Netflix a HBO novinky: Unkown: The Lost Pyramid, Wham!, The Lincoln Lawyer ...

Hlavnými hrdinami dokumentárneho filmu Maxa Salomona sú dvaja špičkoví egyptológovia. Zahi Hawass ...

pridal Lukáš Šútor 9.7.2023 o 23:38
Netflix a HBO novinky: Unkown: The Lost Pyramid, Wham!, The Lincoln Lawyer ...


Ako vyvolať sexuálny škandál (How to Create a Sex Scandal) – pondelok, 3. júl, HBO Max

USA, 2023, Bernt Mader

Mineola, východný Texas. 5-tisícové mestečko so silným kresťanským zázemím. Miestnu komunitu obráti na hlavu informácia o tom, že v miestnom swingers klube dochádza ku sexuálnemu zneužívaniu detí.  Pozornosť veľkej časti národa je ako na ihlách. Šíri sa masová hystéria, prípadu sú plné noviny. Viacero vecí okolo zneužívania však nesedí. Postupne sa vyjavujú a konečný rezultát je šokujúci. S detailmi nás oboznámi režisér Bernt Mader vo svojom trojdielnom dokumente. 

Nepoznané: Stratelna pyramída (Unkown: The Lost Pyramid) – pondelok, 3. júl, Netflix

USA, 2023, Max Salomon

Hlavnými hrdinami dokumentárneho filmu Maxa Salomona sú dvaja špičkoví egyptológovia. Zahi Hawass a Mostafa Waziri. Obaja sa venujú rovnakému odboru, pracujú však na odlišných výskumoch. Hawass pátra po stratenej pyramíde egyptského kráľa, Waziri hľadá nevylúpenú hrobku v starovekej akropole. Obaja doktori sú vzájomnými rivalmi. Ženie ich to vpred, inšpirujú sa, doťahujú. Komu sa ako prvému podarí dokončiť svoj výskum? Dobrodružné preteky s časom sa môžu začať.

Posledný princ (II Principe) – utorok, 4. júl, Netflix

Taliansko, 2023, Beatrice Borromeo

Trojdielny dokument o pikantnom prípade, ktorý sa odohral počas jednej augustovej noci roku 1978 na talianskom ostrove Cavallo. V hlavnej úlohe figuruje špička talianskej aristokracie. Princ Victor Emmanuel Savojský, syn posledného talianskeho kráľa. Ten sa pohádal so skupinou mladých dovolenkárov. Udalosti sa strhli rýchlo, vyvrcholili streľbou. 19-ročný Nemec Dirk Hammer to schytal do pravej nohy. Vykrvácal rýchlo. Talianska režisérka Beatrice Borromeo nám vylíči, čo sa v danú noc stalo, aký to malo dopad na princa, jeho rodinu a taliansku spoločnosť.

Wham! – streda, 5. júl, Netflix

Veľká Británia, 2023, Chris Smith

„Wake Me Up Before You Go-Go“ a „Careless Whisper“. To  sú asi najznámejšie skladby britského dua Wham!, ktoré sa v 80. rokoch vyštveralo na popový Olymp. V ďalšom desaťročí sa duo rozpadlo. Pravda, rozpad Wham! znamenal začiatok úspešnej sólovej kariéry Georgea Michaela,  Andrew Ridgeley už taký úspešný nebol. Dokumentárny portrét Chrisa Smitha je zrejme štandardne kvalitne odvedenou prácou v oblasti netflixovských hudobných portrétov.  Oboznámime sa s počiatkami Wham!. Dostaneme sa ku prelomovým bodom ich tvorby. Ochutnáme, ako chutí sláva. Prežijeme trpký rozpad. Uvidíme množstvo dosiaľ nezverejnených záberov. A načrieme do osobného života aktérov.

Advokát (The Lincoln Lawyer) – štvrtok, 6. júl, Netfflix

USA, 2023, David E. Kelley, Ted Humhprey

Mickey Haller je ťažký frajer. Sebavedomý a zásadový advokát operuje zo zadného sedadla svojho kabrioletu Lincoln. A operuje zväčša úspešne. Aspoň sa tak o ňom hovorí. Seriál o obhajcovi s najštýlovejším štýlom pokračuje druhou sériou. V nej bude hlavný hrdina čeliť impozantnej prokurátorke Andrei Freeman. Nuž, úplná sranda to nebude. Hallerovou klientkou by mala byť reštaurátorka obvinená z vraždy. Seriál adaptuje románovú tvorbu spisovateľa detektívok Michaela Connellyho. A v druhej sérii spoznáme aj Mickeyho maminu.

Shaun White: The Last Run – štvrtok, 6. júl, HBO Max

USA, 2023, Christina Clusiau, Shaul Schwarz

Shaun White je výnimočný atlét, výnimočný človek. Trojnásobný víťaz olympijského zlata v dvoch separátnych športoch:  snowboardingu a skateboardingu. O to šokujúcejšie je zistenie, že White ako chlapec čelil zásadným problémom srdečnej činnosti. Zvládol to, otrepal sa, posilnil sa. Tento motivujúci a obdivný dokumentárny portrét nám predstavuje Shaunovho nezlomného ducha. Súčasťou úspešného príbehu sú aj Shaunovi rodičia. Synovi obetovali veľa.

The Out-Laws – piatok, 7. júl, Netflix

USA, 2023, Tyler Spindel

Akčná komédia The Out-Laws rozpráva príbeh bankového manažéra Owena. Jeho domovskú banku vykradne skupina zločincov známych ako Ghot Bandits. A čo čert nechcel, k lúpeži dôjde počas Owenovho svadobného týždňa. To nie je všetko. Lupičmi sú pravdepodobne Owenovi svokrovci. Indície hovoria čoraz zrozumiteľnejšou rečou. Owena stvárňuje Adam DeVine, mladú pani manželku hrá Bulharka Nina Dobrev. Podozrivých svokrovcov hrajú Ellen Barkin a Pierce Brosnan, bývalý Agent 007. Kto by nemal pred takým svokrom rešpekt? Režisér Tyler Spindel naposledy režíroval netflixovskú komédiu The Wrong Missy/Tá druhá (2020).  




1
Súperi
SÚPERI
[RECENZIA ]
SPIACI ÚČET
[RECENZIA ]
PRÍPAD GOLDMAN
[RECENZIA ]
KOLAPS
[RECENZIA ]
KNIT'S ISLAND
[RECENZIA ]

Meno:
ODOSLAŤ
:)
REBRÍČEK SK
01 |
návšt. 6379
02 |
návšt. 3868
03 |
návšt. 3865
04 |
návšt. 3518
05 |
návšt. 2098
06 |
návšt. 1798
07 |
návšt. 2057
08 |
návšt. 1557
09 |
návšt. 764
10 |
návšt. 551
REBRÍČEK US
01 |
$11,0 mil.
02 |
$10,0 mil.
03 |
$9,6 mil.
04 |
$8,9 mil.
05 |
$4,8 mil.
06 |
$4,7 mil.
07 |
$4,5 mil.
08 |
$2,9 mil.
09 |
$2,3 mil.
10 |
$1,8 mil.
SOCIÁLNE SIETE
KOMENTÁRE
Kinema.sk - filmy, seriály

sector logo
network
ISSN 1336-4197. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / Kinema s.r.o.