TV TIPY 3.1. - 8.1. 2012

TV TIPY 3.1. - 8.1. 2012

VOD recenzia



3.1.
UTOROK

23:05 Kam slunce nechodí, ČSSR, 1971 (Čt1)
Občas stojí človek pred ťažkým rozhodnutím. Na jednej miske váh je morálka, na druhej peniaze. Teoreticky jednoduchá rovnice pre počestného človeka. Lenže byť chudobný ako kostolná myš a porušením vernosti pomôcť svojim najbližším - to je dilema. Ak predám svoju mravnosť, môže to priniesť rodinné šťastie? To je motív komédie Kam slunce nechodí a rozhodovať se budú v úlohách záhradníka a jeho ženy Julie Vladimír Menšík a Iva Janžurová.

23:50 Z pekla (From Hell), USA/ Veľká Británia/ Česko, 2001 (Joj)
Detektív Abberline (Johnny Depp) sa pri vyšetrovaní záhadných vrážd prostitútok z chudobnej londýnskej štvrti Whitechapel zoznamuje s krásnou Mary Kellyovou (Heather Graham). Napriek nebezpečnému vyšetrovaniu a pribúdajúcim nevysvetliteľným vraždám, sa policajný inšpektor do potenciálnej obete Mary zamiluje. Vyšetrovanie samozrejme pokračuje a stopy vedú vysoko až ku kráľovskej rodine. Mysteriózny thriller bratov Hughesovcov.

TV tipy 3.1. - 8.1. 2012 TV tipy 3.1. - 8.1. 2012 TV tipy 3.1. - 8.1. 2012


4.1.
STREDA

21:00 Všade dobre prečo byť doma (Away We Go), USA/ Veľká Británia, 2009 (Filmbox Plus)
Oscarový tvorca legendárneho filmu Americká krása (1999) Sam Mendes vo svojom novom projekte dokazuje pravdivosť známej ľudovej múdrosti, že tehotenstvo je drina. V prípade mladej dvojice Burta (John Krasinski) a Verony (Maya Rudolph) to platí dvojnásobne. Nájdenie vhodného „hniezda“ im práve nejde a kým sa dieťa prihlási o slovo, majú pred sebou ešte dlhú cestu.

21:50 Ticho (Ticho), Slovensko, 2005 (Dvojka)
Televízny debut scenáristky a režisérky Zuzany Liovej je príbehom obyčajnej rodiny, skutočných ľudí, ktorí sa vďaka neočakávaným udalostiam nanovo učia prijímať a dávať lásku. Marta a Jozef majú štyri deti. Jozef dochádza za prácou do Prahy. Marta pracuje v pekárňach, všetku svoju energiu venuje deťom. Najstaršia dcéra Lenka práve prežíva prvú skutočnú lásku k študentovi Karolovi a chce s ním odísť do Ameriky. Jej brat Milan trávi zložité obdobie puberty s chlapčenskou partiou, ktorá sa zabáva špehovaním mileneckých dvojíc. Deväťročná akordeonistka Katka žiarli na päťročnú sestru Milku, pretože si myslí, že jej mama venuje viac pozornosti. Príbeh sa začína v okamihu, keď Marta Jozefovi oznámi, že čakajú piate dieťa. Udalosti, ktoré nasledujú, sú zložitou, no súčasne nevyhnutnou skúškou všetkých členov rodiny.

23:10 Noc nevěsty, ČSSR, 1967 (Kino CS)
Jeseň a zima 1950: Do Týnca se po samovražde statkára Konvalinky vracia jeho dcéra, bývalá mníška. Rozjatrené náboženské cítenie a odpor proti násilnej kolektivizácii vedú k tragickým udalostiam, ktoré vyvrcholí počas štedrovečernej noci... Táto syrová balada je jedným z najpôsobivejších filmov autorskej dvojice Karla Kachyňu a Jana Procházku.

23:35 Rok draka (Year of the Dragon), USA, 1985 (Čt1)
Šéf mafie čínskej štvrte, mladý Joey Tai používa bezprecedentné násilie. Stane sa šéfom čínskej mafie v New Yorku a neoddiskutovateľným vodcom čínskej komunity. Dohľad nad poriadkom v čínskej štvrti má Stanley White, policajt, ktorý nenávidí Ázijčanov od vojny vo Vietname. Obaja porušujú dlho platné nepísané zákony a nie sú ochotní robiť kompromisy - to vyústi do krvavého konfliktu.


5.1.
ŠTVRTOK

20:15 Doktor No (Dr. No), Veľká Británia/ USA, 1962 (Joj Plus)
Prichádza, aby našiel súvislosti. Bojuje, aby potrestal zločiny. Miluje, aby zachránil svet. Keď agent 007 britskej tajnej služby James Bond prichádza na Jamajku objasniť zavraždenie svojho kolegu, nie každý je jeho príchodom nadšený. Nitky zločinu vedú Bonda k šialenému čínskemu vedcovi s menom Dr. No. S pomocou Quarrela a agenta CIA Leitera nemá Bond najmenšiu šancu uspieť proti celej armáde, ktorá má v pláne priviesť svet na pokraj katastrofy. Naviac, na Bonda striehne trio špeciálnych zabijakov a jedovaté tarantuly. Okrem rýchlych a správnych rozhodnutí budú rozhodovať aj tie najmenšie detaily.

21:55 A.I.- Umelá inteligencia (Artificial Intelligence: A.I.), USA, 2001 (Jednotka)
Film vznikol už roku 1972 v briliantnom mozgu medzičasom zosnulého Stanleyho Kubricka. Lenže v tom čase Kubrickovi chýbali finančné ako aj technické možnosti na uskutočnenie svojho diela, a tak jednoducho napísal scenár, ktorý až do svojej smrti prepracovával. Ešte za svojho života plánoval réžiou poveriť, alebo aspoň na réžii spolupracovať, so Spielbergom, a preto niet divu, že tento jeho dielo po Kubrickovej smrti dokončil (už od roku 1998 obidvaja spolu hľadali termín na začiatok nakrúcania).
 

TV tipy 3.1. - 8.1. 2012 TV tipy 3.1. - 8.1. 2012 TV tipy 3.1. - 8.1. 2012


6.1.
PIATOK

18:00 Drak sa vracia, ČSSR, 1967 (CS Film)
Drak sa vracia rozpráva pomerne jednoduchý príbeh hrnčiara Martina Lepiša, ktorého obyvatelia jeho dediny prezývajú Drak a vylúčili ho zo svojho kolektívu. Stáva sa outsiderom, ktorý sa po rokoch opäť túži navrátiť do svojej dediny a začleniť sa do jej pospolitosti. Vracia sa preto späť a snaží sa nerobiť obyvateľom problémy, iba si pokojne nažívať. Jeho snúbenicu si zobral za ženu Šimon a Drak sa musí po návrate vysporiadať aj s touto skutočnosťou. Dedina sa na neho spočiatku pozerá s obavami. Svoje miesto a postavenie v nej si musí nanovo vydobyť, čo sa mu v konečnom dôsledku aj tak nepodarí.

20:00 Šakal (The Jackal), USA/ Veľká Británia/ Francúzsko/ Nemecko, 1997 (Joj)
Spoločná akcia amerických a ruských tímov vedie k smrti brata mafiánskeho bossa Tereka Murada. Ten je odhodlaný pomstiť sa a objednáva si top zabijaka menom Šakal. Len varovanie majorky Kozlovovej, že Murad miluje pomsty, vedie FBI k únosu jeho komplica, ktorý brutálny výsluch nezvládne. Jediný, kto je schopný Šakalovu identitu odhaliť je bývalá baskická teroristka Isabella (Mathilda May) ukrývajúca a v USA pod novým menom. Na to, aby ju našli, však potrebujú ešte niekoho. Jej bývalého milenca Declana (Richard Gere), ktorý si v USA odpykáva trest vo väzení. Declan súhlasí so spoluprácou a vydá sa po Isabellinych a Šakalových stopách.

20:55 Sladký život (La Dolce vita), Taliansko/ Francúzsko, 1960 (Čt2)
Felliniho freska zobrazuje ako život bohatých a podivné hodnoty ich sveta, tak situáciu obyvateľov Ríma z opačného konca sociálnej hierarchie. Ukazuje už v tej dobe bezohľadný hon novinárov za senzáciami (meno jedného z fotografov - Paparazzo - sa stalo synonymom pre bulvárnych fotografov), rovnako ako náboženský fanatizmus a poverčivosť. Škandálnosť niektorých scén a tém, ktorá v dobe uvedenia poburovala (a rad scén neprešiel cenzúrou), už nikoho nepohorší. O to viac zaujme Sladký život aj dnes práve obrazom povrchnosti, honby za senzáciami a pochybnými hodnotami, rovnako ako morálnym tápaním hlavnej postavy.

21:20 Väznica (Animal Factory), USA, 2000 (Film+)
Vyfasovať jedenásť rokov naostro za dealovanie s marihuanou je poriadna nočná mora. Lenže keď Ron (Edward Furlong) po prvý krát vstúpil do svojej cely, pochopil, že ozajstný problém iba začína. Jeho spolubývajúci (Mickey Rourke) je populárne väzenské "dievča" a Ron rýchlo zistí, že aj jeho mladá kože je pre odsúdencov veľkým lákadlom. Našťastie vzbudí Ron záujem miestnej autority Earla Copana (Willem Dafoe), väzňa, ktorý strávil za mrežami viac času než na slobode. Pre Earla sa Ron stane náhradou za všetko, čo nikdy nemal - rodinu, priateľov, syna - a na oplátku mladík získa ochranu a zasvätenie do neľútostných pravidiel sveta "vnútri". Aj Earl má ale svojich nepriateľov a atmosféra vo väzení začína hustnúť.

21:50 Osvietenie (The Shining), Veľká Británia, 1980 (MGM)
Jack Torrance je štyridsiatnik, ktorý ešte stále dúfa, že príde jeho prvý spisovateľský úspech. Aby manželke Wendy a synovi Dannymu zabezpečil živobytie a sebe pokoj na písanie, prijme miesto zimného správcu luxusného vysokohorského hotela v Colorade. Hotel Overlook je počas zimných mesiacov odrezaný od sveta, ale rodina by tu mala nájsť všetko, čo potrebuje. Jacka neodradia ani strašidelné historky o predošlom správcovi, ktorý údajne v izolovanom hoteli zošalel, rozsekal svoju rodinu na kúsky a napokon sa sám zastrelil.


7.1.
SOBOTA

13:50 Vražda v Orient Exprese (Murder on the Orient Express), Veľká Británia, 1974 (Markíza)
Z domu Armstrongovcov v noci unesú dieťa. Aj keď výkupné zaplatia, ich dcéru zavraždia. Päť rokov po tragédii vyrazí z Istanbulu Orient expres. Každý z pasažierov tuší, že Ratchett mal s únosom čosi spoločné. Keď ho nájdu mŕtveho, podozriví sú všetci. Známa detektívka Agathy Christie vo filmovom spracovaní Sidneyho Lumeta (12 rozhnevaných mužov).

20:55 Čierna krv (There Will Be Blood), USA, 2007 (Čt1)
Chamtivosť a pomsta ako čierna škrvna na živote človeka, ktorého existencia bola pretkaná rodinou, náboženstvom a olejom. Majstrovský herecký výkon Daniela Day Lewisa nás doslova vtiahne do príbehu, do čias keď bol olej vzácnejší ako život. Dej vsadený do obdobia koncom 19. storočia, zachytáva osud olejového magnáta tej doby. Prečítajte si VIAC

23:25 Skaza Ecobanu (원더풀 데이즈 ), Južná Kórea/ USA, 2003 (Čt2)
Kórejský animovaný film vznikol v dobe, kedy kórejská kinematografia bola na vrchole síl a stala sa módnou vlnou, ktorá sa prevalila cez zahraničné festivaly aj distribúciu. Ambiciózny projekt mal iniciovať vybudovanie kórejského animátorského priemyslu, ktorý by dokázal konkurovať celosvetovo uznávanému fenoménu anime z Japonska. Nie náhodou tak vo filme nájdeme radu motívov a prvkov, ktoré sú na Západe spojované práve s japonskou celovečernou a seriálovou tvorbou pre starších diváky.

00:00 Mníchov (Munich), USA, 2005 (Markíza)
Najtragickejší deň v olympijských dejinách, masaker izraelských športovcov v roku 1972 v Mníchove, ktorý mala na svedomí teroristická organizácia, sa nezmazateľne zapísal do histórie dvadsiateho storočia. O udalostiach, ktoré nasledovali, toho v učebniciach dejepisu alebo dobovej tlači mnoho nenájdete. Sérii nájomných vrážd proti strojcom atentátu, ktoré naplánovala a uskutočnila izraelská tajná služba, v majstrovsky napínavom thrillery zmapovala režisérska legenda Steven Spielberg.

TV tipy 3.1. - 8.1. 2012 TV tipy 3.1. - 8.1. 2012 TV tipy 3.1. - 8.1. 2012


8.1.
NEDEĽA

14:55 Štvorylka, ČSR, 1955 (Jednotka)
Slovenská filmová veselohra,nakrútená podľa poviedky slovenského spisovateľa Janka Jesenského.Vystihuje malomeštiacku spoločnosť pri príprave nóbl bálu.S obmedzeným a smiešnym svetom mestského " panstva " kontrastuje zdravý svet služobníctva a prostých vojakov na prelome devätnásteho a dvadsiateho storočia.

20:00 O myšiach a ľuďoch (Of Mice and Men), USA, 1992 (MGM)
George (Gary Sinise)a mentálne zaostalý Lennie (John Malkovich) prichádzajú v roku 1930 na Tylerovu farmu, kde chcú prečkať hospodársku krízu a zároveň sa priblížiť svojmu snu – zísať vlastný statok. Problémy na seba nenechajú dlho čakať a Lennieho záľuba v   hebkých veciach sa stane spúšťačom tragédie.

21:50 Nebeské dni (Days of Heaven),USA, 1978 (Čt2)
Vášnivá milostná dráma jednej ženy a dvoch mužov, ktorá sa odohráva v roku 1916 uprostred nádhernej texasskej prírody, do ktorej preniká civilizácia. Tak sa dá charakterizovať príbeh filmu, ktorý nakrútil významný americký scenárista a režisér Terrence Malick (Zapadákov, Tenká červená línia, Strom života). Richard Gere v ňom stvárnil robotníka Billyho, Brooke Adams jeho dievča Abby a Sam Shepard osamelého a bohatého majiteľa farmy. Zaujme nie len hereckými výkonmi, ale tiež pozoruhodnou obrazovou kultúrou. Pôsobivú atmosféru príbehu dotvára hudba Ennia Moriconeho.

23:00 Sběrné surovosti, ČSSR, 1965 (CS Film)
Stredometrážna "surová groteska o relativite hodnôt" režiséra Juraja Herza vznikla zároveň s manifestom vtedajšej nastupujúcej režisérskej generácie (Perličky na dně). Podobne ako Fádní odpoledne Ivana Passera však do celovečerného filmu nebola zaradená a stojí samostatne.


HIT TÝŽDŇA

7.1.
SOBOTA

20:55 Čierna krv (There Will Be Blood), USA, 2007 (Čt1)
Chamtivosť a pomsta ako čierna škrvna na živote človeka, ktorého existencia bola pretkaná rodinou, náboženstvom a olejom. Majstrovský herecký výkon Daniela Day Lewisa nás doslova vtiahne do príbehu, do čias keď bol olej vzácnejší ako život. Dej vsadený do obdobia koncom 19. storočia, zachytáva osud olejového magnáta tej doby. Prečítajte si VIAC.

sHIT TÝŽDŇA

4.4.
NEDEĽA

21:55 Cinka Panna, Slovensko/ Maďarsko/ Česko, 2008 (Jednotka)
Už plagáty k filmu Cinka Panna pôsobia, akoby ich vyrobili žiaci základnej školy, ktorí sa práve učia spájať text a písmo do jedného celku. Hlavná hrdinka v popredí hrajúca na husliach, hnedosivé pozadie,blesk z jasného neba a k tomu písmo ako z titulkov osemdesiatych rokov vytvárajú dojem, že orientácia v modernom umení tvorcom nič nehovorí. Plagát ale nie je to najhoršie, čo tento film postretlo. Prečítajte si VIAC


autor Tomáš Daneček 3.1.2012
Meno:
ODOSLAŤ
:)
REBRÍČEK SK
01 |
návšt. 6379
02 |
návšt. 3868
03 |
návšt. 3865
04 |
návšt. 3518
05 |
návšt. 2098
06 |
návšt. 1798
07 |
návšt. 2057
08 |
návšt. 1557
09 |
návšt. 764
10 |
návšt. 551
REBRÍČEK US
01 |
$80,0 mil.
02 |
$16,0 mil.
03 |
$11,0 mil.
04 |
$10,0 mil.
05 |
$3,3 mil.
06 |
$2,4 mil.
07 |
$2,2 mil.
08 |
$1,9 mil.
09 |
$1,5 mil.
10 |
$1,4 mil.
SOCIÁLNE SIETE
KOMENTÁRE
Kinema.sk - filmy, seriály

sector logo
network
ISSN 1336-4197. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / Kinema s.r.o.