DVD NOVINKY

DVD NOVINKY

článok



Február prináša celkom peknú paletu nových DVD diskov. Poďme sa pozrieť na šesticu z nich.

DVD novinky DVD novinky

ČIERNO-ČIERNA TMA

Posádka vesmírnej lodi netušene havaruje a pristane na neznámej planéte, skrývajúcej smrtiace tajomstvo. Keď sa za záhadných okolností ocitne v nebezpečí, je nútená požiadať o pomoc Riddicka (Vin Diesel), zločinca usvedčeného z vraždy. Postupne zisťujú, že jedinou žijúcou formou na tejto planéte sú nebezpeční mäsožraví votrelci, ktorí vyliezajú z podzemia pri zatmení miestnych sĺnk. Úkaz, ktorý nastáva raz za dvadsaťdva rokov však práve prichádza...

Pitch Black (USA, 2000, 104 min.)
Réžia: David Twohy. Scenár: Jim Wheat, Ken Wheat, David Twohy. Kamera: David Eggby. Hudba: Graeme Revell. Hrajú: Vin Diesel, Radha Mitchell, Cole Hauser, Keith David, Lewis Fitz-Gerald, Claudia Black.


LARA CROFT TOMB RAIDER: KOLÍSKA ŽIVOTA

Vo svojom prvom filmovom dobrodružstve bojovala Lara Croft o magický Trojuholník sveta, ktorého dve časti boli ukryté na dvoch rôznych, tisíce kilometrov vzdialených miestach, aby zachránila nemenný chod času tejto planéty. Ani tentoraz nemá sexuálne príťažlivá superhrdinka ľahkú úlohu. V srdci Afriky, v mieste zvanom Kolíska života, je ukrytá Pandorina skrinka, ukrývajúca najtemnejšie sily diabla, aké kedy ľudstvo poznalo. Svetovo známa archeologička Lara Croft (Angelina Jolie) je jediná, ktorá môže, vďaka svojím znalostiam a fyzickým predpokladom, skrinku nájsť skôr, než padne do rúk nositeľovi Nobelovej ceny, vedcovi Dr. Jonathanovi Reissovi  (Ciarán Hinds). Reiss ju chce využiť k získaniu neobmedzenej vlády nad svetom. Preto musí byť zastavený za každú cenu. A jedine Lara Croft môže rozhodnúť o zachovaní života tak, ako ho poznáme...

Lara Croft Tomb Raider: The Cradle of Life (VB/USA, 2003, 117 min.)
Réžia: Jan De Bont. Námet: Kirk M. Petruccelli, Lloyd Levin, James V. Hart. Scenár: Dean Georgaris. Kamera: David Tattersall. Hudba: Alan Silvestri. Hrajú: Angelina Jolie, Gerard Butler, Noah Taylor, Ciarán Hinds, Djimon Hounsou, Til Schweiger, Christopher Barrie. 

DVD novinky DVD novinky

ŽIVOT DAVIDA GALEA

Davida Galea, muža pevných morálnych zásad a kultivovaného profesora filozofie, študenti veľmi obdivujú. Profesor Gale sa zapojil do hnutia, ktoré sleduje všetky aspekty a dopady súdnych rozhodnutí, v ktorých padne trest smrti. Je zásadným kritikom "absolútneho trestu." Podivnou zhodou okolností je tento výnimočný človek sám odsúdený za znásilnenie a vraždu a v cele smrti čaká na popravu...

Tri dni pred termínom popravy sa profesor odhodlá poskytnúť exkluzívny rozhovor ambicióznej reportérke Bitsey Blomovej a zverejniť svoj príbeh. Súboj s časom a honba za pravdou sa môžu začať. Z Bitsey a jej asistenta sa stávajú skutoční detektívi, ktorí nakoniec odhalia celú záhadu okolo profesora Galea...

The Life of David Gale (USA/V. Británia/SRN, 2002, 125 min.)
Réžia: Alan Parker. Scenár: Charles Randolph. Kamera: Michael Seresin. Hudba: Alex Parker, Jake Parker. Hrajú: Kate Winslet, Cleo King, Constance Jones, Kevin Spacey, Laura Linney, Lee Ritchey, Gabriel Mann, Matt Craven.


ŠTVANEC

Kosovo 1999. Albánski civilisti sú vystavení krutostiam srbských vojakov. Americké tajné jednotky sa blížia. Jeden z amerických vojakov Aaron Hallam v troskách zničeného domu zneškodní srbského dôstojníka. Je vyznamenaný Striebornou hviezdou, ale jeho čin ho prenasleduje ako nočná mora.

Po rokoch sa ako strážca oregonskej divočiny dostane do konfliktu s lovcami, ktorí sa vydali na jelene s ostreľovačským arzenálom. Tí po ňom začnú strieľať, ale proti vycvičenému zabijakovi nemajú šancu. Aaron po nich skočí ako šelma a zabije ich. Nie sú to ale jeho posledné obete. Zvláštna agentka FBI Abby Durrelleová sa zúfalo snaží vraha vypátrať. Povoláva jediného muža, ktorý by jej mohol pomôcť: poručíka vo výslužbe Bonhama. Ten sa snaží zabudnúť na svoju minulosť, keď učil vojakov zabíjať, a odmieta. Keď ale uvidí fotografie obetí, pochopí, že zabíjal jeho najlepší žiak, a že teda i on sám nesie zodpovednosť. Aaron je zatknutý, ale z väzby ho vydajú tajným agentom: vie príliš veľa tajomstiev a nesmie prehovoriť. Skôr, než ho agenti stihnú nechať "zmiznúť", im však zmizne sám. FBI nasadí ďalších agentov, ale vojnový veterán Bonham trvá na tom, aby prenasledovanie nechali len naňho...

Režisér William Friedkin sa vo filme Štvanec zameriava na vnútorný konflikt muža a jeho vnútorného zdesenia. Oscarový Tommy Lee Jones sa nadchol pre postavu poručíka Bohnama, pretože najzaujímavejší a najdôležitejší je fakt, že tento muž učí niečo, čo vlastne nikdy sám nerobil: zabíjať. Rovnako tak oscarový Benicio Del Toro bol nadšený rolou Aarona, jedného z poručíkových najlepších študentov v odbore zabíjania.

The Hunted (USA, 2003, 94 min.)
Réžia: William Friedkin. Scenár: David Griffiths, Peter Griffiths. Kamera: Caleb Deschane. Hudba: Brian Tyler. Hrajú: Tommy Lee Jones, Benicio Del Toro, Connie Nielsen, Leslie Stefanson. 

DVD novinky DVD novinky

PAVUČINA SNOV

Štyria priatelia z detstva sa vypravia navštíviť svoje obľúbené chatky v lesoch. Bezstarostné časy, ktoré tu kedysi spoločne prežívali sú však už nenávratne preč. Od doby školskej dochádzky sa každému z nich podarilo čeliť nejakej životnej prehre, alebo riešiť problém. Takže napríklad Joe (Jason Lee) má ťažkosti milostného rázu, alebo Henry (Thomas Jane) sa pomaly blíži k psychickému úskaliu, za ktorým sa nachádza zabudnutie a sklony k samovražde.

V takomto vnútornom rozpoložení uprostred pustiny stretávajú psychotického plukovníka Abrahama Curtissa (Morgan Freeman), ktorý sa chová ako šialenec ohrozujúci všetkých naokolo. Do toho všetkého sa strhne snehová búrka. Vyčíňanie živlov potom prináša so sebou ďalšie, tentoraz omnoho väčšie nebezpečenstvo, ako všetky predošlé. Objaví sa čosi, čo je schopné ovládať ich mozgy. Štvorica našich priateľov je vystavená hrôze akú ešte nepoznali. Hrôze, ktorá ich poštve jedného proti druhému...

Dreamcatcher (USA, 2003, 130 min.)
Réžia: Lawrence Kasdan. Scenár: William Goldman, Lawrence Kasdan. Kamera: John Seale. Hudba: James Newton Howard. Hrajú: Morgan Freeman, Thomas Jane, Jason Lee, Damian Lewis, Tom Sizemore, Timothy Olyphant, Donnie Wahlberg.


DOM NARUBY

Divoká situačná komédia, v ktorej hlavný hrdina Peter Sanderson (stelesnený populárnym Stevom Martinom) stratí pôdu pod nohami, keď sa stretne so ženou, ktorá nielenže pochádza z odlišných pomerov, ale priam z úplne iného sveta. Sanderson je rozvedený, poriadkumilovný, upätý a pracovitý právnik, ktorý stále ešte ľúbi svoju bývalú ženu Kate (Jean Smart) a nevie pochopiť, kde urobil chybu, keď ju stratil. Aj napriek tomu sa usiluje žiť ďalej. Cez internet sa zoznámi so šarmantnou údajnou kolegyňou právničkou, no keď sa s ňou prvýkrát stretne zoči-voči, zistí, že vôbec nie je taká šarmantná, a dokonca ani nie je žiadnou právničkou. Je to Charlene (Queen Latifah), ktorá utiekla z väzenia, kam sa dostala za ozbrojené prepadnutie, trvá na svojej nevine a žiada od Sandersona, aby jej pomohol očistiť meno. Ten s ňou však nechce mať nič spoločného, najmä keď mu svojím typickým hlučných, hrubým a bezohľadným spôsobom prevráti život naruby, znemožňuje jeho pokusy zmieriť sa s bývalou ženou a navyše mu odháňa miliardovú klientku pani Arnessovú (Joan Plowright). Nakoniec ju musí vydávať za pestúnku svojich detí, aby odvrátil hroziace katastrofy.

Bringing Down the House (USA, 2003, 105 min.)
Réžia: Adam Shankman. Scenár: Jason Filardi. Kamera: Julio Macat. Hudba: Lalo Schifrin. Hrajú: Steve Martin, Queen Latifah, Eugene Levy, Joan Plowright, Jean Smart, Kimberly J. Brown, Angus T. Jones.

 


autor Peter Konečný 11.2.2004
Meno:
ODOSLAŤ
:)
REBRÍČEK SK
01 |
návšt. 6379
02 |
návšt. 3868
03 |
návšt. 3865
04 |
návšt. 3518
05 |
návšt. 2098
06 |
návšt. 1798
07 |
návšt. 2057
08 |
návšt. 1557
09 |
návšt. 764
10 |
návšt. 551
REBRÍČEK US
01 |
$80,0 mil.
02 |
$16,0 mil.
03 |
$11,0 mil.
04 |
$10,0 mil.
05 |
$3,3 mil.
06 |
$2,4 mil.
07 |
$2,2 mil.
08 |
$1,9 mil.
09 |
$1,5 mil.
10 |
$1,4 mil.
SOCIÁLNE SIETE
KOMENTÁRE
Kinema.sk - filmy, seriály

sector logo
network
ISSN 1336-4197. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / Kinema s.r.o.