TV TIPY 9.5. - 15.5. 2005

TV TIPY 9.5. - 15.5. 2005

VOD recenzia



9.5.
pondelok:
22.35  Toreádor  koprodukcia, 1995 (Jednotka)
Ernest Hemingway vždy hovorieval, že stretol iba dvoch géniov: Einsteina a Belmonta. Príbeh najslávnejšieho toreádora všetkých čias. V tom čase práve Belmonte povýšil býčie zápasy na umenie práve tým, čo Belmonte symbolizoval: odvahu, vášeň, osudovosť, búrlivý milostný život, ale aj nešťastie a súperenie s ostatnými toreádormi. Jeden z najväčších osobnostných mýtov svojej doby. Príbeh toreádora, ktorý i v čase svojej najväčšej slávy mohol byť v skutočnosti osamelý...

               22.55  Môj brat Tom  GB, 2001 (ČT2)
Jessica (Jenna Harrisonová), žiačka katolíckej školy, by si možno prežila typicky nudný život v malom mestečku kdesi v Británii, neúspešným staraním sa o opustené a zatúlané zvieratá, nebyť náhodného stretnutia so zvláštnym mladíkom Tomom (Ben Whishaw). Z jedného stretnutia vznikne vzájomné puto, ktoré prerastie do spaľujúcej lásky. Útočiskom pred vonkajším a nič nechápajúcim svetom sa pre nich stáva blízky les, kde sa každý deň animálnymi rituálmi spoznávajú a hľadajú zmysel a dôvod existencie. To ešte ale netušia, že okrem slobodných prejavov lásky a neskrotnej závislosti ich spájajú sexuálne traumy spôsobené blízkymi príbuznými. Ich odhalenie a nepochopenie iného spôsobu života zo strany dospelých, vedie k naplneniu tragického osudu, ktorý sa stáva jediným možným východiskom...


10.5.
utorok:
20.00  Hitler: Vzostup zla 2/2  Kanada/USA, 2003 (ČT1)
Televízna snímka mapuje životnú cestu Adolfa Hitlera, jedného z najstrašnejších diktátorov ľudstva, od čias jeho mladosti, keď ako ohrdnutý uchádzač o štúdium na maliarskej akadémii odchádza do I. svetovej vojny, až do vymenovania za ríšskeho kancelára.

            22.15  Dlhý bozk na dobrú noc  USA, 1996 (Prima)
Samantha (Geena Davis) má milujúceho manžela, dcéru a pokojný domov v Novom Anglicku. Avšak trpí amnéziou a nespomína si, ako sa k tomu všetkému dostala. Jedného dňa sa jej začnú vracať spomienky, ktoré odhalia jej pravú tvár... Akčný thriller Renny Harlina (Cliffhanger, Smrtonosná pasca 2).

TV Tipy 9.5. - 15.5. 2005 TV Tipy 9.5. - 15.5. 2005

11.5.
streda:
22.35  Lautrec  Francúzsko/Španielsko, 1998 (Markíza)
Henri de Toulouse-Lautrec sa napriek želaniam aristokratického otca nestal dôstojným pokračovateľom starobylého rodu. Pre svoj hendikep a predovšetkým vďaka svojmu oslnivému maliarskemu talentu sa zmenil na brilantného portrétistu. Životopisná dráma Rogera Planchona.

           22.45  Muškárenie  GB, 2002 (Jednotka)
Je to neuveriteľné, ale tento gigolo Phil sa zaľúbil do dcéry jednej svojej klientky. Helen sa však jedného dňa dozvie, že Phil nie je automechanik, ale obšťastňovač jej matky. Zo zásnub asi nič nebude a navyše sa dlhoroční manželia zrejme rozídu. A to rozhodne nie je posledná pohroma... Komédia debutujúceho Davida L. Williamsa.


12.5.
štvrtok:
22.15  Šialenec z Alcatrazu  USA, 1995 (JOJ)
Henry Young (Kevin Bacon) je malý kriminálnik, ktorého pošlú v roku 1938 do Alcatrazu, aby si odsedel trest za krádež 5 dolárov. Spolu s tromi ďalšími väzňami plánuje útek. Dozorca Warden Glenn (Gary Oldman) sa však o pláne dozvie a Young putuje do samotky. Namiesto povolených 19 dní v nej strávi tri roky. Bez svetla, tepla, hygienických prostriedkov, nábytku. Nečudo, že Young z takých podmienok takmer zošalie...

             00.00  Šťastné dni  Maďarsko, 2000 (ČT2)
Dráma zo života mladej Maji, Márie a jej brata. Film s veľmi ironickým názvom o dospievajúcich deťoch bez morálky a etiky, bez elementárneho rebríčka hodnôt. Bez schopnosti prijímať či ponúkať city. Cena za najlepší film na MFF Brusel, Strieborný leopard na MFF Locarno. Mladý režisér Kornél Mundruczó (1975) patriaci k sľubnej "novej vlne" mladých tvorcov súčasnej maďarskej kinematografie, si pre svoj celovečerný autorský debut zvolil tému dospievania plného beznádeje, krutosti a bezradnosti.

TV Tipy 9.5. - 15.5. 2005 TV Tipy 9.5. - 15.5. 2005

13.5.
piatok:
20.50  Zopár správnych chlapov  USA, 1992 (Markíza)
Právnik US-Navy, poručík Daniel Kaffee (Tom Cruise), má obhajovať dvoch námorníkov, ktorí sú obvinení z vraždy svojho kolegu. Kaffee, ktorého v podstate oveľa viac zaujíma bejzbal než právne problémy, ešte nikdy predtým nevystupoval v súdnej sieni. Všeobecne ho považujú za majstra hľadania kompromisov a mimosúdnych vyrovnaní. Tento prípad sa však ukáže byť úplne iný. Kaffee začne narážať na nepreniknuteľnú stenu mlčania, ale postupne dôjde k záveru, že smrť vojaka zavinil svojimi príkazmi sám veliteľ základne, plukovník Nathan J. Jessup (Jack Nicholson). Krimi-Thriller Roba Reinera (Misery).

           21.45  Opustený  Maďarsko, 2001 (Dvojka)
Dej filmu sa odohráva koncom päťdesiatych rokov minulého storočia v detskom domove. Hrdinami príbehu je sedem detí, ktoré prežívajú utrpenie, ale i prvé milostné vzplanutia. Hlavný hrdina Áron pochádza z rozpadnutého manželstva, súd pridelí chlapca otcovi, ale ten ho dá radšej do ústavu. Áron vymyslí aj útek, ale za svoje počínanie nakoniec pyká. Ústav vedie riaditeľ a traja vychovávatelia, ktorých metódy nie sú vôbec k deťom láskavé...

           23.00  Nepriateľ pre bránami  USA/GB/Nem./Írsko/, 2001 (JOJ)
Na začiatku bola kniha amerického historika Williama Craiga, podrobne mapujúca situáciu vojenského konfliktu v Stalingrade, ktorý zmenil celý priebeh druhej svetovej vojny. Písal sa rok 1942 a Hitlerove vojnové ťaženie prechádzalo celým Ruskom, až sa dostalo k hlavnému strategickému cieľu - Stalingradu. Nemci mesto na rieke Volge doslova zovreli a všetko nasvedčovalo tomu, že sa im ho za krátku dobu podarí dobyť. Rusi sa ale len tak nevzdali a pri boji do posledného muža odvrátili nemeckú ofenzívu. Z útočiacich Nemcov sa zrazu stali zajatci bez šance na útek. Vojnová dráma Jean-Jacquesa Annauda (Meno ruže).


14.5.
sobota:
16.35  Moonraker  GB, 1979 (JOJ)
Multimilionár Hugo Drax (Michael Lonsdale), majiteľ továrne na vesmírne rakety, ohlási stratu jednej zo svojich lodí. Jamesa Bonda (Roger Moore) poveria incident vyšetriť. V Draxovej továrni sa zoznamuje s doktorkou Holly Goodheadovou (Lois Chilesová), astrofyzičkou z NASA, ktorá zároveň pracuje pre CIA, a Corinnou Dufourovou (Corrine Cleryová), ktorá mu pomôže získať dokumenty dokazujúce, že Drax svoju loď uniesol sám. Keď to Drax zistí, najme starého známeho Zuba (Richard Kiel), aby Bonda zastavil. Bond medzitým zistí celý plán - Drax plánuje odviezť na svoju tajnú vesmírnu stanicu šesť vesmírnych korábov plných jemu oddaných a starostlivo vybraných ľudí, ktorí vytvoria základy nového a lepšieho ľudského rodu. Potom chce na Zemi vypustiť smrtiaci nervový plyn a vyhubiť zostávajúce ľudstvo...

            21.05  Temná minulosť  GB, 2001 (Jednotka)
Myslela si, že sa o jej minulosti nikto nedozvie. Teraz jej uniesli dcéru a má sa rozhodnúť medzi dcériným životom alebo spoluprácou s bombovými atentátnikmi, ktorí sa chystajú vyhodiť Londýn do vzduchu... Televízny thriller Grahama Theakstona.

             22.45  Backlash  USA, 1956 (Dvojka)
Jim Slater svojho otca, ktorý zomrel pri prestrelke v Gila Valley s Apačmi, nikdy nepoznal. Jim sa však po rokoch vydáva hľadať jediného muža, ktorý si pod zámienkou privolania pomoci zachránil život. V skutočnosti však utiekol s veľkým množstvom zlata. Na ceste po stopách svojho otca a v túžbe po zlate naráža Jim na mnohé prekážky. Najviac problémov mu spôsobuje nevraživosť Apačov a stále pretrvávajúce boje medzi bielymi a červenými mužmi. Western Johna Sturgesa.

TV Tipy 9.5. - 15.5. 2005 TV Tipy 9.5. - 15.5. 2005

15.5.
nedeľa:
14.20  Keby som mal dievča  Československo, 1976 (JOJ)
Príbeh zo študentského prostredia, ktorý voľne nadväzuje na film Keby som mal pušku (1971). Vlado práve zložil maturitu a nastupuje ako domáci učiteľ do rodiny veľkopodnikateľa. Ocitá sa vo veľmi zložitom prelomovom období rokov 1947-48. Nerozumie mnohému z toho, čo sa deje okolo neho. Neprestajne prežíva citovú zmätenosť, dostáva sa do rozporu so svojim svedomím a napokon sa musí rozhodnúť medzi láskou a rozumom. Réžia: Štefan Uher (Slnko v sieti).

             23.15  Hazard  Slovensko, 1994 (Dvojka)
Film nakrútený podľa skutočného príbehu dvadsaťročného dievčaťa, ktoré žije s matkou a jej mladším druhom-príživníkom v bratislavskej Petržalke. Jej predstavy o živote sú plné ideálov, no realita je úplne iná. Mladé dievča z nudy a z nedostatku pozitívnej motivácie a rodinnej starostlivosti spácha neodvolateľný čin, ktorým si zničí život.

             00.15  Smutná nedeľa - Pieseň o láske a smrti  Nem., 1999 (ČT2)
Film, ktorý nás zavedie do Budapešti tridsiatych rokov minulého storočia, je nielen príbehom osudovej lásky jednej ženy k dvom mužom, ale aj príbehom o zrode jednej z najslávnejších piesní sveta, ktorá získala trpký prívlastok "hymna samovrahov". Dráma nemeckého režiséra Rolfa Schübela.


HIT TÝŽDŇA
10.5.
utorok:
22.55  Votrelec  USA, 1979 (JOJ)
Kozmická nákladná loď Nostromo cestou na Zem pristane na neobývanej planéte. Na prieskumníkov zaútočí neznámy organizmus a jedného takmer zabije. Pri pokuse astronauta Kanea (John Hurt) operovať najprv organizmus vypustí silnú žieravinu, neskôr odumrie. Nikto netuší, že v jeho tele je zárodok vražedného Votrelca, ktorý svojho nositeľa zničí a zmizne v útrobách lode a postupne likviduje jedného člena posádky za druhým... Famózny film Ridleyho Scotta (aktuálne na nás útočí Kráľovstvom nebeským) z dátumu môjho narodenia. Pre mňa osobne najlepší kus z celej neskoršej série.


sHIT TÝŽDŇA
14.5.
sobota:
20.00  Stať sa hviezdou  USA, 2001 (Markíza)
Tento romantický "grcík" s Mariah Carey v hlavnej úlohe nemal tento týždeň absolútne žiadnu konkurenciu. Je však neuveriteľné, že Markíza ho nasadila v sobotnom prime-time. Čo už, dva milióny "Mojsejovcov" bude možno nakoniec úplne spokojných. A to je to najhoršie...


 


autor Peter Konečný 9.5.2005
Meno:
ODOSLAŤ
:)
REBRÍČEK SK
01 |
návšt. 6379
02 |
návšt. 3868
03 |
návšt. 3865
04 |
návšt. 3518
05 |
návšt. 2098
06 |
návšt. 1798
07 |
návšt. 2057
08 |
návšt. 1557
09 |
návšt. 764
10 |
návšt. 551
REBRÍČEK US
01 |
$80,0 mil.
02 |
$16,0 mil.
03 |
$11,0 mil.
04 |
$10,0 mil.
05 |
$3,3 mil.
06 |
$2,4 mil.
07 |
$2,2 mil.
08 |
$1,9 mil.
09 |
$1,5 mil.
10 |
$1,4 mil.
SOCIÁLNE SIETE
KOMENTÁRE
Kinema.sk - filmy, seriály

sector logo
network
ISSN 1336-4197. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / Kinema s.r.o.