Najlepšie hodnotené filmy zo slovenských kín roka 2017

Z 233 hodnotených filmových titulov z našich distribučných kín získala najvyššie hodnotenie 10/10 iba dvojica filmov a oba patria medzi filmové návraty. Ani jeden

pridal Peter Konečný 31.12.2017 o 17:31

Najlepšie hodnotené filmy zo slovenských kín roka 2017


Z 233 hodnotených filmových titulov z našich distribučných kín získala najvyššie hodnotenie 10/10 iba dvojica filmov a oba patria medzi kino-návraty. Ani jeden nový film tak nezískal najvyššie hodnotenie nášho portálu. Známku 9/9 získalo šestnásť titulov. Ako sa už stáva pravidlom, ide často o snímky s veľmi nízkou návštevnosťou na úrovni niekoľko tisíc divákov na celom Slovensku.

KINEMAVIDEO4445.

10/10

Plechový bubienok
Na prelome 50. a 60. rokov sa v Nemeckej spolkovej republike začala viesť búrlivá diskusia o budúcom smerovaní štátu. Mladá generácia sa vtedy vo veľkom búrila proti zametaniu nacistickej histórie pod koberec, pravicovému smerovaniu svojej krajiny pod nadvládou USA a ostro odsudzovala pretrvávajúci, skrytý fašizmus... (celá recenzia TU)

Terminátor 2: Deň zúčtovania 3D
Terminátor 2: Deň zúčtovania je fenomenálny pojem. Či už pôvodnú alebo režisérsku verziu, film si môžete púšťať opakovane. Stále funguje na výbornú v každom pláne a baví čoraz viac. Osobne ho ešte viac adorujem od kino projekcie vo formáte 70mm, nakoľko v sále je to neskutočná extáza, sprevádzaná mohutnou akciou... (celá recenzia TU)

KINEMAVIDEO4200.

9/10

Paterson
Jimovi Jarmuschovi stačí málo, aby stvoril veľa. Tentoraz sa zahryzol do jednoduchého príbehu lásky plného poézie a nakrútil jeden z najlepších romantických filmov posledných rokov. Kráľ amerického nezávislého filmu nepotrebuje sex, násilie, dobrodružstvo či šokujúce zvraty, aby doloval z diváka prchavé emócie... (celá recenzia TU)

Druhá strana nádeje
Fínskeho režiséra Akiho Kaurismäkiho slovenskému divákovi predstavovať netreba. Jeho osobitý rukopis je čitateľný už po pár minútach. Najmä jeho typický absurdný humor, ktorý dokáže aj v kontexte vážnej témy servírovať s kamennou tvárou. Vo svojom najnovšom filme Druhá strana nádeje sa rozhodol spracovať aktuálnu... (celá recenzia TU)

KINEMAVIDEO4124.

Miesto pri mori
Domov. Aké pocity vo vás toto slovo evokuje? Spomienky na bezstarostné detstvo, hrejivý pocit zázemia, útočisko, kam sa dá vždy skryť, keď sa svet zblázni? Čo keby sa však na mieste, kde máte svoje korene, udialo niečo tak nepredstaviteľne tragické, že by vám slovo „domov“ už navždy len jatrilo rany na duši? (celá recenzia TU)

Hitchcock / Truffaut
Jedna z najznámejších filmových kníh v dejinách – Rozhovory Hitchcock – Truffaut (v Československu vyšla v roku 1987) – sa konečne dočkala filmovej podoby. Osobne to považujem za mimoriadne šťastné riešenie. Samotná séria rozhovorov bola jednak zvukovo a fotograficky zaznamenávaná a zároveň sa pre cinefilnú rozpravu... (celá recenzia TU)

KINEMAVIDEO4028.

Raw
Snímke Raw predchádzali zmienky o extrémne nechutnom diele, ktoré môže v divákoch vyvolať až fyzické zhnusenie manifestované vracaním. Nemyslím si však, že tento film môžeme v dnešnej dobe ešte stále považovať za niečo, čo sa vymyká všetkým hororovým štandardom. Pokiaľ by sme totižto mali Raw niekam zaradiť... (celá recenzia TU)

Červená korytnačka
Už dlhšiu dobu sa hovorí o tom, že japonské celovečerné autorské anime prežíva v súčasnosti krízu. Dvaja najvýznamnejší režiséri, Hajao Mijazaki a Isao Takahata, sú už dôchodcovia v pokročilom veku a obaja ohlásili svoj odchod do dôchodku. Mijazaki sa síce napokon k réžii vrátil, ale je otázkou, koľko projektov ešte... (celá recenzia TU)

KINEMAVIDEO4310.

Vojna o planétu opíc
Nová séria Planéty opíc má veľký potenciál. O tom vieme už od prvej časti, ktorá priniesla fantastické akčné scény, inteligentnú zápletku i vynikajúce finále. Dvojka sa sčasti spomalila, potemnela a hoci sa posunula ďalej, sčasti trpela typickými príznakmi prostrednej časti trilógie – niečo už začalo, všetko ešte nekončí... (celá recenzia TU)

Dunkirk
Pri filmoch Christophera Nolana si môžete byť istí, že budú výborné a pri ich hodnotení sa často naháňa iba výsledná číslovka na konci. Jednoducho povedané, všetci ideme do kina a čakáme či to bude opäť 10/10. Ak nie, prečo? Dunkirk posôbí inak ako čakáme, vzďaľuje sa bežnej narácii vojnových filmov, no ponúka úchvatný zážitok... (celá recenzia TU)

KINEMAVIDEO4253.

Baby Driver
Tak sa nám letná sezóna 2017 začína slušne vyfarbovať a po vyčerpaných pokračovaniach i remakoch prišli svieže látky, solídne trojky a výborné kúsky znamenitých režisérov. Baby Driver je chuťovka od Edgara Wrighta, ktorý pred 10 rokmi vyrazil dych mnohým pri Jednotke príliš rýchleho nasadenia a s akčnou látkou nemá problém... (celá recenzia TU)

Posledná rodina
Kde bolo - tam bolo, bolo raz jedno varšavské sídlisko. A na neho sa v 70.rokoch 20.storočia prisťahovala neobyčajná rodina maliara Zdzisława Beksińského. Vo vnútri šedivých stien monotónnych panelákov sa odohráva ich prekvapivo pestrý a dynamický rodinný život... (celá recenzia TU)

KINEMAVIDEO4205.

Klient
Hneď v úvode filmu





Meno:
ODOSLAŤ
:)
REBRÍČEK SK
01 |
návšt. 50476
02 |
návšt. 11232
03 |
návšt. 6387
04 |
návšt. 5029
05 |
návšt. 4829
06 |
návšt. 3812
07 |
návšt. 4039
08 |
návšt. 2951
09 |
návšt. 1913
10 |
návšt. 1868
REBRÍČEK US
01 |
$82,0 mil.
02 |
$7,4 mil.
03 |
$3,9 mil.
04 |
$3,2 mil.
05 |
$3,2 mil.
06 |
$2,5 mil.
07 |
$2,1 mil.
08 |
$1,7 mil.
09 |
$1,4 mil.
10 |
$1,1 mil.
SOCIÁLNE SIETE
KOMENTÁRE
Kinema.sk - filmy, seriály

sector logo
network
ISSN 1336-4197. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / Kinema s.r.o.