DVD NOVINKY

DVD NOVINKY

článok



Máj - DVD čas… Okrem vyslúžilej klasiky prevetranej pred pár mesiacmi v našich kinách, prichádza na DVD trh aj jedna dlho, veľmi dlho očakávaná záležitosť. Predpokladám, že objednávky disku Pulp Fiction zahltia, respektíve už zahltili internetové shopy…

DVD novinky DVD novinky DVD novinky


PULP FICTION  (recenzia filmu)

Quentin Tarantino je režisér, ktorý má napriek relatívne malému počtu nakrútených filmov nálepku kultového tvorcu, dokonca ju získal už po svojom druhom filme. Čo spôsobilo taký úspech jeho filmov? Originalita obsahu to nebola - jeho filmy sú, síce zábavným a sviežim, ale predsa len zlepencom tém a scén z dávno zabudnutých filmov a neznámych televíznych seriálov. Keď hovoríme o obsahu jeho filmov, bola skôr kontroverznosť ich námetov (aj keď slovo kontroverznosť používam len veľmi nerád, lebo v poslednej dobe sa príliš udomácnilo v ústach "marketingových mágov", ktorí ním umelo vyvolávajú zdanie dôležitosti u filmov, ktoré si to vôbec nezaslúžia) z prostredia zločinu a zločincov dôvodom prilákania väčšej pozornosti. Čím teda zaujal? Dôvodov jeho úspechu bolo niekoľko - schopnosť zakomponovať odľahčujúci humor aj do tej najbrutálnejšej scény, jeho nepopierateľný talent pre písanie dialógov, ale vec ktorá ho naozaj preslávila bola práve originalita formy.


RESIDENT EVIL: APOKALYPSA  (recenzia filmu)

Resident Evil, pravda, priam po pokračovaní kričal - Alice (Milla Jovovich), stojaca ľahko odetá, sama v uliciach ľudoprázdneho Racoon City ozbrojená iba brokovnicou a s odhodlaným výrazom v tvári predznamenal nezvratný návrat zombíkov zo známej počítačovej hry. Príbeh druhej časti sa rozhodne nepokúša vyhrať cenu za originalitu: v Racoon City došlo k vypuknutiu nákazy T-vírusu, ktorý hrozí pohltiť celé obyvateľstvo. Umbrella Corporation, najmocnejšia firemná organizácia na svete, má samozrejme všetko pod kontrolou a uzavrie mesto, aby mohli šíriaci sa vírus pozorovať na nič netušiacich civilistoch a aby zároveň vytvorili testovacie podmienky, pre ich dva najnovšie experimenty. Jedným z nich je Alice sama a druhým je zmutované monštrum menom Nemesis.


MUŽ V OHNI  (recenzia filmu)

Pracovať s overenými schémami je veľmi dvojsečné. Príbeh muža unaveného zabíjaním ponúka viac možností na skĺznutie do klišé ako šancí na "niečo nové." Najnovší film Denzela Washingtona dáva dlho nádej, že uvidíme, čo sme nevideli. John Creasy pije. Pije veľa, aby zabudol ako zabíjal ľudí. Práca bodyguarda je tak trochu nechcený spôsob získania peňazí a ani mu úprimne nestojí za to, aby počúval rozumy malého dievčaťa. V Mexiku sa rozrástli únosy detí... Čo myslíte, zistí "žoldák" skutočnú cenu života skôr, než mu dieťa dobije srdce?

DVD novinky DVD novinky DVD novinky

LOVCI POKLADOV  (recenzia filmu)

Non nobis, non nobis domine, sed nomini tua do gloriam. Tieto slová vyšité na templárských zástavách časom tak trochu prestali platiť a (navonok) pokorný a malý rád sa stal obrovskou mocnosťou stredovekej Európy. Čo to má spoločné s filmom? Nič. Podobne ako veľa iných vecí, výraznou kvalitou začínajúc... Film Lovci pokladov s priliehavejším pôvodným názvom (National Treasure) evidentne vsádza na hviezdnu dvojicu Bruckheimer - Cage. Pravdepodobne najvýraznejší (a najvplyvnejší) producent tejto doby (Bad Boys, Skala, Armagedon, Pearl Harbour, Piráti Karibiku) prešiel od čias Flashdance a Top Gun riadny kus cesty a za sebou necháva evidentnú stopu. Filmy snáď žiadneho iného producenta sa tak na seba nepodobajú, bez ohľadu na režiséra a predstaviteľov hlavných hrdinov.


DANNYHO PARŤÁCI  (recenzia filmu)

Danny Ocean (Clooney) sa tentoraz vracia s jedenástimi komplicami a vo výhľade má tri lúpežné plány v troch rozličných miestach Európy. Amsterdam, Rím a Paríž sa stávajú hlavnými cieľmi ich odvážnych plánov, v ktorých pôjde napríklad o obraz Mony Lízy alebo o obrovský diamant. Ani oceán však nie je veľká prekážka pre stále zúriaceho Terryho Benedicta, ktorého hnevu musia stále čeliť a ktorý im stále nevie zabudnúť, že mu vykradli kasíno. Posiela preto za nimi "svojho človeka" (Cassel), okrem ktorého sa však o nich zaujíma aj agent Interpolu.


POST COITUM  (recenzia filmu)

4 muži, 5 žien, 20 pohlavných stykov, niekoľko mini epizód, jeden hlavný príbeh - to je prakticky všetko, čo vás pri prípadnej kúpe DVD čaká. Post Coitum sa snaží byť filmom o reálnych vzťahoch, z ktorých sa láska nevytratila, pretože v nich nikdy nebola. Skutočne ale len snaží. Celý dejový prepletenec vzniká vďaka "premyslenej" intrige ambicióznej asistentky riaditeľa Sabriny (Eva Elsnerová), ktorá cíti, že jej biologické hodiny už bijú na poplach. Rozhodne sa tak uloviť svojho šéfa Zikmunda (Jiří Langmajer). Strhne tak lavínu udalostí, postupne zmietajúcu všetkých aktérov príbehu. Vrátane neľstivej Zikmundovej partnerky Violy (Beata Greneche) a užívajúcim si starnúcim hipíkom, fotografom Bakchusem (Franco Nero), cez naivného Jarouška (Mira Nosek) a jeho manželku, barmanku Messalinu (Mahulena Bočanová), až po zmetenú pannu Kristýnu (Lucie Vondráčková), pragmatickú študentku medicíny featuring prostitútku - Kleopatru (Sandra Pogodová) a prekvapivo a zdanlivo nepriestrelného bohéma, rockera Adama (Richard Krajčo).

DVD novinky DVD novinky DVD novinky

DIEVČA S PERLOU  (recenzia filmu)

Delfy, Holandsko 1665. Sedemnásťročná Griet (Scarlett Johansson) musí po tom, čo jej otec, maliar dlaždičiek oslepne, začať živiť rodinu. Stane sa slúžkou v dome Johanna Vermeera (Colin Firth) a postupne v maliarovi vzbudí záujem. Síce pochádzajú z iných prostredí, čo sa týka výchovy, vzdelania a sociálneho zázemia, čo nemení nič na fakte, že Vermeer si Grietine intuatívne porozumenie farieb a svetla všimne a postupne ju začne zasväcovať do tajomného sveta svojich obrazov. Vermeer je perfekcionista, často mu trvá celé mesiace, než dokončí obraz. Jeho protivná svokra sa snaží udržať aj napriek mizernému príjmu vysokú životnú úroveň rodiny. Všimne si, že Griet je pre Vermeera inšpiráciou a rozhodne sa, aby sa ich tajný vzťah rozvíjal. Griet je uvrhnutá do chaotickej katolíckej domácnosti vedenej Vermeerovou vrtkavou ženou Catharinou (Essie Davis), obklopená stále sa zvyšujúcim počtom detí a neustále jej hrozí že bude porazená, alebo sa dokonca stane niečo horšieho.


OKRSOK 49  (recenzia filmu)

Jack Morrison, člen Baltimorského hasičského zboru, leží uprostred trosiek v horiacej budove, čaká na svojich záchrancov a v prestávkach medzi stratami vedomia spomína na najdôležitejšie chvíle svojho života... Bol som veľmi zvedavý, z akého uhla film zobrazí život hasičov. Či zvolí bombastickú katastrofu na spôsob Skleneného pekla, alebo sa prikloni k sentimentalite v štýle Hallmarku. Samozrejme, dúfal som, že sa scenárista Lewis Colick pokúsi o niečo viac než len lacný útok na city diváka. A naozaj - štruktúra rozprávania pekne kombinuje napätie z akčných scén v horiacej budove s retrospektívami, v ktorých sa odvíjajú rôzne aspekty Jackovho života…


WIMBLEDON  (recenzia filmu)

Film Wimbledon pokračuje v tradícii romantických filmov spoločnosti Working Title Films, ako boli "Štyri svadby a jeden pohreb", "Notting Hill" a "Denník Bridget Jonesovej". Je to sladká a komická romanca, odohrávajúca sa na tenisovom kurte. Peter Colt (Paul Bettany) je nešťastný chlapík, ale má úspech v profesionálnom a súkromnom živote. Aj keď je v tenisovom rebríčku niekde úplne vzadu, podarí sa mu získať divokú kartu, ktorá mu umožní zúčastniť sa prestížneho wimbledonského turnaja. Tu stretne a zamiluje sa do americkej tenisovej hviezde Lizzie Bradburyovej (Kirsten Dunst). Vďaka tejto láske sa dostáva na popredné miesto a dostáva sa blízko ku splneniu svojho životného sna - bojovať o najvyšší titul v turnaji - pokiaľ ho jeho šťastie neopustí.

 


autor Peter Konečný 25.5.2005
Meno:
ODOSLAŤ
:)
REBRÍČEK SK
01 |
návšt. 6379
02 |
návšt. 3868
03 |
návšt. 3865
04 |
návšt. 3518
05 |
návšt. 2098
06 |
návšt. 1798
07 |
návšt. 2057
08 |
návšt. 1557
09 |
návšt. 764
10 |
návšt. 551
REBRÍČEK US
01 |
$80,0 mil.
02 |
$16,0 mil.
03 |
$11,0 mil.
04 |
$10,0 mil.
05 |
$3,3 mil.
06 |
$2,4 mil.
07 |
$2,2 mil.
08 |
$1,9 mil.
09 |
$1,5 mil.
10 |
$1,4 mil.
SOCIÁLNE SIETE
KOMENTÁRE
Kinema.sk - filmy, seriály

sector logo
network
ISSN 1336-4197. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / Kinema s.r.o.