TV TIPY 23.12. - 29.12. 2013

TV TIPY 23.12. - 29.12. 2013

VOD recenzia



23.12.
PONDELOK

20:00 Pina (Pina), Nemecko/ Francúzsko/ Velká Británia, 2011 (Film Europe)
Najnovší film Wima Wendersa PINA je vôbec prvý európsky hraný 3D film. Wenders snímku natočil ako poctu nemeckej choreografke Pine Bausch, ktorá zásadným spôsobom ovplyvnila tanec a divadlo poslednej tretiny dvadsiateho storočia. Film mal byť spoločným projektom Wendersa a Bauschovej, ale vďaka jej nečakanej smrti vznikol „in memoriam“ a zachytáva jej kľúčové diela a spomienky jej najbližších spolupracovníkov. Film je strhujúcou cestou do sveta emócií a duše zobrazenej telom.

20:15 Láska nebeská (Love Actually), Veľká Británia/ USA, 2003 (Prima)
Láska nebeská, romantická komédia v štýle Štyri svadby a jeden pohreb, Notting Hill a Denník Bridget Jonesovej, nás zavedie do súčasného predvianočného Londýna, kde sa odohráva príbeh, skladajúci sa z mnohých nádherných milostných historiek – niekedy romantických, niekedy smutných. Žiadnej však nechýba osobitý humor. Jeden z najlepších romantických filmov posledných rokov.

22:10 Ostrov (Остров), Rusko, 2006 (Dvojka)
Počas 2. svetovej vojny zajali Nemci v Severnom mori vlečný čln a jedného z jeho námorníkov prinútili pod hrozbou smrti zastreliť svojho kapitána. Loď potom vyhodili do vzduchu. Námorník sa akoby zázrakom zachráni a zasvätí svoj život Bohu a pokániu v ostrovnom kláštore, aby odčinil svoj hriech. Po rokoch sa dokáže vcítiť do ľudských duší a preslávi sa ako liečiteľ. jedného dňa však jeho pokojne plynúce dni naruší nečakaná návšteva.

23:45 V žiari noci (In the Heat of the Night), USA, 1967 (Čt2)
Mestečko Sparta v štáte Mississippi mohlo mať novú továreň. Chcel ju postaviť bohatý podnikateľ Colbert. Ten je však jednej noci zavraždený. Miestny policajný náčelník Bill Gillespie upodozrieva z vraždy mladého černocha, ktorého jeho zástupca našiel na stanici. Pri výsluchu však vysvitne, že černoch je tiež policajt. A rovno jeden z najväčších expertov na vraždy vo Filadelfii – Virgil Tibbs. Gillespie je ako väčšina južanov rasista, a tak odmietne ponuku Tibbsovho nadriadeného, aby mu detektív pomohol s vyšetrovaním. Nakoniec je však nútený jeho pomoc prijať.

TV tipy 23.12. - 29.12. 2013 TV tipy 23.12. - 29.12. 2013 TV tipy 23.12. - 29.12. 2013


24.12.
UTOROK

15:05  Kubo (Kubo), ČSSR, 1965 (Dvojka)
Dnes už klasická televízna veselohra podľa Jozefa Hollého, v ktorej chcú lakomí rodičia vydať svoju dcéru za síce bohatého, no hlúpeho richtárovho syna Kuba. Cez postavu nahlúpleho Kuba autor zosmiešňuje praktiky okolo ženenia a nerozumné uprednostňovanie majetkových záujmov pred záujmami životného šťastia.

17:15 Doba ľadová 2 (Ice Age: The Meltdown), USA, 2006 (Joj)
Znovu sa stretávame so štvoricou obľúbených hrdinov animovaného príbehu Doba ľadová - mamutom Mannym, leňochodom Sidom, šablozubým tigrom Diegom a prehistorickou veveričkou Scrat, ktorému sa neustále lepí na päty obrovská smola. V tomto pokračovaní sa doba ľadová chýli ku koncu a zvieratá si užívajú roztápajúci sa raj, ktorý je ich novým domovom. Trojica hrdinov stále drží spolu a užíva si všetkých radosti, ktoré im premena okolia prináša. Manny je pripravený založiť si rodinu, ale žiadneho iného mamuta nikto už celú večnosť nezazrel, takže má obavy, že môže byť posledným žijúcim mamutom. Potom, akoby zázrakom stretne Ellie, jedinú mamutiu slečnu na celom svete. Majú iba dva malé problémy: jednak sa nemôžu vystáť a Ellie je presvedčená, že nie je mamutom, ale vačicou!

20:00 Miami Vice (Miami Vice), USA/ Nemecko, 2006 (Joj Plus)
Kriminálny seriál Miami Vice patrí k tomu najlepšiemu, čo sa v osemdesiatych rokoch minulého storočia objavovalo na televíznych obrazovkách. Dvojica svojráznych detektívov, bojujúcich proti zločinu vo floridskej metropole, dokonca výrazne ovplyvnila životný štýl svojej doby. Ako výkonný producent bol pod týmto dielom podpísaný jeden z najlepších režisérov súčasnosti - Michael Mann (Posledný Mohykán, Neľútostný súboj, Muž, ktorý vedel priveľa, Ali, Collateral). Práve on sa rozhodol nakrútiť filmovú verziu tohto kultového seriálu a jeho hlavnou ambíciou je, aby bola rovnako vplyvná a úspešná. Hlavných postáv sa zhostili Colin Farrell a Jamie Foxx.

20:10 Gremlins (Gremlins), USA, 1984 (Fooor)
Je roztomilý a môžete ho mať doma. Ale dbajte na nasledujúce varovania: Nesmiete ho namočiť. Chráňte ho pred priamym svetlom. A čo je najdôležitejšie, na čo nesmiete nikdy zabudnúť: aj keby plakal, žobral v žiadnom prípade ho nekŕmte po polnoci. Inak bude zle...

22:00 Láska (Amour), Francúzsko/ Nemecko/ Rakúsko, 2012 (Film Europe)
Najnovší film žijúcej legendy svetového filmu, výnimočného rakúskeho tvorcu M. Hanekeho je jedným z divácky najúspešnejších európskych filmov tohto roka. Elegantná, pozitívna snímka o láske na sklonku života je nakrútená vo francúzskom znení a vyniesla Hanekemu už druhú Zlatú palmu. (Prvú získal v roku 2009 za film Biela stuha). Tentokrát prichádza režisér s príbehom, kde sa hlavné postavy (tradične George a Anne) – kultivovaní osemdesiatnici, učitelia hudby – ocitajú v okamihu ťažkej skúšky. Anne dostane porážku a jej okolie sa musí zmieriť s jej premenou. Už nič nie je ako predtým ani pre ich dcéru Evu (Isabelle Huppert). Pre mimoriadne subtílny film s témou lásky, ktorú skúša nevyhnutné starnutie sa Hanekemu ešte podarilo získať slávneho J-L.Trintignanta, ktorý je sám už niekoľko rokov na dôchodku. Láska je pokladaná za Hanekeho najláskavejší film.

21:00 Biblia (Biblia), USA/UK, 2013
Päťdielny seriál Biblia nás prevedie najznámejšími príbehmi najčítanejšej knihy histórie ľudstva od Noemovej Archy, cez Daniela v jame levovej až po narodenie, pôsobenie, ukrižovanie a vzkriesenie Krista.

TV tipy 23.12. - 29.12. 2013 TV tipy 23.12. - 29.12. 2013 TV tipy 23.12. - 29.12. 2013


25.12.
STREDA

12:00 Spartakus (Spartacus), USA, 1960 (Joj Plus)
V dobe svojho vzniku bol tento historický epos režiséra Stanleyho Kubricka oslavovaný pre mnoho inovácií, ktoré priniesol Hollywoodu, okrem iného i pre odmietnutie tradičného happy-endu. Historický veľkofilm sa nakrúcal neuveriteľných 167 dní a získal štyroch Oscarov (kamera, kostýmy, výprava a herec vo vedľajšej úlohe – Peter Ustinov).

20:00 Expendables: Nezničiteľní (The Expendables), USA, 2010 (Dajto)
Film podľa námetu Davida Callahama natočil Sylvester Stallone, ktorý sa podieľal aj na scenári a zároven si zahral hlavnú úlohu. Do filmu obsadil elitu akčných filmov – okrem iných Dolpha Lundgrena, Jasona Stathama, Randyho Couturea, Arnolda Schvarzeneggera, Bruca Willisa či Mickeyho Rourka. Sylvester Stallone ako Barney Ross je mužom bez strachu a emócií, prirodzený vodca, hlava skupiny a hlavný stratég. Jeho tím tvoria Lee Christmas (Jason Statham), bývalý letec a odborník na nože, Yin Yang (Jet Li), špecialista na boj zblízka, Hale Caesar (Terry Crews), ktorého doménou sú zbrane s dlhou hlavňou, Toll Road (Randy Couture), skúsený expert na demolácie, ktorý je považovaný za mozog skupiny a Gunnar Jensen (Dolph Lundgren), vojnový veterán a vynikajúci ostreľovač. Príbeh začína vo chvíli, keď skupina ostrých chlapov dorazí na miesto určenia, ostrov Vilena, a postupne zisťuje, že misia, ktorej cieľom je zlikvidovať nebezpečného diktátora, rozhodne nebude taká jednoduchá, ako sa spočiatku zdalo.

21:10 Love Story (Love Story), USA, 1970 (Dvojka)
Študenti Oliver Barrett IV a Jennifer Cavilleri pochádzajú z celkom odlišných spoločenských vrstiev a tak predovšetkým Oliverov bohatý otec nesúhlasí s ich vzťahom. Keď sa napriek tomu vezmú, vydedí ich. Mladí zaľúbenci sa však nevzdávajú a spoliehajú sa jeden na druhého s istotou, že láska im pomôže prekonať všetky ťažkosti. Osud má však s nimi iné plány. Keď Jennifer zistí, že nemôže mať deti, je to len začiatok tragédie. Emotívna adaptácia bestselleru Ericha Segala získala sedem nominácií na Oscara, z ktorých sa jej síce podarilo premeniť len jednu, zožala však enormný divácky úspech.

21:30 Kráľova reč (The King's Speech), Veľká Británia, 2010 (Čt1)
Po smrti svojho otca, anglického kráľa Juraja V. (Michael Gambon) a škandalóznej abdikácii kráľa Eduarda VIII.(Guy Pearce) je Bertie (Colin Firth), ktorý celý život trpí rečovou vadou, nečakane korunovaný kráľom Jurajom VI. Británia stojí na prahu 2. svetovej vojny a zúfalo potrebuje silného vodcu, ktorého ale len ťažko vidí v koktavom kráľovi. Kráľova milujúca manželka Alžbeta (Helena Bonham Carter), budúca kráľovná matka, preto dohodne stretnutie s úspešným, ale trochu svojráznym a excentrickým terapeutom reči Lionelom Logueom (Geoffrey Rush). Po ťažkom začiatku, keď si nezlúčiteľné charaktery dvoch silných osobností len s ťažkosťami hľadajú k sebe cestu, sa medzi obomi mužmi vytvorí silné puto. Kráľ nakoniec pristúpi na nezvyčajný spôsob liečby a s pomocou Loguea, rodiny, vlády i Winstona Churchilla (Timothy Spall) vadu reči prekoná. Dokáže ale obstáť aj vo chvíli, keď je treba, aby v rozhlase predniesol zásadný prejav, ktorý má povzbudiť a inšpirovať anglický národ vo chvíli, keď to najviac potrebuje? Film Kráľova reč má v súčasnej dobe rekordných 12 nominácií na Oscara.

21:40 Leon (Léon), Francúzsko/ USA, 1994 (Nova Cinema)
Leon je nájomný vrah. Zabijak, akého by ste márne hľadali. Je nemilosrdný a nezničiteľný. Sám dokáže to, čo inak robí celé komando zabijakov. Žije samotárskym životom a jediným jeho spoločníkom je kvetina v kochlíku, o ktorú sa stará ako o domáce zvieratko. Všetko sa zmení v momente, keď zachráni dievča od susedov. Pred jeho očami postrieľajú celú jej rodinu, vrátane detí. Dvanásťročná Mathilda sa k nemu nasťahuje. Chce sa stať zabijakom, aby sa mohla pomstiť. Jej rodinu vyvraždila banda vedená psychopatickým policajtom. Mathilda učí Leona písať a čítať, on ju učí zabíjať a strieľať. Ich životy sa spoja, ale sadistický fízel je blízko a rád by dokončil to, čo začal.

22:00 Trainspotting (Trainspotting), Veľká Británia, 1996 (Cinemax)
Hrdina kultového románu Irvina Welsha a jeho rovnako úspešnej filmovej adaptácie Mark Renton (Ewan McGregor) je z vlastného presvedčenia feťák a heroínu holduje aj skupinka jeho „kamošov": Spud, Sick Boy, Tommy i sociopat Begbie. A nech už je ich revolta proti hodnotám meštiackej spoločnosti akokoľvek čudná a sebadeštruktívna, užívajú si ju naplno, pričom si nepripúšťajú nevyhnutný koniec. Mark sa však v jednej chvíli rozhodne s heroínom skončiť... Dokáže mu „normálny život" poskytnúť rovnaké vzrušenie ako dávka drogy? Edinburghská drogová scéna 80. rokov, postihnutá ekonomickou krízou sa do druhého celovečerného filmu Dannyho Boylea (Pláž, Milionár z chatrče) premietla s autentickou surovosťou, ktorú však režisér dokonale vyvažuje čiernym humorom a surrealistickými situáciami. Neprehliadnuteľný je aj soundtrack filmu, na ktorom spolupracovali také hviezdy britskej gitarovej a elektronickej hudby polovice 90. rokov ako Blur, Primal Scream, New Order, Pulp.

TV tipy 23.12. - 29.12. 2013 TV tipy 23.12. - 29.12. 2013 TV tipy 23.12. - 29.12. 2013


26.12.
ŠTVRTOK

9:20 Ratatouille - Dobrú chuť! (Ratatouille), USA, 2007 (Prima)
Roztomilý hlodavec Rémy vyrástol na francúzskom vidieku a už od malička sníval o kuchárskej čapici. Lenže okolie nedoceňuje jeho talent, a tak sa z nadaného rojka stáva detektor otravy na potkany. Jedného dňa však majiteľka domu, na ktorého povale si spokojne nažíva Rémyho kolónia, odhalí škodcov a pri hromadnom úteku sa Rémy oddelí od rodiny a rozbúrená rieka ho odnesie až do hlavného mesta. Tu potkan narazí na mladého a nemotorného kuchára Alfreda Linguiniho. Potkanov talent a mladíkov prístup do kuchyne vytvoria dokonalého kuchára.

20:00 Alois Nebel, Česko/ Nemecko, 2011 (Čt Art)
Alois Nebel rozpráva príbeh samotárskeho výpravcu, ktorý trávi svoje pokojné dni na sklonku socializmu vyprevádzaním vlakov zo stanice Biely Potok. Monotónnosť Aloisovho života občas naštrbí hmla minulosti, z ktorej vystupujú živé spomienky. Najviac Dorothe (Tereza Voříšková), sudetská Nemka, zaradená po vojne do odsunov z Československa. Minulosť sa Neblovi pripomína aj prostredníctvom záhadnej postavy Nemého (Karel Roden), ktorý sa jedného dňa objaví v Bielom Potoku so starou fotografiou v ruke. Obaja, Nemý aj Alois Nebel potrebujú zúčtovať s minulosťou, aby konečne vyšli z hmly.

20:55 Prázdniny v Ríme (Roman Holiday), USA, 1953 (Dvojka)
Príbeh romantický až staromódne sentimentálny, ale taktiež plný humoru, ktorý čerpá z najlepších tradícii amerických komédií. Jeho hrdinkou je pôvabná mladá princezná Anna, nasledovníčka trónu imaginárnej európskej zeme, ktorá prichádza na štátnu návštevu do Ríma. Po vyčerpávajúcom programe ju na pokraji síl a je jej na noc podaný upokojujúci prostriedok. Skôr než droga začne pôsobiť, sa Anna tajne vydáva do nočných rímskych ulíc. Cestou sa dostaví ospalosť, a tak ani nevie, ako sa ocitla na noc v byte novinára. Ten ju nasledujúci deň chce najprv využiť pre senzačnú reportáž a sprevádza ju spoločne s kamarátom fotografom po Ríme.

21:50 Terminál (The Terminal), USA, 2004 (Jednotka)
Nebýva zvykom, aby sa diváci tešili na film, ktorý sa celý odohráva v letiskovej hale. Stačí však vysloviť meno Steven Spielberg a sme doma. Teda všetci, okrem Viktora Navorského, ktorý uviazol v spomínanej hale medzinárodného letiska JFK v New Yorku. Do rodnej východoeurópskej krajiny, kde práve vypukla vojna sa nedostane a rovnako bez platného pasu nemôže vstúpiť ani na územie USA. Postupne sa teda zabýva na letisku, spoznáva jeho zákonitosti a medzi personálom si nachádza nových priateľov. Zažije aj milostný vzťah s letuškou, ktorá je síce krásna, ale dosť nešikovná.

22:25 Niekto to rád horúce (Some Like It Hot), USA, 1959 (Čt1)
Vynikajúca komédia Billyho Wildera z roku 1959 sa už dávno a právom zaradila do zlatého fondu filmovej klasiky. Popri neodolateľných výkonoch hlavných predstaviteľov Jacka Lemmona, Tonyho Curtisa a Marilyn Monroe vás v nej poteší aj jazzová hudba Mattyho Malnecka.

23:05 Harry Brown (Harry Brown), Veľká Británia, 2009 (Film+)
Príbeh zo súčasného Anglicka sleduje každodennú púť osamelého muža chaotickým svetom, ktorému vládnu drogy a kde ulicami znie streľba. Harry Brown (Sir Michael Caine) je slušný občan a bývalý vojak. Po smrti manželky žije sám v jednom zo stoviek bytov na predmestí. Spoločnosť mu robí len jeho najlepší priateľ Leonardo (David Bradley). Práve toho ale jedného dňa zavraždí parta miestnych výtržníkov. Harry sa rozhodne jednať a naplniť sám svoju predstavu o spravodlivosti.

TV tipy 23.12. - 29.12. 2013 TV tipy 23.12. - 29.12. 2013 TV tipy 23.12. - 29.12. 2013


27.12.
PIATOK

20:00 Návrat do Cold Mountain (Cold Mountain), USA, 2003 (Nova Cinema)
Príbeh o túžbe po domove uprostred divočiny, o túžbe po pokoji uprostred vojny, o túžbe po láske uprostred chaosu. Obávajúc sa o bezpečnosť svojej milovanej Ady, zranený vojak Konfederácie Inman sa vracia cez vojnou spustošený Juh na svoju farmu na Studenej hore. Čelí skúškam a ťažkostiam, na každom kroku stretáva otrokov a lovcov ľudí, nečakaných priateľov a nebezpečných nepriateľov. Adina cesta nie je o nič ľahšia, keď sa s pomocou mladej tuláčky snaží ochrániť farmu pred útokmi.

20:00 Legenda o vášni (Legends of the Fall), USA, 1994 (Doma)
Bývalý plukovník americkej armády Ludlow vychováva troch synov na osamotenom ranči, aby ich uchránil od šialenstva tých čias. Najmladší syn odíde študovať na univerzitu a keď sa vráti, privedie zo sebou aj snúbenicu. Jej príchod navždy zmení osud rodiny.

21:00 Keď Harry stretol Sally (When Harry Met Sally), USA, 1989 (Čt2)
Harry (Billy Crystal) a Sally (Meg Ryan) si pri prvom stretnutí nesadnú, Sally rozčuľujú  Harryho úvahy o sexe. Náhodou sa po rokoch stretávajú a postupne sa z nich stanú priatelia. Keď sa Sally rozíde s priateľom, Harry ju utešuje a ich vzťah sa upevní až sa z nich stanú milenci proti ich vôli.

21:30 Bosé nohy v parku (Barefoot in the Park), USA, 1967 (Dvojka)
Novomanželská dvojica, advokát Paul a jeho žena Corie sa po medových týždňoch prežitých v hotelovej izbe konečne sťahujú do svojho prvého spoločného hniezdočka lásky. Tým je skromný podkrovný byt na šiestom poschodí, navyše bez výťahu. Ako sa zdá, ich spálňa je menšia, než pôvodne mala byť. Do kuchyne, ktorá je súčasne predsieň aj obytná izba občas dierou v strope vanie vietor. Niet divu, že byt sa stane príčinou všetkých hádok medzi novomanželmi, ktorých stvárnili Robert Redford a Jane Fonda.

22:25 Mŕtva nevesta Tima Burtona (Tim Burton's Corpse Bride), VB/USA, 2005 (Čt Art)
19. storočie, Európa. Victor sa vracia domov, aby sa oženil so svojou veľkou láskou Victoriou. Na ceste náhodou nájde starú kosť z prsta. Zo žartu jej navliekne snubný prsteň a prednesie svadobný sľub. Kosť však patrí zavraždenému dievčaťu, ktoré vezme tento žart vážne, zjaví sa ako zombie a trvá na tom, že je teraz jeho žena. Odvedie si ho do podsvetia, zatiaľ čo na neho doma čaká jeho oddaná Victoria. Hoci je Krajina Smrti svojráznejšia a omnoho viac zaujímavá než jeho živý, ale strohý, viktoriánsky svet, zistí, že nie je nič na svete (či už živom alebo mŕtvom), čo by ho mohlo oddeliť od jeho skutočnej a pravej lásky. Príbeh veľkej lásky je plný optimizmu, romantiky a humoru. Film pokračuje v tradícii Burtonových romantických „čiernych“ filmov ako Strihoruký Edward a Predvianočná nočná mora.




28.12.
SOBOTA

20:00 Žiť a nechať zomrieť (Live and Let Die), Velká Británia/ USA, 1973 (Čt2)
Až traja agenti doplatili životom na svoju snahu zabrániť obchodu s drogami. Cieľom misie Jamesa Bonda je New York a terčom mafiánsky boss a priekupník v Harleme Mr. Big. Jeho hlavný spojenec, diplomat Dr. Kanaga má veľmi dobre spočítané nielen to, koľko zarobí za každý prepašovaný gram, ale rovnako dobre má spočítané aj to, čo znamená každý zničený kontraband. Dobre utajené a strážené plantáže v Karibiku sa už pokúšali dobyť mnohí.

21:20 Utekajme, už ide, ČSSR, 1986 (Jednotka)
Hoci komediálny žáner v bývalom Československu živila prevažne česká kinematografia, na Slovensku sa napriek tomu zrodilo zopár titulov, ktorými sa popreli dovtedajšie tvrdenia, že Slováci nemajú zmysel pre humor a ktoré dokázali kritikom i autorom, že komediálny žáner vonkoncom nie je nedostatočne dôstojným umeleckým prejavom.
Napriek tomu, že istá komediálna štylizácia sa v slovenských filmoch od času objavovala, skutočným prelomom v žánri bol až film Dušana Rapoša Utekajme už ide, ktorý sa stal najúspešnejšou komédiou 80. rokov.

22:00 Vlani v Marienbade (L' Année dernière à Marienbad), Fran./ Taliansko, 1961 (Film Europe)
Slávny film Vlani v Marienbade vznikol za spolupráce režiséra Alaina Resnaisa, jedného zo spoluzakladateľov francúzskej nové vlny a Alaina Robbe-Grilleta spisovateľa a scenáristu, predstaviteľa takzvaného nového románu. V roku 1961 získala táto snímka na festivale v Benátkach Zlatého leva. Ihneď po uvedení sa stal kľučovým dielom kinematografie naznačujúcim ďalšie možnosti vývoja filmového jazyka. Tzv. "ciné-roman" je akýsi prechod medzi románom a filmovým scenárom. V tomto žánri napísal Robbe-Grillet ešte dve knihy. Pri práci na scenári a následnom nakrúcaní pracoval súčasne aj na románe, takže film a kniha sa takmer zhodujú. V knihe sa nachádzajú podrobné popisy jednotlivých scén so zvláštnym zameraním na detaily, ktoré môžu uniknúť, ako zmeny kostýmov, prostredí atď.

22:20 Zviera (L' Animal), Francúzsko, 1977 (Čt1)
Francúzska filmová komédia o ťažkostiach odvážneho kaskadéra s ťažkou finančnou situáciou, svojráznou snúbenkou a zženštilým hercom, ktorého má zastupovať. Kaskadér Jean-Paul Belmondo má pred svadbou s krásnou Raquel Welch, lenže jej dojde trpezlivosť. Navyše sa o ňu začal uchádzať bohatý gróf a tak získať znovu jej lásku nebude vôbec jednoduché.

22:30 Gia (Gia), USA, 1998 (Cinemax)
Jedni ju milovali, druhí zatracovali. Neušla však pozornosti nikoho. Supermodelka Gia Marie Curangi začínala ako osobitá, avšak, mierne povedané, neposlušná kráska. Kariéra mladé rebelky strmo stúpala a pribúdajúce poblúznenie zo slávy a peňazí si vyžiadalo svoju prvú daň. Ťažkou drogovou závislosťou jej tragédia len začala.


29.12.
NEDEĽA

22:00 Kráľovná (The Queen), Veľká Británia/ Francúzsko/ Taliansko, 2006 (Barrandov)
Strhujúci a jedinečný pohľad režiséra Stephena Frearsa (Nebezpečné známosti) za zatvorené dvere kráľovského paláca a do mysle a srdca Kráľovnej Alžbety II., tesne po tragickej smrti princeznej Diany. Film ponúka divákom intímny pohľad do zákulisia kráľovskej rodiny. Odhaľuje nikdy nezverejnené rozdielne pohľady a rozpory Kráľovnej Alžbety II. a britského premiéra Tonyho Blaira. Ako sa vyrovnávali s mediálnym šialenstvom a intrigami, ktoré spustila tragická smrť princeznej Diany? Aká skutočne je Kráľovná Alžbeta II.?

23:05 Cestujúci v daždi (Le passager de la pluie), Taliansko/ Francúzsko, 1970 (Čt1)
Mellie, krásna mladá žena, ktorá žije v prímorskom letovisku na juhu Francúzska, je prenasledovaná a znásilnená tajomným maskovaným útočníkom v jej dom, keď je jej žiarlivý manžel, Tony, preč. Keď sa preberie z bezvedomia, stále počuje neznámeho násilníka v suteréne domu, kde ho v sebaobrane zastrelí, keď sa ju znovu snaží napadnúť. Zo strachu z hlásenia vraždy na polícii sa rozhodne zbaviť sa tela a hodiť ho z útesu do mora. O pár dní neskôr však v novinách číta článok o tom, že v zátoke sa našlo vyplavené telo muža. Následne sa v letovisku objaví americký vyšetrovateľ Harry Dobbs, ktorého Mellie stretne na pohrebnej hostine. Zdá sa, že vie o všetkom, čo Mellie spravila.

23:10 Nebo (Heaven), Veľká Británia/ Nemecko/ Taliansko/ Francúzsko, 2002 (Čt Art)
Príbeh sa začína v Turíne. Štyria nevinní ľudia sa stanú obeťou teroristického útoku. Phillipa - učiteľka angličtiny – nekladie pri zaistení žiaden odpor. Cieľom jej útoku bol niekto iný - drogový dealer, ktorý má na svedomí jej manžela i mnohých ďalších študentov. Polícia hľadá v zločine politický motív. Mladý policajt Fillipo je jediný, ktorý uverí Phillipinmu príbehu, pretože je presvedčený, že sú stvorení jeden pre druhého. Vymyslí plán, ktorý jej pomôže prinavrátiť slobodu – aj keď si je vedomý toho, že ho to môže stáť kariéru a dokonca i život. Vie, že ak chce dokázať, že ju miluje, nesmie sa obzrieť späť. 


autor Tomáš Daneček 23.12.2013
Meno:
ODOSLAŤ
:)
REBRÍČEK SK
01 |
návšt. 6379
02 |
návšt. 3868
03 |
návšt. 3865
04 |
návšt. 3518
05 |
návšt. 2098
06 |
návšt. 1798
07 |
návšt. 2057
08 |
návšt. 1557
09 |
návšt. 764
10 |
návšt. 551
REBRÍČEK US
01 |
$80,0 mil.
02 |
$16,0 mil.
03 |
$11,0 mil.
04 |
$10,0 mil.
05 |
$3,3 mil.
06 |
$2,4 mil.
07 |
$2,2 mil.
08 |
$1,9 mil.
09 |
$1,5 mil.
10 |
$1,4 mil.
SOCIÁLNE SIETE
KOMENTÁRE
Kinema.sk - filmy, seriály

sector logo
network
ISSN 1336-4197. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / Kinema s.r.o.