TV TIPY 2.8. - 8.8. 2010

TV TIPY 2.8. - 8.8. 2010

VOD recenzia



2.8.
PONDELOK

21:30 Pozor, vizita! , ČSSR, 1981 (Joj Plus)
Príbeh sa odohráva v roku 1960 na infekčnom oddelení jednej nemocnice, kde je ako bacilonosič brušného týfusu izolovaný starý Prepsl, tulák bez rodiny, svetobežník s osobitnou etikou a poňatím slobody. Práve on je stredobodom všetkého diania, dominantnou postavou príbehu. Spočiatku odmieta prispôsobiť sa situácii a žiť v izolácii od sveta, niekoľkokrát sa pokúsi o útek, ale časom začne naväzovať priateľské vzťahy nie len s personálom, dezinfektorom Kafkom a upratovačkou Katkou, ale tiež s rovnako postihnutými pacientmi.

22:20 Operácia Blue Sky (Blue Sky), USA, 1994 (Čt1)
Hank Marshall je tvrdý a zásadový armádny mechanik a expert na jadrovú problematiku. Pomáhal pri testoch jadrových zbraní v 50tych rokoch v USA. Ale armáde sa stal tŕňom v oku - a to z rôznych dôvodov. Je odporcom jadrových testov v atmosfére, jeho nadriadení však s ním nesúhlasia a chcú umlčať jeho správy. Druhým problémom je jeho žena Carly. Je veľmi zmyselná a nestála. Vnáša do jeho života nepokoj a na každej vojenskej základni, kam prídu, vyvoláva intrigy.


3.8.
UTOROK

22:00 Buenos Aires 1977 (Crónica de una fuga), Argentína, 2006 (Dvojka)
Buenos Aires, 1977. Vojenská diktatúra. Sporiadaný občan Claudio Tamburrini je unesený vojenskou tajnou políciou do dnes už presláveného bývalého aristokratického sídla Mansión Seré. Tam boli kruto a rafinovane mučení odporcovia režimu. Niektorí tam boli zavlečení omylom. Odchod bol takmer nemožný. Primitívni aj inteligentní väznitelia sa striedajú vo vymýšľaní rôznych druhov psychického i fyzického utrpenia. Film je takmer detailným popisom skutočných udalostí, ktoré režisérom sprostredkovali doposiaľ žijúci účastníci úteku. V argentínskej kinematografii existuje iba málo filmov snažiacich sa reflektovať neradostnú minulosť. Adrián Caetano sa podobným témam venuje vo všetkých svojich filmoch. 

22:35 Čriepky spomienok (The Bumblebee Flies Anyway), USA, 1999 (Čt2)
Barney sa jedného dňa prebudí v nemocnici a zo svojho života si nepamätá nič okrem vlastného mena a autonehody. Keďže budúcnosť má neistú, vytvorí si z kliniky prechodný domov, kde všetci okolo neho umierajú na smrteľné choroby. Keď ďalší pacient Mazzo požiada Barneyho, aby robil hostiteľa jeho sestre Cassii, ktorá ho chodí navštevovať, vznikne medzi ňou a Barneym priateľstvo, ktoré prerastie v lásku. Pre Barneyho tento vzťah znamená nový začiatok. Ako mu však čriepky spomienok začínajú vytvárať celistvý obraz, začína odhaľovať záhadu okolo svojich podivných snov a spomína si na svoj predchádzajúci život.

22:50 Diablov advokát (The Devil’s Advocate), USA/ Nemecko, 1997 (Markíza)
Po ďalšom víťaznom pojednávaní dostáva právnik Kevin (Keanu Reeves) ponuku, ktorá sa neodmieta. Šéf exkluzívnej právnickej firmy z New Yorku mu ponúka miesto. Ambiciózny muž prácu prijme, namiesto závratnej kariéry ho však s manželkou čaká pekelná pasca.

TV tipy 2.8. - 8.8. 2010 TV tipy 2.8. - 8.8. 2010 TV tipy 2.8. - 8.8. 2010

4.8.
STREDA

21:00 Na konci všetkých vojen (To End All Wars), USA/Thaj, 2001 (Filmbox)
Snímka rozpráva príbeh spojeneckých vojakov, ktorí musia čeliť brutálnemu zachádzaniu v japonskom zajateckom tábore. Muži sú nútení stavať železnicu v neľudských podmienkach džungle naprieč územím Barmy a Siamu. Vysilených, hladných a  smrteľné chorých mužov ženie dopredu len túžba po pomste, úniku a sebazachovaniu.

21:45 Tak dobre ako sa len dá (As Good as It Gets), USA, 1997 (Markíza)
Spisovateľ Melvin Udall (Jack Nicholson) žije osamelo v luxusnom byte. Napísal vyše 60 úspešných kníh s príbehmi o romantickej láske, no on sám je čudák, nenávidiaci všetko a všetkých.

00:00 Veľký rešpekt, Slovensko, 2008 (Joj)
Veľký rešpekt je filmom o mladých ľuďoch, ktorí hľadajú kúsok svojho šťastia. Je to jednoduchá komédia, zobrazujúca dennodenné strasti obyčajných ľudí. Film je o pár dňoch strávených v spoločnosti mladých ľudí, ktorí nemajú čo robiť a tak si rôzne vypĺňajú svoj voľný čas. Jeho dej sa odohráva na najväčšom sídlisku na Slovensku - v bratislavskej Petržalke. Réžia: Viktor Csudai (Prirodzená smrť, Poslední plavky).


5.8.
ŠTVRTOK

20:15 Rodinka úžasných (The Incredibles), USA, 2004 (Joj)
Rodinná animovaná komédia od tvorcov filmu Hľadá sa Nemo a Monsters, a.s. Bob Paar, známy ako Mr. Úžasný, býval jedným z najväčších svetových superhrdinov a zachraňovanie sveta bolo jeho denným chlebom. Svoj superoblek musel zavesiť na klinec pred pätnástimi rokmi. Teraz pracuje ako odhadca škôd pre poisťovňu a bojuje s nudou a rastúcim bruchom. So svojou manželkou (bývalou Elastiženou) a tromi deťmi sa pokúšajú žiť normálny život. Jeho chvíľa prichádza, keď ho tajomný kontakt vyšle na vzdialený ostrov s tajným poslaním. Tam zistí, že génius zla pripravuje voči svetu diabolskú pomstu.

21:35 Korytnačky môžu lietať (Lakposhtha hâm parvaz mikonand), Irán/ Fr./Irak, 2004 (Čt2)
Režisér a scenárista Bahman Ghobadi nás vo filme Korytnačky môžu lietať zavedie do malej dediny a utečeneckého tábora na iracko-tureckej hranici na jar 2003, teda v čase spojeneckej invázie proti režimu Saddáma Husajna. Hrdinami filmu sú trinásťročný Solan, zvaný Satelit, a deti, ktorým sa stal nepísaným vodcom. Režisér s použitím magického realizmu zobrazuje situáciu v krajine z pohľadu prenasledovaných.

21:50 Wall Street (Wall Street), USA, 1987 (Prima)
Táto snímka je pohľad do zákulisia WALL STREET 80. rokov. Veľkého podniku veľkých obchodov. Na jednej strane bezohľadní milionári, na druhej strane ambiciózni nováčikovia. Charlie Sheen ako maklér, túžiaci po úspechu a uznaní s cieľom získať "veľkú rybu", sa bezhlavo zapletie do nezákonného lukratívneho sveta. Prenikne do sveta peňazí, kam je uvedený legendárnym finančníkom z Wall Street -Gordonom Gekkom.

TV tipy 2.8. - 8.8. 2010 TV tipy 2.8. - 8.8. 2010 TV tipy 2.8. - 8.8. 2010


6.8.
PIATOK

21:00 Adaptácia (Adaptation), USA, 2002 (Filmbox)
Charlie Kaufman píše ako žije. So značnými problémami. Jeho dvojča Donald žije ako píše... s ľahkosťou a bezstarostne. Susan píše o živote... Ale nevie ho žiť... Johnov život je ako kniha….Čaká na adaptáciu… Jeden príbeh… Štyri životy… Milión spôsobov, ako sa to všetko môže skončiť.

21:55 Môj život (American Splendor), USA, 2003 (Dvojka)
Komiksový film o komiksoch avšak úplne inak ako všetky doterajšie komiksové adaptácie. Zároveň jeden z najzaujímavejších a najoriginálnejších príbehov. Spôsob, akým tento film prevracia naruby nielen pravidlá a poetiku komiksových políčok, ale zároveň aj médiami a hollywoodskou mainstreamovou produkciou masírovanú predstavu o americkom sne a ideálnom spôsobe života, je miestami tak presvedčivý, až desí. Výsledok vás nemôže sklamať.

22:25 Tenká červená čiara (The Thin Red Line), USA, 1998 (Prima)
Námorná pechota Charlie pod vedením kapitána Starosa dostala rozkaz od brigádneho generála Quintarda dobyť ostrov Guadalcanal. Prápor neuznaného podplukovníka Talla sa chystá k výsadku na ostrov. Vylodenie prebehlo bez jediného výstrelu. Vojaci prenikajú džungľou a vysokou trávou proti nepriateľovi, pomaly sa rozpútava boj na život a na smrť. Jediným heslom, ktorým sa riadia, je "pokračovať vpred a dôjsť na koniec, alebo zostať a zomrieť". Film Terencea Malicka s hviezdnym obsadením (George Clooney, Sean Penn, Nick Nolte, Woody Harrelson) bol v roku 1998 nominovaný na sedem cien Akadémie.


7.8.
SOBOTA

13:40 Pasca (Entrapment), USA/ Veľká Británia/ Nemecko, 1999 (Markíza)
Romantická kriminálna komédia prináša zložitú, sofistikovanú, dokonale prepracovanú zápletku, ktorej jednotlivé momenty do sebe zapadajú ako kolieska hodiniek. Ku kladom filmu patrí hlavne účasť dvoch mimoriadne charizmatických hercov: Seana Conneryho, ktorý Pascu mimochodom označil za jeden zo svojich najmilších filmov, a Catherine Zeta-Jones, ktorá tu ku svojim nesporným - a filmom mnohokrát využitým - pôvabom predvádza aj neuveriteľnú, až gymnastickú pohybovú zdatnosť.

20:05 Iba deň, Československo, 1988 (Dvojka)
Slovenský poviedkový triptych. Protagonistami príbehov sú príslušníci generácie 60-tych rokov, bývalí členovia beatovej kapely, ktorých život v neskoršom normalizačnom období uviazol v sieti každodenných starostí, malicherných túžob a sporov, ľúbostných dobrodružstiev s trpkým koncom a iných banalít. Troch hrdinov, učiteľa brannej výchovy Laca Skalného, Pipca Šebestu a skladníka Stana, spájajú spomienky na spoločnú muzikantskú minulosť, ktorú spontánne vnímajú ako znak ich niekdajšej identity, blednúcej v marazme neskorších životných skúseností. Názvy poviedok-"Basa","Bicie","Gitara".

TV tipy 2.8. - 8.8. 2010 TV tipy 2.8. - 8.8. 2010 TV tipy 2.8. - 8.8. 2010

8.8.
NEDEĽA

20:00 Annie Leibovitz: Život objektívom (Annie Leibovitz: Life Through A Lens), USA, 2006 (Čt2)
Dokumentárny film o svetoznámej fotografke Annie Leibovitz, ktorá aj svojimi snímkami pomohla presláviť Rolling Stones a spolupracovala s časopismi ako Vanity Fair a Vogue. Pred jej objektívom stáli mnohé známe osobnosti popkultúry, Leibovitz ním však zdokumentovala aj vojnové hrôzy v bývalej Juhoslávii a Rwande. Dokumentárny film je nezvyčajne autentickým portrétom osobnosti Annie Leibovitz, keďže režisérkou je človek, ktorý k nej má naozaj blízko - fotografkina mladšia sestra Barbara. Okrem fotografky v ňom vystupuje množstvo známych osobností, s ktorými Leibovitz spolupracovala: George Clooney, Michail Baryšnikov, Whoopi Goldberg, Mick Jagger, Yoko Ono a mnohí ďalší.

21:45 V ako vendeta (V for Vendetta), USA/ Nemecko/UK, 2005 (Markíza)
Príbeh sa odohráva v Británii drvenej totalitným režimom. Tajomný pomstiteľ vedie tvrdý odhodlaný boj proti totalitnej spoločnosti. Keď zachráni mladú ženu zo spárov tajnej polície, nachádza v nej nového spojenca... Scenár podľa románu Alana Moora (Z pekla) k tomuto napínavému thrilleru napísali bratia Andy a Larry Wachowski, ktorí majú na svedomí trilógiu Matrix a v hlavných úlohách sa predstavia hviezda Hviezdnych vojen – Natalie Portman a Hugo Weaving, známy ako agent Smith z Matrixu, či elf Elrond z Pána prsteňov. Réžie sa tentokrát ujal James McTeigue, ktorý bol asistentom režisérov Wachowskich pri Matrixe, či Georga Lucasa pri Star Wars: Epizóda 2 – Klonovaní útočia.


autor Tomáš Daneček 2.8.2010
Meno:
ODOSLAŤ
:)
REBRÍČEK SK
01 |
návšt. 6379
02 |
návšt. 3868
03 |
návšt. 3865
04 |
návšt. 3518
05 |
návšt. 2098
06 |
návšt. 1798
07 |
návšt. 2057
08 |
návšt. 1557
09 |
návšt. 764
10 |
návšt. 551
REBRÍČEK US
01 |
$80,0 mil.
02 |
$16,0 mil.
03 |
$11,0 mil.
04 |
$10,0 mil.
05 |
$3,3 mil.
06 |
$2,4 mil.
07 |
$2,2 mil.
08 |
$1,9 mil.
09 |
$1,5 mil.
10 |
$1,4 mil.
SOCIÁLNE SIETE
KOMENTÁRE
Kinema.sk - filmy, seriály

sector logo
network
ISSN 1336-4197. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / Kinema s.r.o.