Netflix, Apple TV a HBO novinky: Take Care of Maya, Glamorous, Swagger, Catching Killers...

Skutočný dokumentárny príbeh o mladej žene menom Maya Kowalska, ktorá sa po tom, čo ju v roku 2016 trápili extrémne ...

pridal Lukáš Šútor 20.6.2023 o 13:32
Netflix, Apple TV a HBO novinky: Take Care of Maya, Glamorous, Swagger, Catching Killers...


Postarajte sa o Mayu (Take Care of Maya) – pondelok, 19. jún, Netflix

USA, 2023, Henry Roosevelt

Skutočný dokumentárny príbeh o mladej žene menom Maya Kowalska, ktorá sa po tom, čo ju v roku 2016 trápili extrémne bolesti brucha, náhle ocitla na nemocničnom lôžku. Žiadna konvenčná liečba nedokázala bolesti utlmiť. Úľavu priniesla jediná kúra: obrovská dávka psychoaktívneho ketamínu. S „ketamínovým“ typom liečby sa však nie všetci kompetentní dokážu stotožniť. Dávajú to patrične najavo.

Break Point – pondelok, 19. jún, Netflix

USA, 2023, Martin Webb

Tenisová lahôdka Break Point pokračuje druhou polovicou prvej série. Prvých 5 častí Netflix odpriemiéroval ešte začiatkom roka. V autentickom a veľmi živelnom dokumentárnom rozprávaní navštevujeme najväčšie tenisové turnaje a zblízka sledujeme zápolenie hlavných tenisových hviezd. Djokovič, Nadal, Roddick, Šarapovová, Kyrgios atď. Nesmierne vťahujúci a pohlcujúci seriálový koncept.

Ako to bolo ďalej...  (And Just Like That...) – štvrtok, 22. jún, HBO Max

USA, 2023, Michael Patrick King, Darren Star

V poradí už druhá séria oficiálneho nasledovníka kultovej franšízy Sex v meste. Carrie (Sarah Jessica Parker), Miranda (Cynthia Nixon) a Charlotte (Kristin Davis) sú už zrelými päťdesiatničkami. Teda – zrelými ako zrelými. Ich vzťahové a životné peripetie sú rovnako chaotické, ako keď boli tridsiatničkami. Ako to bolo ďalej... vás rýchlo vovedie do obrazu. Nebude chýbať ani staronové citové vzplanutie medzi Carrie a Aidanom Shawom (John Corbett). Fanúšičky a fanúšikovia klasického Sexu v meste by mali byť spokojné.

Okúzlenie (Glamorous) – štvrtok, 22. Jún, Netflix

USA, 2023, Jordon Nardino

Kim Catrall (Sex v meste, Ako som zpoznala tvojho otca, Muž v tieni) v úlohe kozmetickej magnátky Madolyn Addison, ktorá si najme rodovo nekonformného queer muža Marca, aby jej pomohol oživiť obchodnú značku Glamorous. Uvidíte viacero mladých hercov a herečiek, možné budúce hviezdy.  Showrunnerom a scenáristom Okúzlenia je Jordon Nardino, režisérom Todd Strauss-Schulson (Isn't It Romantic, Posledná nás zachráni, Zahúlime, uvidíme 3: Vianočná jazda). Prvá séria sa skladá z 10 častí.

Spiaci pes (Schlafende Hunde) – štvrtok, 22. jún, Netflix

Nemecko, 2023, Oded Davidoff, Noah Stollman

Nemeckú krimi minisériu Spiaci pes tvorí sľubné tvorivé zázemie. Vychádza z rovnakých producentských koreňov, ako v prípade výbornej minisérie Unorthodox (2020). Navyše, jedným z dvojice tvorcov Spiaceho psa je Noah Stollman, ktorý má za sebou excelentnú scenáristickú skúsenosť z izraelského seriálového hitu Fauda. Spiaci pes rozpráva príbeh kedysi uznávaného a úspešného detektíva, ktorý z určitých príčin skončil na ulici a stal sa bezdomovcom. Detektív však dostane druhú šancu, keď sa otvorí jeden staronový prípad nebezpečného vraha.

Ostrov lebiek (Skull Island) – štvrtok, 22. jún, Netflix

USA, 2023, Brian Duffield

Návrat King Konga! V animovanej forme. Hlavným mozgom Ostrovu lebiek je showrunner, režisér a scenárista Brian Duffield, ktorý má ako režisér či scenárista skúsenosti z filmov Rezistencia (2015), Pištoľníčka Jane (2016), Opatrovateľka na zabitie (2017), Výbuch (2020) či Pod vodou (2020) . 6-dielna miniséria Ostrov lebiek rozpráva príbeh skupiny prieskumníkov, ktorý sa vydajú na najkrajší a zároveň najnebezpečnejší ostrov planéty. Tu je však pánom niekto úplne iný a oveľa väčší, ako maličký človek.  

Swagger – piatok, 23. jún, Apple TV+

USA, 2023, Reggie Rock Bythewood

Prvá séria Swaggera zaujala nielen príbehom zasadeným do prostredia amerického mládežníckeho basketbalu, ale i poctivým preskúmaním témy komplikovaného dospievania v „zemi neobmedzených možností.“ Druhá séria má rovnaké ambície, ak nie ešte vyššie. Talentovaný basketbalista sa prebíja náročnými skúškami na palubovke i v živote. Mladík sa zoceľuje, dozrieva, zažíva prvé úspechy i pády na „prdel.“. Swagger je projektom showrunnera, režiséra a scenáristu Reggieho Rocka Bythewooda, ktorý v tomto roku rezonoval aj ako tvorca štvrtej série životopisného seriálu Génius (témou série bol život Martina Luthera Kinga).

Hon na vrahov (Catching Killers) – piatok, 23. jún, Netflix

USA, 2023, Simon Dekker

Úspešný dokumentárny projekt pokračuje svojou treťou sériou. Každá epizóda portrétuje a profiluje iného sériového vraha. Väčšinou ide o poriadne bizardné príbehy, ktoré vás šokujú a zhypnotizujú. Na veci sa dívame z pohľadu kriminalistov, ktorí po vrahoch pátrali a majú s nimi osobné skúsenosti. Je pomerne ťažké sa pri tomto type programu nudiť. A Hon na vrahov patrí medzi tie najprofesionálnejšie spracované kúsky. 

Dokonalý objav (The Perfect Find) – piatok, 23. jún, Netflix

USA, 2023, Numa Perrier

Hlavnou hrdinkou tejto afroamerickej romantickej komédie je štyridsiatnička Jenna. Pracuje ako žurnalistka v módnom časopise. Trápi ju komplikovaný vzťah so svojim šéfom Darcym. Vzťah sa skomplikuje ešte viac po tom, čo si Jenna začne románik s mladíkom Ericom. Prečo? Eric je Darcyho syn. Nuž, roztáča sa špirála poriadne trápnych situácií. Jennu si zahrala známa herečka Gabrielle Union (Truth Be Told, Nočná mora, Hra o všetko).

Kráľ klonov (King of Clones) – piatok, 23. jún, Netflix

Veľká Británia, 2023, Aditya Thayi

Dokuportrét snáď najznámejšieho juhokórejského vedca Hwang Woo-suka. Preslávil sa  unikátnym výskumom kmeňových buniek a prelomovými výstupmi v oblasti klonovania. Woo-sukov vplyv dosiahol vrchol v roku 2004, kedy  získal prezývku „pýcha Kórei“ a svetové média ho s úctou zaraďovali do rebríčkov najvplyvnejších ľudí planéty. Úspech  netrval dlho. Woo-sukove výskumy sú totiž podvodné. Prepukol obrovský škandál a vedec-podvodník sa ocitol aj za mrežami. Po návrate z väzenia pokračoval vo výskumnej činnosti. Napriek tomu, že prestíž „pýchy Kórei“ sfúkla ako balón, stále má k problematike klonovania čo povedať.

Netflix, Apple TV a HBO novinky: Take Care of Maya, Glamorous, Swagger, Catching Killers...

iNumber Number: Zlato z Johannesburgu (iNumber Number: Jozi Gold) – piatok, 23. jún, Netflix

Južná Afrika, 2023, Donovan Marsh

Temný a tajomný krimitriler z exotického prostredia Juhoafrickej republiky. Režisér a scenárista Donovan Marsh rozpráva príbeh detektíva vyšetrujúceho prípad obrovskej lúpeže zlata z Johannesburgu. Hlavný hrdina je postavený pred množstvo morálnych dilem.




KASKADÉR
[RECENZIA ]
1
Súperi
SÚPERI
[RECENZIA ]
SPIACI ÚČET
[RECENZIA ]
PRÍPAD GOLDMAN
[RECENZIA ]
KOLAPS
[RECENZIA ]

Meno:
ODOSLAŤ
:)
REBRÍČEK SK
01 |
návšt. 6379
02 |
návšt. 3868
03 |
návšt. 3865
04 |
návšt. 3518
05 |
návšt. 2098
06 |
návšt. 1798
07 |
návšt. 2057
08 |
návšt. 1557
09 |
návšt. 764
10 |
návšt. 551
REBRÍČEK US
01 |
$11,0 mil.
02 |
$10,0 mil.
03 |
$9,6 mil.
04 |
$8,9 mil.
05 |
$4,8 mil.
06 |
$4,7 mil.
07 |
$4,5 mil.
08 |
$2,9 mil.
09 |
$2,3 mil.
10 |
$1,8 mil.
SOCIÁLNE SIETE
KOMENTÁRE
Kinema.sk - filmy, seriály

sector logo
network
ISSN 1336-4197. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / Kinema s.r.o.