TV TIPY 11.4 - 17.4. 2011

TV TIPY 11.4 - 17.4. 2011

VOD recenzia



11.4.
PONDELOK

21:50 Piatok alebo iný deň (Vendredi ou un autre jour), Bel/ČR/Fr/Tal, 2005 (Dvojka)
Adaptácia románu Michela Michela Tourniera je inšpirovaná nesmrteľným príbehom najslávnejšieho stroskotanca Robinsona Crusoea a jeho verného druha Piatka. Dej filmu sa odohráva v polovici 18. storočia. Starý herec Philippe de Nohan ako jediný z divadelnej spoločnosti prežije stroskotanie lode a ocitne sa na opustenom ostrove, kde sa snaží prežiť bez navyknutého luxusu, komfortu a konvencií. Jedného dňa naruší jeho pokojnú osamelosť tlupa kanibalov. Aby ochránil svoje územie, strieľa po nich puškou a náhodou oslobodí jedného z ich zajatcov – mladého nemého černocha. Postupne sa obaja odlišní muži učia spolunažívať a vytvoria si vlastný súbor pravidiel, odlišujúcich sa od tých západných.

00:15 Rómeo a Júlia (Romeo + Juliet), USA, 1996 (Joj)
Najznámejšia hra Williama Shakespeara sa už dočkala niekoľkých filmových spracovaní. Austrálsky režisér Baz Luhrmann (Moulin Rouge!, Austrália) previedol príbeh renesančných milencov do kulís moderného veľkomesta, pričom ponechal skrátený pôvodní text vo veršovanej podobe. Film odpovedá na niekoľko zaujímavých otázok. Aký by bol Rómeo, keby žil v dnešnej pretechnizovanej dobe? Ako by jeho láska k Júlii obstála vo svete peňazí a násilia?

12.4.
UTOROK

22:10 Romeo a Júlia (Romeo and Juliet), Veľká Británia/ Taliansko, 1968 (Čt2)
Zo všetkých filmových a televíznych verzií, ktoré boli v priebehu desaťročí nakrútené, je Zeffirelliho film nepochybne najslávnejší. Po prvý krát sa v ňom - oproti zaužívanej  tradícii, ale tak, ako to Shakespeare napísal - v titulných úlohách objavili mladí predstavitelia, skoro ešte deti: Leonard Whiting a Olivia Hussey. Obaja si za svoj výkon odniesli Zlatý glóbus, ktorým bol navyše ocenený aj celý film. Z mnohých ďalších medzinárodných cien, sú najprestížnejšie dvoch Oscarov: za kameru a za kostýmy.

22:40 V dobrej spoločnosti (In Good Company), USA, 2004 (Čt1)
Dan Foreman má ťažkú hlavu z reorganizácie v práci. Po zmene vlastníckych vzťahov v spoločnosti je odvolaný z miesta vedúceho inzertného oddelenia významného časopisu. Jeho novým šéfom sa stáva, Carter Duryea, o polovicu mladší než on, fenomén obchodnej akadémie, presadzujúci efektívnu spoluprácu. Kým Dan získava klientov na základe osobných kontaktov a budovaním vzťahov, Carter podporuje časopis s telefonickým inzertným oddelením a so snack foodom pod jednou strechou...

00:25 Rozdvojená duša (Spellbound), USA, 1945 (Čt2)
Do psychiatrického ústavu Green Manors prichádza dr. Anthony Edwards, aby nahradil súčasného riaditeľa dr. Murchisona, ktorý má odísť do dôchodku. V priebehu prvého dňa sa doňho zamiluje mladá, krásna, ale chladná psychoanalytička Dr. Constance Petersenová. Tá tiež čoskoro zistí, že tento muž trpí stratou pamäte a nie je lekárom, ktorý mal prevziať  vedenie ústavu. Tým ale prekvapivé odhalenia nekončia, polícia sa domnieva, že práve on je podozrivý z vraždy.

TV tipy 11.4 - 17.4. 2011 TV tipy 11.4 - 17.4. 2011 TV tipy 11.4 - 17.4. 2011

 


13.4.
STREDA

21:20 Rabbit-Proof Fence (Rabbit-Proof Fence), Austrália, 2002 (Film+)
Pre deti ako Molly Craigová je život relatívne bezstarostný. Molly má štrnásť rokov a žije spolu s mamou a sestrou Daisy v tábore pre domorodcov neďaleko Veľkého plota, ktorý chráni úrodné oblasti severnej Austrálie pred  divými králikmi. Molly aj Daisy však majú jeden problém: sú miešanky, a preto sa stanú predmetom pozornosti vrchného protektora domorodcov doktora Nevilla. K náplni jeho práce patrí odchyt miešaných detí a ich "civilizovanie" v inštitúciách na to určených.

22:25 Jaškov sen, Slovensko, 1996 (Jednotka)
Baladický príbeh odhaľuje tajomnú drámu jednej rodiny v spleti vášní, smrti a zločinu. Lásku mladého drevorubača Jaská k dcére majiteľa píly Etelke ohrozuje dávna tragédia, ktorá sa odohrala na samote uprostred hôr a prinútila Faktora uzavrieť sa s dcérou pred svetom i ľuďmi. Minulosť sa však opäť vynára v podobe tajomného muža, ktorý jedného dňa prichádza na pílu... Na motívy poviedky slovenského klasika Dobroslava Chrobáka scenár napísal Eduard Grečner.

00:00 Konec agenta W4C prostřednictvím psa pana Foustky, ČSSR, 1967 (Joj Plus)
Paródia na špionážne filmy so superagentami v hlavných úlohách s Janom Kačerom a Jiřím Sovákom. Agent W4C je Cyril Juan Borquette, Veľký zvodca, Veľký sympaťák a Veľký hrdina v jednom, nepremožiteľný bojovník s oceľovými nervami, ktorý súčasne myslí a koná, a naopak. Jedného dňa ho vyrušia z kratochvíľnej dovolenky spestrenej tmavovlasou kráskou a prestrelkou s bandou konkurenčných agentov a vyšlú do nemenovaného mesta Prahy, aby tu v jednej nemenovanej reštaurácii na nemenovanom stole našiel soľničku ukrývajúcu mikrofilm s plánmi na vojenské využitie Venuše.

14.4.
ŠTVRTOK

20:30 Hodina vlkov (Vargtimmen), Švédsko, 1968 (MGM)
V prvom filme ostrovnej trilógie (Hodina vlkov, Hanba, Náruživosť), nakrútenej na ostrove Fårö, sa stretávajú pozitívne a negatívne sily, ktoré sa zložito prelievajú v partnerskom vzťahu duševne chorého maliara Johana (Max von Sydow) a jeho tehotnej ženy. Hodina vlka je časom medzi polnocou a úsvitom, kedy umiera najviac chorých a rodí sa najviac detí. Je to čas, kedy živých v hlbokom spánku prenasledujú ich najtemnejšie obavy a nočné mory. V tomto čase ožívajú duchovia a démoni.

00:05 Môj chlapec Jack (My Boy Jack), Veľká Británia, 2007 (Čt2)
Film inšpirovaný skutočným osudom Jacka Kiplinga, ktorý po vypuknutí prvej svetovej vojny narukoval navzdory svojmu handicapu do armády, má všetky atribúty kvalitnej drámy. Zamýšľanie nad vlastenectvom a rodinnými vzťahmi je podané civilne a s emocionálnou hĺbkou, ktorú posiluje realistické vyobrazenie vojny. Názov filmu je súčasne názvom básne, ktorú Kipling o svojom synovi napísal. Okrem silnej témy zaujmú výkony všetkých hlavných predstaviteľov. Daniel Radcliffe je v úlohe Jacka dokonalo presvedčivý a ukazuje, že možno od jeho herectva ešte mnoho očakávať.

TV tipy 11.4 - 17.4. 2011 TV tipy 11.4 - 17.4. 2011 TV tipy 11.4 - 17.4. 2011


15.4.
PIATOK

20:50 Muž z Elyzejských polí (The Man from Elysian Fields), USA, 2001 (Film+)
Byron Tiller, šťastne ženatý otec je spisovateľ, ktorého posledný román skončil v odpadkových košoch. Jedného dňa sa však stretne s kýmsi, kto čítal jeho knihu. Elegantný Angličan sa mu predstaví ako Luther Fox, ktorý vedie eskortnú agentúru "Elizejské polia", ktorá zabezpečuje mimoriadne bohatým dámam inteligentných spoločníkov do spoločnosti.. Byron nemá prácu a tak na Lutherovu ponuku pristane. Manželke však nepovie nič. Jeho prvou klientkou sa stane 35- ročná atraktívna žena s anjelskou tvárou Andrea Alcottová, manželka slávneho spisovateľa. Byron sa zrazu ocitne vo svete, ktorý sa mu zdá byť neskutočný.

21:05  Vojna dobytkárov  (Johnson County War), USA/Nemecko, 2002 (Filmbox)
Traja bratia povstanú proti armáde. Pretože obrana spravodlivosti nepozná hranice. Presne tak to bolo aj po vzniku 44. štátu Únie, ktorý dostal meno Wyoming. Iba rok po vzniku sa prevažná časť územia stala majetkom iba veľmi malej skupiny mimoriadne bohatých a tak aj vplyvných ľudí, ktorí si na totálne ovládnutie územia vybrali mimoriadne nevyberané spôsoby. Všetci sú podplatení a tak nenávidený šerif Lawton nemá zľutovanie. Starousadlíci a drobní rančeri musia z cesty tým veľkým. Sú tu však aj Hammettovci, ktorí sa nikam nechystajú a hodlajú brániť spravodlivosť za každú cenu. Pre veľkých statkárov však nie je problém najať texaských pištoľníkov, aby vyčistili priestor. Títo traja bratia však majú tuhý korienok...

16.4.
SOBOTA

21:20  Sherlock: Slepý bankár (Sherlock), Veľká Británia, 2010 (Čt1)
Na Sherlocka sa obráti známy zo štúdií so žiadosťou o pomoc. V jednej z veľkých londýnskych bánk došlo k lúpeži, bez toho aby bezpečnostný systém čokoľvek zaznamenal. Páchateľ nič neodniesol, ale zanechal po sebe záhadný nápis na stene. Úlohy Sherlocka sa v tomto novátorsky poňatom cykle zhostil mladý britský herec Benedict Cumberbatch, ktorému v úlohe doktora Watsona výborne sekunduje menej nápadný, ale rovnako skvelý Martin Freeman. Film čerpá z Doylových klasických príbehov Údolie strachu a Tančiace figuríny.

21:50  Anjel skazy (El ángel exterminador), Mexiko, 1962 (Dvojka)
Na večeru do honosnej vily prichádzajú bohatí hostia. Po skončení večere prebieha klasická konverzácia, no k odchodu sa nikto akosi nemá. Situácia sa opakuje ráno - nikomu sa nepodarí odísť, lebo odísť sa jednoducho nedá, a to nielen v to ráno, ale ešte mnoho ďalších dní. Hostia v dome, ktorý opustilo služobníctvo, trpia hladom, halucináciami, niektorí zomierajú. Ich starostlivo vybudovaná vonkajšia fasáda snobských príslušníkov vyberanej spoločnosti sa pomaly rúca, začínajú sa vzdávať zdanlivo neotrasiteľných pravidiel etikety a čoraz viac pripomínať zvieratá. K všeobecnej paranoji sa ešte pridáva túžba nájsť a potrestať vinníka tejto absurdnej situácie...Bravúrny filmový provokatér Luis Buñuel podobne ako v ostatných svojich filmoch pranieruje skazenosť a pokrytectvo vyššej spoločnosti a katolíckej morálky. Dielo je spolu s Viridianou a Šimonom na púšti súčasťou voľnej trilógie filmov s Silviou Pinal a Claudiom Brookom.

23:40  V role obete (Изображая жертву), Rusko, 2006 (Čt2)
Tridsiatnik Valja nie je zrovna šťastlivec. Dokončil síce vysokú, ale namiesto práce v obore si zarába u policajtov ako figurant. Skupina vyšetrovateľov, ktorú tvoria charizmatický kapitán, práporčíčka Ljuda vyzbrojená videokamerou a priblblý seržant, ho deň čo deň privádzajú na miesto činu. Tam sa Valja premieňa v obeť, ktorú vrah pod  dozorom krok za krokom znovu zabíja. Pôvodná divadelná hra bratov Presňakovových získala povesť mimoriadnej kultúrnej udalosti. Jej filmové spracovanie v réžii Kirilla Serebrennikova pozbieralo oprávnené ocenenia na mnohých domácich aj zahraničných festivaloch.

TV tipy 11.4 - 17.4. 2011 TV tipy 11.4 - 17.4. 2011 TV tipy 11.4 - 17.4. 2011


17.4.
NEDEĽA

17:15 Mat na dvadsať ťahov, ČSSR, 1984 (Dvojka)
Psychologická dráma dospievajúcich detí, ktoré sa nevedia vysporiadať s tým, že žijú v rozvedených rodinách. Príbeh hry sa odohráva prevažne v súdnej budove, kde sledujeme rozvodový proces manželov Hamarovcov. Pokojný priebeh "racionálneho" dohodnutého rozvodu naruší vstup syna Filipa Hamaru, ktorý požiada súd, aby zveril jemu do opatery sestru Moniku a obviní rodičov z nespôsobilosti vychovávať deti. Na základe týchto faktov sú obaja Hamarovci nútení rekapitulovať svoj život a hľadať chyby, ktoré urobili.

20:00 Sicko (Sicko), USA, 2007 (Čt2)
Pokiaľ ste sa náhodou ešte nestretli s Michaelom Mooreom a jeho údernými dokumentmi (u nás boli uvedené Bowling for Columbine a Fahrenheit 9/11), vedzte, že ide o notoricky kontroverzného amerického ľavicového intelektuála. Prvý raz sa dostal do povedomia verejnosti, keď v roku 1989 vo svojom režijnom debute Roger & Me rozobral krízu amerických automobiliek a jej dopad na predmestia Detroitu. Odvtedy neúnavne irituje predovšetkým veľké nadnárodné firmy a ich politických spojencov. V najnovšom filme prišli na rad americké zdravotné poisťovne, či presnejšie HMOs (Health Management Organizations).

21:20 Cesta na trón komédie (喜剧之王), Hong Kong, 1999 (Film+)
Wan Tin-Sau je herec vedľajších úloh a dobre sa mu darí  „omylom“ pokaziť takmer každé nakrúcanie. okrem svojho vystupovania dáva lekcie hrania v miestnom umeleckom centre, ktoré vedie. Jedného dňa sa k nemu prihlási skupina dievčat z nočného klubu, ktoré žiadajú, aby ich naučil lepšie predstierať nevinnosť.

22:15 Kód Navajo (Windtalkers), USA, 2002 (Joj)
V boji proti Japonsku počas druhej svetovej vojny sa americkej armáde dlho nedarilo vytvoriť kód, ktorý by Japonci nerozlúštili. Spasiteľskou ideou bolo až vytvorenie kódu na základe reči Navajo. Tento kód ale limitoval počet ľudí, ktorí mu rozumeli na vycvičených Navajov. Preto boli tzv. „code-talkers“ pre armádu veľmi vzácni a museli byť za každú cenu ochraňovaní. Na druhej strane predstavovali ale aj nebezpečenstvo v prípade, že by boli chytení. Preto dostali vždy na svoju ochranu vojaka, ktorý sa staral o ich prežitie počas boja, ale akonáhle by sa dostali do nepriateľského zajatia, bolo jeho úlohou chrániť kód za každú cenu.

22:35 Jednoducho spolu (Ensemble, c'est tout), Francúzsko, 2007 (Čt2)
Príbeh štyroch ľudí, ktorí sa súhrou náhod spoznajú a začnú sa mať radi. Camille, ktorá v noci upratuje kancelárie, vo voľnom čase maľuje krásne obrazy. Plachý, citlivý a samotársky Philibert je mladý aristokrat zbláznený do histórie. Mužný a nežný Franck, ktorý sa živí ako kuchár, má rád svoju babičku Paulette. Títo štyria sa spoločne naučia mierniť svoje pochybnosti a trápenia, ale tiež dívať sa dopredu a plniť si svoje sny. Objavia jeden druhého a pochopia, že najsilnejší sú "proste spolu". 

HIT TÝŽDŇA

16.4.
SOBOTA

21:50  Anjel skazy (El ángel exterminador), Mexiko, 1962 (Dvojka)
Na večeru do honosnej vily prichádzajú bohatí hostia. Po skončení večere prebieha klasická konverzácia, no k odchodu sa nikto akosi nemá. Situácia sa opakuje ráno - nikomu sa nepodarí odísť, lebo odísť sa jednoducho nedá, a to nielen v to ráno, ale ešte mnoho ďalších dní. Hostia v dome, ktorý opustilo služobníctvo, trpia hladom, halucináciami, niektorí zomierajú. Ich starostlivo vybudovaná vonkajšia fasáda snobských príslušníkov vyberanej spoločnosti sa pomaly rúca, začínajú sa vzdávať zdanlivo neotrasiteľných pravidiel etikety a čoraz viac pripomínať zvieratá. K všeobecnej paranoji sa ešte pridáva túžba nájsť a potrestať vinníka tejto absurdnej situácie...Bravúrny filmový provokatér Luis Buñuel podobne ako v ostatných svojich filmoch pranieruje skazenosť a pokrytectvo vyššej spoločnosti a katolíckej morálky. Dielo je spolu s Viridianou a Šimonom na púšti súčasťou voľnej trilógie filmov s Silviou Pinal a Claudiom Brookom.


autor Tomáš Daneček 11.4.2011
Meno:
ODOSLAŤ
:)
REBRÍČEK SK
01 |
návšt. 6379
02 |
návšt. 3868
03 |
návšt. 3865
04 |
návšt. 3518
05 |
návšt. 2098
06 |
návšt. 1798
07 |
návšt. 2057
08 |
návšt. 1557
09 |
návšt. 764
10 |
návšt. 551
REBRÍČEK US
01 |
$80,0 mil.
02 |
$16,0 mil.
03 |
$11,0 mil.
04 |
$10,0 mil.
05 |
$3,3 mil.
06 |
$2,4 mil.
07 |
$2,2 mil.
08 |
$1,9 mil.
09 |
$1,5 mil.
10 |
$1,4 mil.
SOCIÁLNE SIETE
KOMENTÁRE
Kinema.sk - filmy, seriály

sector logo
network
ISSN 1336-4197. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / Kinema s.r.o.