TV TIPY 10.10. - 16.10. 2011

TV TIPY 10.10. - 16.10. 2011

VOD recenzia



10.10.
PONDELOK

20:50 Život je peklo (Clean), Kanada/ Francúzsko/ Veľká Británia, 2004 (Film+)
Niekoľko rokov žili spolu, Emily a Lee, rockové hviezdy 80-tych rokov, sladká sláva a ľahko nadobudnuté peniaze im omámili hlavu. Ale tiež drogy. Keď je Lee nájdený mŕtvy v hoteli pri kanadských hraniciach, život Emily sa rozpadá na kusy. Skúša začať znovu v Paríži. Smola ju však prenasleduje aj tu a jediné k čomu sa Emily upína je jej syn Jay, ktorý žije s Leeho rodičmi v Kanade.

22:00 Cela 211 (Celda 211), Španielsko/ Francúzsko, 2009 (Dvojka)
Budúci väzenský dozorca Juan je práve na prehliadke svojho nového pracoviska, keď vo väznici vypukne vzbura a on sa ocitne v pasci - sám a bez možnosti pomoci zvonku uviazne uprostred rozvášnených väzňov. Prezradenie znamená istú smrť, jeho jedinou šancou tak ostáva predstierať, že je jedným z nich a získať dôveru vodcu vzbury. Strhujúci väzenský thriller s vynikajúcimi hereckými výkonmi bol v Španielsku ako jedna z filmových udalostí roka ocenený ôsmymi cenami Goya.


11.10.
UTOROK

povinné pozeranie
20:00 Rebel bez príčiny (Rebel Without a Cause), USA, 1955 (Čt2)
Podľa literárnej predlohy Dr. Roberta Lindnera vznikol kultový film o pocitoch, hľadaní a nachádzaní stratenej generácie 50. rokov. Režisér Nicholas Ray podriadil prípravu, nakrúcania aj výber hercov autentickým kontextom. Medzi jeho výrazné klady patrí bez pochyby obsadenie Jamesa Deana, ktorý v rovnakom roku už zažiaril v Kazanovom filme Na východ od raja. Smutný, zranený aj zraňujúci hrdina v modrých džínsach, sa stal symbolom dospievajúcej generácie, búracej sa proti rodičom a svetu, ktorý pre nich pripravili.

21:00 Koncert (Le Concert), Francúzsko/ Taliansko/ Belgicko/ Rumunsko, 2009 (Filmbox Extra)
Pred tridsiatimi rokmi bol Andrej Simoniovich Filipov, známy dirigent orchestri Bolšoju, vyhodený zo svojej pozície, pretože sa postavil za židovských hudobníkov. Teraz v divadle iba upratuje. Pri umývaní riaditeľovej kancelárie sa náhodou dozvie, že parížsky Chatelet Theater si praje, aby súčasný orchester zahral v Paríži. Hlavou mu bleskne myšlienka, ktorú sa rozhodne uskutočniť. Do Paríža pôjde on so svojim orchestrom! 

22:35 Satyrikon (Satyricon), Taliansko/ Francúzsko, 1969 (Cinemax)
Táto osobitá alegória je akousi starovekou road-movie o putovaní mladíkov Encolpia a Ascylta. Zobrazuje surrealisticky a často naturalisticky antický svet hostín, orgií, úchyliek a výstredností. Rúcajúce sa hodnoty rímskeho impéria symbolizuje zrúcaný nevestinec. Réžia: Federico Fellini.

23:20 Alfie (Alfie), Veľká Británia, 1966 (Čt2)
Film  režiséra Lewisa Gilberta vznikol podľa divadelnej hry Billa Naughtona, ktorý je aj autorom scenára. Film je svižne nakrútenou štúdiou človeka, ktorý v mnohom stelesňuje uvoľneného ducha nastupujúcich 60. rokov. Jeho amorálny hrdina nie je zlý a rozhodne nechce nikomu ublížiť, len si vôbec neuvedomuje, akú citovú spúšť za sebou zanecháva. Snímka stojí a padá s hereckým výkonom Michaela Cainea, ktorého úloha Alfieho katapultovala medzi herecké hviezdy prvej veľkosti. V roku 2004 vznikol remake filmu, s Judom Lawom v hlavnej úlohe. 

TV tipy 10.10. - 16.10. 2011 TV tipy 10.10. - 16.10. 2011 TV tipy 10.10. - 16.10. 2011


12.10.
STREDA

21:00 Nový svet (Nuovomondo), Francúzsko/ Taliansko, 2006 (Filmbox)
Chudobný farmár a vdovec Salvatore sa rozhodne začiatkom 20. storočia emigrovať do spojených štátov aj s rodinou. Kým sa nalodia, stretne sa s tajomnou Lucy, z ktorej sa má stať britská lady, ale ona sa snaží dostať naspäť do Ameriky. Z neznámeho dôvodu sa ešte pred príchodom na newyorský Ellis Island chce za niekoho vydať a Salvatore prijme jej žiadosť. Hneď ako imigranti vstúpia na pevnú zem, musia prejsť testami a vyšetreniami aby mohli vstúpiť na americkú pôdu. Ich osud je v rukách colných úradníkov.

21:00 Bright star (Bright Star), Veľká Británia/ Austrália/ Francúzsko, 2009 (Filmbox Extra)
Neďaleko Londýna sa v roku 1818 odohráva ľúbostný príbeh slávneho básnika Johna Keatsa. Fanny Brawne, o ktorej si spočiatku myslel, že je domýšľavá a povrchná, sa stane jeho osudovou láskou. Napriek mnohým rozdielom sa našli okolnosti, ktoré ich spojili, ovplyvnili básnikovu tvorbu, ale takisto ich navždy odlúčili. Jeho predčasná smrť vo veku 25 rokov kruto zasiahla do vzťahu, ktorého hĺbku zvečnili jeho verše.

21:55 Nevesta hôľ, ČSSR, 1971 (Dvojka)
Baladický príbeh odohrávajúci sa v slovenskej horskej oblasti pred druhou svetovou vojnou. Mladý horár sa po rokoch vracia z mesta do rodnej dediny. Stretáva sa so svojou detskou láskou Zunou, dievčaťom - živlom, ktorú niektorí považujú za takmer sväticu, iní za pobehlicu, no všetci po nej túžia. Zuna rozumie prírode, je obdarená zvláštnymi schopnosťami a horár sa rozhodne, že ju chce za ženu. Keďže nie je sám, kto po nej túži, nevyhne sa konfrontácii s ostatnými mužmi, predovšetkým s divokým Tavom.

13.10.
ŠTVRTOK

23:05 Hostia (The Visitors), USA, 1972 (Cinemax)
Útulný dom na samote. Bill (James Woods) a Martha (Patricia Joyce) si užívajú pokojné nedeľné odpoludnie. A vtom sa objavujú hostia. Dvaja bývalí známi z Vietnamu, z rovnakej čaty, Mike a Tony. A začínajú sa správať divne. Nie je to priateľská návšteva. Tento krát sa niečo stalo a nastal čas vyjasňovania a krutej pomsty.

23:20 Mŕtva zóna (The Dead Zone), USA, 1983 (Nova cinema)
Učiteľ Johnny Smith strávi po ťažkej autonehode päť rokov v kóme. Keď sa preberie, zistí, že má zvláštnu schopnosť vidieť do minulosti aj do budúcnosti. Stačí aby sa dotkol niekoho ruky, a hneď vidí, čo dotyčný prežil v detstve či čo ho v dohľadnej dobe čaká. Po krátkom váhaní sa rozhodne pomôcť polícii v pátraní po masovom vrahovi mladých dievčat. Lenže jeho vízie ho vyčerpávajú a sú desivé. V jednej z nich dokonca vidí, ako najbližší americký prezident rozpúta atómovú vojnu. Americký film režiséra Davida Cronenberga je adaptáciou románovej predlohy spisovateľa Stephena Kinga. Okrem tohto filmu vznikol taktiež televízny seriál, ktorý sa vysiela od roku 2002. 

00:35 Výbuch (Blow Out), USA, 1981 (Cinemax)
Filmový zvukár počas práce náhodou nahral zvláštny rozhovor milencov a výstrel, ktorý do pripravovaného filmu nepatril. Zistil, že sa vlastne nevedomky stal náhodným svedkom záhadnej vraždy a zaplietol sa do veľmi nebezpečnej hry. Film režiséra Briana De Palmu v hlavných úlohách s Johnom Travoltom a Nancy Allen.
 

TV tipy 10.10. - 16.10. 2011 TV tipy 10.10. - 16.10. 2011 TV tipy 10.10. - 16.10. 2011


14.10.
PIATOK

22:25 Polnočný bozk (In Search of a Midnight Kiss), USA, 2007 (Dvojka)
Los Angeles 31. december. Wilson má 29 rokov a práve končí najhorší rok jeho života. Je v meste nový, nemá dievča, a nemá ani plán na večer. Túži sa zamknúť v byte a zabudnúť, že silvestrovská noc existuje. To však iba do chvíle, kedy ho kamarát Jacob presvedčí dať si inzerát na internet. Odpovie mu Vivian, dievča pevne rozhodnuté do polnoci pobozkať svojho pána Pravého.

22:35 Zástavy našich otcov (Flags of Our Fathers), USA, 2006 (Nova)
Február 1945. Víťazstvo v Európe je na dosah, ale boje v Tichomorí neustále pokračujú. Jedna z najzásadnejších a najkrvavejších bitiek celého konfliktu bola o ostrov Iwo Jima. Dobývanie vyvrcholilo scénou, ktorú dodnes zachytáva jedna z najikonickejších fotografií dejín – päť vojakov námornej pechoty a námorný poddôstojník vztyčujú americkú vlajku na vyhasnutej sopke Suribači. Fotografia zachytávajúca tento okamih sa stala symbolom víťazstva národa a táto šestica vojakov je dnes považovaná za pravých hrdinov. Niektorí z nich zakrátko položili svoje životy, bez toho, aby tušili, že ich tých niekoľko sekúnd urobilo nesmrteľnými. Tí, ktorí prežili sa za hrdinov nepovažovali. Ich cieľom bolo stáť v jednej rade s ostatnými vojakmi, ktorým sa fanfár či slávy nedostalo.

23:20 Sweeney Todd: Diabolský holič  z Fleet Street (Sweeney Todd: The Demon Barber of Fleet Street), USA/ Veľká Británia, 2007 (Markíza)
Johnny Depp a Tim Burton opäť spojili svoje sily a prinášajú na veľké plátna adaptáciu slávneho a mnohými cenami oceneného muzikálu legendárneho skladateľa Stephena Sondheima Sweeney Todd. Johnny Depp sa predstaví ako Benjamin Barker – muž, ktorý bol neprávom odsúdený a uväznený. Po rokoch sa vracia do Londýna a prisahá pomstu nielen za roky strávené za mrežami, ale aj za osud, ktorý stretol jeho ženu a dcéru. Znovu otvorí svoje holičstvo a stáva sa Sweeneym Toddom – čertovským holičom z Fleet Street - ktorý "holil gentlemanov, o ktorých už nikto nikdy nepočul".


15.10.
SOBOTA

21:30 Horší než smrť (Death at a Funeral), UK/ USA/ Nemecko/ Holandsko, 2007 (Film+)
Smrť čaká na každého z nás. Má ale jednu obrovskú výhodu. Keď človek leží nastrojený v rakvi a okolo ho oplakávajú pozostalí, zabudne sa na všetko, v čom nebožtík za života zhrešil. V rakve je už skrátka každý za dobráka. V jednej britskej rodine práve zomrela veľká hlava rodiny a jeden z príbuzných sa rozhodne, že nebude za pokrytca a povie všetkým o zosnulom pravdu. A to nie veľmi peknú. Čoskoro na povrch vyplávajú temné rodinné tajomstvá.

21:50 Hlava 22 (Catch-22), USA, 1970 (Dvojka)
Kpt. John Yossarian je členom posádky bombardéru u 256. leteckej eskadry americkej armády umiestenej v Taliansku pri oslobodzovaní Európy od nacizmu. Už mal byť dávno doma, pretože zákonom nariadený limit 50 misií dávno prekročil. Lenže jeho veliaci dôstojník plukovník Catchcart má nedostatok pilotov, následkom čoho počet misií neustále zvyšuje, aby nemohol žiadny z letcov odísť. A tak sa Yossarian snaží primeť doktora, aby ho poslal domov pre zlý psychický stav. Ten mu ale vysvetlí, že to nejde. Podľa zákona zvaného Hlava 22 musí na svoje bláznovstvo upozorniť sám blázon, lenže podľa tej istej smernice je taký človek v poriadku, pretože blázon si nepripúšťa, že je bláznom. A tak je Yossarian chytený v absurdnej vojnovej mašinérií, z ktorej niet cesty von.

22:00 Ja a Orson Welles (Me nad Orson Welles), Veľká Británia, 2008 (Cinemax)
Komediálna dráma sa odohráva v vzrušujúcom svete newyorského divadla. Píše sa rok 1937 a na stredoškolského študenta, divadelného nadšenca Richarda Samuelsa (Zac Efron) sa usmialo šťastie, teda skôr majiteľ divadla Mercury Orson Welles (Christian McKay), ktorý mu ponúkol vedľajšiu úlohu legendárnom naštudovaní hry Julius Caesar. V priebehu jedného magického týždňa tak Richard debutuje na Broadwayi, prežije románik s ambicióznou staršou ženou a spozná i temné stránky génia potom, ako sa dostane do sporu s panovačnosťou Wellesa.

23:30 Slneční anjeli (Anjos do Sol), Brazília, 2006 (Čt2)
Život dospelých začal pre negramotnú, chudobnú brazílsku vidiečanku Mariu priskoro. V dvanástich rokoch ju vlastní otec predal kupcovi „bieleho mäsa“ Tadeuovi s tým, že sa musí snažiť o lepšiu existenciu ako služobná. Lenže predstava spokojnej budúcnosti sa rozplynula potom, ako sa dievča dostala k farmárovi, ktorý ju najskôr zbavil poctivosti a potom poníženú a zneuctenú Mariu „prenechal“ synovi, aby s ňou získal prvé sexuálne skúsenosti. Tým ale pre Mariu nočná mora iba začína.

00:35 Zachránené sirotky (The Childdren of Huang Shi), Aust./ Čína/ Nemecko/ USA, 2008 (Joj)
Dej filmu sa odohráva v Číne roku 1937, keď Japonsko podnikalo krvavé hony na čínskych obyvateľov. Britský novinár George Hogg sa snaží spoločne s austrálskou zdravotnou sestrou Lee a s vodcom čínskym partizánov Chenom zachrániť zhruba 60 čínskych detí pred nájazdmi Japoncov. A tak podnikajú riskantnú výpravu cez zradné hory s nebezpečnými japonskými vojakmi v pätách.

TV tipy 10.10. - 16.10. 2011 TV tipy 10.10. - 16.10. 2011 TV tipy 10.10. - 16.10. 2011


16.10.
NEDEĽA

18:35 Lásky jedné plavovlásky, ČSSR, 1965 (Kino CS)
Robotníčka Andula žije na internáte v stredočeskom mestečku. Andula túži rovnako ako väčšina jej kamarátok po pravej láske. Je neskúsená a ľahko uverí sľubom a lichôtkam. Na zábave strávi trápny večer v spoločnosti troch vojakov – záložníkov. A vtedy sa konečne objaví mladý muzikant, s ktorým ešte v tú noc skončí v posteli. Neskôr za ním príde do Prahy a ubytuje sa u jeho prekvapených rodičov

19:25 Zabijem Nixona! (The Assassination of Richard Nixon), USA/ Mexiko, 2004 (Filmbox Extra)
Tragický príbeh Sama Bickea, muža, ktorý sa rozhodol spáchať atentát na 37. prezidenta Spojených štátov amerických. Samovo manželstvo sa rozpadá. Práca v obchode ho ponižuje. Napriek tomu sa snaží za každú cenu uspieť. Jediné, čo chce, je získať svoju rodinu späť a rozbehnúť svoj vlastný podnik. Avšak v spoločnosti poznamenanej politickým rozkladom a vojnou vo Vietname nie je veľa miesta pre tých, čo snívajú. Samov svet sa rozpadá a v Amerike vrcholí aféra Watergate, ktorá odhaľuje vinníkov na najvyšších postoch spoločnosti. Zo všetkých médií sa k masám prihovára prezident Nixon. Sam uverí tomu, že našiel osobu zodpovednú za jeho i ďalšie americké problémy a jediné východisko nachádza vo svojom šialenom rozhodnutí.

22:00 Správna vec (La cosa giusta), Taliansko, 2009 (Čt2)
Ostrieľaný policajní mazák a na komisára študujúci naivný policajt sa zídu na sledovaní údajného arabského teroristu práve prepusteného z väzenia. Začiatočnícka snaha a mladícka zbrklosť Eugenia vedú k tomu, že ich Chalíd veľmi rýchlo prekukne a naviaže s nimi priateľský vzťah, čo je v rozpore nie len so všetkými konvenciami, ale aj zo zdravým rozumom. Ibaže čo keď na Chalídovu temnú minulosť nič nepoukazuje a navyše sa ukáže, že je to vcelku fajn chlap? Aj keď je obvinenie z terorizmu nakoniec súdom vyvrátené, na  človeku vždy zanechá tieň podozrenia. 


HIT TÝŽDŇA

15.10.
SOBOTA

22:00 Ja a Orson Welles (Me nad Orson Welles), Veľká Británia, 2008 (Cinemax)
Komediálna dráma sa odohráva v vzrušujúcom svete newyorského divadla. Píše sa rok 1937 a na stredoškolského študenta, divadelného nadšenca Richarda Samuelsa (Zac Efron) sa usmialo šťastie, teda skôr majiteľ divadla Mercury Orson Welles (Christian McKay), ktorý mu ponúkol vedľajšiu úlohu legendárnom naštudovaní hry Julius Caesar. V priebehu jedného magického týždňa tak Richard debutuje na Broadwayi, prežije románik s ambicióznou staršou ženou a spozná i temné stránky génia potom, ako sa dostane do sporu s panovačnosťou Wellesa.


autor Tomáš Daneček 10.10.2011
Meno:
ODOSLAŤ
:)
REBRÍČEK SK
01 |
návšt. 6379
02 |
návšt. 3868
03 |
návšt. 3865
04 |
návšt. 3518
05 |
návšt. 2098
06 |
návšt. 1798
07 |
návšt. 2057
08 |
návšt. 1557
09 |
návšt. 764
10 |
návšt. 551
REBRÍČEK US
01 |
$80,0 mil.
02 |
$16,0 mil.
03 |
$11,0 mil.
04 |
$10,0 mil.
05 |
$3,3 mil.
06 |
$2,4 mil.
07 |
$2,2 mil.
08 |
$1,9 mil.
09 |
$1,5 mil.
10 |
$1,4 mil.
SOCIÁLNE SIETE
KOMENTÁRE
Kinema.sk - filmy, seriály

sector logo
network
ISSN 1336-4197. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / Kinema s.r.o.