TV TIPY 4.7. - 10.7. 2011

TV TIPY 4.7. - 10.7. 2011

článok



4.7.
 PONDELOK

20:00 Okno do dvora (Rear Window), USA, 1954 (Cinemax)
Fotograf Jeff je po úraze so zlomenou nohou dočasne pripútaný na invalidný vozík. Dlhú chvíľu si kráti pozorovaním susedských bytov cez okno, ktoré vedie do dvora. Ako pozorovateľ sa dozvedá množstvo skrytých detailov zo života svojich susedov, až nadobudne presvedčenie, že sa stal svedkom vraždy. Takto sa začína zložité pátranie a dokazovanie vraždy... Rafinovaná kriminálna zápletka je jednou z najlepších v brilantnej tvorbe Alfreda Hitchcocka.

20:30 Žoldnier (Il Mercenario), Taliansko/ Španielsko, 1968 (MGM)
Mexický horník Paco (Tony Musante) sa odváži postaviť tvrdému majiteľovi baní Alfonsovi Garciovi (Eduardo Fajardo). To ho skoro stojí život. Kvôli revolučným náladám sa Garcia  rozhodne zveriť svoje striebro poľskému žoldnierovi Kowalskému (Franco Nero), aby ho cez hranicu dopravil do bezpečných USA. Čiaru cez rozpočet však všetkým zúčastneným stranám spraví bandita Ricciolo (Jack Palance), ktorý si na striebro tiež robí zálusk. Spaghetti western Sergia Cobrucciho (Veľké ticho, Django) s hudbou Ennia Morriconeho.

22:05 Anna a vlci (Ana y los lobos), Španielsko, 1973 (Dvojka)
Mladá moderná guvernantka Anna prichádza do rodinného sídla s podivínskymi obyvateľmi. Spočiatku je len nezúčastneným divákom, neskôr priamym aktérom udalostí a katalyzátorom utajených konfliktov, skrytých perverzií a temných zámerov. Predstavitelia rodinného klanu, ktorí sú nositeľmi týchto úchyliek a hlavnými pôvodcami diania, predstavujú alegóriu diktatúry generála Franca, ktorú Saura prostredníctvom tohto filmu kritizuje. Prostredníctvom postavy Anny odkrýva snímka tragédiu morbídnej spoločnosti a pokryteckej morálky.

22:05 Wrestler (The Wrestler), USA/ Francúzsko, 2008 (Filmbox Extra)
Na konci 80. rokov zapĺňal Randy „The Ram“ Robinson, profesionálny wrestler, titulné stránky novín. Teraz, o dvadsať rokov neskôr, sa ťažko pretĺka životom a v školských telocvičniach a komunitných centrách v okolí New Jersey robí vystúpenia pre hŕstky nezdolných wrestlingových fanúšikov. S dcérou sa odcudzil a nie je schopný udržať si skutočný vzťah. Randy žije pre vzrušenie zo show a pre obdiv svojich fanúšikov. Infarkt ho donútil odísť do dôchodku. Pomaly si začína zvykať na novú situáciu a oceňovať stav svojho života – snaží sa znovu spojiť s dcérou a rozvinúť vzťah. Nič z toho sa však nevyrovná lákaniu ringu a wrestlingovej vášni.


5.7.
UTOROK

10:30 X-Men (X-Men), USA/ Kanada, 2000 (Joj)
Príbeh prvého dielu X-Menov sa odohráva v blízkej dobe, keď už si ľudia pod slovkom "mutant" nepredstavujú niekoho, kto trávil príliš veľa času v blízkosti černobyľskej elektrárne a teraz má na výber, ktorou z troch rúk si bude špárať v ktorom nose. Mutanti sú medzi nami a sú skoro rovnakí, ako ľudia, až na tých pár nadprirodzených schopností, ktoré každý z nich má. Ale aj oni majú svoje problémy a väčšina z nich sa za svoje schopnosti hanbí a má z nich strach (ani sa im nedivím, zabiť niekoho len obyčajným dotykom nie je zrovna výhra). Našťastie je tu profesor Charles Xavier ( Patrick Stewart), ktorý je nielen najmocnejší telepat na svete, ale aj priateľ všetkých dobrých mutantov, pre ktorých vybudoval azyl, kde ich učí, ako udržať svoje schopnosti na uzde a konať len a len dobro. Režisér Bryan Singer sa nenechal strhnúť akčným komiksom a nenakrútil prostoduchú mlátičku s jasným koncom, ale viac sa sústredil na psychiku postáv a na vykreslenie ich ťažkého života.

18:00 Zvony pre bosých, ČSSR, 1965 (CS Film)
Dramatický príbeh z obdobia Slovenského národného povstania. Dvaja partizáni sa po bojovej akcii vracajú k skupine a vedú so sebou mladého nemeckého vojaka. Uprostred beznádejne pustých hôr sa ocitnú ľudia z dvoch nepriateľských táborov. Kým partizáni strácajú kontakt s jednotkou, Nemec stráca nádej, že sa mu podarí vyviaznuť z tejto zložitej situácie. Predstavitelia znepriatelených vojsk nadväzujú v neľudských časoch 2. svetovej vojny ľudský kontakt.

23:05 Valčík (Valzer), Taliansko, 2007 (Čt2)
Ďalší pokus o film v jednom záber, ktorý režisér Salvatore Maira aj kameraman Maurizio Calvesi zvládajú s obdivuhodnou bravúrou. Príbeh odbieha aj do flashbackov, bez potreby prerušiť záber, zvláda aj deje v zadných plánoch a zvukové prechody medzi nimi a pritom rozpráva niekoľko paralelných dejov. Film vzbudil pozornosť na mnohých filmových festivaloch a okrem Zvláštneho uznania Národného syndikátu filmových novinárov doma v Benátkach, získal vo svete predovšetkým uznanie za umelecký prínos.

01:05  L.A. – Utajené skutočnosti (L.A. Confidential), USA, 1997 (Markíza)
Strastiplné pátranie po tajnostiach hollywoodskeho podsvetia. Los Angeles, začiatok 50. rokov. Chlapíci z oddelenia vrážd a z protidrogového to niekedy tiahnu spolu, a inokedy zas proti sebe. Aj oni však majú svoje medze - keď zistia, že s nimi niekto špinavo manipuluje. Zvlášť keď objavia zločin, ktorý je príliš divný, než aby to nechali nepovšimnuté. Taký je aj prípad milionára Patchetta, ktorý má dobre zavedenú prax s luxusnými prostitútkami, vyzerajúcimi ako filmové hviezdy. A začína tu byť príliš mnoho mŕtvych, ktorí majú niečo spoločného.


6.7.
STREDA

18:55 Obávaný bojovník (霍元甲), Hong Kong/ Čína/ USA, 2006 (Film+)
Huo Yuan Jia (Jet Li) sa už ako mladý chlapec snaží dosiahnuť otcove kvality v bojovom umení WuShu a naďalej robiť česť svojmu rodu. Jeho cieľom je byť najlepší, čo sa mu po niekoľkých rokoch a množstve súbojov podarí. Jeho povesť majstra bojových umení sa šíri, ale rastie aj jeho pýcha. Potom ako v súboji zabije súpera, pomsta dopadne na celú jeho rodinu. Po tejto tragédii na sedem rokov zmizne, aby objavil pravý zmysel boja.

20:00 Synovia matiek (Some Mother’s Son), Írsko/ USA, 1996 (Cinemax)
Témou snímky sú udalosti týkajúce sa novodobých dejín Severného Írska. Dej sa odohráva v rokoch 1979 až 1981. Okrem osudu matiek zachytáva aj život väzňov v priebehu tzv. špinavého štrajku a následnej hladovky, pri ktorej zomrelo desať mužov. Zaznamenáva aj postup britských úradníkov voči vzbúrencom a atmosféru v prímorskom severoírskom mestečku.

20:15 Albert, ČSSR, 1985 (Jednotka)
Poviedka Albert, ktorá pochádza z ranného obdobia Tolstého tvorby, sa  zaoberá univerzálnym problémom vzťahu výnimočného umelca a spoločnosti. Inšpiráciu ponúkli spisovateľovi vlastné životné zážitky, keď pozval k sebe do Jasnej Poľany hudobníka Rudolfa Kiesewettera. Existenciálne zúfalstvo Bohom obdarovaného vydedenca, závislého od ľubovôle povrchnej a obmedzenej vrchnosti, presvedčivo zahral Jaroslav Filip. V snímke, kvality ktorej ocenili v roku 1989 aj na Medzinárodnom televíznom festivale v Tokiu Zvláštnou cenou poroty, vytvoril jednu zo svojich najlepších filmových úloh.

22:10 Dych života (The Living Daylights), Veľká Británia/ USA, 1987 (Nova)
Mocná sovietska tajná služba KGB velí do útoku. Ohrození sú všetci agenti nepriateľských štátov a James Bond samozrejme na zozname ohrozených nesmie chýbať. Je tu však ešte nádej na odvrátenie celej hrozby. Kľúčovým mužom v celom Bondovom pláne je generál KGB Koskov, ktorý pracuje pre Britániu. Keď sa Bondovi podarí oslobodiť ho v Bratislave, zdá sa, že MI-5 si môže pripísať ďalšie víťazstvo. Lenže čoskoro je Koskov opäť unesený sovietskymi agentmi.

23:15 Pýcha a predsudok (Pride & Prejudice), Veľká Británia/ Francúzsko,  2005 (Markíza)
Jeden z najčítanejších a najobľúbenejších knižných bestsellerov. Snová výprava do Anglicka konca 18. storočia s hviezdnym obsadením, okúzľujúcou kamerou a nesmrteľným príbehom dokáže aspoň na dve hodiny spomaliť rýchle tempo modernej doby. Klasický príbeh lásky a nenávisti hovorí o osudoch piatich krásnych sestier Bennetových, ktoré ich matka (Brenda Blethyn) vedie pevnou rukou k životnému názoru, podľa ktorého je žena šťastná jedine vtedy, ak sa bohato vydá. Jediná Elizabeth (Keira Knightley) sa tomuto modelu zatiaľ úspešne vzpiera, plne podporovaná svojim detinským otcom (Donald Sutherland). Keď sa v blízkom zámočku zabýva slobodný a hlavne bohatý pán Bingley, všetci z rodiny Bennetovcov závetria šancu na výhodnú svadbu. 

7.7.
ŠTVRTOK

20:25 Alexander Veľký (Alexander), USA/ VB/ SRN/ Holandsko, 2004 (Filmbox Extra)
Aký film vlastne môže urobiť kontroverzný režisér? Jedine kontroverzný. Známy žonglér s faktami a ľudskými emóciami Oliver Stone (Čata, Takí normálni zabijaci, Doors) si vytiahol z histórie námet, ktorý obsahoval výrazne menej politiky, než väčšina jeho predošlých diel (JFK, Nixon, Comandante). Filmovo takmer novický námet, tak dostal svoju výraznú - ako inak - Stoneovskú podobu.

21:00 Zlomené kvety (Broken Flowers), USA, 2005 (Filmbox)
Pod taktovkou jedného z najlepších amerických nezávislých režisérov, Jima Jarmuscha, podáva Bill Murray ďalšiu zo svojich neopakovateľných hereckých kreácií, ktoré sa natrvalo zapíšu do pamäte filmových fanúšikov. V Zlomených kvetoch hrá Dona Johnstona, typického predstaviteľa muža, ktorému je cudzí dlhodobý vzťah a rodinný život. Všetko sa zmení v okamihu, keď sa z anonymného listu dozvie, že je otcom syna, o ktorom nevedel. Dá na radu suseda považujúceho sa za detektíva amatéra a začne hľadať vo svojej minulosti ženu, ktorá by prichádzala do úvahy ako matka jeho dieťaťa. Postupne sa stretáva so všetkými svojimi bývalými láskami, ktoré už dávno vedú svoje vlastné – šťastné či sklamané – životy.

00:05 Darjeeling s ručením obmedzeným (The Darjeeling Limited), USA, 2007 (Prima)
Všetko začína predfilmom Hotel Chevalier, odohrávajúcom sa v priestrannej hotelovej izbe v centre Paríža. Najmladší z troch bratov Whitmanových Jack (Jason Schwartzman) sa tu tak trochu ukrýva pred svetom a pred svojou americkou priateľkou (Natalie Portman). Tá ho vystopuje a navštívi. Nedá sa však povedať, že by to bolo stretnutie najšťastnejšie. Ale to sme už v Indii a tiež v inom filme, kde sledujeme obchodného cestujúceho (Bill Murray), ktorému sa ani po diabolsky rýchlej a nebezpečnej ceste motorovou trojkolkou nepodarí dohoniť vlak spoločnosti Darjeeling Limited. V ňom sedí Jack, jeho starší brat Peter (Adrien Brody) a najstarší zo súrodencov Francis (Owen Wilson). Práve Francis sa pre nich rozhodol pripraviť dobrodružné putovanie s prekvapivým cieľom. Ich životy totiž veľmi poznamenalo úmrtie otca a následné zmiznutie ich matky.


8.7.
PIATOK

20:00 Dědictví aneb Kurvahošigutentag, ČSFR, 1992 (Markíza)
Film netreba hádam nikomu predstavovať. Určite veľmi dobre poznáte toto kultové dielko porevolučnej českej filmovej kinematografie režisérky Věry Chytilovej, ktoré bolo mnoho krát predstavené aj v televízii. Napriek tomu si myslím, že si ho väčšina ľudí rada pozrie znova a znova... Je to film, ktorý sa dá pozerať stále a vždy sa na ňom dá dobre zabaviť. Takých sa žiaľ už dnes realizuje len veľmi málo.

20:00 Spy Game (Spy Game), Veľká Británia/ USA, 2001 (Cinemax)
Píše sa rok 1991 a veterán služby v CIA Nathan Muir je posledný deň v službe pred odchodom do penzie, keď sa dozvedá, že jeho niekdajší chránenec Tom Bishop sa dostal do vážnych problémov. Je v čínskom väzení, obvinený zo špionáže a má do 24 hodín zomrieť. Z obáv pred medzinárodným incidentom sa od neho CIA dištancuje. Všetko teraz závisí od Muira. V organizácii CIA sú už vo vedení príslušníci mladšej generácie a ľudia „zo starej školy“ ako je Muir, boli odsunutí na vedľajšiu koľaj. Muir preto musí hľadať cesty, ako sa dostať ku všetkým potrebným informáciám o Bishopovom prípade a preľstiť organizáciu, pre ktorú tak dlho a obetavo pracoval.

21:50 Tajomná rieka  (Mystic River), USA/ Austrália, 2003 (Nova)
Vyrastali spolu v drsnej časti Bostonu. Jimmy Markum, Dave Boyle a Sean Devine trávili dni hraním baseballu na ulici v štvrti východného Buckinghamu. Nič sa tu nedialo, až kým Dave navždy nezmenil ich život. O dvadsaťpäť rokov neskôr sa všetci traja opäť stretávajú. Jimmyho deväťnásťročná dcéra je totiž zavraždená. Sean, ktorý je policajtom, je nasadený na tento prípad. On a jeho partner sú posadnutí vyriešením tohto zločinu. Musia však byť o krok vpredu pred Jimmym, ktorý je plný hnevu a túžby nájsť vraha svojej dcéry. Dave je pod tlakom okolností nútený postaviť sa zoči-voči démonom z minulosti. Vyšetrovanie je stiesňujúce a tento hrozivý príbeh čoskoro naruší priateľstvo, rodinu a nevinnosť.

23:35 Tobruk, Česko/ Slovensko, 2008 (Prima Cool)
Druhá svetová vojna, jeseň roku 1941. Do Nemcami a Talianmi obliehaného mesta Tobruku v severoafrickej Líbyi sú odvelení vojaci 11. východného československého útvaru. Medzi nimi i mladý vojak Jiří Pospíchal. Jeho naivné a idealistické predstavy o hrdinstve a vojne sú surovo konfrontované s neznesiteľným peklom africkej púšte, dennodenným ohrozením života a všadeprítomnou smrťou. To všetko si u neho vyberá svoju krutú daň – postupnú stratu vlastnej sebaúcty a odvahy. Odvaha je sila vôle, ktorej žiadny muž nemá navyše. Keď sa používa, čoskoro sa vyčerpá. Odvaha je kapitál, ktorý postupne utrácame. Posledný rozkaz potom môže byť príkazom k výplate z konta, ktoré sa blíži nule.


9.7.
SOBOTA

20:00 Max a maxipríšerky (Where the Wild Things Are), USA, 2009 (Cinemax)
Adaptácia detskej knihy Maurica Sendaka. Príbeh o imaginárnych dobrodružstvách malého chlapca Maxa, ktorého za trest jeho matka pošle bez spať bez večere. Max si v izbe začne predstavovať záhadný les, z ktorého putuje do sveta „Divých vecí“. ...a stane sa ich kráľom.

21:10 Slepačí úlet (Chicken Run), Veľká Británia, 2000 (Čt2)
Úspešný film držiteľa Oscara Nicka Parka nám ukáže svet, o akom sa nám ani nesnívalo. Tweedyho slepačia farma je ako každá iná. Ale v kurincoch to doslova vrie. Rocky, Ginger a ich operení druhovia a družky sa jednoducho vzbúrili a odmietajú svoj údel znášačov vajíčok, aby sa jedného dňa ocitli niekde v hrnci alebo na pekáči. Majú toho všetkého plné zuby a pripravujú veľký útek. Po každom nevydarenom pokuse je ich plán dôvtipnejší a premyslenejší....Vo filme sa nedá prehliadnuť inšpirácia vojnovým filmom Great Escape, avšak namiesto spojeneckých vojakov máme do činenia s mimoriadne inteligentnými operencami, ktorí to myslia smrteľne vážne!

21:35 Disturbia (Disturbia), USA, 2007 (Markíza)
Teenager Kale (Shia LaBeouf) má zásadný problém. Doposiaľ sa nevyrovnal so smrťou otca, ktorý mu pri autonehode zomrel pred očami, a v dôsledku toho fyzicky napadol učiteľa španielčiny, ktorý sa oňho nevedomky "otrel". Pre aktívneho chalana sú tri mesiace úradne nariadeného domáceho väzenia neskutočným utrpením. Uniknúť nemôže, kontrolné zariadenie pripevnené nad kotníkom, ho stráži dokonale. Pravidlá sú jasné - pokiaľ sa vzdiali od rodného domu, čaká ho polepšovňa. Do susedstva sa našťastie nasťahovala atraktívna  Ashley (Sarah Roemer), a tak si Kale kráti čas jej špehovaním otcovým ďalekohľadom. Postupne ho táto hra začne pohlcovať čoraz  hlbšie,  preniká do súkromia susedov, až u jedného (David Morse) zaznamená veľmi nezvyčajné správanie.

22:20 Muž proti mužovi (Seraphinm Falls), USA, 2006 (Čt1)
Najklasickejší z amerických filmových žánrov western už má síce najlepšie roky za sebou a v obľúbenosti ho predbehli komiksové adaptácie, sci-fi rozprávky a dobrodružné filmy každého druhu, ale z času na čas sa objavia jeden dva kúsky, ktoré potešia srdce priaznivcov príbehov z Divokého západu. K nim patrí aj dráma Muž proti muži realizovaná debutujúcim televíznym režisérom Davidom Von Anckenom, ktorému sa podarilo do hlavných úloh znepriatelených mužov obsadiť Piercea Brosnana a Liama Neesona.

23:45 Syn leva (Son of a Lion), Austrália/ Pakistan, 2007 (Dvojka)
Dejiskom filmu je oblasť na severozápadnej hranici Pakistanu, ktorú, podobne ako časť Afganistanu, obýva etnikum Paštúnov. Plachý a uzavretý chlapec Niaz žije so svojim tvrdohlavým otcom v dedine, ktorá je spätá s výrobou zbraní. Niaz však túži chodiť do školy, na čo ale potrebuje súhlas svojho otca. Snímka sa snaží o takmer dokumentárne zobrazenie aktuálneho stavu, problémov i názorov obyvateľov tejto oblasti. Všíma si ich miestami fundamentalistické tradície, ale dôraz kladie na ich všeobecnú ľudskú stránku. Muži, ktorí sa stretávajú pri čaji, debatujú o Usámovi bin Ládínovi, vojne proti terorizmu, i súčasnom pôsobení USA v Afganistane. Sila filmu spočíva predovšetkým v jeho jednoduchosti a úprimnosti.

23:45 Ja, Ty , Oni (Eu Tu Eles), Brazília, 2000 (Čt2)
Film znamenal pre režiséra a producenta Andrucha Waddingtona, držiteľa mnohých ocenení za reklamnú a videoklipovú tvorbu, prielom do žánru celovečerného filmu. Nielen vďaka atraktívnemu príbehu, ale predovšetkým za obrazovo pútavé, takmer dokumentárne ukáznené a pritom dramatické rozprávanie získal film rad domácich aj zahraničných ocenení v množstve kategórií.

1:05 Súmrak mŕtvych (Shaun of the Dead), Veľká Británia, 2004 (Prima)
Shaunov život sa už dlhšiu dobu uberá odnikadiaľ nikam. Celé dni trávi v bare Winchester s najlepším priateľom Edom, háda sa s matkou a svoju priateľku Liz prehliada. Keď ho Liz pošle k vode, otrasie to ním tak, že sa rozhodne získať si srdce svojej priateľky nazad, napraviť vo vzťahu s matkou čo sa dá a vôbec ku svojmu životu pristupovať zodpovednejšie. Ale to ešte nie je koniec… Mŕtvi sa v hroboch nudia a majú neriadenú chuť na čerstvé mäso. Shaun zrovna prechádza obdobím veľkých zmien a táto novo vzniknutá situácia pre neho nie je žiadnou prekážkou. Tvárou v tvár epidémií po zuby ozbrojených zombie sa Shaun spriahne s Edom, aby mu bol po ruke pri záchrane matky a Liz. A keď už to musí byť, tak aj nevlastného otca a Liziných kamarátov Davida a Dianne. Cieľom je prebiť sa do najbezpečnejšieho miesta na svete – baru Winchester.


10.7.
NEDEĽA

20:00 Kočár do Vídně, ČSSR, 1966 (Kino CS)
Komorná psychologická dráma je krehkou štúdiou o prerode strachu až do nenávisti. Na pomstu pripravená Krista (jedna zo životných úloh I. Janžurovej), ktorú dvaja nemeckí vojaci na sklonku vojny prinútia, aby ich svojim vozom vzala k rakúskej hranici, deň potom, ako Nemci obesili jej muža, nakoniec nedokáže nepriateľa zabiť a zúfalú útechu nájde v objatí vydeseného mladého vojaka.

20:15 Čarodejník (The Rainmaker), USA, 1997 (Jednotka)
Rudy Baylor je advokát bez práce. Ale zároveň je jedinou nádejou staršej dvojice, ktorých poisťovňa im nechce zaplatiť za operáciu, ktorá by zachránila život ich synovi. Rudy sa ujme prípadu a spolu so svojim kolegom, s ktorým si otvorí vlastnú kanceláriu, sa pustí do boja so silnou advokátskou kanceláriou, ktorá zastupuje skorumpovanú poisťovňu. Dráma podľa bestselleru Johna Grishama v réžii Francisa Forda Coppolu.

21:00 Mesto bohov (Cidade de Deus), Brazília/Francúzsko/USA, 2002 (FilmboxExtra)
Hlavnou postavou filmu „Mesto bohov" nie je človek. Je ňou miesto. „Božie mesto" je časť mesta, v ktorej sa začali v 60.rokoch stavať domy pre chudobných ľudí, a z ktorej sa začiatkom 80.rokov stala jedna z najnebezpečnejších častí Rio de Janeira. Aby divákovi vyrozprával príbeh tohto miesta, film zachytáva príbehy mnohých postáv, všetky videné očami rozprávača. Tým je chudobný chlapec menom Buscapé, príliš slabý a vystrašený aby sa stal zločincom, ale dosť bystrý na to, aby sa uspokojil so zle platenou prácou.


HIT TÝŽDŇA

6.7.
STREDA


23:15 Pýcha a predsudok (Pride & Prejudice), Veľká Británia/ Francúzsko,  2005 (Markíza)
Jeden z najčítanejších a najobľúbenejších knižných bestsellerov. Snová výprava do Anglicka konca 18. storočia s hviezdnym obsadením, okúzľujúcou kamerou a nesmrteľným príbehom dokáže aspoň na dve hodiny spomaliť rýchle tempo modernej doby. Klasický príbeh lásky a nenávisti hovorí o osudoch piatich krásnych sestier Bennetových, ktoré ich matka (Brenda Blethyn) vedie pevnou rukou k životnému názoru, podľa ktorého je žena šťastná jedine vtedy, ak sa bohato vydá. Jediná Elizabeth (Keira Knightley) sa tomuto modelu zatiaľ úspešne vzpiera, plne podporovaná svojim detinským otcom (Donald Sutherland). Keď sa v blízkom zámočku zabýva slobodný a hlavne bohatý pán Bingley, všetci z rodiny Bennetovcov závetria šancu na výhodnú svadbu. 




autor Tomáš Daneček 5.7.2011
Meno:
ODOSLAŤ
:)
REBRÍČEK SK
01 |
návšt. 50476
02 |
návšt. 11232
03 |
návšt. 6387
04 |
návšt. 5029
05 |
návšt. 4829
06 |
návšt. 3812
07 |
návšt. 4039
08 |
návšt. 2951
09 |
návšt. 1913
10 |
návšt. 1868
REBRÍČEK US
01 |
$82,0 mil.
02 |
$7,4 mil.
03 |
$3,9 mil.
04 |
$3,2 mil.
05 |
$3,2 mil.
06 |
$2,5 mil.
07 |
$2,1 mil.
08 |
$1,7 mil.
09 |
$1,4 mil.
10 |
$1,1 mil.
SOCIÁLNE SIETE
KOMENTÁRE
Kinema.sk - filmy, seriály

sector logo
network
ISSN 1336-4197. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / Kinema s.r.o.