TV TIPY 9.7. - 14.7. 2013

TV TIPY 9.7. - 14.7. 2013

VOD recenzia



9.7.
UTOROK

20:50 Obyčajný fagan (敗家仔), Hong Kong, 1981 (Film+)
Leung Chang, rozmaznaný synáčik bohatého obchodníka, si o sebe myslí, že je tým najväčším kung-fu majstrom pod slnkom. Vrhá sa do každého sporu hlava nehlava, lenže v skutočnosti jeho bojové umenie nestojí za nič. Jeho otec podpláca každého protivníka, len aby sa drahému synáčkovi nič nestalo. Raz však Chang narazí na skutočného majstra kung-fu, a dostane peknú nakladačku. Prehltne horkú chuť porážky a rozhodne sa presvedčiť ho, aby sa stal jeho učiteľom. Ich putovanie je prešpikované súbojmi s pôsobivou akrobaciou, kung-fu chvatmi aj karate údermi.

21:20 Lacombe Lucien (Lacombe Lucien), Francúzsko/ SRN/ Taliansko, 1974 (Dvojka)
Leto 1944, južné Francúzsko. Osemnásťročný Lucien Lacombe sa z nerozvážnosti rozhodne spolupracovať s nemeckými okupačnými orgánmi. Čoskoro sa však jeho situácia skomplikuje, keď stretne France, židovské dievča, do ktorého sa zamiluje... Film, ktorý sa snaží demýtizovať tradičný pohľad na francúzske dejiny počas 2. svetovej vojny, bol v roku 1975 nominovaný na Oscara a získal viacero ďalších ocenení.

23:50 Električka do stanice Túžba (A Streetcar Named Desire), USA, 1951 (MGM)
Filmový fanúšikovia nemali, vďaka cenzúre na poslednú chvíľu, príležitosť zhliadnuť celú režisérsku verziu Eliaha Kazana. Špeciálna edícia drámy prináša možnosť zhliadnuť chýbajúce 3 minúty, ktoré ešte viac zdôrazňujú sexuálne napätie medzi Blanche DuBois (Vivien Leigh) a Stanley Kowalskim (Marlon Brando) a ukazujú vášeň Stelly Kowalski k svojmu manželovi. Film premenil štyri z dvanástich Oscarových nominácii.

TV tipy 9.7. - 14.7. 2013 TV tipy 9.7. - 14.7. 2013 TV tipy 9.7. - 14.7. 2013


10.7.
STREDA

20:10 Dobrý Will Hunting (Good Will Hunting), USA, 1997 (Jednotka)
Will Hunting pochádza z chudobných pomerov a život strávil prevažne v sirotincoch. Ako dvadsaťročný sa najčastejšie fláka s partiou kamarátov a pracuje na univerzite ako upratovač. Jeho geniálne nadanie sa prejaví, keď vyrieši zložitý príklad z matematiky, ktorý žiakom na tabuľu napísal profesor. Šokuje tým nielen učiteľov, ale aj seba. Jeho geniality ho teraz môže presláviť a otvoriť mu brány do sveta. Musí sa vzdať nielen doterajšieho života, ale aj najlepšieho priateľa.

21:15 Dovidenia, chlapci (Au revoir les enfants), Francúzsko/ SRN, 1987 (Dvojka)
Francúzsko, január 1944. Syn bohatých rodičov Julien sa len ťažko lúči so svojou matkou. Kvôli neistej vojnovej situácii ho spolu so starším bratom posiela do katolíckej internátnej školy mimo Paríža. Julien je premiantom školy a keď dorazí nový študent Jean Bonnet, ich vzťah je sprvu poznačený napätím, postupne sa však stanú najlepšími priateľmi. Jean je však iný ako ostatní študenti - v škole sa ukrýva kvôli svojmu židovskému pôvodu.

21:55 Krajina strelcov (Open Range), USA, 2003 (Čt2)
Je rok 1882 a prériami divokého západu sa preháňa trojica kovbojov - drsný Charley Waite (Kevin Costner), obetavý Mose (Abraham Benrubi) a mladý, zaúčajúci sa Button (Diego Luna) na čele s Bossom Spearmanom (Robert Duvall), hnajúca svoje stádo nekonečnými pastvinami. Napriek odlúčeniu od civilizácie a svojim osobitným životným štýlom majú ale stále svojich nepriateľov. Presvedčia sa o tom, keď ich vzdorné stádo zavedie do blízkosti malého mestečka Harmonwillu. Tu sa stretávajú so skorumpovaným šerifom a bezohľadným rančerom Baxterom (Michael Gambon) , ktorí celú oblasť ovládajú vďaka násiliu a teroru.


11.7.
ŠTVRTOK

21:05 Milionársky expres (富貴列車), Hong Kong, 1986 (Film+)
Keď sa Fong-Tin Ching (Sammo Hung) vráti do rodného mestečka, ktoré doposiaľ žilo kľudným životom, je všetko hore nohami. Prišiel s veľkým plánom. Chce vykoľajiť vlak plný boháčov, ktorí by pri nútenej zastávke mohli veselo míňať a prispieť tak k rozvoju mesta a tiež jeho peňaženky. Ching však netuší, že okrem nových zákazníkov vlak privezie aj trojicu záhadných samurajov, ktorí mají v pätách tajnú políciu, a z hôr sa na nich rúti banda lupičov. Miestny šerif Tsao (Biao Yuen) bude mať plné ruky práce!

21:50 Päsť plná hnevu (精武门), Hong Kong, 1972 (Prima Cool)
Najznámejší film legendy kung-fu filmov Bruce Leeho. Ešte ako študent bojových umení sa vracia do školy svojho bývalého majstra. Nečaká ho však nič radostné, pretože jeho obľúbený majster je zavraždený. Potom, ako sa ukáže, že miestne úrady nemajú príliš záujem na vyšetrení celého prípadu, Bruce Lee je nútený vziať spravodlivosť do vlastných rúk. Všetko nasvedčuje tomu, že za vraždou stojí konkurenčná škola. Bruce Lee je veľmi, skutočne veľmi nahnevaný. Slovo ľútosť pre neho celkom stratilo význam.

TV tipy 9.7. - 14.7. 2013 TV tipy 9.7. - 14.7. 2013 TV tipy 9.7. - 14.7. 2013


12.7.
PIATOK

20:30 X-Men 2 (X2), USA, 2003 (Joj Plus)
X-Meni. Narodili sa s jedinečnou genetickou mutáciou, ktorá im umožňuje vládnuť nadprirodzenými schopnosťami. Pod vedením profesora Charlesa Xaviera slúžia ľudstvu. Chránia svet. Ten im však nedôveruje a bojí sa ich. Po nezmyselnom pokuse o atentát na prezidenta Spojených štátov, ktorý údajne spáchal neznámy mutant, sa verejnosť dovoláva zákona, ktorý má dostať mutantov pod kontrolu. V čele anti-mutantového hnutia stojí armádny veliteľ a vedec Wiliam Stryker, o ktorom sa tvrdí že na mutantoch robil pokusy. Mutantov nenávidí a je rozhodnutý ich totálne zlikvidovať. X-Meni sa tak spolu so spojencami vydávajú na najnebezpečnejšiu misiu v živote.

21:25 Gádžo dilo (Gadjo dilo), Rumunsko/ Fransúzsko, 2007 (Dvojka)
Mladý Parížan Stéphane sa vydáva kamsi na rumunský vidiek, aby hľadal rómsku speváčku, ktorej hudba mu učarovala. Namiesto nej nachádza komunitu olašských Rómov, s ktorými sa postupne zžíva, ale spoznáva aj trpké ovocie rasovej neznášanlivosti. Film získal Strieborného leoparda a Cenu ekumenickej poroty a Rona Hartner Bronzového leoparda pre najlepšiu herečku na MFF Locarno 1997.

21:55 Nepohodlný (The Constant Gardener), USA/ Veľká Británia/ Kanada, 2005 (Čt2)
Na odľahlom území severnej Kene sa nájde mŕtvola brutálne zavraždenej aktivistky Tessy Quayle. Tessin sprievodca, miestny lekár, ktorému sa podarilo uniknúť, má dôkazy týkajúce sa tohto zločinu. Členovia Britskej vyššej komisie predpokladajú, že pozostalý vdovec, ich mierne strojený a neambiciózny kolega Justin Quayle, ponechá nepríjemnú záležitosť v absolútnej diskrétnosti. Neboli by ďaleko od pravdy, avšak spomienky na ženu vyburcujú Justína vykonať po prvý raz vo svojom živote, aj vo svojej diplomatickej kariére rozhodujúci čin.


13.7.
SOBOTA

21:05 Horšie to už nebude (Stranger Than Fiction), USA, 2006 (Jednotka)
Hlavnou postavou filmu režiséra Marca Forstera (Ples príšer, Hľadanie krajiny - nekrajiny, Hranice života) je Harold Crick. Pracovník daňového úradu, muž čísiel, precíznosti, pozoruhodnej skromnosti slov a samoty. Jeho život riadia hodinky a presné rituály. Vykročiť z nich bokom, alebo nebodaj sa omeškať môže mať fatálne následky.

21:10 Swing (Swing), Francúzsko/ Japonsko, 2002 (Dvojka)
Francúzsky scenárista a režisér rómskeho pôvodu Tony Gatlif sa aj vo svojom novom filme Swing venuje popisu charakteristických vlastností a zvykov rómskeho etnika a navyše aj vzájomnému prelínaniu a obohacovaniu rozličných kultúr. Prostredníctvom desaťročného "bieleho" chlapca Maxa približuje komunitu francúzskych Rómov - Manušov. Max sa na prázdninách u babičky zamiluje do cigánskej hudby a začne sa učiť hrať na gitare u svojrázneho gitaristu Miralda.

22:00 Ten tajomný predmet túžby (Cet obscur object du désir), Francúzsko/ Španielsko, 1977 (Film Europe)
História jednej nemiznúcej lásky. Mathieu Faber sa zamiluje do svojej slúžky, mladej Conchity. Tá ho však neustále odmieta, zatiaľ čo jeho vášeň sa stupňuje. Conchita nakoniec odíde zo služby, ale obaja sa náhodne stretávajú v rôznych mestách Európy. Conchita Mathieua provokuje s inými mužmi, čo v ňom iba upevňuje jeho túžbu. Táto neústupnosť, ktorá vedie až k násiliu, ich nakoniec spojí nezlomným putom.

TV tipy 9.7. - 14.7. 2013 TV tipy 9.7. - 14.7. 2013 TV tipy 9.7. - 14.7. 2013


14.7.
NEDEĽA

15:35 Šťastie príde v nedeľu, ČSR, 1958 (Jednotka)
Emil, Vrabec a Mišo sú traja priatelia, ktorých najväčšou vášňou je podávať športku. Každú nedeľu, ako mnoho iných nadšencov, očakávajú výsledky a dúfajú, že raz sa im podarí vyhrať slušný obnos peňazí. Každý z nich má svoj sen - Emil túži po „Jave 250“, Vrabcovi by stačil aj „Pionier“ a Mišo dúfa, že sa raz vyberie na svoju veľkú cestu okolo sveta. Ani jeden z nich však doteraz nemal šťastie v hre. Tento stav sa rozhodnú radikálne vyriešiť. Každý z nich vynaloží maximálne úsilie na to, aby získal čo najviac peňazí na podanie športky - pravdepodobnosť výhry sa tým automaticky zvýši. Ale to nie je tak jednoduché, ako by sa na prvý pohľad zdalo. Situácia medzi priateľmi sa ešte viac vyhrotí po tom, ako sa v televíznej estráde zoznámia s atraktívnou Evou Dvorčíkovou. Tá je už dlhší čas platonickou láskou Michala, ale ten dosiaľ nenabral odvahu, aby sa jej prihovoril. A keďže v láske je povolené všetko, chlapci sa rozhodnú losovať. Ten, ktorý vyhrá, získa právo bojovať o Evinu lásku.

20:00 Sexuálny škandál na škole (Notes on a Scandal), Veľká Británia, 2006 (Wau)
Zápisky o škandále sú filmom výsostne založeným na scenári a vynikajúcich hereckých výkonoch a dielom komorným, až intímnym. Tieto hlavné atribúty ako-tak ocenili aj akademici, ktorí film nominovali v kategóriách najlepšia herečka v hl. úlohe (Judy Dench), najlepšia herečka v podpornej úlohe (Cate Blanchett), najlepší adaptovaný scenár (Patrick Marbera) a najlepšia hudba. Zostalo však len pri nomináciách a punc zlatého plešivca sa teda nedostavil. Obe ženské predstaviteľky však predviedli ukážkové a vyrovnané charakterové herectvo.

22:00 Americké srdce (American Heart), USA, 1992 (MGM)
Nick Kelson, stelesnený veľkou hereckou nádejou 90. rokov Edwardom Furlongom, je problematický teenager, ktorý väčšinu životného času trávi s podobne „perspektívnymi“ adolescentami flákaním sa po uliciach. A deje sa tak už dlho, od doby, keď mu zomrela jeho matka. Na školu kašle, privyrába si len občasným predajom novín, žije ako by nebolo žiadne včera a s rovnakým nezáujmom hladí aj do budúcnosti. Stále je tu ale ešte jedna osoba, ktorá by mohla tento stav zmeniť. Nickov otec Jack, ktorého si pod vedením režiséra Martina Bella strihol Jeff Bridges, totiž bude už za pár dní prepustený z basy a vráti sa domov. Prvé stretnutie otca a syna však neprebehne príliš podľa plánu.


HIT TÝŽDŇA

11.7.
ŠTVRTOK

21:05 Milionársky expres (富貴列車), Hong Kong, 1986 (Film+)
Keď sa Fong-Tin Ching (Sammo Hung) vráti do rodného mestečka, ktoré doposiaľ žilo kľudným životom, je všetko hore nohami. Prišiel s veľkým plánom. Chce vykoľajiť vlak plný boháčov, ktorí by pri nútenej zastávke mohli veselo míňať a prispieť tak k rozvoju mesta a tiež jeho peňaženky. Ching však netuší, že okrem nových zákazníkov vlak privezie aj trojicu záhadných samurajov, ktorí mají v pätách tajnú políciu, a z hôr sa na nich rúti banda lupičov. Miestny šerif Tsao (Biao Yuen) bude mať plné ruky práce!


autor Tomáš Daneček 9.7.2013
Meno:
ODOSLAŤ
:)
0 z 10
0 z 10
FILMOVÉ PREMIÉRY
11.4 |
hodnotenie 8/10
11.4 |
hodnotenie 5/10
11.4 |
hodnotenie 7/10
11.4 |
hodnotenie 7/10
11.4 |
18.4 |
hodnotenie 3/10
18.4 |
hodnotenie 7/10
18.4 |
hodnotenie 8/10
25.4 |
2.5 |
NAJČÍTANEŠIE
|SMRŠŤ
1
hodnotenie 5/10
|GODZILLA A KONG: NOVÁ RÍŠA
1
hodnotenie 5/10
|ZÓNA ZÁUJMU
0
hodnotenie 8/10
|KOLAPS
0
hodnotenie 8/10
|OPIČÍ ČLOVEK
0
hodnotenie 7/10
|PRIŠLA V NOCI
0
hodnotenie 7/10
|SAMOTA
0
hodnotenie 7/10
|VYSVETLENIE NA VŠETKO
1
hodnotenie 7/10
FILMOVÉ NOVINKY
REBRÍČEK SK
01 |
návšt. 6379
02 |
návšt. 3868
03 |
návšt. 3865
04 |
návšt. 3518
05 |
návšt. 2098
06 |
návšt. 1798
07 |
návšt. 2057
08 |
návšt. 1557
09 |
návšt. 764
10 |
návšt. 551
REBRÍČEK US
01 |
$80,0 mil.
02 |
$16,0 mil.
03 |
$11,0 mil.
04 |
$10,0 mil.
05 |
$3,3 mil.
06 |
$2,4 mil.
07 |
$2,2 mil.
08 |
$1,9 mil.
09 |
$1,5 mil.
10 |
$1,4 mil.
SOCIÁLNE SIETE
KOMENTÁRE
Kinema.sk - filmy, seriály

sector logo
network
ISSN 1336-4197. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / Kinema s.r.o.