LETNÉ DVD NOVINKY

LETNÉ DVD NOVINKY

článok



Po dlhšej prestávke sa o slovo hlási DVD rubrika, ktorú uprostred leta otvárame so zoznamom nových nosičov, ktoré sa uchádzajú o vašu pozornosť.

Letné DVD novinky Letné DVD novinky Letné DVD novinky

PREKLIATY OSTROV
Dráma Martina Scorseseho sa odohráva v roku 1954, kedy U.S. Marshal Teddy Daniels (Leonardo DiCaprio) a jeho parťák Chuck Aule vyšetrujú útek vrahyne z Ashecliffeského nápravného zariadenia, ktoré stojí na ostrove Shutter Island. V priebehu vyšetrovania, keď sa policajti snažia rozpoznávať pravdu od klamstva, sa na ostrov znesie mocný hurikán, ktorý spôsobí nepokoje medzi chovancami nápravného zariadenia a tí odrežú všetky cesty vedúce na pevninu.

LIETAM V TOM
Životný cieľ Ryana Binghama sa asi väčšine z vás bude zdať smiešny. Chcel by nalietať 10 miliónov leteckých míľ a vďaka tomu vstúpiť do elitnej spoločnosti niekoľkých málo vyvolených. Pravdepodobnosť splnenia je veľmi vysoká, pretože Ryan prakticky v lietadle žije. Ako zamestnanec spoločnosti, ktorá sa zaoberá podnikovou optimalizáciou (v preklade ide vlastne o profesionálnych vyhadzovačov z práce), nepretržite lieta po Spojených štátoch a znižuje stavy vo firmách, ktorých šéfovia nemajú dosť odvahy na to, aby svojich ľudí prepustili sami..

ALICA V KRAJINE ZÁZRAKOV
Alica (Tima Burtona) má už 19 rokov a vracia sa do tajomného sveta, ktorý prvýkrát navštívila ešte ako dieťa. Znovu stretáva svojich starých priateľov: Bieleho králika, Fidlyho a Tidlyho, Plcha, Húseničiara, mačku Škľabku a samozrejme Klobučníka. Alica podstupuje túto fantastickú cestu, aby našla svoj pravý osud a aby pomohla ukončiť teror Srdcovej kráľovnej.

Letné DVD novinky Letné DVD novinky Letné DVD novinky

NA HRANE TEMNOTY
Detektívovi Thomasovi Cravenovi (Mel Gibson) umiera v náručí jeho vlastná dcéra. V priebehu vyšetrovania preniká Thomas stále hlbšie do nebezpečného sveta zločinu veľkých korporácií, vládneho krytia a vrážd, ktoré ich majú utajiť. Jeden z nájomných vrahov, ktorí zametajú a čistia dôkazy, ho navedie smerom, ktorý zmení pátranie na divokú a temnú cestu až za hranicu vykúpenia. Podľa scenára oscarového Williama Monahana (Na druhej strane) režíroval Martin Campbell (Casino Royale).

VLKOLAK (predĺžená režisérka verzia)
Viktoriánske Anglicko, 19. storočie. Niečo s obrovitánskou silou zabíja dedinčanov z Blackmooru. To niečo túžia dostať hlavne dvaja muži - inšpektor Scotland Yardu Aberline a šľachtic Lawrence Talbot, ktorý sa práve po rokoch vrátil do rodnej dediny. Lawrence je späť, aby vyšetril tajomné zmiznutie svojho brata. Púšťa sa do temného pátrania a popritom sa rozhodne zapracovať na vzťahu s otcom. Netuší, že za najbližším stromom na neho cerí tesáky oveľa zlovestnejší osud - osud krvilačného vlkolaka...

INVICTUS
Dráma Clinta Eastwooda zachytáva prvé obdobie prezidentovania Nelsona Mandelu (na Oscara nominovaný Morgan Freeman) v Južnej Afrike. Ako jeden z hlavných bojovníkov proti apartheidu, dostal Mandela v roku 1955 nápad zorganizovať Rugby World Cup event, ako príležitosť spojiť krajinu. Kapitána rugbyového tímu si strihol Matt Damon, taktiež za svoj výkon nominovaný na zlatého plešivca.

Letné DVD novinky Letné DVD novinky Letné DVD novinky

KNIHA PREŽITIA
V nie príliš vzdialenej budúcnosti, asi tridsať rokov po konečnej vojne, prechádza pustinami kontinentu, ktorý bol kedysi Amerikou, osamelý muž. Všade naokolo sa nachádzajú opustené mestá, rozpadajúce sa cesty, vyprahnutá zem - pomníky nedávnej katastrofy. Civilizácia neexistuje, zákony neplatia. Cesty patria gangom, ktoré sú schopné človeka zabiť kvôli topánkam, kvôli hltu vody... alebo len tak. Ale na tohto pútnika nestačia. Eli (Denzel Washington), ktorý sa nestal bojovníkom z vlastnej vôle, ale z nutnosti, túži po pokoji a miery, ale pokiaľ je k tomu donútený, zničí svojich protivníkov skôr, ako si stihnú uvedomiť, akej osudnej chyby sa dopustili. Dôvodom jeho boja nie sú obavy o vlastný život, ale nádej na budúcnosť - nádej, ktorú opatruje a chráni už tridsať rokov a je rozhodnutý premeniť ju na skutočnosť.

PEVNÉ PUTO
Peter  Jackson prináša príbeh štrnásťročného dievčaťa (Saoirse Ronan), ktorú zavraždí jej zvláštny sused. Ona však svoj príbeh prezradí v nebi a potom sa začnú diať veci... Nájde niekto jej opustené telo? Film vznikol podľa rovnomennej predlohy Alice Seboldovej. Na scenári pracovala známa „prsteňová“ dvojica - Fran Walshová a Philippa Boyensová.

MILÝ JOHN
Režisér Lasse Hallstrom, tvorca poetických hitov Čokoláda a Pravidlá muštárne, prináša silný romantický príbeh lásky, ktorá musí neustále prekonávať odlúčenie a neprekonateľné diaľky. Mladý vojak stretne mladé dievča a pre obidvoch je z toho osudová láska. Na miesto happy endu však prichádza život, vojak musí ísť späť k jednotke a do služby je v nasledujúcich rokoch povolávaný stále častejšie. Svoj životný vzťah žijú obidvaja milenci hlavne prostredníctvom listov, pretože spoločne stráveného času je veľmi málo. Je vojenská služba dostatočným dôvodom k životu? Kedy bude "Milý John" napísané naposledy?


autor Michal Šmajda 4.8.2010
Meno:
ODOSLAŤ
:)
REBRÍČEK SK
01 |
návšt. 50476
02 |
návšt. 11232
03 |
návšt. 6387
04 |
návšt. 5029
05 |
návšt. 4829
06 |
návšt. 3812
07 |
návšt. 4039
08 |
návšt. 2951
09 |
návšt. 1913
10 |
návšt. 1868
REBRÍČEK US
01 |
$82,0 mil.
02 |
$7,4 mil.
03 |
$3,9 mil.
04 |
$3,2 mil.
05 |
$3,2 mil.
06 |
$2,5 mil.
07 |
$2,1 mil.
08 |
$1,7 mil.
09 |
$1,4 mil.
10 |
$1,1 mil.
SOCIÁLNE SIETE
KOMENTÁRE
Kinema.sk - filmy, seriály

sector logo
network
ISSN 1336-4197. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / Kinema s.r.o.