TV TIPY 19.9. - 25.9. 2011

TV TIPY 19.9. - 25.9. 2011

VOD recenzia



19.9.
PONDELOK

21:55 Papierový vojak (Бумажный солдат), Rusko, 2008 (Dvojka)
Na pozadí prelomových historických udalostí, akým je prvá výprava do vesmíru, sa odvíja príbeh doktora Pokrovského, ktorý sa stará o zdravie sovietskych kozmonautov. Rozpoltená Danielova duša nenachádza pokoj v osobnom ani profesnom živote. Oscilujúc medzi dvoma milujúcimi ženami, otcovými ambíciami, vlastnými komplexmi a službou rodnej krajine, nenachádza priestor pre seba. Očakávanie veľkého víťazstva sa v blativo rozrytej základni kazašského Bajkonuru mení na predtuchu hroziacej smrti nevinných ľudí, na ktorej by doktor niesol nezmazateľnú vinu. Pohľad do zákulisí Gagarinovho štartu je predovšetkým výpoveďou o duševnom tápaní ľudí, ktorí sa ocitli pred dilemou, ktorá môže navždy zmeniť ich život.

22:20 Tmavomodrá, takmer čierna (Azuloscurocasinegro), Španielsko, 2006 (Čt2)
Film je príbehom o rôznych podobách lásky a nenávisti medzi priateľmi a rodinou. Portrét zaujímavého prepletenca medziľudských vzťahov, ktorý je režisérskym debutom Daniela Sáncheza Arévala, získal množstvo španielskych i medzinárodných ocenení za réžiu aj herecké výkony.

23:45 Pláž (The Beach), USA/ Veľká Británia, 2000 (Joj)
S prísľubom dobrodružstva prichádza do Thajska mladý americký cestovateľ Richard (Leonardo DiCaprio). Cestovanie, ako tvrdí, je hľadanie zážitkov, hľadanie niečoho nového, zvláštneho. V lacnom hoteli v Bangkoku sa zoznamuje s mladým francúzskym párom - Etiennom (Gillaume Canet) a Francoise (Virginia Ledoyen). V rovnakom hoteli sa stretáva s pomäteným, drogami poznamenaným Daffym (Robert Carlyle), ktorý rozpráva Richardovi nepravdepodobný príbeh o tajnom ostrove, Raji na Zemi s nádhernou plážou nepoškvrnenou nájazdmi turistov.


20.9.
UTOROK

20:00 Kramerová verzus Kramer (Kramer vs. Kramer), USA, 1979 (Čt2)
Rozvodová dráma režiséra Roberta Bentona, nakrútená podľa románu Avery Cormana, dokázala svojím mimoriadne pôsobivým spracovaním a vynikajúcimi hereckými výkonmi jej hlavných protagonistov, Dustina Hoffmana a Meryl Streepovej, rozcitlivieť nielen milióny filmových a televíznych divákov, ale i porotu Filmovej akadémie, ktorá film odmenila 4 Oscarmi (za najlepší film, herecký výkon v hlavnej i vedľajšej úlohe, réžiu a scenár.)

20:00 Mestečko Pleasantville (Pleasantville), USA, 1998 (MGM)
Dvojčatá David a Jennifer sa ocitnú v čiernobielom sitkome z 50. rokov, ktorý sledujú v televízii. David sa v prostredí seriálového mestečka orientuje, no jeho sestra sa nemieni zmieriť s tým, že akékoľvek vášnivé prejavy nie sú bežné a obyvatelia nepoznajú dážď ani oheň.

23:05 48 hodín (48 Hrs.), USA, 1982 (Nova)
Slávny thriller s prvkami komédie o drsnom policajtovi a ukecanom väzňovi, ktorí spoločne pátrajú po  vrahovi na úteku. Z väzenia utiekol nebezpečný trestanec. Odzbrojil detektíva Jacka Catesa a jeho pištoľou zastrelil ďalšieho policajta. Jack Cates je však odhodlaný pomstiť smrť kolegu za každú cenu. Aby se dostal vrahovi na stopu, rozhodne se "vypožičať" si z väzenia na štyridsaťosem hodín väzňa  Reggio Hammonda, ktorý by mu mohol pomôcť. 

23:40 Štyri minúty (Vier Minuten), Nemecko, 2006 (Čt2)
Stará učiteľa klavíru objavuje vo väzení nesmierny talent u neskrotnej mladej Jenny. Jej ruky však dokážu rovnakou mierou vytvárať povznášajúcu hudbu, ale aj prinášať skazu a bolesť. Postupné zbližovanie týchto dvoch zdanlivo protichodných žien sa stane pre obe cestou, ktorá privedie na svetlo ich sny, traumy aj dlho ukrývané city. Ich spoločné snaženie smeruje k nadchádzajúcej klavírnej súťaži, kde okolím odpísaná agresívna žena dostane šancu, aby v priebehu štvorminútového vystúpenia všetkým ukázala, čo v nej je.


TV tipy 19.9. - 25.9. 2011 TV tipy 19.9. - 25.9. 2011 TV tipy 19.9. - 25.9. 2011

21.9.
STREDA

18:20 V sobotu večer, v nedeľu ráno (Saturday Night and Sunday Morning), VB, 1960 (MGM)
Hrdinom adaptácie rovnomenného románu Alana Sillitoea je ďalší z radu mladých rozhnevaných mužov, ktorých v povojnovom Anglicku nečakalo nič lepšieho ako ťažká robota, alkohol a smrť. Arthur Seaton celý týždeň tvrdo pracuje v nottinghamskej továrni, aby si v sobotu večer užíval. Jeho heslom je: "Chcem sa zabávať, zvyšok je len obyčajná propaganda". V mene svojej životnej filozofie každý týždeň zo soboty na nedeľu leje do seba jednu pintu piva za druhou a zabáva sa s dievčatami. Začne si milostnú aféru so staršou Brendou, hoci je vydatá za jeho kolegu z továrne. Ani to mu však nebráni, aby sa zaujímal o iné ženy. Keď stretne mladú naivnú Doreen, bez problémov ju zvedie. Brenda mu však oznámi, že čaká jeho dieťa.

21:00 Júlia (Julia), Francúzsko/ USA/ Mexiko/ Belgicko, 2008 (Filmbox Extra)
Život extrovertnej alkoholičky Júlie sa rúca. Príde o zamestnanie v oblasti predaja nehnuteľností a keď už nevie čo si počne, stretne susedu, Mexičanku Elenu, ktorá jej poradí ako získať peniaze. Plán únosu osemročného syna bohatých susedov sa jej zdá ako vhodné riešenie.

20:30 Mustangy (The Misfits), USA, 1961 (MGM)
V snahe zachrániť svoje manželstvo s Marilyn Monroe napísal dramatik Arthur Miller scenár filmu Mustangy, ktorého realizáciu ponúkol Johnovi Hustonovi. Vznikla pútavá dráma o jednej žene, troch mužoch, divokých mustangoch a hľadaní šťastia, v ktorom sa po boku krehkej plavovlasej divy objavili Clark Gable, Eli Wallach a Montgomery Clift. Napriek vynikajúcim hereckým výkonom, fascinujúcej kamere Russella Mettyho (Dotyk zla, Spartakus) a sugestívnemu hudobnému sprievodu sa Mustangy v dobe vzniku nestali diváckym hitom.

01:25 JCVD (JCVD), Belgicko/ Francúzsko/ Luxemburg, 2008 (Filmbox Extra)
Na pomedzí skutočnosti a fikcie sledujeme Jean-Clauda Van Damma v príbehu o páde hviezdy, ktorej minulosť odopiera právo na normálny život. Vyčerpaný súdnym pojednávaním a filmovými manažérmi a producentmi, ktorí ho posledné roky iba okrádajú, sa vracia do rodného Belgicka. Najradšej by si ľahol do prvého hotelu a prespal pár dní a nocí, ale v Bruseli má stále status hviezdy a tak ho každú chvíľu niekto zastaví a chce sa s ním dať do reči alebo aspoň vyfotografovať. Jean-Claude navyše musí uhradiť honorár právnikovi, lenže kreditná karta je prázdna. Chvíľu potom ako Jean-Claude vojde do  miestnej pošty sa ozve výstrel.


22.9.
ŠTVRTOK

21:00 Volanie mora (Mar adentro), Španielsko/ Francúzsko/Taliansko, 2004 (Filmbox)
Stačil jeden dlhý pohľad inam, na ňu, jedna nepozornosť a skok do ustupujúceho mora zmenil život Ramóna Sampedra (Javier Bardem) na nepoznanie. Pri skoku hlavou vpred si nezlomil väz, ani neupadol do bezvedomia, ani sa neutopil. Ostal žiť, so spomienkou na celý predchádzajúci život, pripútaný na posteľ ochrnutý. Celých 28 rokov 4 mesiace a niekoľko dní hľadal legálnu cestu preč z tohto sveta. Celých 28 rokov 4 mesiace a niekoľko dní ho v tomto snažení podporovali ľudia, ktorí ho milovali, ktorým na ňom záležalo, ktorí obetovali vlastné životy a robili všetko pre to, aby bol ten jeho aspoň o niečo lepší.

21:40 Spalovač mrtvol, ČSSR, 1968 (Kino CS)
Scenár filmovej adaptácie rovnomennej novely Ladislava Fuksa zvýrazňuje psychologické základy fašizmu. Analyzuje ľudský charakter, ktorý nebránil hlavnému hrdinovi pri páchaní ohavných a nehumánnych činov. Úvodné idylické scény Kopfrkingla s rodinou vystrieda nepriame rozprávanie o zmene jeho osobnosti. Spalovač mrtvol je temnou, nanajvýš štylizovanou štúdiou o premene človeka na zviera. Analyzuje prejavy úchylného človeka, otca rodiny, ktorý pod vplyvom priateľa s prvej svetovej vojny, nachádza v sebe vlohy a talent na súbežníka a vraha.


TV tipy 19.9. - 25.9. 2011 TV tipy 19.9. - 25.9. 2011 TV tipy 19.9. - 25.9. 2011

23.9.
PIATOK

22:00 Metropia, (Metropia), Švédsko/ Dánsko/ Nórsko/ Fínsko, 2009 (Čt2)
Príbeh sa odohráva v neďalekej budúcnosti, kedy sa svet potýka s nedostatkom ropy a všetky mestské metrá v Európe boli prepojené v obrovský podzemný dopravný systém. V Štokholme žijúci Roger má však zvláštnu starosť. Kedykoľvek zostúpi pod zem, znepríjemňuje mu pohodlné cestovanie neznámy hlas v hlave. Obracia sa preto na tajomnú Ninu, aby mu pomohla utiecť zo znepokojujúceho prostredia spletitých trás metra. Čím ďalej sa však dostávajú, tým hlbšie je Roger zapletený do neznámeho sprisahania.  

22:55 Hľadanie Krajiny-Nekrajiny (Finding Neverland), USA/ VB, 2004 (Filmbox)
Johnny Depp a Kate Winslet v čarovnom príbehu o zrode jednej z najznámejších postáv sveta rozprávok – Petrovi Panovi. James Barrie žije v Londýne na začiatku 20.storočia. Ako spisovateľovi a dramatikovi sa mu veľmi nedarí. Jedného dňa stretáva očarujúcu ženu, ktorá má štyroch synov. Život s ňou a s jej deťmi sa stáva pre Barrieho silnou inšpiráciou. Nová rodina mu pomáha na tvorivej ceste do ríše fantázie, v ktorej sa zrodí Peter Pan a jeho magický svet. Film Marca Forstera (Ples príšer).

23:50 2010: Rok prvého kontaktu, (2010), USA, 1984 (Cinemax)
V roku 2010 je k Jupiteru vyslaná sovietska vesmírna loď Leonov, ktorej posádku okrem Rusov tvoria aj traja americkí astronauti. Ich úlohou je zistiť, čo presne sa odohralo pred deviatimi rokmi na palube americkej lode Discovery, ktorej celá posádka zahynula kvôli zlyhaniu počítača a preskúmať obrovský monolit neznámeho pôvodu v blízkosti mesiaca Európy. V priebehu záchrannej operácie prepukne na Zemi vojenský konflikt medzi Spojenými štátmi a Sovietskym zväzom.


24.9.
SOBOTA

20:00 Valkýra (Valkyrie), USA/ Nemecko, 2008 (Nova)
Plukovník von Stauffenberg (Tom Cruise) je jedným z veliteľov v severnej Afrike. Je presvedčený, že službou pod Hitlerom sa spreneveruje svojej vlasti. Keď sa po zranení vráti do Berlína, je len otázkou času, kedy sa s ním spojí skupina významných mužov, neveriacich v stúpajúcu hviezdu Führera a odhodlaných zachrániť z Nemecka, čo sa ešte dá. Je otázkou, či idealista s modrou krvou (plukovník je zároveň gróf) nájde spoločnú reč s politikmi, prospechármi a nerozhodnými nespokojencami. Atmosféru naliehavosti a paranoje vo vnútri nemeckého odporu pomohol režisérovi Bryanovi Singerovi (X- Men, Superman sa vracia, Obvyklí podozriví)vytvoriť tím jeho stálych spolupracovníkov – oscarový scenárista Christopher McQuarrie (Obvyklí podozriví), kameraman Newton Thomas Sigel (Superman sa vracia, X- Men) a mnoho ďalších.

22:05 Zredigované (Redacted), USA/ Kanada, 2007 (Dvojka)
Film nakrútil známy americký režisér Brian De Palma podľa skutočného incidentu s podrobnosťami ktorého sa zoznámil na internete. Uskutočnil potrebné úpravy, aby sa vyhol možným právnym dôsledkom a v spolupráci s málo známymi hercami realizoval pôsobivý príbeh americkej jednotky, v ktorom sa prelína niekoľko zdrojov, tvoriacich dokopy jednoliaty obraz násilia, plodiaceho ďalšie násilie. De Palma, známy svojim režijným rukopisom, udalosti neukazuje ako v konvenčnej dráme, ale skladá ich dohromady z videodeníku jedného z vojakov, reportážnych záberov miestnej televízie, záznamov bezpečnostných kamier a dokonca z výsekov fiktívneho francúzskeho dokumentu. Film neponúka žiadne riešenia, iba upozorňuje na to, čo sa deje.

22:35 Pavučina lží (Body of Lies), USA, 2008 (Markíza)
Je najlepším mužom amerických spravodajských služieb v oblasti, schopný vyjednávať a pohybovať sa v zónach, z ktorých sa dostane živý málokto. Roger Ferris (Leonardo DiCaprio) je muž bez identity, ktorý zveruje svoj život chladnému hlasu na druhom konci telefónnej linky. CIA veterán Ed Hoffman (Russell Crowe) zase vedie vojnu z počítača vo svojej obývačke na predmestí a riadi každý Ferrisov krok. Jednej z najlepších spravodajských služieb uniká vodca teroristov, ktorý pripravuje bombové útoky po celom svete. Aby ho vylákali na svetlo, bude musieť Ferris preniknúť do sveta nelegálnych financií a vytvoriť spojenectvo s veliteľom Jordánskych špeciálnych operácií. Čím sa Ferris dostáva bližšie k svojmu cieľu, tým častejšie sa ocitá v situáciách, v ktorých platí, že spojenci sú len tak dobrí ako ich posledný podvod a dôvera sa stáva tou najnebezpečnejšou taktikou.

23:30 Mesto bohov (Cidade de Deus), Brazília/ Francúzsko/ USA, 2002 (Čt2)
Hlavnou postavou filmu „Mesto bohov" nie je človek. Je ňou miesto. „Božie mesto" je časť mesta, v ktorej sa začali v 60.rokoch stavať domy pre chudobných ľudí, a z ktorej sa začiatkom 80.rokov stala jedna z najnebezpečnejších častí Rio de Janeira. Aby divákovi vyrozprával príbeh tohto miesta, film zachytáva príbehy mnohých postáv, všetky videné očami rozprávača. Tým je chudobný chlapec menom Buscapé, príliš slabý a vystrašený aby sa stal zločincom, ale dosť bystrý na to, aby sa uspokojil so zle platenou prácou.


TV tipy 19.9. - 25.9. 2011 TV tipy 19.9. - 25.9. 2011 TV tipy 19.9. - 25.9. 2011

25.9.
NEDEĽA

22:00 Shifty (Shifty), Veľká Británia, 2008 (Cinemax)
Film sleduje dvadsaťštyri hodín mladého dealera kokaínu v Londýne. Náhly návrat domov jeho najlepšieho priateľa uvedie do pohybu sled udalostí a Shiftyho život sa rýchlo vymkne kontrole. Na každom kroku ho sleduje zákazník, ktorý sa zúfalo snaží s ním spraviť obchod za každú cenu. Jeho rodine došla trpezlivosť a chce s ním skoncovať raz a navždy. Shiftymu nezostáva nič iného, než sa obrátiť na svojho rivala a konkurenčného dealera, pričom mu hrozí, že sa mu celý život rozsype ako domček z kariet.

22:10 Wall Street (Wall Street), USA, 1987 (Prima)
Táto snímka je pohľad do zákulisia WALL STREET 80. rokov. Veľkého podniku veľkých obchodov. Na jednej strane bezohľadní milionári, na druhej strane ambiciózni nováčikovia. Charlie Sheen ako maklér, túžiaci po úspechu a uznaní s cieľom získať "veľkú rybu", sa bezhlavo zapletie do nezákonného lukratívneho sveta. Prenikne do sveta peňazí, kam je uvedený legendárnym finančníkom z Wall Street -Gordonom Gekkom.

23:55 Training Day (Training Day), USA, 2001 (Markíza)
Ambiciózny mladý policajt Jake Hoyt (Ethan Hawke) sa túži stať detektívom a tak sa nechá dobrovoľne preveliť do losangeleskej protidrogovej jednotky. Jeho nový šéf a partner, tvrďas Alonzo Harris (Denzel Washington) je so svojím mafiánskym autom a výzorom postrachom všetkých gangsterov. Vie všetko o organizovanom zločine a ide zásadne len po veľkých rybách. Drží sa hesla: "ak chceš zničiť zlo, musíš sa stať jeho súčasťou". To sa Jakeovi veľmi nepozdáva, ale napriek tomu sa spolu s Alonzom vrhá do víru korupcie a vrážd. Za jeden deň prežije dokonalú prehliadku štvrtí, ktoré patria len a len mafiánskym gangom a pochopí, že svet je iný, ako si doteraz myslel.

00:15 Chattahoochee (Chattahoochee), USA, 1989 (MGM)
Pod názvom Chattahoochee sa skrýva dráma inšpirovaná reálnym príbehom o neutešenom stave americkej psychiatrickej starostlivosti v polovici minulého storočia. Hlavný hrdina Emmet Folley je trošku jednoduchší, napriek tomu sympatický a v hluboko veriaci muž, ktorý sa nedávno vrátil domov z pekla kórejskej vojny. Jeho začlenenie do okolnej, v miery žijúcej spoločnosti je omnoho ťažšie, ako všetci pôvodne predpokladali. Nakoniec, po bizarnom a nepodarenom pokuse o samovraždu, končí veterán v chattahoocheeskej psychiatrickej liečebni. Prostredie, do ktorého prichádza však nie je žiadnym rajom a rozhodne ho v ňom nečaká potrebná starostlivosť a liečba. V hlavnej úlohe muža, ktorý nemal šťastie podáva vrcholný výkon Gary Oldman. Vo vedľajšej úlohe jeho kamaráta Walkera prichádza Dennis Hopper.


HIT TÝŽDŇA

23.9.
PIATOK

22:00 Metropia, (Metropia), Švédsko/ Dánsko/ Nórsko/ Fínsko, 2009 (Čt2)
Príbeh sa odohráva v neďalekej budúcnosti, kedy sa svet potýka s nedostatkom ropy a všetky mestské metrá v Európe boli prepojené v obrovský podzemný dopravný systém. V Štokholme žijúci Roger má však zvláštnu starosť. Kedykoľvek zostúpi pod zem, znepríjemňuje mu pohodlné cestovanie neznámy hlas v hlave. Obracia sa preto na tajomnú Ninu, aby mu pomohla utiecť zo znepokojujúceho prostredia spletitých trás metra. Čím ďalej sa však dostávajú, tým hlbšie je Roger zapletený do neznámeho sprisahania.  


autor Tomáš Daneček 19.9.2011
Meno:
ODOSLAŤ
:)
REBRÍČEK SK
01 |
návšt. 6379
02 |
návšt. 3868
03 |
návšt. 3865
04 |
návšt. 3518
05 |
návšt. 2098
06 |
návšt. 1798
07 |
návšt. 2057
08 |
návšt. 1557
09 |
návšt. 764
10 |
návšt. 551
REBRÍČEK US
01 |
$80,0 mil.
02 |
$16,0 mil.
03 |
$11,0 mil.
04 |
$10,0 mil.
05 |
$3,3 mil.
06 |
$2,4 mil.
07 |
$2,2 mil.
08 |
$1,9 mil.
09 |
$1,5 mil.
10 |
$1,4 mil.
SOCIÁLNE SIETE
KOMENTÁRE
Kinema.sk - filmy, seriály

sector logo
network
ISSN 1336-4197. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / Kinema s.r.o.