MÁJOVÉ DVD NOVINKY

MÁJOVÉ DVD NOVINKY

článok



Máj. Lásky, skúšok a tento rok aj hokeja čas. Májovému prehľadu DVD nosičov dominuje trojica animákov Na vlásku-Megamozog-Rango, no svoje pevné miesto má v zozname aj žáner sci-fi, ktorý zastupujú tituly Tron a Donnie Darko.

Májové DVD novinky Májové DVD novinky Májové DVD novinky


TRON: DEDIČSTVO
V centre tohto dobrodružného príbehu je príbeh otca a syna, ktorý i v kyberpriestore funguje úplne rovnako ako v skutočnom svete: Sam Flynn (Garrett Hedlund), 27-ročný rebel, je prenasledovaný tajuplným zmiznutím svojho otca, Kevina Flynna (Jeff Bridges), muža, ktorý kedysi patril medzi popredných svetových vizionárov. Keď Sam začne pátrať po pôvode podivného signálu, ktorý je vyslaný z dávno zatvorenej počítačovej herne Flynn's Arcade – signálu, ktorý mohol poslať len jeho otec – ocitne sa v digitálnom svete, v ktorom je jeho otec už dvadsať rokov uväznený. S pomocou odvážnej bojovníčky Quorry (Olivia Wilde) sa otec a syn spoločne vydávajú na smrteľne nebezpečnú cestu po vizuálne úchvatnom digitálnom svete, ktorý stvoril sám Kevin, a ktorý sa rozvinul natoľko, že je plný dosiaľ nevidených dopravných prostriedkov, zbraní, miest... a žije v ňom aj nemilosrdný zloduch, ktorý sa nezastaví pred ničím, len aby im zabránil v úteku.

TURISTA
Johnny Depp sa vo filme predstaví ako americký turista Frank, ktorého flirtovanie s cudzinkou vedie k celej rade intríg, romantiky, ale aj k nebezpečenstvu. Počas neplánovaného výletu do Európy, kde si chcel Frank zahojiť zlomené srdce, prežije nečakaný románik s Elisou, výnimočnou ženou, ktorá mu zámerne skríži cestu. Čoskoro sú obaja náhodne zapletení do smrteľnej hry na mačku a myš... Agentka Interpolu využije Franka na to, aby chytil unikajúceho zločinca a jej bývalého milenca. Začína sa prepletená hra medzinárodných intríg a špionážnych úskokov.

DONNIE DARKO
Niekto by si mohol myslieť, že Donnie je typický puberťák. Lenže Donnie je sklamaný chlapec, trpiaci víziami o obrovskom králikovi, ktorý sa ho snaží dostať pod svoj deštruktívny vplyv. Aby tomu zabránil, dopustí sa činov, ktoré ho privedú až na psychoterapiu. Prežije nástrahy stredoškolského života aj lásky a unikne bizarnej smrti, ktorá mu hrozí pri páde motora z lietadla. Donnie bojuje so svojimi démonmi, v prenesenom aj skutočnom slova zmysle, a prežíva príbehy, súvisiace s cestovaním v čase, s fundamentalistickými guru, osudom i machináciami s vesmírom.

Májové DVD novinky Májové DVD novinky Májové DVD novinky


OBČIANSKY PREUKAZ (2 DVD)
Trpká komédia režiséra Ondřeja Trojana na motívy rovnomennej knihy Petra Šabacha sleduje osudy štvorice dospievajúcich mladíkov, ich priateľov, lások a rodičov. Od okamihu, keď v pätnástich rokoch dostanú občiansky preukaz, až do chvíle, keď sa v osemnástich snažia uniknúť vojne a pokúšajú sa získať modrú knižku. Peter, Aleš, Popelka a Míťa dospievajú v sedemdesiatich rokoch, v dobe keď vyjsť na ulicu bez občianskeho preukazu znamenalo koledovať si o problém a keď povinná vojenská služba bola pre mnohých tým najväčším strašiakom. Každý po svojom i spoločne sa snaží nestratiť v totalitnom štáte zdravý rozum..

VARIETÉ
The Burlesque Lounge má dni svojej slávy za sebou. Tess, tanečnica na dôchodku a majiteľka varieté, bojuje, aby udržala chátrajúce divadlo pri živote. Členov hereckej spoločnosti rozptyľujú ich osobné problémy a bohatý obchodník chce miesto kúpiť, takže sa zdá, že dobré časy z klubu sa nadobro vytratili. V tom období sa dramaticky zmení život Ali, dievčaťa z malého mesta v Iowe. Tess ju najme do Lounge ako servírku. S podporou nových priateľov z divadla si však Ali začína plniť svoje sny, že raz bude stáť sama na javisku. Udalosti naberú rýchly spád, keď silný hlas Ali spôsobí, že sa z nej stane hlavná atrakcia klubu.

THE GREEN HORNET
The Green Hornet bola populárna dramatická rozhlasová hra, ktorú začali vysielať roku 1936 a vydržala v éteri 16 rokov. Na základe obrovského úspechu podľa nej vznikli doteraz dva filmy, komiksová séria, ktorá vychádza už vyše 50 rokov a televízny seriál, ktorý urobil z karatistu Bruca Leeho hviezdu prvej veľkosti. Britt Reid (Seth Rogen) je cez deň sukničkár a mediálny magnát, ktorý predvádza mestu svoje bohatstvo. V noci ako The Green Hornet spolu so svojím sluhom Katom (expertom na bojové umenia a zbrane) ignorujú právny systém a sami sa púšťajú do boja s nebezpečnými zločincami. Vo vedľajších úlohách akciou nabitej komiksovej adaptácie sa predstavia okrem iných Christoph Waltz, Cameron Diaz, Edward Furlong a Tom Wilkinson.

Májové DVD novinky Májové DVD novinky Májové DVD novinky

NA VLÁSKU
Flynn Rider je najhľadanejší zlodej v kráľovstve. Na svojom poslednom úteku sa uchýli do tajomnej opustenej veže. Chyba! Zo sebavedomého suveréna sa stáva rukojemník najzvláštnejšieho stvorenia, aké kedy stretol. Vežu totiž obýva dievčina s kúzelnými zlatými vlasmi menom Rapunzel. Ako dieťa bola unesená z hradu svojich rodičov a svoj život strávila zamknutá vo veži, kde bol jej jediným spoločníkom svojrázny chameleónik. Dnes je vo veku tínedžerky s bujnou fantáziou a Flynnov vpád je vítaným spestrením jej nudného života. Nečakaná zmena spôsobí, že Rapunzel po prvýkrát opustí svoje väzenie a vydá sa aj s novými spoločníkmi na dramatický útek.

MEGAMOZOG
Megamozog nebol vždy darebák. Keď ho rodičia na vlastnej planéte posadili do vesmírneho vozidla a poslali do sveta, bol celkom milé dieťatko... Na svoju smolu však pristál na Zemi, priamo uprostred väzenského dvora. A pretože riaditeľ väznice na úpenlivé hrozby väzňov, či si môžu toho drobčeka nechať, reagoval kladne, získal Megamozog hneď niekoľko otcov so zločineckými sklonmi, ktoré mu budú úspešne niekoľko rokov odovzdávať. Dospelý Megamozog trávi všetok čas tým, že provokuje svoju nemesis, hrdinského Metromana, najmä prostredníctvom pravidelných únosov a dômyselného týrania jeho priateľky, rozkošnej televíznej reportérky Roxanne Ritchie. Zo vzájomnej konfrontácie vždy odchádza tento génius zločinu porazený a ponížený. Berie to však športovo a všetky neúspechy považuje len za cestu k vytýčenému cieľu – definitívnemu zničeniu Metromana. Keď sa mu to nakoniec podarí, s hrôzou si uvedomí, že ďalej nemá pre čo žiť. Dobro bolo porazené – A ČO TERAZ? Verný asistent Poskok (zubatá rybička v tele robota) má našťastie plán – čo takto vytvoriť nového superhrdinu, proti ktorému by sa dalo bojovať?

RANGO
„Vitaj amigo, v púšti nekonečnej, kde smäd a prach sú tvoje družky večné...“. Chór hrajúcich a spievajúcich mexických sov vás uvedie do sveta, kde vás smiech prejde, ale napriek tomu sa budete bez prestávky smiať príbehu o najnepravdepodobnejšom hrdinovi, akého kedy Divoký západ poznal. Režisér Gore Verbinski znovu namiešal koktail akcie, humoru a nádherných kulís. Než si začal hovoriť Rango a vybájil si množstvo mýtov o svojich hrdinských kúskoch, obýval chameleón v havajskej košeli priestorné terárium. Nič mu v ňom nechýbalo, snáď len viac akcie. Tú si začne naplno užívať, keď sa nešťastnou náhodou ocitne uprostred vyprahnutej púšte, kde si na ňom temer pochutí hladný jastrab. A aby nebolo napätia málo, jeho ďalšie kroky vedú do mesta Prach, kde obyvateľom visia kolty prekliato nízko. Vymyslí si meno Rango a pár hrdinských historiek, čo vzápätí oľutuje. Od zúfalých domorodcov totiž dostane šerifskú hviezdu a kopu úloh, medzi nimi aj nájdenie pitnej vody a odstránenie domácich i cezpoľných zabijakov. Na Rangovi teraz bude, či pretaví neuvážené hrdinské reči v činy, alebo či zahodí hviezdu a kolty, navlečie havajskú košeľu a utečie nazad do civilizácie.


autor Michal Šmajda 12.5.2011
Meno:
ODOSLAŤ
:)
REBRÍČEK SK
01 |
návšt. 50476
02 |
návšt. 11232
03 |
návšt. 6387
04 |
návšt. 5029
05 |
návšt. 4829
06 |
návšt. 3812
07 |
návšt. 4039
08 |
návšt. 2951
09 |
návšt. 1913
10 |
návšt. 1868
REBRÍČEK US
01 |
$82,0 mil.
02 |
$7,4 mil.
03 |
$3,9 mil.
04 |
$3,2 mil.
05 |
$3,2 mil.
06 |
$2,5 mil.
07 |
$2,1 mil.
08 |
$1,7 mil.
09 |
$1,4 mil.
10 |
$1,1 mil.
SOCIÁLNE SIETE
KOMENTÁRE
Kinema.sk - filmy, seriály

sector logo
network
ISSN 1336-4197. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / Kinema s.r.o.