela.

23:45 Čas (Shi gan), Južná Kórea/ Japonsko, 2006 (Čt2)
Dievča Seh-hee a mladík Ji-woo sú milenci a mohli by sa tešiť z daru vzájomnej lásky. Dievča však začne byť priamo posadnuté úzkosťou z toho, akú deštrukciu ich vášne spôsobuje plynutie času. Je stále viac presvedčená, že jej tvár, denne videná, partnerovi zovšednie a Ji-woo si bude hľadať inú ženu. Aby predišla odumieraniu ich vzťahu, rozhodne sa pre plastickú operáciu, aby sa pre svojho milenca ona sama stala tou „novou ženou“. Ešte pred zákrokom bez slova vysvetlenia zmizne a nešťastný Ji-woo po nej bezvýsledne pátra. Stretáva iné ženy, všetky však odmieta. Až prepadne čaru jednej z nich, ktorá mu stále záhadne uniká. Ji-woo postupne odhaľuje jej tajomstvo a odhodlá sa k radikálnemu rozhodnutiu. Dejová konštrukcia filmu nabáda k úvahám o tom, že pokus vyhnúť sa zákonitostiam života môže viesť k strate identity.


29.4.
ŠTVRTOK

20:15 Pravá a ľavá ruka diabla (Lo chiamavano Trinità), Taliansko, 1970 (Joj Plus) 
Joe Trinity, ktorého prezívajú pre umenie zachádzať s revolverom Pravá ruka diabla, prichádza do mestečka, kde je jeho brat Bambino, Ľavá ruka diabla, šerifom. Pravda, šerifom falošným, pretože toho pravého postrelil, a tak ho zastupuje, než prídu jeho komplici, aby pripravili lúpež. Namiesto toho sa však bratia musia postaviť na stranu zákona a chrániť osadníkov pred nenásytným vlastníkom pôdy a stád koní Harrimanom.

21:00 Chicago (Chicago), USA/ Nemecko, 2002 (Filmbox)
Sex, vražda, lož, sláva. Muzikál vo veľkolepom a strhujúcom štýle, ktorý vás fascinuje svojím príbehom a omráči svojím stvárnením - réžiou, výpravou i bezchybnými hereckými výkonmi. Zvodná muzikálová speváčka sa dostane do väzenia za vraždu svojho tajného milenca. Všade inde by za zločin nasledoval trest. Ale v Chicagu 20.rokov sa pomocou šikovného právnika stáva z Roxie Hart hviezda a miláčik médií.

TV tipy 27.4. - 2.5. 2010 TV tipy 27.4. - 2.5. 2010 TV tipy 27.4. - 2.5. 2010

30.4.
PIATOK

22:10 1984 (Nineteen Eighty-Four), Veľká Británia, 1984 (MGM)
Pre adaptáciu asi najslávnejšieho antiutopického románu všetkých dôb, Orwellovho 1984, sa v rovnakom roku,  ktorý stojí v názve knihy, rozhodol režisér Michael Radford. Pod jeho velením sa John Hurt oblieka do kože Winstona Smitha, ktorý verí, že aj v totalitnej Oceánii je možno uniknúť pohľadu Veľkého brata a nadobudnúť stratenú slobodu.

22:20 Dištrikt! (Nyócker!), Maďarsko, 2004 (Dvojka)
Budapeštiansky 8. obvod nie je práve najlepšou adresou. Chudobnú časť mesta obýva pestrá zmes maďarských, ale i rómskych, ukrajinských, arabských či čínskych rodín. Syn šéfa rómskeho gangu Riči Lakatoš sa zaľúbi do Julinky, ktorá je dcérou hlavy znepriateleného klanu. Príbeh novodobého Rómea a Júlie v hip-hopovom rytme sa však začína zamotávať, keď sa na scéne objaví ropa. Tá na Dištrikt okrem skorumpovaných policajtov obráti i pozornosť nemenej skorumpovaných politikov, najrôznejších agentov a napokon i samotného Georgea Busha. 


01.5.
SOBOTA

20:00 Dobrý ročník (A Good Year), USA, 2006 (Prima)
A Good Year nás privádza do jednej vinice, ktorú neúspešný londýnsky bankár Max Skinner (Russell Crowe) zdedí po svojom strýkovi Henrym (Albert Finney). Také príjemné veci sa občas stávajú – pokiaľ však na ich príjemnosť pozeráme len cez rubínový mok podávaný neskoro popoludní v kruhu priateľov, drina pri práci na vinici je vec druhá. Pôvodný Maxov plán bol "skontroluj a predaj". Lenže plán hneď nabral trhliny. Spomienky na nevinné detstvo, opojná krása večerov v Provence a pôvabná Fanny (Marion Cotillard) povážlivo pohnú Maxovými záujmami.

20:05 Osadné, Slovensko, 2009 (Dvojka)
Film rozpráva príbeh o putovaní starostu obce Osadné Ladislava Mikoláška, pravoslávneho kňaza Petra Soroku a rusínskeho aktivitstu Fedora Vica do Bruselu, aby tam predostreli svoje sny: postaviť v obci dom smútku a vybudovať pravoslávny kláštor. Nemali by ste si nechať ujsť nenápadný a svojrázny pohľad na to, ako dopadnú ich stretnutia s europoslancami...

22:20  Vyprážané zelené paradajky  (Fried Green Tomatoes), USA, 1991 (Dvojka)
Láskavý príbeh o ťažkostiach i radostiach v živote ženy. Evelyn je žena v domácnosti, nespokojná so svojím manželstvom. Keď ide do sanatória navštíviť príbuzných, zoznámi sa so staršou dámou Ninny. Ninny jej porozpráva príbeh o mladej žene žijúcej v Alabame v dvadsiatych rokoch 20. storočia. Prostredníctvom jej osudu sa Evelyn postaví na nohy, vezme svoj život do vlastných rúk a v Ninny nájde vzácnu priateľku.

TV tipy 27.4. - 2.5. 2010 TV tipy 27.4. - 2.5. 2010 TV tipy 27.4. - 2.5. 2010

02.5.
NEDEĽA

12:50 Škandál v katolíckej škole (The Dangerous Lives...), USA, 2002 (Filmbox)
Ak niečo Francis a Tim skutočne nenávidia, tak je to predovšetkým ich katolícka škola a prísny režim v nej. A stelesnením všetkého zlého je pre nich najprísnejšia sestra zo všetkých Assumpta. Bystrým a rebelujúcim dospievajúcim chlapcom však momentálne celú záležitosť sťažuje nielen nuda na internáte a prísni učitelia, ale najmä dotieravé búrky hormónov. A tak ideálnym ventilom pre vynútené potláčanie pocitov sa stáva Francisov poznámkový blok, ktorý sa pomaly ale isto premieňa na kontroverzný komiks. 

20:30 Trio Angelos, ČSSR, 1963 (Dvojka)
Psychologická dráma z cirkusového prostredia zachytáva životné osudy klauna Baxu a jeho dvoch synov. Trojica artistov neustále zdokonaľuje svoje číslo, ktoré má kľúčové miesto v programe cirkusu Centrál. Nečakaným zranením mladšieho syna Vojta sa však ich predstavenie rozpadá. Po tomto nešťastí ani všestranné úsilie otca nedokáže trio udržať. Tragickú situáciu napokon rieši sám Vojto, ktorý si nachádza vlastný, svojský spôsob opätovného zaradenia sa do života.

23:00 Ja, Robot (I, Robot),  USA/ Nemecko, 2004 (Joj)
Will Smith, v hlavnej úlohe tohto akčného thrilleru, ktorý je inšpirovaný zbierkou krátkych poviedok Isaaca Asimova, nakrútil režisér Alex Proyas (Dark City, Vrana). V roku 2035, sú roboty súčasťou každej domácnosti a ľudia im dôverujú, okrem jedného trochu paranoidného detektíva Del Spoonera, ktorý je presvedčený, že zločin, ktorý práve vyšetruje spáchal robot. Vyšetrovanie ho privedie, k objaveniu desivej hrozby pre ľudskú rasu. Spoločne s psychologičkou Susan Calven vyšetrujú smrť doktora Milesa Hogenmillera vedca, ktorý pracoval s robotmi pre U. S. Robotics. Dôvod smrti bola samovražda, no Spooner je presvedčený, že vedca zavraždil robot.


HIT TÝŽDŇA

01.5.
SOBOTA

20:05 Osadné, Slovensko, 2009 (Dvojka)
Film rozpráva príbeh o putovaní starostu obce Osadné Ladislava Mikoláška, pravoslávneho kňaza Petra Soroku a rusínskeho aktivitstu Fedora Vica do Bruselu, aby tam predostreli svoje sny: postaviť v obci dom smútku a vybudovať pravoslávny kláštor. Nemali by ste si nechať ujsť nenápadný a svojrázny pohľad na to, ako dopadnú ich stretnutia s europoslancami... viac o filme


sHIT TÝŽDŇA

30.4.
PIATOK

22:35 Na ex! (Bottoms Up), USA, 2006 (Jednotka)
Owen Peadman je barman z Minnesoty, ktorý príde do Los Angeles, aby tu pomáhal svojmu otcovi získať peniaze na záchranu jeho malej reštaurácie. Owen sa prisťahuje k svojmu homosexuálnemu strýkovi Earlovi a snaží sa integrovať do vyššej spoločnosti v Hollywoode. Tu sa náhodou zoznámi s tigricou salónov Lisou Manciniovou a jej priateľom hercom Haydenom Fieldom. Na jednej strane sa tak zoznámi so škandalóznym a čiastočne nečestným zákulisím života v Hollywoode - na druhej strane sa nevie ubrániť romantickým citom, ktoré v ňom vzbudzuje krásna Lisa...


autor Tomáš Daneček 26.4.2010
Meno:
ODOSLAŤ
:)
REBRÍČEK SK
01 |
návšt. 6379
02 |
návšt. 3868
03 |
návšt. 3865
04 |
návšt. 3518
05 |
návšt. 2098
06 |
návšt. 1798
07 |
návšt. 2057
08 |
návšt. 1557
09 |
návšt. 764
10 |
návšt. 551
REBRÍČEK US
01 |
$80,0 mil.
02 |
$16,0 mil.
03 |
$11,0 mil.
04 |
$10,0 mil.
05 |
$3,3 mil.
06 |
$2,4 mil.
07 |
$2,2 mil.
08 |
$1,9 mil.
09 |
$1,5 mil.
10 |
$1,4 mil.
SOCIÁLNE SIETE
KOMENTÁRE
Kinema.sk - filmy, seriály

sector logo
network
ISSN 1336-4197. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / Kinema s.r.o.