APRÍLOVÉ AKCIE PORTÁLU KINEMA.SK

APRÍLOVÉ AKCIE PORTÁLU KINEMA.SK

článok



Pri zostavovaní prehľadu kinemáckych akcii na apríl ma potešil opäť slušný rozpis. Okrem klasických prednášok sa stretneme aj na diskusii o záchrane malých kín v Bratislave, moderovanej šéfredaktorom portálu Kinema.sk. Ďalšou novinkou bude spustenie sobotných akcii s názvom NuSpirit Kinema s projekciami zaujímavých filmových diel v známom bratislavskom klube. V marci si naše akcie prišlo pozrieť v šiestich mestách 960 divákov. Tešíme sa na apríl.

5.4. Bratislava / Nu Spirit Club – Filmové peklo, najhoršie filmy všetkých čias (21.00)
Možno by ste neverili, ale existujú aj horšie filmy, ako tie od slávneho Eda Wooda. Otázkou však je, ktoré sú najhoršie? Tie, ktoré majú negatívne recenzie, alebo vyhradené prvé pozície v rebríčkoch Bottom 100? Čo ak sú práve tieto tituly tými najzábavnejšími a (ne)chcene „podarenými“ filmovými kúskami? Vašim sprievodcom pekelnou filmovou jazdou bude portál kinema.sk.

9.4. Bátovce / Divadlo Pôtoň  – Filmové chyby, alebo keď sa v Hollywoode pomýlia (19.00)
Aj vy si myslíte, že filmy a hlavne tie Made in Hollywood, sú dokonalé? Že v nich predsa nemôže existovať žiadna, ani len najmenšia filmárska chybička. Tak to potom určite zabudnite na večer filmových chýb. Pozrieme sa na skriptové, faktické, technické i iné vtipné chybičky známych filmov...

9.4. Bratislava / Nu Spirit Club – Kinema Special s Big Lebowskim (20.00)
Leporelo_FM party v réžii protagonistov Rádio_FM-áckej show Leporelo_FM Milosa a Skanka je späť. Chalani k nám v poslednom čase vozia čoraz viac live projektov a nebude tomu inak ani na aprílovom vydaní, kde naživo zahrá berlínsky performer a zakladateľ vydavateľstva Mo’s Ferry – Dapayk. Tentoraz to ale nie je všetko, od apríla v Nu Spirite spúšťame večerné sobotné filmové projekcie s portálom Kinema.sk a začíname ozajstnou parádičkou zo slnečnej Kalifornie – Big Lebowského si budete môcť vychutnať s koktailom White Russian v ruke.

12.4. Trenčín / Klub Lúč – Deti a psy nezomierajú, pravidlá a klišé ... (19.00)
Filmoví ľudia nekašlú, nekýchajú (výnimkou je alergia), nesmrkajú a nikdy neprejavujú príznaky nejakej choroby - pokiaľ áno, tak to znamená ich blízku smrť. Hlavne kašeľ je neklamným znakom neodvratného konca. Zvláštne? Ale vo filmovom svete štandardné. Aj toto je jedno z klišé nielen americkej kinematografie. Na divákov čaká prehľad scenáristického, formálneho a trailerového klišé.

14.4. Bratislava / VŠMU Filmová fakulta – Diskusia na tému záchrany malých kín v Bratislave
Počas 13. Medzinárodného filmového festivalu frankofónnych filmov sa uskutoční diskusia na tému ako zachrániť malé kiná v centre hlavného mesta. Zaujímaví hostia, príjemná atmosféra VŠMU a o moderovanie sa postará šéfredaktor portálu Kinema.sk. Čas sa ešte upresní.

15.4. Bratislava / A4 nultý priestor – Stratené filmy alebo (ne)známa história Oscara (20.00)
Filmové ocenenia majú miestami zvláštny charakter. Víťazné tituly často zaujmú len špecifickú skupinu divákov a pre ostatných sa stávajú akousi nepochopenou (ne)známou. Postihol tento fakt aj najkomerčnejšie a najstaršie filmové ocenenie planéty? O čom vlastne je udeľovanie Oscarov? Dá sa na jeho vývoji pochopiť smer akým sa uberala a bude uberať americká kinematografia nasledujúce roky? Vyhrávajú skutočne vždy len tí najlepší? Pokračovanie filmového návratu v čase...

20.4. Nitra / Tvorivý ateliér UKF – Najlepšie svetové videoklipy (19.00)
Poznáte tie zimomriavky z úžasnej symbiózy hudby a obrazu? Keď médium vytvára dokonalý pocit naplnenia. Pre príbehový videoklip je špecifické určité napätie vo vzťahu hudobnej a obrazovej zložky, ktoré výstižným spôsobom formuloval Joseph Vogel: „Hudba má oberať obraz o zvuk, zatiaľ čo vnímaný zvuk je vlastne bez obrazu. Princíp videoklipu, teda počúvanie hudby a vnímanie obrazu vyviera z akejsi fundamentálnej negácie sveta. To, čo vidím, nie je to, čo počujem. To, čo počujem, nezodpovedá obrazu. Takže tam žiadny svet nie je. Pretože ak nepočujem to, čo vidím, nemôžem rozoznávať veci. Vidím a počujem rozličné veci.“ Máte radi výnimočnú hudbu a jej mimoriadne filmové obrazy? Tak určite nezabudnite na večer najlepších videoklipov

23.4. Bratislava / Nu Spirit Club – Kinema Special s Petrom Sellersom (20.00)
Hviezdnu životnú púť slávneho komika a záletníka Petra Sellersa vo filme Život a smrť Petra Sellersa si dáme v našom filmovom klube NuSpirit Kinema ešte pred Community – párty na ktorej sa medzi perlami všetkých žánrov sub-bass soundu môžete tešiť aj na live act Beneho a Stratasoula, a DJ set rakúskeho objavu Abby Lee Tee. To najčerstvejšie s dôrazom na originálnosť a diverzitu v žánroch broken-beat, dubstep, future garage, 2step, UK funky, bassline, dubtech, crackhouse, juke, crank & wonky.

27.4. Piešťany / Kino Fontána -  Deti a psy nezomierajú, pravidlá a klišé ... (19.00)
Filmoví ľudia nekašlú, nekýchajú (výnimkou je alergia), nesmrkajú a nikdy neprejavujú príznaky nejakej choroby - pokiaľ áno, tak to znamená ich blízku smrť. Hlavne kašeľ je neklamným znakom neodvratného konca. Zvláštne? Ale vo filmovom svete štandardné. Aj toto je jedno z klišé nielen americkej kinematografie. Na divákov čaká prehľad scenáristického, formálneho a trailerového klišé.


autor Peter Konečný 4.4.2011
Meno:
ODOSLAŤ
:)
REBRÍČEK SK
01 |
návšt. 6379
02 |
návšt. 3868
03 |
návšt. 3865
04 |
návšt. 3518
05 |
návšt. 2098
06 |
návšt. 1798
07 |
návšt. 2057
08 |
návšt. 1557
09 |
návšt. 764
10 |
návšt. 551
REBRÍČEK US
01 |
$80,0 mil.
02 |
$16,0 mil.
03 |
$11,0 mil.
04 |
$10,0 mil.
05 |
$3,3 mil.
06 |
$2,4 mil.
07 |
$2,2 mil.
08 |
$1,9 mil.
09 |
$1,5 mil.
10 |
$1,4 mil.
SOCIÁLNE SIETE
KOMENTÁRE
Kinema.sk - filmy, seriály

sector logo
network
ISSN 1336-4197. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / Kinema s.r.o.