TV TIPY 17.6. - 23.6. 2013

TV TIPY 17.6. - 23.6. 2013

článok



17.6.
PONDELOK

20:00 Červená rieka (Red River), USA, 1948 (MGM)
Osadník Thomas Dunson spolu s nájdencom Matthewom vybuduje v Texase vlastné dobytkárske impérium. Pôda, na ktorej sa usadil, je na chov ideálna, avšak stádo o viac než deviatich tisícich kusov dobytka treba jedného dňa dopraviť k obchodníkom. Film Howarda Hawksa patrí v žánri westernu k tým najlepším. Veľkolepé scenérie so stádom tvoria pozadie príbehu o rivalite dvoch mužov, z ktorých každý presadzuje svoju vôľu iným spôsobom. Scenár vznikol na základe článku v časopise Saturday Evening Post.

20:00 Modrý Panter (Marie-Chantal contre le docteur Kha), Špa./ Fran./ Tal./ Maroko, 1965 (Film Europe)
Marie-Chantal cestuje vlakom do Švajčiarska, kde chce stráviť zimné prázdniny u príbuzných. Vo vlaku ju osloví tajný agent Bruno Kerrein, ktorý jej do starostlivosti zverí podivný klenot v tvare tigra s rubínovými očami. Zatiaľ čo ďalší agenti prenasledujú Kerreina, doktor Kha, ktorý na šperk čaká, sa dozvie, že ho u seba má Marie-Chantal. Mimoriadny záujem špiónov niekoľkých zemí o zvláštny klenot vyplýva z toho, že v sebe obsahuje vzácny vírus, ktorý by jednému človeku dal moc nad celým ľudstvom.

22:05 Rozorvané objatia (Los Abrazos rotos), Španielsko, 2009 (Dvojka)
Pedro Almodóvar sa tri roky po snímke Volver vrátil aj so svojím hereckým talizmanom, čerstvou držiteľkou Oscara Penélope Cruz, snímkou v štýle filmov noir z päťdesiatych rokov minulého storočia. Almodóvar do klasického žánru vtláča pečať svojho neobyčajného talentu. Pred štrnástimi rokmi sa jeden muž stal obeťou vážnej autonehody, pri ktorej stratil nielen zrak, ale aj ženu svojho života, Lenu. Tento muž má dve mená. Prvým je Harry Caine – pseudonym, ktorý používa pre literárnu tvorbu. Druhé je Mateo Blanco – jeho skutočné meno, ktorým sa podpisuje pod filmy, ktoré točí. Po nehode sa Mateo stáva Harrym. Vzhľadom k tomu, že už nemôže režírovať filmy, nechá Matea umrieť so ženou, ktorú miloval.

22:30 Nenávisť (The Grudge), USA/ Japonsko, 2004 (Film+)
Tmavovlasé dievčatká o svoju temnú dušu usilovne škripotajú nechtami o podlahu, malí chlapčekovia vydávajú tie najbizarnejšie zvuky s tvárou pokrútenou v neprirodzený úškrn. Vitajte vo svete ázijských "ducharín", ktoré pomocou explozívnej nálože zvanej Kruh a činorodými ručičkami hollywoodskych remakerov paralyzovali strachom divákov po celom svete.

TV tipy 17.6. - 23.6. 2013 TV tipy 17.6. - 23.6. 2013 TV tipy 17.6. - 23.6. 2013


18.6.
UTOROK

21:10 Sanitka, Československo, 1984 (Jednotka)
Kultový jedenásť dielny československý seriál z prostredia záchrannej služby.
V prvom diely mal Chirurg Vojtech Jandera pred sebou ideálnu kariéru lekára, ktorého pacienti mohli milovať. Napriek tomu sa však rozhodol skalpel odložiť bokom a stal sa členom tímu pražskej záchranky. O jeho dôvodoch sa mnohí iba dohadujú a dokonca ani sám Vojtech nemá celkom jasnú predstavu, čo mu nová pracovná úloha prinesie. V hlavných úlohách Jaromír Hanzlík, Jiří Bartoška, Petr Kostka, Josef Vinklář, František Němec, Petr Nárožný, Petr Nárožný a mnoho ďalších.

22:20 Cooganov trik (Coogan’s Bluff), USA, 1968 (Čt2)
Pomocník arizónskeho šerifa, samotársky sympaťák Walt Coogan, odvádza dolapeného vraha z väzenia, aby ho v New Yorku odovzdal spravodlivosti. Zatknutý muž mu ale s pomocou bývalých kumpánov ujde v uliciach Manhattanu. Coogan sa rozhodne nechce vrátiť domov s pokazenou profesionálnou cťou a pokúša sa utečenca nájsť v prostredí veľkomestskej džungle. Ide vytrvalo po jeho stope, pritom stretáva miestne dievčatá, pasákov, zlodejov, mladých hippies aj miestnych policajtov.


19.6.
STREDA

22:00 V zajatí Yakuzy (Brother), USA/ Veľká Británia/ Japonsko, 2000 (Jednotka)
Počas krutej vojny vyrovnávania si účtov v Tokiu bola jeho rodina vyvraždená. Teraz je cieľom jeho cesty Amerika, kde musí nájsť svojho mladšieho brata Kena. Yanamoto (Takeshi Kitano) sa však v novej krajine príliš nezabýval a naviac zisťuje, že jeho mladší brat sa zaplietol s priekupníkmi drog. Ani sa nenazdal a Yanamoto sa opäť ocitol späť vo svete násilia. Netrvá dlho a okolo Yanamota sa zoskupuje silný gang, ktorý likviduje všetko, čo skríži jeho plány. Veci však zašli príliš ďaleko. Už niet cesty späť.

22:05 Zabite ma prosím (Kill Me Please), Francúzsko/ Belgicko, 2010 (Cinemax 2)
Dr. Kruger je v lekárskej vede priekopník, ktorý si zaumieni, že nechá vniknúť samovraždu do moderného sveta. Klinika, na ktorej pracuje, dostáva štátne dotácie na to, aby sa samovražda mohla stať súčasťou medicínskej praxe. V jeho kancelárii sa postupne striedajú pacienti a diskutujú s ním o dôvodoch, prečo sa rozhodli spáchať samovraždu. V okamihu, keď je rozhodnuté, má každý jeden z nich právo na posledné želanie.

TV tipy 17.6. - 23.6. 2013 TV tipy 17.6. - 23.6. 2013 TV tipy 17.6. - 23.6. 2013


20.6.
ŠTVRTOK

20:05 Billy Elliot (Billy Elliot), Veľká Británia/ Francúzsko, 2000 (Film Europe)
Otec (Gary Lewis) si svojho syna Billy Elliota (Jamie Bell) predstavoval celom inak. Už ho videl v boxerskom ringu s rukami nad hlavou, ako sa teší z víťazstiev, ktoré sa rodia z potu a krvi. Lenže keď Billy uvidí vo vedľajšom sále budúce primabaleríny, sen o boxerskom ringu dostáva vážne trhliny. Ladnosť pohybu, ktorou sa pýši balet, mu učarovala neuveriteľne silno. Lenže čo na to povie jeho otec? Vlastnú túžbu však nemôžete oklamať a zakrátko sa Billy aj vďaka pani Wilkinsonovej (Julie Waters) objaví na hodine baletu. Od prvej chvíle je jasné, že Billy je mimoriadne výnimočný talent. Pani Wilkinsonová nakoniec prehovorí Billyho otca, aby mu zaplatil hodiny na prestížnej baletnej škole. Raz sa mu to môže celkom dobre vrátiť.

20:10 Vojna policajtov (36 Quai des Orfevres), Francúzsko, 2004 (Dajto)
Režisér Olivier Marchal nakrútil príbeh na základe skutočných udalostí a situoval ho na Nábrežie Zlatníkov 36, do sídla parížskej polície. Práve tam začína dráma dvoch policajtov Léa Vrinksa a Denise Kleina, ktorých okrem príslušnosti k rôznym útvarom - Léo pracuje pre BRI (Zásahová a pátracia brigáda) a Denis pre BRB (Brigáda pre boj s organizovaným zločinom) – delí aj rozdielny postoj k práci. Kým Denis usiluje hlavne o moc a postavenie, Léo patrí k onomu staromódnemu typu policajtov, posadnutých prácou, ktorí majú známych na oboch stranách zákona a v záujme spravodlivosti občas neváhajú jeho hranicu prekročiť. Ich cesty sa pretnú vo chvíli, keď majú spolupracovať na prípade série ozbrojených prepadnutí.

21:40 127 hodín (127 Hours), USA/ Veľká Británia, 2010 (Joj)
Jednej piatkovej noci v apríli 2003 sa 26 – ročný Aron Ralston vydal do Utahu, aby tu strávil víkend lezením po odľahlých skalách národného parku Canyonlands. O šesť týždňov neskôr sa nečakane zjavil v civilizácii, bohatší o neuveriteľný príbeh a ochudobnený o pravú ruku. Ralston (James Franco) prežil 127 trýznivých hodín v divočine s rukou privalenou obrovským kameňom, s malým množstvom jedla a niekoľkými kvapkami vody. Bojoval s prírodou i vlastnými démonmi a vyhral. Dokázal, že má potrebnú silu na to, aby sa vyslobodil z 20 metrov hlbokej priepasti a zranený prešiel viac než 10 kilometrov, než konečne našiel záchranu. Len vďaka neuveriteľnej statočnosti unikol istej smrti.

TV tipy 17.6. - 23.6. 2013 TV tipy 17.6. - 23.6. 2013 TV tipy 17.6. - 23.6. 2013


21.6.
PIATOK

18:35 Báječní muži s klikou, Československo, 1978 (Kino CS)
Česká filmová féria o priekopníkoch kinematografie. Pán Paspart a jeho dcéra Pepička cestujú s maringotkou po rôznych českých mestách a popri kúzlach predvádzajú i "oživené" obrázky. V jednom zájazdnom hostinci sa Paspart stretáva so svojím umierajúcim kolegom, ktorý mu okrem filmových pások odkazuje aj krásnu dcéru Aloisiu... Komédia Jiřího Menzla.

22:00 Gauneri (Reservoir Dogs), USA, 1992 (Dvojka)
Režijný debut Quentina Tarantina, ktorý si sám zahral jedného z gangstrov, sa po uvedení do kín stretol s nadšeným prijatím vďaka svojráznemu čiernemu humoru a nespornej filmárskej bravúrnosti, ale na druhej strane s radikálnym odmietnutím kvôli zámernej amorálnosti a brutalite. Tarantino, odkojený tzv. béčkovými žánrami, si týmto filmom získal renomé nadmerne talentovaného, ale zároveň silne kontroverzného filmára.

22:30 Kráľ komédie (The King of Comedy), USA, 1982 (Jednotka)
Estrádny komik a zabávač Robert Pupkin je presvedčený, že sa môže stať hviezdou. Keď jedného večera zachráni svoj veľký vzor, Jerryho Langforda pred davom sfanatizovaných fanúšikov, domnieva sa, že už je blízko svojho cieľa. Využije situáciu, aby predviedol svoje schopnosti a dostal šancu vystúpiť ako komik v televízií. Jeho veľký vzor sa ho však, snaží čo najskôr zbaviť. Keď si to Pupkin uvedomí, siahne po radikálnom prostriedku. Milovanú a slávnu televíznu hviezdu jednoducho unesie a svoje vystúpenie v zábavnej šou si jednoducho vynúti násilím.


22.6.
SOBOTA

14:45 Letec (The Aviator), USA/ Japonsko/ Nemecko, 2004 (Film+)
Howard Hughes mal svoj sen - pilotovať najrýchlejšie lietadlá, nakrúcať veľké filmy a zarábať milióny. Mal odhodlanie, bol tvrdohlavý, mal po svojom boku pár správnych chlapov, pár miliónov v zálohe, svojské šťastie (aj pri jeho vrtkavosti) a šarm, ktorým okúzlil nielen ženy, ktoré zrýchľovali tep mnohých mužov, ale aj obchodných partnerov, Cenzorskú radu a Vyšetrovací výbor Kongresu. A svoj sen aj zrealizoval. Na lietadlách, ktoré sám navrhol, zlomil niekoľko rýchlostných svetových rekordov, obletel Zem za štyri dni. Ako 25-ročný dokončil svoj prvý veľký film Hell´s Angels (1930), neskôr Scarface (1932) a The Outlaw (1943). A peniaze mu v zásade nikdy nechýbali, hoci na ne musel poctivo zarábať.

21:10 Obchodník so smrťou (Lord of War), USA, 2005 (Film+)
Obchodník so smrťou je akčný dobrodružný príbeh nakrútený podľa skutočnej udalosti, odohrávajúci sa vo svete medzinárodného obchodu so zbraňami. Príbeh filmu hovorí o pozoruhodných výkonoch obchodníka so zbraňami Yuriho Orlova. Yuri, ktorý sa pohybuje v najnebezpečnejších vojnových zónach sveta, hravo strčí do vrecka agenta Interpolu, obchodných konkurentov a dokonca aj zákazníkov, medzi ktorých patrí väčšina najznámejších svetových diktátorov... Jeho najväčším súperom sa však nakoniec stane vlastné svedomie.

23:25 Ukradni, čo môžeš! (Buffalo Soldiers), USA/ Veľká Británia, 2001 (Jednotka)
Ray Elwood (Joaquin Phoenix) slúži na americkej základni pri Stuttgarte a svoj pobyt si tu užíva. Oficiálne pracuje ako úradník, ale tajne zariaďuje všetko od predaja kradnutých vecí až po obchod s heroínom. Jedného dňa však prichádza nový dôstojník a chce „upratovať“... Film režiséra Gregora Jordana.

TV tipy 17.6. - 23.6. 2013 TV tipy 17.6. - 23.6. 2013 TV tipy 17.6. - 23.6. 2013


23.6.
NEDEĽA

22:00 Prineste mi hlavu Alfreda Garciu (Bring Me the Head of Alfredo Garcia), Mex./USA, 1974 (MGM)
Snímka z roku 1974 patrí medzi najosobnejšie diela režiséra Sama Peckinpaha. Sú mu dokonca pripisované autobiografické prvky. Skôr než o road-movie ide vlastne o western zo súčasnosti. Peckinpah v ňom ako obvykle nešetrí násilnými scénami a morbídnymi výjavmi, avšak ponúka aj okamžiky romantického odpočinutia a ironického nadhľadu.

00:00 Rok draka (Year of the Dragon), USA, 1985 (MGM)
Šéf mafie čínskej štvrte, mladý Joey Tai používa bezprecedentné násilie. Stane sa šéfom čínskej mafie v New Yorku a neoddiskutovateľným vodcom čínskej komunity. Dohľad nad poriadkom v čínskej štvrti má Stanley White, policajt, ktorý nenávidí Ázijčanov od vojny vo Vietname. Obaja porušujú dlho platné nepísané zákony a nie sú ochotní robiť kompromisy - to vyústi do krvavého konfliktu.


HIT TÝŽDŇA

23.6.
NEDEĽA

22:00 Prineste mi hlavu Alfreda Garciu (Bring Me the Head of Alfredo Garcia), Mex./USA, 1974 (MGM)
Snímka z roku 1974 patrí medzi najosobnejšie diela režiséra Sama Peckinpaha. Sú mu dokonca pripisované autobiografické prvky. Skôr než o road-movie ide vlastne o western zo súčasnosti. Peckinpah v ňom ako obvykle nešetrí násilnými scénami a morbídnymi výjavmi, avšak ponúka aj okamžiky romantického odpočinutia a ironického nadhľadu.


sHIT TÝŽDŇA

21.6.
SOBOTA

22:15 Aljaška v plameňoch (On Deadly Ground), USA, 1994 (Nova)
Steven Seagal je rozhodnutý bojovať za krásnu Aljašku, inú možnosť v sobotu večer nemá. Vy však určite máte, napríklad prepnúť na Dvojku, kde vás čaká zaujímavý filmový zážitok.


autor Tomáš Daneček 17.6.2013
Meno:
ODOSLAŤ
:)
REBRÍČEK SK
01 |
návšt. 50476
02 |
návšt. 11232
03 |
návšt. 6387
04 |
návšt. 5029
05 |
návšt. 4829
06 |
návšt. 3812
07 |
návšt. 4039
08 |
návšt. 2951
09 |
návšt. 1913
10 |
návšt. 1868
REBRÍČEK US
01 |
$82,0 mil.
02 |
$7,4 mil.
03 |
$3,9 mil.
04 |
$3,2 mil.
05 |
$3,2 mil.
06 |
$2,5 mil.
07 |
$2,1 mil.
08 |
$1,7 mil.
09 |
$1,4 mil.
10 |
$1,1 mil.
SOCIÁLNE SIETE
KOMENTÁRE
Kinema.sk - filmy, seriály

sector logo
network
ISSN 1336-4197. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / Kinema s.r.o.