DVD NOVINKY

DVD NOVINKY

článok



Po roku od svojej tuzemskej premiéry prichádza na lisované nosiče pozoruhodný sci-fi titul District 9. O pozornosť sa hlási aj komiksovka Kick-Ass či noirová klasika Poistka smrti. Nech sa páči.  

DVD novinky DVD novinky DVD novinky

DISTRICT 9 (2 DVD)
Pred viac než dvadsiatimi rokmi došlo k prvému kontaktu mimozemskej civilizácie s ľudstvom. Ľudia očakávali desivú bitku alebo významný technologický pokrok. Nedošlo ani k jednému. Mimozemšťania boli utečencami z vlastnej planéty. Stvorenia boli ubytované v núdzových domovoch v juhoafrickom Districte 9, zatiaľ, čo sa štáty sveta dohadovali, čo a ako ďalej. Teraz všetkým dochádza trpezlivosť.

KICK-ASS
Teenager Dave Lizewski (Aaron Johnson) nevyniká žiadnymi zvláštnymi schopnosťami. Žije priemerným životom stredoškoláka. Popoludnia trávi pofľakovaním sa s nudiacou sa partiou. Jediné, čo ho naozaj baví, sú komiksy. Tie ho privedú k jedinečnému nápadu: stať sa super hrdinom! Bohužiaľ mu k tomu chýba istá drobnosť, ktorá je pre každého hrdinu tým najdôležitejším – výnimočné schopnosti… To ho ale nemôže odradiť. Niečo tak malicherného hravo zamaskuje jeho „originálna“ a výstižná prezývka. Zločinci sveta, traste sa! Prichádza Kick-Ass so svojou družinou: Hit Girl, Red Mist a Big Daddy. Nadupané akcie, drsné fóry, irónia a čierny humor. Adrenalínová jazda v ktorej je cynizmus, drzosť a provokácia na prvom mieste. Film, v ktorom sa v jednej z vedľajších úloh predstaví i Nicolas Cage, je nakrútený podľa rovnomenného komiksu, ktorý sa vo svete stal doslova cez noc bestsellerom.

POISTKA SMRTI
Vypočítavá Phyllis Dietrichsonová (Barbara Stanwyck) a jej milenec – poisťovací agent (Fred McMurray) donútia pána Dietrichsona uzavrieť životnú poistku na dvojnásobné odškodnenie. Phyllisin manžel netuší, že podpisom poistnej zmluvy na svoj život spečatil svoj ďalší osud. Obaja sprisahanci naplánujú dokonalý zločin a po Dietrichsonovej smrti sa chystajú zinkasovať poistku. Vražda je takmer perfektná, lenže nekompromisný vyšetrovateľ poisťovne (Edward G. Robinson) vo vzduchu cíti zradu. Napätá atmosféra ešte viac hustne, keď doterajší milenci a komplici zisťujú, že si navzájom už nemôžu dôverovať. Majstrovská klasika filmu noir od legendárneho hollywoodskeho režiséra Billyho Wildera.

DVD novinky DVD novinky DVD novinky

NINE
Film nás zavedie do talianskych Benátok, kde sa režisér Guido Contini (Daniel Day Lewis) snaží dokončiť svoj film. Čerstvému štyridsiatnikovi ale kazí radosť nastupujúca kríza stredného veku a hlavne nedostatok inšpirácie. Navyše podlieha vplyvu mnohých žien, ktoré ho obklopujú. Matky (Sophia Loren), manželky (Marion Cotillard), milenky (Penélope Cruz), celoživotnej múzy (Nicole Kidman), kostýmovej výtvarníčke (Judy Dench), módnej redaktorke (Kate Hudson).

HARRY BROWN
Príbeh zo súčasného Anglicka sleduje každodennú púť osamelého muža chaotickým svetom, ktorému vládnu drogy a kde ulicami znie streľba. Harry Brown (Sir Michael Caine) je slušný občan a bývalý vojak. Po smrti manželky žije sám v jednom zo stoviek bytov na predmestí. Spoločnosť mu robí len jeho najlepší priateľ Leonardo (David Bradley). Práve toho ale jedného dňa zavraždí parta miestnych výtržníkov. Harry sa rozhodne jednať a naplniť sám svoju predstavu o spravodlivosti.

LÉGIA
Čo sa stane, keď Boha omrzíme my, obyčajní ľudia a rozhodne sa začať znovu? No, nič dobrého, to je isté. Tu sú tri nové predstavy od Scotta Stewarta, ktorý prichádza s akčným filmom Légia, v ktorom sa objaví Paul Bettany ako archanjel, ktorý dobrovoľne zostúpi na Zem, aby zachránil spasiteľa ľudstva. Nanešťastie sa spomínaný spasiteľ ešte nenarodil a jeho matka je čašníčka, ktorá roznáša obedy, a ktorú hrá herečka Adrianne Palicki. Našťastie pre nášho anjela bojovníka, v reštaurácii sú aj niektorí bojujúci ľudia, ktorí podajú pomocnú ruku. Sám ich však bude potrebovať, keď budú obklopení anjelmi.

DVD novinky DVD novinky DVD novinky

VALENTÍN
Niektorí ho milujú. Niektorí ho nenávidia. Ale nikto ho nemôže ignorovať... Režisér slávnej a nezabudnuteľnej Pretty Woman prináša ďalšiu romantickú snímku, ktorá si získa srdcia filmových fanúšikov – a nielen tých zamilovaných! Je úplne všade. Nemôžete mu uniknúť. 14. február. Sviatok zaľúbených. Valentín. Žije ním aj Los Angeles. A práve v tomto meste bývajú hrdinovia nášho filmu – obyčajní ľudia, ktorí hľadajú lásku alebo riešia milostné problémy. Ich príbehy sa pretnú práve v onen magický deň, ktorý zvyčajne býva v kalendári označený srdiečkom. Neuveriteľné množstvo najslávnejších hereckých hviezd, ktoré prijali ponuku na účinkovanie – Julia Roberts, Anne Hathaway, Jessica Biel, Jessica Alba, Jennifer Garner, Queen Latifah, Ashton Kutcher, Bradley Cooper, Patrick Dempsey, Jamie Foxx a mnoho ďalších – je zárukou skvelej zábavy.

PRINESTE MI HLAVU ALFREDA GARCIU
El Jefe chce mať hlavu Alfreda Garciu, ktorý zviedol jeho dcéru. Bohatá odmena naláka aj stroskotanca Bennieho. Garcia je však už mŕtvy, a tak sa Bennie a jeho priateľka Elita rozhodnú nájsť jeho hrob a prísť tak ľahko k peniazom. Ich pátranie sa však čo nevidieť mení v krvavý potok, plný brutality.

MALÉNA
V roku 1941 bolo Renatovi 13 rokov a aj napriek tomu, že prebiehala 2. sv. vojna, v jeho ospalej dedine sa prakticky nič nedialo. Pokiaľ sa jedného dňa neobjavilo niečo, čo zmenilo jeho život – Maléna, krásna údajná vojnová vdova, ktorá sa stala posadnutosťou každého muža a objektom nenávisti každej ženy. Vďaka nej začne Renato získavať veľa životných skúseností a dostane sa na miesta, ktoré by si nikdy nedokázal ani predstaviť.


autor Michal Šmajda 1.9.2010
Meno:
ODOSLAŤ
:)
REBRÍČEK SK
01 |
návšt. 50476
02 |
návšt. 11232
03 |
návšt. 6387
04 |
návšt. 5029
05 |
návšt. 4829
06 |
návšt. 3812
07 |
návšt. 4039
08 |
návšt. 2951
09 |
návšt. 1913
10 |
návšt. 1868
REBRÍČEK US
01 |
$82,0 mil.
02 |
$7,4 mil.
03 |
$3,9 mil.
04 |
$3,2 mil.
05 |
$3,2 mil.
06 |
$2,5 mil.
07 |
$2,1 mil.
08 |
$1,7 mil.
09 |
$1,4 mil.
10 |
$1,1 mil.
SOCIÁLNE SIETE
KOMENTÁRE
Kinema.sk - filmy, seriály

sector logo
network
ISSN 1336-4197. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / Kinema s.r.o.