TV TIPY 28.11. - 4.12. 2011

TV TIPY 28.11. - 4.12. 2011

článok



28.11.
PONDELOK

21:55 Ako som prežil toto leto (Как я провёл этим летом), Rusko, 2010 (Dvojka)
Dvaja muži pracujú na meteorologickej stanici v odľahlom kúte Ruska - na malom ostrove. Ich úlohou je zbierať údaje z čiastočne rádioaktívneho prostredia a posielať ich vysielačkou do centrály. Pre 50-nika Sergeja je to rutinná záležitosť. Už roky trávi v takejto izolácii a zvykol si na ňu. Jeho mladý spolupracovník Pavel má s ním na stanici stráviť jedno leto. So Sergejom nemá veľa spoločného, počúva svoj MP3 prehrávač, hrá videohry a vyhýba sa Sergejovej spoločnosti. Jedného dňa ide Sergej na rybačku a poverí Pavla, aby za neho sledoval údaje. Pavel je neskúsený, robí chyby - a navyše musí prijať vážnu správu z centrály, určenú pre Sergeja ,ktorá sa týka jeho rodiny. Pavel sa zdráha odovzdať Sergejovi správu o tragickej udalosti, ale jedného dňa k tomu dôjde.

23:25 Gremlins (Gremlins), USA, 1984 (MGM)
Je roztomilý a môžete ho mať doma. Ale dbajte na nasledujúce varovania: Nesmiete ho namočiť. Chráňte ho pred priamym svetlom. A čo je najdôležitejšie, na čo nesmiete nikdy zabudnúť: aj keby plakal, žobral v žiadnom prípade ho nekŕmte po polnoci. Inak bude zle...

00:25 Malá miss Sunshine (Little Miss Sunshine), USA, 2006 (Joj)
Rodina Grega Kinneara a Toni Collet nepatrí zrovna medzi tie, čo veľmi fungujú. Nemý syn, hyperaktívna dcéra, cholerický dedko a homosexuálny brat z manželkinej strany. Žijú všetci spolu vo veľkom dome, až do okamihu, keď zazvoní telefón. Sympatický hlas na druhom konci oznámi, že zmienená hyperaktívna dcéra sa dostala do výberu najkrajších mladých dievčat Ameriky. Rodina je nadšená. Problém je však v tom, že súťaž sa koná na druhom konci štátov, kam sa musia všetci spoločne presunúť na starom Volkswagene


29.11.
UTOROK

20:00 Psohlavci, ČSR, 1955 (Dvojka)
Výpravný historický film, ktorý nakrútil režisér Martin Frič podľa rovnomenného románu Aloisa Jiráska, zachytáva známu históriu vzbury statočných Chodov, vedených Janom Sladkým Kozinom a Matějom Přibkom, proti násilníckemu tyranstvu šľachtica Maxmiliána Lammingera z Albenreuthu, ktorý nechce uznávať ich dávne chodské práva.

22:55 Slneční anjeli (Anjos do Sol), Brazília, 2006 (Film+)
Život dospelých začal pre negramotnú, chudobnú brazílsku vidiečanku Mariu priskoro. V dvanástich rokoch ju vlastní otec predal kupcovi „bieleho mäsa“ Tadeuovi s tým, že sa musí snažiť o lepšiu existenciu ako služobná. Lenže predstava spokojnej budúcnosti sa rozplynula potom, ako sa dievča dostala k farmárovi, ktorý ju najskôr zbavil poctivosti a potom poníženú a zneuctenú Mariu „prenechal“ synovi, aby s ňou získal prvé sexuálne skúsenosti. Tým ale pre Mariu nočná mora iba začína.

23:20 Návrat Bocianov, Slovensko/ Nemecko, 2007 (Čt2)
Príbeh o hľadaní hodnôt a domova. Mladá nemecká letuška Vanda sa rozhodne svoje problémy so vzťahmi vyriešiť dočasným útekom do východoslovenskej dedinky Runina. Obec je domov Vandinej babičky, ktorá sa v po desiatkach rokov vrátila na miesta, odkiaľ ju po 2. svetovej vojny odsunuli, a kde na ňu po celú dlhú dobu čakala jej láska. Nové stretnutia Vandu napokon vťahujú až do sveta obchodovania s ľudskými osudmi.


TV tipy 28.11. - 4.12. 2011 TV tipy 28.11. - 4.12. 2011 TV tipy 28.11. - 4.12. 2011

30.11.
STREDA

18:25 Káva s mliekom (Métisse), Francúzsko/ Belgicko, 1993 (Cinemax)
Lola má osemnásť rokov, má rodičov rôznych národností, jej pleť má farbu medu a jej temperament dokáže rozpáliť nejedno srdce. A tiež má dvoch milencov, ktorých miluje oboch rovnako. Jeden je beloch a druhý černoch. Nemajú vôbec nič spoločného, teda až na to, že majú dvadsať a chodia s Lolou. Lola žije život ako prichádza a s ničím si nerobí ťažkú hlavu. Keď zistí, že je tehotná, pozve oboch milovaných na večeru do svojho malého bytu, aby im tu šťastnú novinku oznámila. 

20:05 Príbeh z Bronxu (A Bronx Tale), USA, 1993 (Jednotka)
Calogero mal ešte iba deväť rokov, keď v uliciach newyorského Bronxu videl na vlastné oči vraždu. Za ňou stojí miestny mafiánsky boss Sonny (Chazz Palminteri), ktorého Calogero policajtom neprezradí. Aj takto sa môže začať zvláštne priateľstvo chlapca a mafiánskeho bossa, ktorý aj napriek zákazu jeho otca Lorenza (Robert De Niro) pokračuje ďalej. Toto je príbeh chlapca, ktorého na život pripravili dva svety. Svet slušnosti a čestnosti jeho otca a svet tvrdej ulice a násilia jeho učiteľa Sonnyho. Nevšedný príbeh a skvelí herci v režijnom debute Roberta De Nira.

22:15 Ohlédnutí, ČSSR, 1968 (Čt1)
Tridsaťročný filmový scenárista František má pre nakrúcanie spracovať novelu spisovateľky Oľgy. Preto sa s ňou začne pracovne stretávať. Obaja si spočiatku vôbec nerozumejú: Oľga je skoro o desať rokov staršia a má za sebou pohnutú minulosť. Otca jej zabilo gestapo, ju samotnú nacisti väznili a mučili. Práve tieto zážitky spracovala v svojej novele. František oproti tomu prežíva pracovnú a osobnú krízu a vybíja si nenaplnené ambície rôznymi výtržnosťami. Olgina optimistická a vyrovnaná povaha ho však pozvoľne mení.

22:45 Irina Palm (Irina Palm), Belgicko/ Luxemburg/ UK/ Nemecko, 2007 (Filmbox Extra)
Maggie (Marianne Faithfull), 50-ročná vdova, stále verná svojmu mŕtvemu manželovi, nutne potrebuje peniaze, aby mohla zaplatiť liečbu svojmu chorému vnukovi. Po niekoľkých nevydarených pokusoch nájsť si prácu sa Maggie ocitne na uliciach londýnskej štvrte Soho. Do očí jej padne inzerát vo výklade "obchodu" s názvom Sexy World, na ktorom stojí: "Prijmeme spoločníčku". Príliš zúfalá a stratená na to, aby si uvedomila, čo vlastne robí, vojde dnu. Majiteľ Mikky sa spočiatku cíti trápne, no Maggie ho zaujme a on sa rozhodne trochu sa zabaviť a prácu jej ponúkne. Pod pseudonymom Irina Palm sa statočne stretne so svojím prvým anonymným zákazníkom. Mikky svoju novú zamestnankyňu pozoruje. Maggie, odhodlaná udržať si prácu ho fascinuje. Ak niečo robí, dá si záležať na tom, aby to robila poriadne.


1.12.
ŠTVRTOK

20:00 Tajomstvo jej očí (El Secreto de sus ojos), Argentína/ Španielsko, 2009 (Cinemax)
Oscarová argentínska dráma režiséra Juana Josého Campanellu, rozpráva príbeh právnika na odpočinku, ktorý píše román a dúfa, že uzavrie prípad jednej nevyriešenej vraždy a vyrovná sa s neopätovanou láskou k svojej bývalej nadriadenej.

22:45 The Doors – When You're Strange (When You're Strange), USA, 2009 (Film+)
8. decembra uplynie výročie 68 nedožitých rokov spoluzakladateľa The Doors Jamesa Douglasa Morrisona. Prvý celovečerný dokumentárny film o skupine The Doors napísal a režíroval Tom DiCillo, komentár nahovoril Johnny Depp. Tvorcovia v ňom odkrývajú doposiaľ nezverejnené zábery rockové kapely. Snímka stavia na záberoch nakrútených v rokoch 1966 - 1971, teda od vzniku kapely až do smrti Jima Morrisona. DiCillo nahliada do sveta slávy, drog a alkoholu, ktorý je s kapelou spájaný, zameriava sa ale zároveň na jej oddanosť rockovej hudbe. Mimo výstrelkov Jima Morrisona je to tiež príbeh Raya Manzareka, Robbyho Kriegera a Johna Densmora – muzikantov, ktorých dôraz na umeleckú slobodu a odmietanie kompromisov inšpiroval nejednu generáciu.

23:05 Legenda o Červenom drakovi (洪熙官之少林五祖 ), Hong Kong, 1994 (Nova)
Jeho žena bola zavraždená a spoločne s ňou celá dedina krutými Manchuovými vojakmi. Prežil len bojovník Kwun (Jet Li) so svojim synom Tingom. Vydávajú sa na cestu pomsty. Sedem rokov hľadali otec so synom pri ceste napriek celou starodávnou Čínou príležitosť na odplatu. Zaostávali ale vždy jeden krok za smrtiacou armádou, až do doby, keď sa Kwun stretáva s bohatým mecenášom a piatimi mladými shaolinskými majstrami v jeho službách. Na ich koži je vytetovaná mapa vedúca k bájnemu pokladu, po ktorej ale prahnú aj Manchuovi vojaci. Otec a syn sa spojí s majstrami Shaolinu v boji na život a na smrť.

 

TV tipy 28.11. - 4.12. 2011 TV tipy 28.11. - 4.12. 2011 TV tipy 28.11. - 4.12. 2011

2.12.
PIATOK

21:45 Renesancia (Renaissance), Francúzsko/ Veľká Británia/ Luxemburg, 2006 (Čt2)
„Avalon prináša lepší život“, hovorí ženská tvár z billboardu, ktorý sa týči nad Parížom, rovnako ako za ním monumentálne stojí symbol moderného sveta, Eiffelova veža. Panoráma Paríža je krásna, podobne ako tvár na billboarde. Čo sa však skrýva za viditeľným vonkajškom? Postupne zostupujeme do srdca temného, moderného mesta budúcnosti, kde sa náhle všetka krása stráca a ostáva len fascinácia zobrazenou industriálnou realitou zajtrajška.

22:10 Michael Clayton (Michael Clayton), USA, 2007 (Nova)
Michael Clayton je „vyjednávačom“ jednej z najväčších právnických firiem v New Yorku. Tento bývalý štátny zástupca má na starosti tú najšpinavšiu prácu vo firme. Aj keď sa už niekoľkokrát popálil a so svojou prácou nie je spokojný, rozvod, zlá obchodná špekulácia a narastajúci dlh ho pevne držia pripútaného k firme. Medzitým v spoločnosti U/North závisí kariéra advokátky Karen Crowderovej na urovnaní multimilióvého návrhu na žalobu, ktorú Claytonova firma vedie proti nim do zdanlivo úspešného konca. Keď však prvotriedny advokát firmy Kenner, Bach & Ledeen sabotuje prípad, čelí Clayton najväčšej výzve svojej kariéry i svojho života.

22:25 Celebrity (Celebrity),  USA, 1998 (Dvojka)
Svet slávnych ľudí, o ktorých sa píše v bulvárnych novinách a časopisoch, o ktorých sa hovorí v komerčných televíziách a do ktorého chce kdekto vstúpiť, je iba pre vyvolených. Dnešok totiž vôbec neovplyvňujú filozofi či literáti, ale filmové hviezdy a štíhle modelky. Je tajným snom mnohých dostať sa medzi túto smotánku. Trpká komédia Woodyho Allena o "sladkom" živote amerických filmových hviezd.


3.12.
SOBOTA

21:40 Výťah na popravisko (Ascenseur pour l'échafaud), Francúzsko, 1958 (Dvojka)
Debut francúzskeho režiséra Louisa Malla, predstaviteľa francúzskej novej vlny. Kultový film svojho obdobia nakrútený podľa románu Noela Kalefa s vynikajúcou hudbou Milesa Davisa. Takmer ideálne uskutočnený zločin sa naraz zrúti ako domček z kariet. Julien Tavernier sa musí vrátiť do domu, kde pred malou chvíľou vraždil a zasekne sa vo výťahu. Výťah na popravisko režiséra Louisa Malla prináša divákom jedinečný zážitok. Rozpráva obrazom, atmosférou, hudbou a hereckou tvárou tak, ako to dokáže len máloktorá snímka.
 
22:25 Ďakujeme, že fajčíte (Thank You for Smoking), USA, 2005 (Jednotka)
Nick Taylor pracuje v tabakovej firme ako odborník na komunikáciu s verejnosťou. Jeho úlohou je vyzdvihovať kladné stránky fajčenia (alebo ich vymýšľať). Je vtipný, zhovorčivý a odzbrojujúci, takže ho mnohí prirovnávajú k samotnému Diablovi. Je schopný otočiť každú námietku na adresu svojho zamestnávateľa v jeho prospech. Ale časy sa menia a je jasné, že PR mašinérie tabakových firiem skoro narazia na zjavnú, ale stále jasnejšiu preukázateľnú súvislosť medzi fajčením a smrťou.

23:05 Rambo: do pekla a späť (Rambo), USA/ Nemecko, 2008 (Markíza)
Rambo IV je jednoducho to, čo esencia s označením „Rambo“ je. A čosi navyše. Priamočiary akčný adrenalínový nárez, ktorý v sebe prekladá nové milénium s 80-rokmi. So zvyšujúcim sa množstvom preliatej krvi narastá podivné nadšenie a búšenie srdca. Stallone preháňa barmskou džungľou nielen nepriateľa, ale i svoje telo, ktoré aj napriek viditeľným stopám času vykazuje parádnu kondičku, občas prehodí vetu, inokedy vnútorný monológ. V súlade s tradíciou bonusov pre verných - ponúka pár odkazov na deje minulé a súčasne sa pohráva s bourneovským záverom, v podobe návratu do miest, kde to začalo. Pritom však stále zostáva vlajkovou loďou „svojho“ žánru.


TV tipy 28.11. - 4.12. 2011 TV tipy 28.11. - 4.12. 2011 TV tipy 28.11. - 4.12. 2011

4.12.
NEDEĽA

20:00 Ratatouille - Dobrú chuť! (Ratatouille), USA, 2007 (Joj)
Roztomilý hlodavec Rémy vyrástol na francúzskom vidieku a už od malička sníval o kuchárskej čapici. Lenže okolie nedoceňuje jeho talent, a tak sa z nadaného rojka stáva detektor otravy na potkany. Jedného dňa však majiteľka domu, na ktorého povale si spokojne nažíva Rémyho kolónia, odhalí škodcov a pri hromadnom úteku sa Rémy oddelí od rodiny a rozbúrená rieka ho odnesie až do hlavného mesta. Tu potkan narazí na mladého a nemotorného kuchára Alfreda Linguiniho. Potkanov talent a mladíkov prístup do kuchyne vytvoria dokonalého kuchára.

20:00 Duch v stroji, Slovensko, 2010 (Dvojka)
Výnimočný pohľad do hláv slovenských kameramanov, poetické zviditeľnenie ich uvažovania. Vďaka rozhovorom s významnými filmármi, rôznym vizuálnym rekonštrukciám a ukážkam ich prác odpovedá Duch v stroji na otázku o špecifickosti slovenskej kameramanskej školy. A sústreďuje sa na jeden z večných problémov umenia: iluzívneho zobrazenia reality.

21:00 Madisonské mosty (The Bridges of Madison County), USA, 1995 (Doma)
Po smrti Francescy Johnsonovej (Meryl Streep) sa jej deti dozvedia, že mala mimomanželský pomer. Najskôr ich to šokuje, ale neskôr si uvedomia pravdu: matka uprednostnila rodinu pred osudovou láskou. Románik z roku 1965 bol silnejší ako čokoľvek v jej živote. Romantická dráma režiséra a herca v hlavnej úlohe Clinta Eastwooda.

21:50 Skafander a motýľ (Le Scaphandre et le papillon),Francúzsko/ USA, 2007 (Čt2)
Adaptácia rovnomennej literárnej predlohy je skutočným príbehom Jeana - Dominiqua Baubyho, bývalého šéfeditora vo francúzskom časopise Elle. Úspešný a charizmatický muž si plnými dúškami užíval svoj privilegovaný život až do tragického momentu - po náhlej mozgovej príhode mu ochrnulo celé telo. Napriek všetkému jeho duch a vôľa ostávajú nezlomené a o svojom údele dokonca napíše román. Dielo vzniká v nesmierne ťažkých podmienkach, keďže jediný spôsob, akým dokáže Jean - Dominique komunikovať, je žmurkanie jeho ľavého oka. Film získal Cenu za réžiu na Medzinárodnom filmovom festivale v Cannes, bol nominovaný na štyroch Oscarov a získal viac ako štyridsať ocenení na celom svete.


HIT TÝŽDŇA

3.12.
SOBOTA

23:05 Rambo: do pekla a späť (Rambo), USA/ Nemecko, 2008 (Markíza)
Rambo IV je jednoducho to, čo esencia s označením „Rambo“ je. A čosi navyše. Priamočiary akčný adrenalínový nárez, ktorý v sebe prekladá nové milénium s 80-rokmi. So zvyšujúcim sa množstvom preliatej krvi narastá podivné nadšenie a búšenie srdca. Stallone preháňa barmskou džungľou nielen nepriateľa, ale i svoje telo, ktoré aj napriek viditeľným stopám času vykazuje parádnu kondičku, občas prehodí vetu, inokedy vnútorný monológ. V súlade s tradíciou bonusov pre verných - ponúka pár odkazov na deje minulé a súčasne sa pohráva s bourneovským záverom, v podobe návratu do miest, kde to začalo. Pritom však stále zostáva vlajkovou loďou „svojho“ žánru.


autor Tomáš Daneček 28.11.2011
Meno:
ODOSLAŤ
:)
REBRÍČEK SK
01 |
návšt. 50476
02 |
návšt. 11232
03 |
návšt. 6387
04 |
návšt. 5029
05 |
návšt. 4829
06 |
návšt. 3812
07 |
návšt. 4039
08 |
návšt. 2951
09 |
návšt. 1913
10 |
návšt. 1868
REBRÍČEK US
01 |
$82,0 mil.
02 |
$7,4 mil.
03 |
$3,9 mil.
04 |
$3,2 mil.
05 |
$3,2 mil.
06 |
$2,5 mil.
07 |
$2,1 mil.
08 |
$1,7 mil.
09 |
$1,4 mil.
10 |
$1,1 mil.
SOCIÁLNE SIETE
KOMENTÁRE
Kinema.sk - filmy, seriály

sector logo
network
ISSN 1336-4197. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / Kinema s.r.o.