TV TIPY 5.6. - 11.6. 2006

TV TIPY 5.6. - 11.6. 2006

VOD recenzia



Nemáte čas čítať? TV Tipy si môžete už aj vypočuť. Kliknite si.

5.6.
pondelok

21.30  Mesto žien  (La Cité des femmes), Tal./Fran., 1980 (ČT2)
Pokračovanie profilu Federica Felliniho. Sukničkár Snaporaz (Marcello Mastroianni) kurizuje vo vlaku neznámej kráske. Pri jej prenasledovaní sa ocitne v hoteli, kde práve prebieha kongres feministiek. Snaporaz sa stáva objektom ich záujmu a vášní. Odrazu je toho priveľa aj na vychýreného záletníka. Musí újsť...

22.20  Hviezdne vojny: Epizóda V  (Star Wars: Episode V), USA, 1980 (JOJ)
Pre povstalcov proti Impériu nastali krušné časy. Napriek tomu, že sa im podarilo Hviezdu smrti zničiť, imperiálne jednotky vyhnali rebelov z ich tajnej základne a prenasledujú ich po celej Galaxii. Keďže sa povstalci chcú vyhnúť priamemu boju s hrôzostrašnou Imperiálnou flotilou pod vedením Darth Vadera, osídlia nehostinnú ľadovú planétu Hothu. Tam vybudujú novú tajnú základňu, kde sa piloti, medzi nimi aj Luke Skylwalker, pripravujú na nový boj. Jeden z najväčších scifi-kultov všetkých čias pokračuje... Predstava, že ide o 26 rokov starý film je veľmi zvláštna.


6.6.
utorok

22.00  Výťah na popravisko  (Ascenseur pour I echafaud), Fran., 1958 (Dvojka)
Debut francúzskeho režiséra Louisa Malla, predstaviteľa francúzskej novej vlny. Kultový film svojho obdobia nakrútený podľa románu Noela Kalefa s vynikajúcou hudbou Milesa Davisa. Takmer ideálne uskutočnený zločin sa naraz zrúti ako domček z kariet. Julien Tavernier sa musí vrátiť do domu, kde pred malou chvíľou vraždil a... zasekne sa vo výťahu.

23.15  Hazard  (Heaven), USA, 1998 (Markíza)
Robert Marling (Martin Donovan) prechádza náročnou životnou etapou. Vďaka svojej hráčskej vášni stratil nielen manželku Jennifer (Joanna Goingová) a ich malého synčeka. Hazardér Stanner (Richard Schiff), majiteľ striptízového baru, mu nečakane ponúkne  zákazku, na ktorej by mohol slušne zarobiť. V lokále sa zoznámi so Stannerovou zamestnankyňou, transexuálom Heaven (Danny Edwards), ktorú si majiteľ podniku stráži ako  oko v hlave. Heaven má totiž jasnovidecké schopnosti a vďaka nim mu vie poradiť, ako sa dostať k peniazom.

TV Tipy 5.6. - 11.6. 2006 TV Tipy 5.6. - 11.6. 2006

7.6.
streda

22.20  Neha  (Neha), SR, 1991 (Dvojka)
Súdobý komorný príbeh milostného trojuholníka. Dvadsaťročný Šimon odchádza z rodičovského domu, aby našiel sám seba. Spoznáva Viktora a Máriu, ktorí ho postupne vťahujú do svojho komplikovaného vzťahu pohybujúceho sa na hranici nežnosti a krutosti. Šimon postupne odhaľuje ich spoločnú minulosť a čoraz viac podlieha ich spôsobu existencie. Vynikajúci slovenský film v tej dobe debutujúceho režiséra Martina Šulíka.

23.55  Ostrovné správy  (The Shipping News), USA, 2001 (Markíza)
Pán Quoyle (Kevin Spacey) je šedivý, bezvýrazný človek poznačený nešťastným detstvom. Do jednotvárnej samoty jeho života zasiahne Petal - divoká, nespútaná žena, ktorá si ho v priebehu pár minút dokonale omotá okolo prsta. Porodí mu dcéru a prespáva v jeho byte, no to je asi tak všetko, čo majú spoločné. Quoyle je do nej beznádejne zamilovaný a mučivo trpí jej ľahostajnosťou. Krátko po smrti Quoyleovho otca príde na návštevu jeho teta Agnis a v ten istý deň umiera Petal pri autonehode. Teta Agnis rozhodne, že všetkým prospeje zmena vzduchu, a tak sa vyberú po stopách rodinných koreňoch Quoyleovcov - do drsnej, studenej kanadskej provincie Newfoundland. Film režiséra Lasse Hallströma.


8.6.
štvrtok

21.40  Nashville  (Nashville), USA, 1975 (ČT2)
Svet je jedno veľké javisko, kde hlúposť a obmedzenosť nepozná hraníc. Hudobný film slávnej ikony amerického nezávislého filmu Roberta Altmana, ktorý získal Oscara v kategórii najlepšia pôvodná pieseň. 

23.25  Highlander  (Highlander), USA/GB, 1986 (Prima)
Nesmrteľný Connor McLeod (Christopher Lambert) sa pripravuje na mýtický súboj, ktorý rozhodne o budúcnosti ľudstva. V bitke zla a dobra sa stretne so svojím najväčším nepriateľom, barbarom Kurganom. Ten, kto prehrá, definitívne príde o výsadu večného života.

TV Tipy 5.6. - 11.6. 2006 TV Tipy 5.6. - 11.6. 2006

9.6.
piatok

23.00  Vymknutí  (Die Ausgesperrten), Rakúsko, 1982 (Dvojka)
Spracovanie divadelnej hry držiteľky Nobelovej ceny za literatúru Elfriedy Jelinek. Dej filmu sa odohráva roku 1959 vo Viedni. Gymnazista Peter Witkowski sa chystá na maturitu, doma však prežíva peklo. Otec, bývalý člen SS, je od zranenia na fronte invalidom. Svoju pasívnu manželku týra a ponižuje tým, že ju núti pózovať nahú a jej akty potom ukazuje deťom ako dôkaz matkinej zvrhlosti. Psychologicky a fyzicky týra aj Petra a jeho sestru-dvojičku Annu.

23.40  Mesto duchov  (City of Ghosts), USA, 2002 (Markíza)
Mladý poisťovací agent Jimmy (Matt Dillon) sa stal spoluaktérom veľkého medzinárodného podvodu. O prípad sa začne aktívne zaujímať FBI a podozrieva Jimmyho.  Ten sa rozhodne utiecť pred zákonom do juhovýchodnej Ázie.  Odlet je však nemožný. Vďaka dôverným informáciám sa od priateľa dozvie, že jeho meno figuruje v systéme letiskovej bezpečnostnej služby. Podstúpi riskantnú cestu vlakom, aby v Kambodži vyhľadal svojho „obchodného partnera a vyzdvihol si svoj podiel. Ubytuje sa v hotely Belville a čaká na inštrukcie od Marvina (James Caan) . Majiteľ hotela Emile (Gérard Depardieu)  mu odovzdá odkaz, na ktorý čakal...


10.6.
sobota

21.05  Frida  (Frida), USA/Kanada, 2002 (ČT1)
Strhujúci životný príbeh slávnej extravagantnej mexickej maliarky Fridy Kahlo. Salma Hayek vo svojej životnej úlohe - vo filme, ktorého vznik si sama vybojovala a teraz sa stretáva so zaslúženým úspechom. Frida Kahlo prežila búrlivý život, škandálne milostné vzťahy i osudovú lásku s manželom Diegom Riverom. Zapísala sa do dejín nielen ako skvelá umelkyňa, ale vďaka svojej južanskej horkokrvnosti aj ako revolucionárka v oblasti politiky i sexu.

21.15  Lúpež po taliansky  (The Italian Job), USA/Fran./GB, 2003 (Markíza)
Ich geniálny plán bol premyslený do najmenších detailov a uskutočnený úplne bezchybne. Nakoniec, každý z nich bol špičkový profesionál vo svojom odbore a Charlie by za svoj tím dal ruku do ohňa. Podaril sa aj únik, napriek tomu, že to bol jeden z najstráženejších palácov v Benátkach. Ale jeden z nich zradil a Steveovi spadol do náručia priam rozprávkový poklad. Jeho podraz zaplatil životom kasár John, veterán, ktorý dcére i sebe sľúbil, že potom už zavesí remeslo na klinec. Stella zdedila po otcovi zlaté kasárske ručičky, len s tým rozdielom, že ona stojí na strane zákona. Pre Charlieho teda nie je ľahké získať ju na svoju stranu a presvedčiť ju, že cieľom nie sú len zlaté blyšťavé tehličky, ale predovšetkým pomsta za smrť jeho kamaráta, jej otca.

23.00  Kačacia polievka  (Duck Soup), USA, 1933 (Dvojka)
Táto snímka bratov Marxovcov z roku 1933 je svižnou satirou na intrigy medzinárodnej politiky a diplomacie. Jej hlavným hrdinom je Rufus T. Firefly, ktorý sa dostane na čelo bankrotujúcej krajiny zvanej Fridonia, keď milionárka pani Teasdaleová podmieni svoju finančnú pomoc dosadením pána Fireflya. Firefly je nepríjemný, cynický diktátor, ktorému nestačí absolútna vláda nad občanmi Fridonie - rád by sa navyše oženil s peniazmi pani Teasdaleovej. V tom mu však konkuruje veľvyslanec susednej Sylvanie Trentino, ktorý si navyše najme dvoch špiónov - Chicoliniho a Pinkyho - aby mu na Fireflya vyhrabali vhodnú špinu. Sieť intríg sa zaplieta viac a viac...

23.30  Výkupné  (Ransom), USA, 1996 (Markíza)
Multimilionár Tom Mullen (Mel Gibson) je zakladateľ a majiteľ úspešnej leteckej spoločnosti, ktorý žije s manželkou a 12-ročným synom v luxusnom byt v New Yorku. Pri dobročinnej akcii Tomov syn uprostred stovky ľudí zizne bez stopy. Neblahé tušenie rodičov sa čoskoro potvrdí: Seana (Brawley Nolte) bol unesený a zločinci žiadajú od Toma výkupné 2 milióny dolárov, ktoré treba doručiť do 48 hodín. Špecialisti z FBI doporučujú výkupné zaplatiť, ale pri odovzdávaní peňazí sa dopustia osudovej chyby a jedného z únoscov zastrelia skôr, než stihne čokoľvek prezradiť. Tomov syn sa tak ocitá na prahu smrti, navyše ďalšie pátranie FBI je bezvýsledné.

TV Tipy 5.6. - 11.6. 2006 TV Tipy 5.6. - 11.6. 2006

11.6.
nedeľa

21.00  Vykúpenie z väznice Shawshank  (The Shawshank...), USA, 1994 (JOJ)
Mladého bankára Andyho Dufresna (Tim Robbins ) obvinili z dvojnásobnej vraždy, manželky a jej milenca. Stal sa tak novým "obyvateľom" väznice Shawshank, aby si trest kruto odpykal. Dráma režiséra Franka Darabonta (Zelená míľa), ktorú podľa top listu naj filmov všetkých čias servera imdb.com prekonáva len Krstný otec I, vznikla na motívy krátkeho príbehu Stephena Kinga.

21.50  Čiernočierna tma  (Pitch Black), USA, 2000 (Jednotka)
Všetci si myslia, že nič horšie ich už nemôže postihnúť. Vo vzdialenej budúcnosti letí vesmírom koráb, ktorý zoči-voči búrke meteorov musí núdzovo pristáť. Planéta osvetľovaná troma slnkami je nehostinným miestom pre život a tak tí, čo prežili majú čo robiť, aby to, že prežili, platilo aj naďalej. Medzi nimi je však nebezpečný zločinec Riddick (Vin Diesel). Nebezpečenstvo sa však stáva zanedbateľným potom, ako príde totálne zatmenie. Planéta sa na mesiac ponorí do tmy a jej pôvodní obyvatelia sa hlásia o slovo. Začína sa nemilosrdný boj na život a na smrť...

22.20  Cudzinec vedľa mňa  (The Stranger Beside Me), USA, 2003 (Markíza)
Bývalá policajtka, autorka detektívok  Anna Ruleová (Barbara Herscheyová), sa s pohľadným Tedom Bundym spoznala na krízovej linke dôvery, odkiaľ spolu telefonicky pomáhali ľuďom v tiesni. Dlho nechcela veriť, že milý, pohľadný a dobrý muž, s ktorým sa schádzala i v súkromí domova, je chladnokrvný masový vrah. Keď polícia jedného dňa Teda Bundyho zatýkala, obvinila ho z tridsiatich šiestich brutálnych vrážd. V skutočnosti ich mal na svedomí, so všetkou pravdepodobnosťou, ďaleko viac.

03.05  Rozmarné leto  (Rozmarné léto), ČR, 1967 (Markíza)
Jiří Menzel nakrútil v roku 1967 nakrútil podľa novely Vladislava Vančuru  film Rozmarné léto.  Vo filme  sa mu podarilo dokonale vystihnúť špecifický jazyk i atmosféru predlohy. Nemalú zásluhu na tom iste mali i jednotliví hereckí predstavitelia, predovšetkým Rudolf Hrušínský, Vlastimil Brodský a František Řehák, ktorí stelesnili trojicu priateľov, tráviacich spolu letný čas v debatách a dobrosrdečnom hašterení.  Zavítajte teda na plaváreň v Krokových Varoch, kde sa schádzajú kúpeľník Antonín Dura, abbé Roch a major Hugo.


HIT aj sHIT týždňa nechávam tentoraz na vás...

 


autor Peter Konečný 5.6.2006
Meno:
ODOSLAŤ
:)
REBRÍČEK SK
01 |
návšt. 6379
02 |
návšt. 3868
03 |
návšt. 3865
04 |
návšt. 3518
05 |
návšt. 2098
06 |
návšt. 1798
07 |
návšt. 2057
08 |
návšt. 1557
09 |
návšt. 764
10 |
návšt. 551
REBRÍČEK US
01 |
$80,0 mil.
02 |
$16,0 mil.
03 |
$11,0 mil.
04 |
$10,0 mil.
05 |
$3,3 mil.
06 |
$2,4 mil.
07 |
$2,2 mil.
08 |
$1,9 mil.
09 |
$1,5 mil.
10 |
$1,4 mil.
SOCIÁLNE SIETE
KOMENTÁRE
Kinema.sk - filmy, seriály

sector logo
network
ISSN 1336-4197. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / Kinema s.r.o.