TV TIPY 16.7. - 22.7. 2012

TV TIPY 16.7. - 22.7. 2012

VOD recenzia



16.7.
PONDELOK

19:45 I'm Not There (I'm Not There), USA/ Nemecko, 2007 (Film+)
Bob Dylan nebol nikdy iba muž jednej tváre. Počas svojho života sa neustále menil - hudobne, fyzicky aj psychicky. Ale na rozdiel od väčšiny z nás boli Dylanove premeny ventilované na medzinárodnej scéne, s kultúrnymi a emocionálnymi ohlasmi, ktoré populárny umelec vzbudzoval. Film dramatizuje Dylanove premeny ako sériu bezradne sa pohybujúcich individualít, stvárnených siedmimi rôznymi hercami. Od mladého snaživého speváka pripomínajúceho Woodyho Guthrieho k ľudovému prorokovi v raných 60- rokoch v Greenwich Village. Od moderného Arthura Rimbauda k folk-rockovému “Judášovi”. Od odvrátenej kultúrnej ikony bojujúcej o záchranu svojho manželstva či znovuzrodeného kresťana vysporiadajúceho sa s morálkou, až k osamelému kovbojovi v exile vlastnej kontroverznej slávy. Film je neobyčajným portrétom umelca - skutočnej americkej ikony - v jeho neustálej premene. Na MFF Benátky 2007 získala Cate Blanchett Volpiho pohár pre najlepšiu herečku a Todd Haynes zvláštnu cenu poroty.

20:55 Arizona Dream (Arizona Dream), USA/ Francúzsko, 1993 (Čt2)
Poetická tragikomédia Emira Kusturicu síce vznikla v Amerike, ale nesie v sebe mnoho prvkov typických pre jeho predchádzajúce filmy. Vrátane hudby Gorana Bregovića. Je to film, ktorý obsahuje nádherné vízie a pôsobivé obrazové kompozície. Johnny Depp v ňom hrá počítača rýb v newyorskom prístave Alexa, od ktorého ujo Leo chce, aby pokračoval v rodinnej tradícii predaja cadilaccov. Život mĺkveho Alexa sa po príchode do mestečka v Arizone zmení, keď sa tam zjaví krásna a trošku svojrázna nymfomanka Elaine s nevlastnou dcérou Grace. Spoločne zažívajú nevšedné zážitky. Hoci sú hrdinovia „Arizonského sna“ navzájom veľmi rozdielni, v jednom sú si podobní – každý z nich má svoj sen. Chceli by ste lietať s nimi? Režisér do svojho filmu vložil poctu Tarkovskému, Scorsesemu, Coppolovi, Hitchcockovi i Formanovi.

21:25 Tři přání, ČSR, 1958 (Dvojka)
Petr, právnik stavebného podniku, žije v malom byte na Žižkove s manželkou a starými rodičmi. Keď raz uvoľní v trolejbuse miesto na sedenie staršiemu pánovi, je štedro odmenený. Pán je totiž rozprávkový deduško, od ktorého Petr dostane čarovný zvonček a možnosť vysloviť tri priania. Prvé dve nevyužije celkom tak, ako by chcel, na to tretie si však radšej vezme čas na rozmyslenie. 

22:00 Delta (Delta), Maďarsko/ Nemecko, 2008 (Film Europe)
Minimalisticky nakrútený film sa odohráva v atraktívnej oblasti dunajskej delty a jej izolovaných maďarsko-rumunských obydliach. Dej je zo súčasnosti, ale mohol by sa odohrávať aj pred mnohými rokmi. Dnes už svetoznámy maďarský režisér Kornél Mundruczó, nám v dlhých a často mučivo drsných záberoch rozpráva príbeh o návrate. Do zabudnutej, od okolitého sveta odrezanej delty, sa po rokoch vracia tichý mladík. Vracia sa k svojej rodine, ale rozhodne sa postaviť si dom sám pre seba. Pri stavbe sa však zbližuje so svojou sestrou viac, ako je únosné nielen pre miestnych xenofóbnych obyvateľov. Režisér v rozhovoroch uvádza, že mu nešlo o nakrútenie filmu o inceste, ale skôr o skúmanie hraníc osobnej slobody. Skúma ich s dôrazom na výtvarnú zložku obrazu, pomocou precízneho vedenia hercov a kontrolovaných pohybov kamery, takmer bez dialógov. Všetko sa tu odohráva v podivnom opare stúpajúcej hmly, vody a alkoholu.

23:10 Vertigo (Vertigo), USA, 1958 (Čt2)
Slávny thriller majstra filmového napätia Alfreda Hitchcocka rozpráva príbeh detektíva Scottieho Fergussona, ktorý po úraze trpí závraťami a panickým strachom z výšok. Pri jednom z pracovných zásahov stratil kolegu a ťažko sa zranil. Po vyliečení sa odoberá na predčasný dôchodok a nevie, čo s voľným časom. Preto vďačne príjme priateľov návrh, aby sledoval jeho psychicky labilnú ženu Madelaine, ktorá je posadnutá minulosťou. Jej manžel sa obáva, aby si nesiahla na život. Udalosti však naberajú závratný spád, keď Scottie podľahne kúzlu Madelaine.


17.7
UTOROK

19:05 Priepustka (Laissez-passer), Francúzsko/ Nemecko/ Španielsko, 2002 (Film Europe)
Dráma ktorej dej nás zavedie do okupovaného Francúzska medzi filmárov tej doby, kedy sa moci nad francúzskym filmovým priemyslom chopila nemecká spoločnosť Continental. Príbeh stopuje osudy dvoch mužov, ktorých cesty sa pretínajú. Jean Devaivre pracuje pre spoločnosť ako asistent réžie, aby tak kamufloval svoje tajné aktivity v hnutí odporu. Je to muž činu, bezohľadný, impulzívny a odvážny. Jean Aurenche je scenárista, ktorý s veľkým sebazaprením odmieta ponuky práce od Nemcov. Je rezervovaný, rozpoltený človek, ktorý vzdoruje tým, že vezme do ruky pero a píše. Okolo nich sa točia desiatky vzdorovitých aj pokorných charakterov. Niektorí bojujú, iní kolaborujú, ale všetci bojujú proti hladu, zime, skaze. 

21:55 Amerika, Česko, 1994 (Čt1)
Film režiséra Vladimíra Michálka je postmodernistickou víziou nedokončeného románu Franza Kafku Nezvestný. Do Ameriky začiatku 20. storočia, zeme veľkých vzletov aj veľkých pádov, prichádza mladý Čech (Martin Dejdar). Jeho strýc (Jiří Lábus) je najbohatší muž Ameriky. Synovca prijme ako vlastného syna za podmienky absolútnej podriadenosti. V tvrdých pomeroch, tak vzdialených idylickej Európe, mladý muž neobstojí. Je strýkom tvrdo a nečakane zavrhnutý. Amerika mu nastaví svoju druhú tvár – stáva sa z neho vydedenec bez budúcnosti.  V roku 1994 získal Jiří Lábus Českého leva za najlepší herecký výkon vo vedľajšej úlohe.

22:00 Zúriaci býk (Raging Bull), USA, 1980 (Cinemax)
Majstrovské dielo režiséra Martina Scorseseho radiace sa k najlepším filmom 80-tych rokov. Rozpráva o živote boxera Jakea La Mottu, bývalého majstra sveta v strednej váhe. O jeho vzostupe, ale najmä o jeho páde. Scorsese chápe box ako metaforu zápasu o život: "Je to film o zápase, o zápase o život, o láske, o bytí. Nie je rozdiel medzi správaním sa človeka pri boxe a jeho chovaním v kuchyni alebo v spálni." Filmu dominuje skvelý výkon Roberta De Nira v úlohe La Mottu. On a strihačka Thelma Schoonmaker po zásluhe získali Oscarov.

TV tipy 16.7. - 22.7. 2012 TV tipy 16.7. - 22.7. 2012 TV tipy 16.7. - 22.7. 2012


18.7.
STREDA

20:00 Jan Žižka, ČSR, 1955 (CS Film)
Historický príbeh, ktorý sa odohráva v rokoch 1419-1420 a zachytáva stupňovanie napätia a nenávisti ľudu proti teroru katolíckej cirkvi a panstva, ktoré prerastie v revolúciu. Na stranu ľudu sa postaví aj historický hrdina Ján Žižka. Československý historický film režiséra Otakara Vávru.

21:35 Smrt si říká Engelchen, ČSSR, 1963 (Dvojka)
Adaptácia románu Ladislava Mňačka Smrť sa volá Engelchen od režisérskej dvojice Jan Kadár a Elmar Klos, ktorá získala Oscara za film Obchod na korze. Mladý partizán Pavel, vážne zranený pri oslobodzovaní Zlína začiatkom mája 1945, počas svojho pobytu v nemocnici spomína na svoje zážitky z posledných mesiacov a snaží sa vyrovnať so svojou najväčšou traumou, vypálením osady Ploština nemeckým komandom po tom, ako ju partizáni opustili.

23:20 Voľný pád (Falling Down), Francúzsko/ USA/Veľká Británia, 1993 (Nova)
Nezamestnaný a rozvedený bývalý pracovník zbrojovky William Foster (Michael Douglas) sa nahnevá na celý svet. Miera jeho trpezlivosti pretiekla. Foster sa ocitne v zápche - opustí svoje auto. Po ceste zdemoluje obchod, kde predtým narazil na neochotného predavača. Čoskoro sa ocitne medzi príslušníkmi pouličného gangu, s ktorými sa pustí do bitky. Keď sa mu gangstri chcú pomstiť, havarujú s autom a William sa zmocní ich tašky so zbraňami...od tej chvíle s ním ide všetko dolu kopcom. Istý policajt vo výslužbe začne po ňom pátrať - a dostane sa až na svadobnú hostinu jeho dcéry.

23:40 Stopár (Ofelas), Nórsko, 1987 (Film Europe)
Dramatická akčná snímka „Stopár" bola nakrútená podľa legendy z 12. storočia. Rozpráva príbeh mladíka, ktorý sa stal svedkom toho, ako jeho rodičov spolu s mladšou sestrou zavraždila skupina Čudov - najobávanejšieho kmeňa v oblasti dnešného severného Ruska. Mladík je zajatý a prinútený stať sa stopárom v službách nájazdníkov, ktorí chcú zničiť jeho kmeň. Jedná sa o prvý film, ktorý bol nakrútený v sámskom jazyku.

1:20 Domov snov (维多利亚壹号 ), Hong Kong, 2010 (Cinemax)
Keď bola Cheng ešte malá, mohla z ich bytu v Hong Kongu sledovať prístav Victoria. Ale postupom času boli staré budovy pred ich domom zbúrané, aby uvoľnili miesto pre veľký rezidenčný projekt, ktorý jej teraz blokuje výhľad. Sklamaná a naštvaná Cheng prisahá, že jedného dňa našetrí dosť peňazí aby sa jej rodina mohla presťahovať do bytu s výhľadom na more. Pre dosiahnutie svojho sna, Cheng tvrdo pracuje na dva plné úväzky a prináša každú predstaviteľnú aj nepredstaviteľnú obeť. Jej sen sa však zdá byť navždy nedosiahnuteľný pokiaľ Cheng náhle nepochopí, že pokiaľ má získať čo chce, musí vziať veci do vlastných rúk - a keby to malo znamenať, že potom budú poriadne od krvi.


19.7.
ŠTVRTOK

21:00 Brouk v hlavě ČSSR, 1969 (Čt2)
V roku 1969 mala v Divadle na Vinohradech premiéru komédia francúzskeho dramatika Georgesa Feydeaua Chrobák v hlave. Secesná salónna fraška s brilantne napísanou hlavnou dvojrolou majiteľa poisťovacej spoločnosti a priblblého hotelového sluhu, ktorú stvárnil Vlatimil Brodský. Inscenácia sa stala okamžite hitom a neskôr bola zaznamenaná. Ale nie ako divadelné predstavenie, ale prenesená do štúdia a skrátená so snahou priblížiť sa čo najviac typu vtedajšej televíznej inscenácie. Vznikol pomerne vydarený tvar, ktorého prednosťou je hlavne zachytenie hereckých výkonov vtedajších osobností vinohradského súboru.

21:00 Vtedy na západe (C'era una volta il West), Taliansko/ USA, 1968 (Cinemax)
Tajomný pištoľník Harmonica (Charles Bronson) prichádza ochrániť záujmy krásnej vdovy Jill McBainovej (Claudia Cardinale), ktorej rodinu vyvraždil nemilosrdný Frank (Henry Fonda), najnebezpečnejší pištoľník divokého Západu... Kultový spaghetti western Sergia Leoneho s nezabudnuteľnou hudbou Ennia Morriconeho. Rachot vlaku prehlušuje úzkostlivé tóny harmoniky a my tušíme, že západ už nikdy nebude taký ako kedysi. 

23:20 Ali (Ali), USA, 2001 (Film+)
Režisér Michael Mann (Collateral, Insider: Muž, ktorý vedel príliš mnoho) nakrútil strhujúci film o jedinečnom mužovi. Will Smith (Muži v čiernom, Ja, robot, Hitch), nominovaný za svoj výkon na Oscara, vás prevedie životným príbehom zbožňovaného a zatracovaného, ale rozhodne i najkontroverznejšieho športovca všetkých dôb. Muhammad Ali športová legenda 20. storočia. Boxer, ktorý bol najlepší a vedel o tom.

TV tipy 16.7. - 22.7. 2012 TV tipy 16.7. - 22.7. 2012 TV tipy 16.7. - 22.7. 2012


20.7.
PIATOK

20:00 Kladivo na čarodějnice, ČSSR, 1969 (Kino CS)
Jeden z najznámejších filmov Otakara Vávru vznikol podľa rovnomenného románu Václava Kaplického a podľa dochovaných súdnych zápisov z čarodejníckych procesov z rokov 1678-1695. Inkvizítor Boblig, je povolaný do mesta Šumperk, aby vyšetril priestupok jednej žobráčky, skonštruuje proces, ktorého metódy zaručujú priznanie všetkých obžalovaných. Proti sporiadaným a ušľachtilým občanom sa náhle vynorí moc, ktorá pod rúškom očisťovania kraja od čarodejníc sleduje iba vlastné obohatenie a ktorá neváha pre tento cieľ ničiť všetkých odporcov a obetovať životy desiatok nevinných ľudí.

21:30 Obžalovaný, ČSSR, 1964 (Dvojka)
Príbeh o morálne bezúhonnom profesionálovi, ktorý sa z pohľadu zákonov javí ako podvodník. Riaditeľ Kudrna dostáva za úlohu uviesť do prevádzky novú elektráreň v čo najkratšom čase. Má možnosť vyplácať podriadeným mimoriadne prémie, jeho najbližší spolupracovníci však situáciu zneužijú na vlastné obohatenie. Keď je obvinený z porušenia zákona, nepostavia sa za neho ani jeho nadriadení, ktorí celú situáciu nepriamo spôsobili.  Jeden z najvýznamnejších filmov polovice šesťdesiatych rokov vznikol podľa novely  Lenky Haškovej. Spočiatku sa stretol s úspechom u divákov aj kritiky, ale v roku 1969 putoval do trezoru.


21.7.
SOBOTA

16:55 Zviera (L' Animal), Francúzsko, 1977 (Čt1)
Francúzska filmová komédia o ťažkostiach odvážneho kaskadéra s ťažkou finančnou situáciou, svojráznou snúbenicou a zženštilým hercom, ktorého má zastupovať. Kaskadér Jean-Paul Belmondo má pred svadbou s krásnou Raquel Welch, lenže jej dojde trpezlivosť. Navyše sa o ňu začal uchádzať bohatý gróf a tak získať znovu jej lásku nebude vôbec jednoduché.

20:00 Mongolsko – v tieni Džingischána, Slovensko, 2010 (Čt2)
Obávaná, preklínaná i obdivovaná krajina, taká ako jej zakladateľ Džingischán, vzbudzuje u mnohých cestovateľov zvedavosť. Vydáva sa do nej aj partia priateľov za dobrodružstvom do najodľahlejších stepí. Do miest, kde nie je nič, len silný pocit voľnosti a slobody. Na koni prechádzajú údoliami, splavujú horské rieky, vystupujú na najvyššie ľadovcové štíty. Putovanie mimo zvyčajných ciest im umožňuje lepšie spoznávať život nomádov pasúcich svoje stáda okolo bielych júrt. V netradičnom pohľade na súčasné Mongolsko ožívajú tiene dávnej minulosti. Uprostred ázijských stepí mal jeden muž sen. Sen o globalizácii sveta. Vizionár, ktorý sieťou ciest vdýchol život i smrť celej Euroázii. Ten človek sa volal Džingischán. Ako však dokázal vybudovať v najľudoprázdnejšej krajine sveta armádu, ktorá dobyla celý známy svet. Existuje len jeden spôsob ako to zistiť. Ísť tam...

21:15 Bojovali za vlasť (Они сражались за Родину), ZSSR, 1975 (Dvojka)
Filmová epopeja slávneho režiséra, scenáristu a herca Sergeja Bondarčuka, nakrútená podľa rovnomenného románu Michaila Šolochova evokuje dni ústupu Červenej armády z vyprahnutých donských stepí v júli 1942. Prednosťou filmu sú pôsobivé psychologické portréty vojakov - ľudí s rôznym sociálnym a rodinným zázemím. Ich postavy stvárnili mnohí poprední herci, medzi nimi i Vasilij Šukšin, pre ktorého to bola jeho posledná filmová úloha a samotný autor diela Sergej Bondarčuk.

22:00 Netvor (Der Unhold), Francúzsko/ Nemecko/ Veľká Británia, 1996 (Film Europe)
Dráma francúzskeho vojnového zajatca vo Východnom Prusku, ktorému sa ľudia vyhýbajú, a ktorý hľadá útočisko vo svete detí a zvierat. Dvanásťročný, stále odstrkovaný a ponižovaný Abel sa mstí. Samotnou myšlienkou založí požiar nenávidenej školy. Od tej chvíle vie, že môže ovplyvňovať osud. Abelovým svetom zostávajú deti. A tak príde obvinenie zo znásilnenia malého dievčatka. Ale on predsa „iba" fotografoval tu malú, krásnu princeznú. História mu dáva ďalšiu šancu. Namiesto väzenia začína vojna. Je rok 1939 a prichádzajú „vyvolení" - jednotky SS. V službách dôstojníkov 3. ríše, vrátane Hermanna Göringa osobne, rastie jeho historický význam. On, v sedle svojho koňa, sprevádzaný štyrmi dobermanmi, vyhľadáva budúcu elitu nemeckého národa - deti na prevýchovu.

22:00 Bang Bang Club (The Bang Bang Club), Kanada, 2010 (Cinemax)
The Bang Bang Club je príbeh skutočného života skupiny štyroch vojnových fotografov - Grega Marinovicha, João Silva, Kevina Cartera a Kena Oosterbroeka - spojených priateľstvom a zmyslom pre dôraz vypovedať pravdu. Riskovali životy a použili objektívy fotoaparátov, aby povedali svetu o brutalite a násilnostiach spojených s prvými slobodnými voľbami v Južnej Afriku na začiatku 90. rokov. Toto intenzívne obdobie dalo vzniknúť ich najlepším prácam (dve vyhrané Pulitzerove ceny), ale stála ich vysokú cenu.

23:25 Rambo: do pekla a späť (Rambo), USA/ Nemecko, 2008 (Markíza)
Rambo IV je jednoducho to, čo esencia s označením „Rambo“ je. A čosi navyše. Priamočiary akčný adrenalínový nárez, ktorý v sebe prekladá nové milénium s 80-rokmi. So zvyšujúcim sa množstvom preliatej krvi narastá podivné nadšenie a búšenie srdca. Stallone preháňa barmskou džungľou nielen nepriateľa, ale i svoje telo, ktoré aj napriek viditeľným stopám času vykazuje parádnu kondičku, občas prehodí vetu, inokedy vnútorný monológ. V súlade s tradíciou bonusov pre verných - ponúka pár odkazov na deje minulé a súčasne sa pohráva s bourneovským záverom, v podobe návratu do miest, kde to začalo. Pritom však stále zostáva vlajkovou loďou „svojho“ žánru.

TV tipy 16.7. - 22.7. 2012 TV tipy 16.7. - 22.7. 2012 TV tipy 16.7. - 22.7. 2012


22.7.
NEDEĽA

19:00 Marketa Lazarová, ČSSR, 1967 (Film Europe)
Príbeh o čistej duši a čistej láske uprostred chladného a nemilosrdného stredoveku nakrútil František Vláčil na motívy rovnomenného Vančurovho románu. Markéta Lazarová má byť zasľúbená bohu a stráviť život v bezpečí kláštora, ale namiesto toho je unesená. Vančurova oslava lásky a voľnosti sa vo Vláčilovom poňatí mení v temnú stredovekú drámu, ktorá okrem atmosféry vyniká aj neobyčajnou poetizáciou filmových obrazov.

20:00 Igby (Igby Goes Down), USA, 2002 (MGM)
Sedemnásťročný mladík s nezvyčajnou prezývkou Igby síce pochádza zo zámožnej rodiny, ale okrem peňazí má problémy so všetkým, na čo sa pozrie. Zatiaľ čo jeho o tri roky starší brat Oliver exceluje na univerzite a má politické ambície, Igbyho vyhodili takmer zo všetkých stredných škôl na východnom pobreží Spojených štátov. Matka pre neho nemá vľúdne slovo, jeho otec je schizofrenik. Jediným mužským vzorom môže pre Igbyho byť švihácky a snobský strýko D. H. Banes. A tak sa mladík nakoniec rozhodne so všetkým skoncovať a utiecť do bohémskeho prostredia New Yorku.

20:20 Ghost Writer (The Ghost Writer), Francúzsko/ Nemecko/ Veľká Británia, 2010 (Joj)
„Duchom“ sa označuje spisovateľ, ktorý síce knihu napíše, ale ostáva v jej úzadí a autorom sa uvedie niekto iný. Britský expremiér Adam Lang (dlho sa špekulovalo, či je inšpirovaný Tonym Blairom) chce vydať svoju autobiografiu, ktorú zaňho ale napíše niekto iný. Jeho prvý „duch“ za záhadných okolností umrie a tak najíma mladšieho (Ewan McGregor), aby memoáre za lukratívnu sumu dokončil. Niekde v dokumentoch sú aj informácie zasahujúce do háklivých štátom utajovaných skutočností o špionáži, či terorizme.

22:10 Beštia musí zomrieť (Que la bęte meure), Francúzsko/ Taliansko, 1969 (Čt2)
Drámu o vine a treste, o spravodlivosti a pomste nakrútil Claude Chabrol v roku 1969 ako renomovaný tvorca. Túto majstrovskú subtílne spletenú psychologickú drámu antických rozmerov vytvoril Chabrol podľa rovnomenného románu Nicolasa Blakea, scenár napísal Paul Gegauff. Úlohu spisovateľa vytvoril v jemných hereckých odtieňoch Michel Duchaussoy, v protiklade k robustnej surovosti Jeana Yanna.

23:55 Michael Clayton (Michael Clayton), USA, 2007 (Doma)
Michael Clayton je „vyjednávačom“ jednej z najväčších právnických firiem v New Yorku. Tento bývalý štátny zástupca má na starosti tú najšpinavšiu prácu vo firme. Aj keď sa už niekoľkokrát popálil a so svojou prácou nie je spokojný, rozvod, zlá obchodná špekulácia a narastajúci dlh ho pevne držia pripútaného k firme. Medzitým v spoločnosti U/North závisí kariéra advokátky Karen Crowderovej na urovnaní multimilióvého návrhu na žalobu, ktorú Claytonova firma vedie proti nim do zdanlivo úspešného konca. Keď však prvotriedny advokát firmy Kenner, Bach & Ledeen sabotuje prípad, čelí Clayton najväčšej výzve svojej kariéry i svojho života.


HIT TÝŽDŇA

20.7.
PIATOK

21:30 Obžalovaný, ČSSR, 1964 (Dvojka)
Príbeh o morálne bezúhonnom profesionálovi, ktorý sa z pohľadu zákonov javí ako podvodník. Riaditeľ Kudrna dostáva za úlohu uviesť do prevádzky novú elektráreň v čo najkratšom čase. Má možnosť vyplácať podriadeným mimoriadne prémie, jeho najbližší spolupracovníci však situáciu zneužijú na vlastné obohatenie. Keď je obvinený z porušenia zákona, nepostavia sa za neho ani jeho nadriadení, ktorí celú situáciu nepriamo spôsobili.  Jeden z najvýznamnejších filmov polovice šesťdesiatych rokov vznikol podľa novely  Lenky Haškovej. Spočiatku sa stretol s úspechom u divákov aj kritiky, ale v roku 1969 putoval do trezoru. Film je vystavaný ako klasická súdna dráma: takmer celý sa odohráva v súdnej sieni. V titulnej úlohe sa objavil vtedy málo známy Vlado Müller, predsedu súdu stelesnil skutočný sudca dr. Jaroslav Blažek. Jednu zo svojich prvých rolí, Kudrnovho obhajcu stvárnil režisér Jiří Menzel.


autor Tomáš Daneček 16.7.2012
Meno:
ODOSLAŤ
:)
REBRÍČEK SK
01 |
návšt. 6379
02 |
návšt. 3868
03 |
návšt. 3865
04 |
návšt. 3518
05 |
návšt. 2098
06 |
návšt. 1798
07 |
návšt. 2057
08 |
návšt. 1557
09 |
návšt. 764
10 |
návšt. 551
REBRÍČEK US
01 |
$80,0 mil.
02 |
$16,0 mil.
03 |
$11,0 mil.
04 |
$10,0 mil.
05 |
$3,3 mil.
06 |
$2,4 mil.
07 |
$2,2 mil.
08 |
$1,9 mil.
09 |
$1,5 mil.
10 |
$1,4 mil.
SOCIÁLNE SIETE
KOMENTÁRE
Kinema.sk - filmy, seriály

sector logo
network
ISSN 1336-4197. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / Kinema s.r.o.