JÚLOVÉ DVD NOVINKY

JÚLOVÉ DVD NOVINKY

článok



Leto je v plnom prúde a my sa hlásime s novinkami na DVD nosičoch. V ponuke sú najmä tituly, ktoré začiatkom roka bojovali o Oscara, ale nájdu sa aj letné „oddychovky“. Pre náročnejších je čo-to pripravené z tvorby Fritza Langa.

Júlové DVD novinky Júlové DVD novinky Júlové DVD novinky

ČIERNA LABUŤ
Nina (oscarová Natalie Portman) je ambiciózna baletka, ktorá je iba krôčik od role labutej kráľovnej v predstavení Labutie jazero, kde má stvárniť hneď dve role. Bielu a Čiernu labuť. Stvárniť Bielu labuť je pre ňu hračka, horšie je to s jej zlým dvojčaťom Čiernou labuťou. Režisér hry Thomas Leroy (Vincent Cassel) má pochybnosti o jej spontánnosti dokonale stvárniť aj druhú rolu. Tu dokáže výborne zahrať Ninina konkurencia Lilly (Mila Kunis). Obe baletky sa spriatelia, no Nina má čo nevidieť pochybnosti. Nechce Lilly ukradnúť jej rolu? Čo je skutočnosť a čo iba výplod jej fantázie? Začína sa boj medzi Bielou a Čiernou labuťou. Psychologický thriller Darrena Aronofského (Rekviem za sen, Wrestler).
 
127 HODÍN
Skutočný príbeh skalolezca Arona Ralstona (James Franco) a jeho významného dobrodružstva, pri ktorom mu spadne na ruku uvoľnený balvan a zablokuje ho v izolovanom kaňone v Utahu. Počas nasledujúcich 5 dní Ralston prehodnocuje svoj život a prežíva urputné chvíle, až napokon nazbiera odvahu a nevyhnutné prostriedky na to, aby za každú cenu prežil a zachránil si život. Zvládne sa dostať cez 65 stôp vysokú stenu a odšliapať vyše 8 míľ v katastrofálnom zdravotnom stave až pokým je zachránený. Počas svojej cesty Ralston spomína na priateľov, milenky (Clemence Poesy), rodinu a dvoch peších výletníkov (Amber Tamblyn a Kate Mara), ktorých stretol pred svojou nehodou. Budú práve oni poslední ľudia, ktorých mal kedy šancu stretnúť? Drsný a napínavý príbeh, ktorý vezme svojich divákov na doposiaľ neprebádanú cestu ukáže, čoho sme schopní, keď chceme prežiť.

KRÁĽOVA REČ
Príbeh anglického kráľa Juraja VI. (oscarový Colin Firth), otca Alžbety II., ktorý sa po abdikácii svojho brata stáva plnohodnotným nástupcom a držiteľom anglického trónu. Kvôli svojej koktavosti ho však okolie považuje za neschopného. Juraj sa preto rozhodne využiť pomoc svojho hlasového pedagóga a odborníka Lionela (Geoffrey Rush). Víťaz tohtoročných Oscarov!

Júlové DVD novinky Júlové DVD novinky Júlové DVD novinky

SVETOVÁ INVÁZIA: BOJ O LOS ANGELES
Námorná jednotka vedená seržantom Michaelom Nantzom (Aaron Eckhart) je povolaná okamžite reagovať na jeden z mnohých pobrežných útokov v LA. Seržant Nantz a jeho muži idú do neľútostnej bitky proti votrelcom, ktorí sú určení zničiť všetko, čo im stojí v ceste... Režisér filmu sa nechal inšpirovať udalosťou, ktorá sa odohrala v noci z 24. na 25. februára 1942 počas 2. svetovej vojny, kedy bola západná časť našej pologule v ohrození...

ŽIVOT PO ŽIVOTE
Clint Eastwood prináša príbeh troch ľudí, ktorých nejakým spôsobom postihla smrť. George (Matt Damon) je americký robotník, ktorý má zvláštne napojenie na posmrtný život. Na druhej strane sveta prežije francúzska novinárka Marie (Cécile De France) okamžik, kedy sa ocitne blízko smrti, čo úplne otrasie jej vnímaním reality. A keď londýnsky študent Marcus stratí najbližšieho človeka, nutne potrebuje odpovede na otázky, ktoré s odchodom milovanej osoby vyvstávajú. Každý je na ceste za hľadaním pravdy. Ich životy sa pretnú a navždy zmenia tým, v čo veria, že by mohlo byť – alebo nemusí byť – po živote.

RANGO
„Vitaj amigo, v púšti nekonečnej, kde smäd a prach sú tvoje družky večné...“. Chór hrajúcich a spievajúcich mexických sov vás uvedie do sveta, kde vás smiech prejde, ale napriek tomu sa budete bez prestávky smiať príbehu o najnepravdepodobnejšom hrdinovi, akého kedy Divoký západ poznal. Režisér Pirátov z Karibiku Gore Verbinski znovu namiešal koktail akcie, humoru a nádherných kulís, ktorý ide rovnako dobre ako loď Jacka Sparrova, i keď z hraného sveta možno nečakane preskočil do animovaného. Než si začal hovoriť Rango a vybájil si množstvo mýtov o svojich hrdinských kúskoch, obýval chameleón v havajskej košeli priestorné terárium. Nič mu v ňom nechýbalo, snáď len viac akcie. Tú si začne naplno užívať, keď sa nešťastnou náhodou ocitne uprostred vyprahnutej púšte, kde si na ňom temer pochutí hladný jastrab. A aby nebolo napätia málo, jeho ďalšie kroky vedú do mesta Prach, kde obyvateľom visia kolty prekliato nízko. Vymyslí si meno Rango a pár hrdinských historiek, čo vzápätí oľutuje...

Júlové DVD novinky Júlové DVD novinky Júlové DVD novinky

SKUTOČNÁ GURÁŽ
Hlavným hrdinom je jednooký šerif Rooster Cogburn, ktorý s nikým nejedná v rukavičkách a najviac obľubuje fľašu whisky. Spolu s mladým dievčaťom Mattie sa vydáva do nepriateľského územia, aby vypátral a potrestal vraha jej otca... Remake rovnomenného titulu s oscarovým Johnom Waynom z roku 1969. Western bratov Coenovcov v hl. úlohách s Jeffom Bridgesom, Mattom Damonom či Joshom Brolinom si od amerických akademikov vyslúžil až 10 nominácií na Oscara.

VRAH MEDZI NAMI
"M" ako "Mörder", teda vrah. Písmeno napísané kriedou, ktoré má označovať vraha. Po sérii monumentálnych filmov sa režisér Fritz Lang vracia k realite a nakrúca film vychádzajúci zo skutočných udalostí. Vrah medzi nami je Langovým prvým zvukovým filmom. Geniálny režisér však nezaváhal a s ohromujúcou ľahkosťou zaradil zvuk medzi výrazové prostriedky filmového jazyka. Jednoduchý hudobný motív posúvajúci dej, zvukové presahy, paralelná montáž – ak porovnáme tieto Langove invenčné postupy s bezradným postojom dnešných režisérov k nástupu 3D, pochopíme najlepšie jeho veľkosť a prínos svetovému filmu.

ŽENA ZA VÝKLADOM
Kriminalistický psychológ profesor Richard Wanley (Edward G. Robinson) práve poslal svoju ženu a deti na prázdniny, keď ho vo výklade na Fifth Avenue hlboko zasiahol portrét krásnej mladej ženy (Joan Bennett). Krátko na to sa s ňou zoznámi osobne a je pozvaný do jej apartmánu. Tu sa však stretne s jej milencom a v sebaobrane ho zabije. Žena za výkladom z roku 1944 patrí spolu s Ministerstvom strachu (1944) a Scarlet Street (1945) medzi najlepšie klasické filmy noir od Fritza Langa.


autor Michal Šmajda 4.8.2011
Meno:
ODOSLAŤ
:)
REBRÍČEK SK
01 |
návšt. 6379
02 |
návšt. 3868
03 |
návšt. 3865
04 |
návšt. 3518
05 |
návšt. 2098
06 |
návšt. 1798
07 |
návšt. 2057
08 |
návšt. 1557
09 |
návšt. 764
10 |
návšt. 551
REBRÍČEK US
01 |
$80,0 mil.
02 |
$16,0 mil.
03 |
$11,0 mil.
04 |
$10,0 mil.
05 |
$3,3 mil.
06 |
$2,4 mil.
07 |
$2,2 mil.
08 |
$1,9 mil.
09 |
$1,5 mil.
10 |
$1,4 mil.
SOCIÁLNE SIETE
KOMENTÁRE
Kinema.sk - filmy, seriály

sector logo
network
ISSN 1336-4197. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / Kinema s.r.o.