Humans 2: Stávky sa zvyšujú, príbeh sa rozrastá a šou bude omnoho väčšia

Ako dopadne spolužitie humanoidov a ľudí? Naučia sa roboti citu alebo si ľudia zostroja vlastný stroj skazy? Niektoré odpovede nájdete v druhej sérii

pridal PR 16.2.2017 o 19:17

Humans 2: Stávky sa zvyšujú, príbeh sa rozrastá a šou bude omnoho väčšia


Ako dopadne spolužitie humanoidov a ľudí? Naučia sa roboti citu alebo si ľudia zostroja vlastný stroj skazy? Niektoré odpovede nájdete v druhej sérii úspešného seriálu Humans. Prvý diel očakávanej druhej série odštartuje televízna stanica AMC 23. februára. Ďalšie časti budú vysielané vždy vo štvrtok od 22. hod.. Prečítajte si, čo zo zákulisia seriálu prezradili jeho tvorcovia Sam Vincent a Jon Brackley.

Seriál „Humans“ je späť s druhou sériou. Čo nám môžete povedať o pokračovaní?

Jon Brackley: S určitosťou môžeme prezradiť, že malá skupina uvedomelých robotov Synth, s ktorými sme sa zoznámili v prvej sérii, nie sú jediní uvedomelí roboti Synth, s ktorými sa stretneme v druhej sérii. Je ich tam viac. A som presvedčený, že šou sa stane omnoho väčšou a globálnejšou. Stávky sa zvyšujú. Príbeh sa rozrastá. Prvá epizóda sa odohráva od Berlína po San Francisco a späť vo Veľkej Británii. Zistíme, že naše postavy sa rozutekajú a roztrúsia, ale príbeh ich všetkých postupne znovu spojí.

Ako ste už uviedli, zdá sa, že šou bude pokračovať vo väčšom merítku. Dodali ste jej globálnejší nádych vedome, v dôsledku snahy o zvýšenie stávky?

JB: Myslím, že áno. Chceli sme sa trošku pohybovať po svete – aj keď sa udalosti v druhej epizóde odohrávajú len niekoľko mesiacov po skončení prvej série, chceli sme získať pocit, že svet, v ktorom tieto stroje existujú, už pokročil a rozvinul sa a že sa posunuli ďalej aj tieto veci a prenikli hlbšie do životov nás všetkých. Myslím, že v dôsledku toho sme potrebovali ukázať, že sa zaviedli v širšom merítku, teda nielen v tejto krajine, ale aj v zahraničí. Tento medzinárodný prvok sme pridali preto, aby sme ukázali, že s týmito vecami celý svet rýchlo napreduje.

Prvá séria bola založená na švédskej dráme „Skutoční ľudia“. V tejto sérii ste sa od nej už odchýlili, alebo sa seriál stále uberá podobnými smermi?

JB: Teraz sme sa od nej už takmer úplne vzdialili. V prvej sérii bola najmä prvá epizóda veľmi podobná švédskej sérii, ale naše postavy a príbehy sme situovali mierne odlišnými smermi. Na začiatku druhej série začíname na úplne novom mieste.

Je jednoduchšie alebo náročnejšie, keď chcete napísať niečo, čo je založené na už existujúcej šablóne?

Sam Vincent: Myslím si, že to bolo skutočne perfektné riešenie, pretože sme mali výhodu akéhosi rámca, od ktorého sa môže odvíjať náš príbeh, ale zároveň sme pri tvorbe mali voľné ruky. Nemuseli sme sa držať toho, čo sa udialo vo švédskej sérii. Takže sme vlastne mali k dispozícii túto fantastickú šou a všetky jej brilantné príbehy a postavy, ale zároveň sme ich mohli nechať uberať sa vlastným smerom. A takto sa jednoducho prirodzeným spôsobom vyvinul samostatný dej. A teraz máme druhú sériu, ktorá je úplne odlišná oproti originálu. Je úžasné mať takúto slobodu, ale neboli by sme tam, kde sme teraz, ak by sme v prvom rade nemohli začať so skvelým základom, ktorý nám bol daný.

Mali ste predstavu o tom, akým smerom sa bude uberať druhá séria, už keď ste písali prvú sériu? Alebo ste získali súhlas s druhou sériou a premýšľali nad tým „čo teraz budeme robiť?“

SV: Nechcete byť v takej situácii, to je jasné!
JB: Keď sme písali prvú sériu, vedeli sme, akým smerom sa uberajú naše postavy a príbehy a aký bude záver prvej série, ale keď to píšete, nemôžete si pomôcť a napádajú vás myšlienky, kam by to ešte mohlo smerovať. Ako sme sa posúvali dopredu a blížili sa k záveru poslednej série, mali sme predstavu, kam by to malo smerovať ďalej a mali sme to šťastie, že sme dostali druhú sériu.

Je náročnejšie písať dialógy pre uvedomelého robota Synth? Ani jedno, ani druhé…

SV: Nuž, náš prístup sa vždy zhruba odvíjal od toho, že sú to ľudia, pretože ak hovoríme o tom, že sú to premýšľajúce bytosti s vedomím a pocitmi, ktoré navrhol geniálny ľudský tvorca, je takmer nemožné predstaviť si, že budú schopní premýšľať a cítiť rovnako ako my a nie že sa budú v podstate vyvíjať ako ľudia. Keď sú vystrašení, sú vystrašení rovnako ako my. Keď sú zamilovaní, sú zamilovaní rovnako ako my. V dialógoch sme im dali určitú úroveň presnosti. Dokonca aj keď sú vo veľkom emocionálnom rozpoložení, ich mysle sú stále usporiadané viac, ako tie naše. Rozprávajú precíznejšie. Avšak do značnej miery závisí od hercov a režisérov, aby našli spôsob, akým môžu uvedomelí roboti Synth vyjadrovať emócie, pričom musia mať na zreteli, že ich mysle fungujú odlišne a ich telá sú mechanické. Takže sa v podstate snažíme presunúť maximum z náročnej práce na hercov. Naša filozofia je, nechajme ich to urobiť!

A v tejto sérii je mnoho robotov Synth, ktorí zažívajú vedomie po prvýkrát. To už je úplne iný výzva, či nie?

SV: Áno, bolo to zaujímavé, pretože v prvej sérii naše uvedomelé roboty Synth už nejaký ten čas mali vedomie, takže to nebolo niečo, s čím by sme sa museli skutočne popasovať. Takže pokúsiť sa vymyslieť, ako by sa správali roboty Synth, ktoré práve nadobudli vedomie, bola pre nás naozajstná výzva. Pomerne rýchlo sme sa za pochodu rozhodli, že prebudené roboty Synth si budú pamätať svoje životy v čase, kedy boli ešte stroje bez vedomia a pocitov. Môžu si spomenúť na to, čo sa s nimi stalo. Avšak až teraz dokážu priradiť emócie k udalostiam, ktoré sa im stali v minulosti. Takže všetky tieto emócie prežívajú po prvýkrát. Tak sme si predstavovali, že by to pre nich mohlo byť veľmi náročná a mätúca skúsenosť.

Prvá séria zaznamenala fenomenálny úspech. Z jej prijatia musíte byť nadšení.

JB: Áno, plne nás to vzalo. Boli sme skutočne veľmi prekvapení – dúfali sme, že medzi pár hráčmi by sa mohlo jednať o kultovú záležitosť a že sa rozvinie určitá základňa fanúšikov, ale nakoniec sa z toho stal mainstreamový hit. V skutočnosti sme si nikdy neuvedomovali, že robíme niečo, z čoho bude mainstreamový hit. Každý, kto sa v šou angažoval, vydal zo seba maximum a našťastie to nejako vyšlo. Ale nemôžeme sa tváriť, že sme to očakávali.

Okolo prvej série bol vynikajúci marketing a tento sa znovu točí aj okolo druhej série. Angažovali ste sa v ňom?

JB: Boli sme veľmi nadšení a vďační za tak geniálny marketing, ktorý nám pomohol získať pre šou široké obecenstvo hneď na prvýkrát. Tento rok sme sa do toho trochu zapojili aj my – absolvovali sme nejaké stretnutia a konzultovali sme to s tímami v spoločnosti 4Creative. Sú takí talentovaní a oddaní – prečítali si scenáre a sami sa ponorili do sveta príbehu. Myslím, že je to naozaj skvelé pre obe strany. Pre nich, aby nás dokázali vypočuť a pre nás, aby sme od nich získali nejaké vstupy. Jednoducho sme sa pozerali na veci a vyjadrovali sa k nim a pomáhali sme im všade, kde to šlo. Sú neobyčajne talentovaní a vedia, čo robia, takže sme ich vo väčšine prípadov nechali, aby pokračovali v tom,čo robia. Ale bolo naozaj skvelé pracovať s nimi všade tam, kde sme mohli.

Máte v dráme svoju obľúbenú postavu?

JB: To je zaujímavá otázka. Je veľmi ťažké vybrať obľúbené postavy. Na všetkých týchto postavách sme strávili veľké množstvo času, je tam skvelé obsadenie a skutočne veľké obsadenie pre šou, ako je táto. Avšak na každej postave bolo niečo, k čomu sme písali s absolútnou obľubou. Myslím, že je veľmi ťažké vybrať iba jednu postavu.
SV: Bolo by skutočne náročné vybrať iba jednu postavu – je tam toľko rôznych aspektov, postavy sú tak rozdielne. Bola naozaj veľká zábava písať veľmi fo





Meno:
ODOSLAŤ
:)
REBRÍČEK SK
01 |
návšt. 6379
02 |
návšt. 3868
03 |
návšt. 3865
04 |
návšt. 3518
05 |
návšt. 2098
06 |
návšt. 1798
07 |
návšt. 2057
08 |
návšt. 1557
09 |
návšt. 764
10 |
návšt. 551
REBRÍČEK US
01 |
$80,0 mil.
02 |
$16,0 mil.
03 |
$11,0 mil.
04 |
$10,0 mil.
05 |
$3,3 mil.
06 |
$2,4 mil.
07 |
$2,2 mil.
08 |
$1,9 mil.
09 |
$1,5 mil.
10 |
$1,4 mil.
SOCIÁLNE SIETE
KOMENTÁRE
Kinema.sk - filmy, seriály

sector logo
network
ISSN 1336-4197. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / Kinema s.r.o.