TV TIPY 14.2. - 20.2. 2011

TV TIPY 14.2. - 20.2. 2011

VOD recenzia



14.2.
PONDELOK

21:55 Tajomstvo (Un secret), Francúzsko, 2007 (Dvojka)
Adaptácia románu Philippe Grimberta rozpráva o osudoch jeho židovskej rodiny od tridsiatych rokov až po povojnové obdobie očami najmladšieho člena rodiny, jedináčika Francoisa. Ten sa márne snaží naplniť očakávania svojho otca, športovca Maxima. Vzťah medzi synom a otcom je napätý a vzťah medzi Maximom a Francoisovou matkou Taniou tiež nie je celkom v poriadku. Francois hľadá únik v snení o imaginárnom priateľovi, či skôr bratovi. Až kým sa v deň svojich pätnástich narodenín nedozvie rodinné tajomstvo...

22:00 Báječní muži s klikou, Československo, 1978 (Joj plus)
Česká filmová féria o priekopníkoch kinematografie. Pán Paspart a jeho dcéra Pepička cestujú s maringotkou po rôznych českých mestách a popri kúzlach predvádzajú i "oživené" obrázky. V jednom zájazdnom hostinci sa Paspart stretáva so svojím umierajúcim kolegom, ktorý mu okrem filmových pások odkazuje aj krásnu dcéru Aloisiu... Komédia Jiřího Menzla.


15.2.
UTOROK

20:55 Kolja (Kolja), Česko, 1996 (Čt1)
Trocha citovej vydieračky podľa oscarového modelu na koniec týždňa neuškodí. Bývalý filharmonik, violončelista a starý mládenec František Louka teraz hráva na pohreboch v miestnom krematóriu. Jeho pokojný život naruší návrh priateľa - hrobára, aby sa oženil s jeho vzdialenou ruskou neterou, ktorá potrebuje české občianstvo. Žiadne zväzky. Žiadne záväzky. Za jeden podpis získa dosť peňazí na to, aby si mohol kúpiť trabanta a zaplatil dlhy. Ale jeho manželka rýchlo emigruje do Nemecka za svojím milencov a zanechá mu šesťročného syna, Kolju.

21:00 Čas zmyselnosti (Restoration), USA, 1995 (Filmbox)
Americká historická snímka sa odohráva v Anglicku v dobe návratu Stuartovcov na trón po jedenástich rokoch puritánskej vlády Olivera Cromwella. Sleduje osudy mladého lekára Roberta Merivela (Robert Downey Jr.), ktorý pracuje v biednych podmienkach univerzitnej nemocnice. Úspech pri liečbe kráľovho obľúbeného psa z neho učiní kráľovského lekára a bohatého človeka. Jeho vzostup však strieda rovnako strmý pád.

22:20 Deväť dní jedného roku (Девять дней одного года), ZSSR, 1961 (Dvojka)
Dvaja mladí jadroví fyzici, Dimitrij Husev a Ilja Kulikov, sú kolegami a priateľmi, ale sokmi v láske. Dimitrijov život sa vyvíja sľubne - ožení sa so svojou vyvolenou a stojí na prahu veľkého objavu, keď sa počas experimentu nešťastnou náhodou vystaví dávke rádioaktívneho žiarenia. Na následky tohto ožiarenia vážne ochorie. Pri živote ho však stále drží jeho silná vôľa žiť, láska k jeho práci a celému ľudstvu...Film získal Krištáľový glóbus na medzinárodnom filmovom festivale v Karlových Varoch v roku 1962.

00:00 Tereza Raquinová (Thérèse Raquin), Francúzsko/ Taliansko, 1953 (Čt2)
Tereza hľadá únik z neuspokojivého všedného života, ktorý vedie po boku svojho manžela Camilla. Laurent, mladý šofér nákladného auta je tým, kto by ju mohol z jej klietky vyslobodiť. Avšak manžel odhalí Terezinu neveru a chce si s Laurentom prehovoriť. Osud však rozhodne inak, než by si aktér príbehu priali.

TV tipy 14.2. - 20.2. 2011 TV tipy 14.2. - 20.2. 2011

16.2.
STREDA

20:30 Rio Bravo (Rio Bravo), USA, 1959 (MGM)
Slávny western nakrútil klasik amerického filmu režisér Howard Hawks. V príbehu rozprávajúcom o pravom priateľstve, zmysle pre česť a spravodlivosť, pôsobivým spôsobom využil prvky romantiky, zaujme atmosférou a psychologickou kresbou hlavných postáv. Sebavedomého, tvrdého šerifa hrá John Wayne, pomocníka Dudea bojujúceho s alkoholom stvárnil Dean Martin, úlohu príťažlivej mladej hazardnej hráčky vytvorila Angie Dickinson.

Československý hit týždňa 
21:55 Kdo chce zabít Jessie, ČSSR, 1966 (Čt1)
Čo všetko sa môže stať, keď ráno stretnete svoj sen ukazuje komédia režiséra Václava Vorlíčka a scenáristu Miloša Macourka. Hlavnými hrdinami filmu sú manželia Beránkovci, obaja docenti, ktorí pracujú na vedeckých objavoch. Pani Beránková sa zaoberá somniológiou - hľadá prostriedok, ktorý by ovplyvňoval ľudské sny. Docent Beránek sa zas snaží vynájsť prístroj obrovskej fyzické sily. Od chvíle, keď sa mu do rúk dostanú komiksy, sa všetko zmení. Pre nepodarený preparát jeho manželky ožijú tri postavy z Beránkovho sna - krásna Jessie, superman a pištoľník.


17.2.
ŠTVRTOK

23:05 Väznica (Animal Factory), USA, 2000 (Film+)
Vyfasovať jedenásť rokov naostro za dealovanie s marihuanou  je poriadna nočná mora. Lenže keď Ron (Edward Furlong) po prvý krát vstúpil do svojej cely, pochopil, že ozajstný problém iba začína. Jeho spolubývajúci (Mickey Rourke) je populárne väzenské "dievča" a Ron rýchlo zistí, že aj jeho mladá kože je pre odsúdencov veľkým lákadlom. Našťastie vzbudí Ron záujem miestnej autority Earla Copana (Willem Dafoe), väzňa, ktorý strávil za mrežami viac času než na slobode. Pre Earla sa Ron stane náhradou za všetko, čo nikdy nemal - rodinu, priateľov, syna - a na oplátku mladík získa ochranu a zasvätenie do neľútostných pravidiel sveta "vnútri". Aj Earl má ale svojich nepriateľov a atmosféra vo väzení začína hustnúť.

00:10 Od súmraku do úsvitu (From Dusk Till Dawn), USA, 1996 (Filmbox)
Kuriózna gangsterka netradične skombinovaná s upírskym hororom, odohrávajúcim sa v púštnej putike Titty Twister  pochádzajúca z pera Quentina Tarantina. Ten ju ešte na začiatku 90. rokov napísal na objednávku, ako viac-menej propagačný materiál pre istú make-upovú firmu. Projekt bol ale odložený k ľadu, až kým sa ho v roku 1995 neujal talentovaný mladý muž menom Robert Rodriguez. On a Tarantino sa stretli na torontskom filmovom festivale, kde práve uvádzali svoje režijné debuty (El Mariachi a Gaunerov). Padli si do oka a spoločne trocha zapracovali na scenári. Tarantino bol režisérovi nápomocný aj z pozície herca; obsadil totiž rolu šialenejšieho z bratov Geckovcov (druhým bola vychádzajúca hviezda Georgea Clooneyho). Do ďalších úloh sa im podarilo zlanáriť  Tarantinovho kamaráta Harveyho Keitela, Juliette Lewis a do vedľajších úloh zombie maskéra Toma Saviniho, Cheecha Marina alebo Salmu Hayek.

TV tipy 14.2. - 20.2. 2011 TV tipy 14.2. - 20.2. 2011

18.2.
PIATOK

20:00 Radio_Head Awards (Dvojka)
Slávnostné vyhlásenie víťazov spojené s udeľovaním „rádiohláv“ najlepšiemu slovenskému albumu, nováčikovi, singlu, interpretovi, za rok 2010. Slávnostné udeľovanie Radio_Head Awards 2010 prebehne 18.2.2011 v Majestic Music Clube na Karpatskej ulici v Bratislave. Moderátormi večera budú Baláž a Hubinák, dianie v zákulisí zmapuje moderátor ranného vysielania Rádia_FM Ego. Počas slávnostného večera vystúpi desiatka hudobných hostí. Živé vystúpenia budú striedať krátke dokumenty mapujúce hudobný rok 2010. Ceny odovzdajú víťazi z predchádzajúcich ročníkov.

20:00 Legenda o vášni (Legends of the Fall), USA, 1994 (Doma)
Bývalý plukovník americkej armády Ludlow vychováva troch synov na osamotenom ranči, aby ich uchránil od šialenstva tých čias. Najmladší syn odíde študovať na univerzitu a keď sa vráti, privedie zo sebou aj snúbenicu. Jej príchod navždy zmení osud rodiny.

21:05 Rolling Stones (Shine a Light), USA, 2008 (Film+)
Martin Scorsese získal svojho prvého režisérskeho Oscara až vlani. Napriek tomu, že už dávno predtým nakrútil filmy ako Taxikár, Zúriaci býk či Posledné pokušenie Krista. Americká filmová akadémia ho ocenila za kriminálku Na druhej strane. Všetko sú to hrané projekty, ale Scorsese má na konte aj zopár hudobných dokumentov. Vrátane titulu Rolling Stones. Scorsese pozoruje legendárnych rockerov počas dvoch koncertov v newyorskom Beacon Theatre. Okrem Micka Jaggera, Keitha Richardsa, Rona Wooda a Charlieho Wattsa sa na pódiu objavuje aj Christina Aguilera, Buddy Guy či Jack White.


19.2.
SOBOTA

12:15 Môj bratranec Vinny (My Cousin Vinny), USA, 1992 (Joj)
Ospalý deň v Alabame: Dvaja spolužiaci z New Yorku, Bill a Stan, sú vďaka nedorozumeniu zatknutý pre podozrenie z vraždy. Pretože vôbec netušia, z čoho boli obvinení, ich výpovede spúšťajú sled ďalších nedorozumení a zdá sa, že jediný spôsob, ako uniknúť kreslu, je skontaktovať Billyho talianskeho bratranca Vincenta Gambiniho (Joe Pesci).

17:10 Päť lupičov a stará dáma (The Ladykillers), Veľká Británia, 1955 (Čt2)
Rozkošná heist komédia o improvizovanom gangu, ktorý sa pod zásterkou amatérskych hudobníkov, nasťahuje do podnájmu k postaršej pani Wilberforceovej. Ako inak, majú geniálny plán, ako prísť nelegálnou cestou k veľkým peniazom. Kľúčovým elementom ich akcie ale urobia nevinnú a milú pani Wilberforceovú. Tá má však svoje „muchy“ a do všetkého pchá nos. Všetko ide podľa plánu na sekundu presne, až kým sa v poslednej možnej chvíli starenka nedozvie pravdu, že je súčasťou krádeže. Aj napriek vyvíjanému tlaku a strachu, jej cit pre spravodlivosť a česť nepustí a rozhodne sa okrem lupičov udať aj samú seba. A tak skupinka piatich zlodejíčkov ťahá zápalky, aby sa rozhodlo, kto sa jej zbaví.

23:05 Samuraj (Zatôichi), Japonsko, 2003 (Čt2)
Príbeh filmu sa odohráva v 19. storočí na japonskom vidieku. Slepý masér Zatoichi putuje po krajine od mesta k mestu. V skutočnosti je ale Zatoichi legendárnym samurajom, majstrom umenia meča. Prichádza do mesta ovládaného zločinným gangom a ubytuje sa u chudobnej vdovy. Tu spoznáva aj dve gejše, v skutočnosti brata a sestru v prestrojení, ktorí do mesta prišli pomstiť smrť svojich rodičov. S pomocou Zatoichiho sa im nakoniec podarí zlo potrestať. Film kultového japonského herca a režiséra je poctou žánru samurajských filmov a westernu, ale aj amerických muzikálov.

TV tipy 14.2. - 20.2. 2011 TV tipy 14.2. - 20.2. 2011

20.2.
NEDEĽA

14:45 Na ostrie noža (The Edge), USA, 1997 (Joj)
Bohatý Charles sprevádza svoju mladú ženu, modelku Mickey, na Aljašku, kde má pracovať na novej kolekcii. Starnúci milionár manželku podozrieva, že ho podvádza s fotografom Greenom. Ten potrebuje pre prácu skutočného indiána a spoločne s Charlesom a svojím asistentom sa pre neho vyberú malým lietadlom do divočiny. Lietadlo havaruje a muži zostanú v divočine.

21:20 Keby... (If...) , Veľká Británia, 1968 (Čt2)
Drsná, ale presvedčivá reakcia na študentské rebélie roku 1968 a vojnu vo Vietname bola inšpirovaná filmom Jeana Viga Trojka z mravov a titulom Kiplingovej básne Keby. Príbeh študentskej vzbury sa odohráva na súkromnej internátnej škole pre chlapcov z bohatých rodín, kde stále vládnu sparťanské pravidlá, skostnatená morálka a železná ruka učiteľov. Romantický anarchista Mick spolu s priateľom utečú na ukradnutej motorke, aby si za múrmi školy užili slobodu. Po návrate sú exemplárne potrestaní.

00:15  U-Turn  (U-Turn), Francúzsko/USA, 1997 (Jednotka)
Bobby Cooper (Sean Penn) je stelesnenie absolútnej smoly. Vďaka svojej povesti hazardného hráča už prišiel o dva prsty a práve sa ženie do Las Vegas, aby vyrovnal dlh. Pretože môže prísť o ruku a možno aj o celý život. Ale jeho Ford Mustang odrazu začne dymiť a Bobby je rád, že našiel aspoň nejakého mechanika. Aj keď opravár rozhodne nepôsobí dôveryhodne, Bobbymu nezostáva nič iné, len mu zveriť svoje auto a vybrať sa do mesta s príznačným názvom Superior. Je to diera uprostred Arizony, kde zapadnúť nie je žiadnym umením. Bobby tu nemá veľmi čo pohľadávať, pokým sa nezjaví Grace (Jennifer Lopez). Táto "tona" sexappealu ho volá k sebe vešať záclony. Bobby ale nemá ani páru o tom, že Grace je vydatá za žiarlivého McKennu (Nick Nolte), ktorý príde domov v tej najnevhodnejšej chvíli. O malú chvíľu Bobb nebude mať ani auto a ani peniaze na splatenie dlhu. Lákavá ponuka od Grace prichádza ako na zavolanie, ale Bobby v skutočnosti nikdy nemal na ženy šťastie


HIT TÝŽDŇA

19.2.
SOBOTA

23:05 Samuraj (Zatôichi), Japonsko, 2003 (Čt2)
Príbeh filmu sa odohráva v 19. storočí na japonskom vidieku. Slepý masér Zatoichi putuje po krajine od mesta k mestu. V skutočnosti je ale Zatoichi legendárnym samurajom, majstrom umenia meča. Prichádza do mesta ovládaného zločinným gangom a ubytuje sa u chudobnej vdovy. Tu spoznáva aj dve gejše, v skutočnosti brata a sestru v prestrojení, ktorí do mesta prišli pomstiť smrť svojich rodičov. S pomocou Zatoichiho sa im nakoniec podarí zlo potrestať. Film kultového japonského herca a režiséra je poctou žánru samurajských filmov a westernu, ale aj amerických muzikálov.


autor Tomáš Daneček 14.2.2011
Meno:
ODOSLAŤ
:)
REBRÍČEK SK
01 |
návšt. 6379
02 |
návšt. 3868
03 |
návšt. 3865
04 |
návšt. 3518
05 |
návšt. 2098
06 |
návšt. 1798
07 |
návšt. 2057
08 |
návšt. 1557
09 |
návšt. 764
10 |
návšt. 551
REBRÍČEK US
01 |
$80,0 mil.
02 |
$16,0 mil.
03 |
$11,0 mil.
04 |
$10,0 mil.
05 |
$3,3 mil.
06 |
$2,4 mil.
07 |
$2,2 mil.
08 |
$1,9 mil.
09 |
$1,5 mil.
10 |
$1,4 mil.
SOCIÁLNE SIETE
KOMENTÁRE
Kinema.sk - filmy, seriály

sector logo
network
ISSN 1336-4197. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / Kinema s.r.o.